spacer

spacer
spacer

 
  MAANDAG 16 MAART
 

DE EERSTEN TONGEN ALWEER BEDWONGEN


Op zondag 15 maart was de Big Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen met een groep van 10 personen uit het Brabantse. Om 7.15 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en een bak koffie konden we vertrekken. Het was droog weer maar wel koud met een matige noordoostenwind en de golfhoogte was ongeveer 70cm. In onderling overleg werd er gekozen voor Westkapelle in verband met de wind en Hans bracht ons daar netjes naar toe.

Daar geankerd was het comfortabel vissen met een glad zeetje en er kwam al vrij snel schar naar boven en iedereen ving vis en de aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van Hengelsport Vriends. De hoofdmoot was schar maar er zaten wel wat kleintjes tussen ook enkele botten een paar wijtingen, hermietkreeft, meun en een paar vroege tongen. Robert ving een tong van 31,5cm maar de allereerste tong was voor Jack dit jaar. Ook liet een bruinvis en een zeehond zich regelmatig zien rond de boot. De zon kwam er niet door dus bleef het een beetje guur weer.

Na de soep ging de vangst gewoon door met zelfs af en toe een triplet en eten hadden ze weer genoeg meegebracht dus het was de gehele dag smullen van cake, diverse worsten, kip, koek en nog meer lekkernijen. Toon van de Riet was spekkoper vandaag met 28 vissen met 1 hengeltje maar er waren er meerdere met rond de 20 vissen en dat is niet slecht op dit ogenblik. De gratis loterij was voor Jaap en kreeg een Imax onderlijnenmap (gefeliciteerd) maar ook de prijs voor de langste vis was voor Jaap met een bot van 35,5cm en kreeg een mooie Imax 32lb boothengel (gefeliciteerd). Ook had deze groep een kado bij voor de schipper omdat dit de laatste tocht was voor mij en de volgende keren moet Hans de zaken waarnemen. Dit kado werd in dank afgenomen en zeer gewardeerd mede door het opgebouwde vertrouwen wederzijds de afgelopen decennia. Het was weer een leuke gezellige visdag en ik denk dat ik dat misschien toch wel ga missen. Allemaal weer bedankt en tot ziens bij Hans.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 12 MAART
 

FLINK WAT BOTTEN VOOR DE OUDE ROTTEN


Op dinsdag 10 maart weer eens op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg. Het groepje bestond uit 6 personen t.w. Dirk, Fons, Mart, Dré en John met zijn maat. Het weer was goed en een rustig zeetje en de watertemperatuur is ook al aan het stijgen en met het zonnetje erbij was het heerlijk toeven op het zilte. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en konden we na de plaatsloting en een bak koffie vertrekken.

Hans bracht ons vandaag naar een stek bij de Botkil waar we dachten een bot te verschalken. Ondanks we met 6 personen waren werd er toch met slechts 1 hengel per persoon gevist. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van Hengelsport Vriends. De botten kwamen bij regelmaat goed naar boven en waren allemaal afgepaaid en de scharren die we vingen zaten nog vol met kuit. Na de soep en de saté zijn we in overleg verkast naar Westkapelle bij de radartoren en ook daar viel de vangst niet tegen al was het hier voornamelijk schar maar Mart wist nog een gulletje te vangen van 39cm en voor Dirk moest een mooie noordzeekrab worden geschept (naar 8x) en ook hier kwamen enkele mooie botten naar boven.

In totaal hadden we denk ik een 35 grote botten veelal rond de veertig cm en een redelijk aantal scharren soms met de twee tegelijk. De gratis loterij was voor Mart en kreeg een IMAX messenset (gefeliciteerd) en ook de prijs voor de langste vis was voor Mart met een bot van 42cm (gefeliciteerd). Het was een super gezellige visdag vandaag en de kop is er alweer af met een goed resultaat. Om 15.30 uur heeft Hans ons weer naar de haven gebracht en over 3 weken neemt hij het roer helemaal over. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. En de vis zit er echt weer aan te komen.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 5 FEBRUARI
 

TOCH EEN VISJE VOOR FRANS KRIJNEN EN DE ZIJNEN


Op woensdag 4 februari was de Big Marlin afgehuurd door Frans Krijnen uit Meer (B) met een groepje van 8 personen 5 personen uit Belgie en 3 personen uit Scherpenisse (NL). Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we de sluis door met mooi droog weer en een temperatuur rond het vriespunt en de watertemperatuur was 5,5 graden. Er stond nog wel wat deining maar het was zeer goed te doen.

Onze eerste stek was bij de rassen maar nadat Hans had geankerd bleef de beet zo goed als uit en hebben we na een poosje een andere stek op gezocht bij de Botkil maar ook daar was het zeer matig op een enkele mooie bot en enkele zeer mooie scharren na dus na een tijdje ook maar weer anker op en naar het begin van de geul van de Walvisstaart maar ook daar was het magertjes. Het was duidelijk de vis zat niet op ondieper water of ze aasden niet. In overleg dan maar gekozen voor dieper water bij Westkapelle na eerst de soep te hebben geconsumeerd.

Regelmatig kwam de zon er door en was het heerlijk toeven op het water maar we hebben ook een klein regen en hagelbuitje gehad. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van alles wat maar daar lag het beslist niet aan. Alhoewel er op de laatste stek behoorlijk vis naar boven kwam zelfs een triplet en regelmatig een doublet. Het was voornamelijk schar een enkele bot wat meunen en slechts een enkele wijting. De sfeer aan boord was goed en men had vrede met de toch moeizame visserij. De prijs voor de langste vis was voor Willy met een bot van 42cm en kreeg een Okuma boothengel (gefeliciteerd). Het was een gezellige en vooral leuke visdag met uiteraard wat weinig vis maar vergeet niet dat het februari is en de topper had toch nog 17 meenemers. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer in de zomermaanden.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 26 JANUARI
 

MET DE GROEP VAN WIEGER GEEN HOOGVLIEGER


Op zondag 25 januari was de Big Marlin afgehuurd door Wieger Spaapen met een groepje van 7 personen die om 8.00 uur aan boord waren. Na een bak koffie werd er overlegd wat de mogelijkheden waren vandaag en er werd beslist dat we naar buiten gingen en wel zouden zien hoe ver we konden komen. De wind was noordwestelijk kracht 3-4 en zou in de middag toenemen naar zuidwest 5 en de watertemperatuur was 6,4 graden.

De golven leken mee te vallen maar toen we eenmaal bij de R5 waren stond er ¾- 1 meter golven en hebben toen rechtsomkeer gemaakt naar de Onrust. Eenmaal geankerd kwamen er wel een paar scharren boven op 8,5 meter en hebben na een poosje iets dieper water opgezocht namelijk 12,5 meter. Daar hebben we de gehele dag uit gevist met regelmaat een schar en soms 2 tegelijk ook een puitaal en 2 botjes hebben we gezien. Maar voor eind januari viel het eigenlijk nog niet tegen want we hebben het in het verleden al slechter meegemaakt. De onderlijnen waren van Vriends Hengelsport en Wieger had daar ook de leeglopers besteld. We hebben de gehele dag helemaal niemand gezien op het water en de steiger. Het was gelukkig wel de gehele dag droog en aangenaam om te vissen.

Iedereen ving wel vis alhoewel de aantallen niet erg hoog waren maar ze waren wel dik de scharren en René ving de langste van 29,5 cm en kreeg daarvoor een IMAX visjack (gefeliciteerd) en de jonge Tigo kreeg de beker voor de meeste vis (gefeliciteerd). De snert ging er ook weer goed in alsook de gehaktballen en de worst die ze zelf hadden meegebracht en ook een borrel hoorde erbij. We hebben gevist tot 16.15 uur en iedereen had volop genoten van deze prachtige visdag met helaas wat mindere aantallen maar dat kon de pret niet drukken want er is de gehele dag fanatiek gevist en iedereen ging tevreden van boord. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 21 JANUARI
 

MET 3 CHINEZEN EEN DAG DIE ER MAG WEZEN


Op dinsdag 20 januari op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg. Tegen 8.00 uur waren de 8 opstappers aan boord t.w. Leo, Fons, Ben, Frans, Mart en 3 chinezen Joe en zijn broer en Johan. Na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken met mooi droog weer. Het was rustig en kalm met een zuidelijk windje en een vlak zeetje. De watertemperatuur was 6,5 graden.

In onderling overleg was er besloten om het bij het kleine vuurtorentje bij Westkapelle te proberen en toen hans de boot op anker had gelegd kwam er al vrij snel vis naar boven voornamelijk schar en te kleine wijting. Tegen 10.00 uur vonden wij dat het eigenlijk toch wat te mager was en hebben we verkast naar een stek bij de Rassen en daar kwam uiteraard veel meer vis naar boven en van een zeer mooi formaat erbij. Er zaten nogal wat scharren bij van boven de 30cm en Ben en Frans vingen ze zelfs van 35cm. Ook 3 puitalen, 5 botten en 8 maatse wijting hoorden bij de vangst. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen met korte afhouders deden het voortreffelijk. De scharren kwamen veelal met de twee gelijk binnen soms ook een triplet.

Joe had natuurlijk weer voor de nodige sushi gezorgd en Fons voor de worst en de snert en Ben, Mart en Frans voor de borrel en Leo voor de versnaperingen dus we kwamen alweer niets te kort. De prijs van de gratis loterij was voor Mart en kreeg een Imax onthaaktang (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Johan met een bot van 37cm en kreeg een Imax uptidehengel (gefeliciteerd). Iedereen had tegen verwachting in een mooie zooi met vis met bijvoorbeeld Frans van Oss die met slechts een hengel 45 grote vissen mee naar huis kon nemen en nog een aantal kleinere had terug gezet. Om 15.30 is Hans terug gevaren en bij de Roompotsluis aan gekomen bleek die gestremd te zijn door een storing dus hebben de opstappers maar af laten stappen bij Frituur de Helling. Na een half uur was de storing voorbij en konden we terug kijken op een zeldzaam mooie visdag met allemaal weer tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DONDERDAG 8 JANUARI 2015
 

BIJ HET KLEINE VUURTORENTJE EEN LEUK BAKKERTJE


Op woensdag 7 januari was de Big Marlin afgehuurd door Jochem Vervaet voor de visclub van Yara uit Sluiskil. Om 7.45 uur stond er 6 man boord en dat was de gehele groep en na een bak koffie konden we de sluis door. Het was niet zo koud als gisteren en er was geen mist de wind was zuidzuidwest 4-5 maar in de loop van de dag zou hij toenemen naar kracht 7 en rond de twee meter golven en de watertemperatuur was 6,1 graden.

In onderling overleg werd besloten om het bij de R5 te proberen want de Botkil was geen optie. Nadat Hans het aker had laten zakken kwam er alleen maar ondermaatse wijting boven wel enkele scharren maar die waren ook niet van topformaat. Na een tijdje toch maar voorgesteld om naar Westkapelle te gaan bij de kleine vuurtoren want op dat ogenblik vielen de wind en de golven best mee. Het was ook droog weer en het zonnetje probeerde er door te komen. De vis die daar boven kwam was van een mooi formaat en er zaten ook redelijk wat grote wijtingen tussen. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van alles wat.

De snert ging er rond de middag ook gestaag in en de vangst viel tijdens de kentering een beetje terug maar trok weer aan toen we gedraaid waren en op het laatst was de vangst zeer goed te noemen en er kwam regelmatig een triplet aan wijting of schar naar boven zelfs een keer 4 wijtingen aan 3 haken. Er werd fanatiek gevist met 2 hengels per man en iedereen kon een leuk bakkertje mee naar huis nemen. De prijs voor de langste vis was voor Jochem met een wijting van 31cm en kreeg een IMAX visjack (gefeliciteerd). Tegen 15.30 zijn we naar binnen gevaren en de wind begon toen al behoorlijk aan te trekken maar we hebben de dag mooi vol kunnen maken met tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 8 JANUARI 2015
 


DRIE KONINGEN, SUSHI EN KIKKERBILLEN ALS BELONING


Op dinsdag 6 januari met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Leo, Dirk, Fons, Mart, Harry, John, Jozef en Joe Chen. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. De wind was zuidwestelijk kracht 4-5 en een golfhoogte van rond de 70cm. Er hing een dikke mist en het was berekoud en de watertemperatuur was 6,3 graden.

Onderling was afgesproken om naar de Botkil te gaan en nadat Hans geankerd had kwam er eigenlijk al gelijk schar naar boven. Mart kwam regelmatig binnen zitten omdat hij het koud had maar hij was een paar dagen terug uit Zuid Afrika. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van het gebruikelijke type. De hoofdzaak was schar en wat wijting waarvan de meeste onder de maat waren. Joe ving een megabot van 43cm en even later een van 41cm, Jozef ving er een van 42cm. De aantallen van de schar was wel wat minder dan voorheen maar het waren allemaal mooie formaten.

Voor de soep had vandaag Joe Chen gezorgd en wel twee soorten namelijk Chinese tomatensoep en Thaise kokkelsoep maar ook volop sushi, gebakken zoete vis en als klap op de vuurpijl 2 grote schalen met gebakken kikkerbillen dus dat was weer eens smullen geblazen op de eerste visdag dit jaar (Joe bedankt). De prijs van de gratis loterij ging naar Mart en kreeg een IMAX onthaaktang (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Joe met een bot van 43cm en kreeg een IMAX visjack (gefeliciteerd) en ook was Joe vandaag de topper want hij had de meeste vis vandaag en de rest had allemaal een ruim baksel. Het was weer een ouderwetse gezellige visdag met redelijk vis en eigenlijk weer veel te veel eten voor de voorgenomen afvalperiode maar verandering van spijs doet eten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
Copyright © 2011 - 2015 Sportvisserij Vriends     Alle rechten voor behouden.     Best bekeken resolutie 1680x1050pixels