spacer

spacer
spacer

 
  WOENSDAG 31 DECEMBER
 


MET OLIEBOLLEN HET JAAR UIT ROLLEN


Op dinsdag 30 december voor de laatste maal uitgevaren met de Big Marlin dit jaar met de dinsdagploeg t.w. Ben, Fons, Frans van Oss, Jacky, Lambert Jansen, Paulus van den Berk, Pieter van Rooijen en Ton van Kooten. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken richting Botkil. Er stond een noordwestenwind kracht 4 en een golfhoogte van 75-100cm maar het was wel droog en het was boven nul. De watertemperatuur was rond de 6,5 graden.

Nadat Hans het anker had laten zakken kwamen er vrijwel gelijk mooie scharren naar boven veelal met de twee en drie gelijk. Vandaag was er een heerlijke vlaai want de schipper was 68 geworden en Lambert had voor een berg oliebollen gezorgd en die na opgewarmd te zijn er in gingen als koek. En dan rond de middag nog een volle kom snert dat maakte dat de lunchpakketten weer mee naar huis konden. Ook werden er een redelijk aantal maatse wijtingen gevangen waarvan eentje er vergezelt was een zeeprik (bloedzuiger). De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van het eenvoudigste type deden het goed. In de middag kwam het zonnetje erdoor en het was goed toeven op het water.

De gratis loterij was voor Ton van Kooten en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Ben met een schar van 32,5cm en kreeg een IMAX visjack (gefeliciteerd). Iedereen kon een leuke klus schar van een mooi formaat mee naar huis nemen de toppers hadden er rond de vijftig en dat met slechts 1 hengeltje per persoon. Het was weer een super gezellige visdag met alleen maar tevreden mensen. Dit was de laatste visdag in 2014 en bij deze wensen wij iedereen een voorspoedig en gezond 2015. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 26 DECEMBER
 


BIG MARLIN-SAILFISH-BLACK MARLIN EN BLEU MARLIN


Hier het verslag van onze big game trip van 8- 20 november van Frans, Gerard, Mart en Dré te Rodriques. Frans, Mart en Dré waren hier al eerder geweest maar voor Gerard was het de allereerste keer maar hij zal het nooit meer vergeten denk ik. De eerste trip was naar de Hawkinsbank die op een 85 mijl varen in de Indische Oceaan ligt. Er werd heel veel vis gevangen voornamelijk wahoos tot wel 34 kilo en geelvintonijn, hondstonijn en het was elke dag een aangename 26-28 graden en een voor daar geringe deining van een paar meter.

In de avonduren werd er op de bodem gevist en de meest opmerkelijke soorten en kleuren werden er gevangen maar we moesten de trip een dag vroeger afbreken vanwege de tropical storm Adjali maar niet getreurd we hadden genoeg vis gevangen en het enorm naar onze zin gehad en genoten van de kakelverse tonijn en wahoo die we elke dag te eten kregen. Het lag in de bedoeling om de tweede trip naar de Eastern Bank te maken maar dat konden we vergeten want de oceaan was te onstuimig dus moesten we noodgedwongen een dagtrip rond het eiland maken met een rondvaartboot maar ook daar hadden we later geen spijt van.

Op een gegeven moment kwam Yann Colas de schipper eigenaar met het voorstel om de komende dagen maar rond het eiland te vissen en daar gingen we alle 4 direct akkoord mee want we kwamen tenslotte om te vissen. Nou en daar hebben we alle 4 absoluut geen spijt van gehad want we vingen daar alle 4 een billfish. Gerard een blauwe marlin, Frans en Mart een zwarte marlin en Dré een sailfish. Mart ving een Nederlands record hondstonijn van 65 kg en er zijn diverse specimens gevangen. In totaal werden er 19 soorten vis gevangen waaronder dorados, wahoos, geelvintonijn, hondstonijn, two spot red snappers, gigant travelli, red coral trouts, green jobfish, skipjacks, bonito en de billfish met nog een aantal andere soorten. Voor ons al weer een super geslaagde trip. Voor meer info en fotoos van de billfish kijk bij de site www.rodfishingclub.com of op facebook page Fishing With Yann Colas.

Volgend jaar medio 1 april 2015 gaat er bij ons ook het een en ander veranderen als je op onze site agenda aanklikt ziet u de mededelingen.
SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 15 DECEMBER
 


TONGEN EN GRIET MAAR VEEL WAS HET NIET


Op zondag 14 december was de Big Marlin afgehuurd door bootvisvereniging de Edelkarper uit Bergen op Zoom. Om ruim 7.00 uur waren de eerste vissers al aan boord en konden genieten van een bak koffie want het was nog even wachten op de Aisling, we waren vandaag met 2 boten t.w. 16 personen waarvan er 10 op de Big Marlin stonden. Het was droog maar koud weer met een Zuidwestenwind kracht4 toenemend naar 6. De watertemperatuur was 6,8 graden.

Het verzoek was van iedereen indien het mogelijk was om het toch maar buitengaats te proberen en dat hebben we gedaan en de omstandigheden vielen niet tegen. Gekozen werd er voor om het bij de R9 te proberen op 9,5 meter en binnen korte tijd werden er aan stuurboordkant 2 tongen gevangen door Mark van Wanrooij en Jan Schoonen en aan bakboordkant ving Arjan Stelwage een bot en een schar tegelijk en John van Dorst en Adrie Marien mooie wijtingen voor de rest van de dag kwam er regelmatig druppelend een visje boven voornamelijk mooie schar. De bakboordkant leverde de eerste twee periodes de meeste vis op. De soep die door Hans werd opgediend werd gretig verorberd.

Er werden vandaag wel een aantal zeer mooie wijtingen gevangen, enkele botten en André Verdonk ving een mooie noordzeekrab die enkele reis 8x ging. Jan Schoonen had de primeur want hij ving een mooie griet van 31cm. Mark ving ook nog een gulletje van 36cm. Geen grote aantallen vis vandaag maar iedereen had een klusje mooie superverse consumptievis. Aan bakboordkant was John van Dorst de winnaar met 18 mooie vissen en aan stuurboord als ik me niet vergis was het Jan en Mark met 15 vissen en het was vandaag de laatste wedstrijddag dit jaar en kampioen van de Edelkarper 2014 is Hans de Vries (gefeliciteerd) geworden. Het was weer een leuke gezellige en vooral sportieve wedstrijddag. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 11 DECEMBER
 


GUPPEN KERSTZEGELS KINDERZEGELS EN POSTZEGELS


Op zondag 7 december was de Big Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor de derde en laatste dag voor van de topcompetitie bootvissen. Omstreeks 7.00 uur was bijna iedereen al aan boord en konden genieten van een bak koffie en de zeeuwse bolussen die Pim Troost had meegebracht (bedankt). Totaal 10 vissers en 2 man begeleiding Henri en Leen en de schipper en hulpschipper Hans dus bootje vol. Het werd iedereen al gauw duidelijk dat er binnen gevist moest worden in verband met de te verwachten wind namelijk zuidwest 7. De watertemperatuur is gezakt onder de 8 graden.

Gekozen werd voor een stek bij de R20 maar de eerste periode zou aanvankelijk de slechtste zijn omdat het tij in die periode zou gaan draaien. Maar ik moet zeggen het viel eigenlijk voor die periode niet tegen want de winnaars hadden toch 7 en 8 vissen. Maar na wat ruggespraak wilden de meesten toch verkassen naar de SVC4 dus daar naar toe opgestoomd maar al snel bleek dat het hier alleen maar minder was en zeer klein spul. Echter alles telt als er op cm wordt gevist. Tussen de tweede en derde periode kreeg iedereen kans om de soep op het gemakje naar binnen te laten glijden en daar waren de ze allemaal blij mee want het was echt guur en nat herfstweer.

De derde periode hebben we gevist voor de gele tonnen want iedereen zag het bij de SVC4 ook niet meer zitten. Maar daar was het inmiddels loeihard gaan stromen en kreeg de vis de kans niet om te azen alleen Jaak Verburg deed daar goede zaken met een meun van 29cm erbij. De bakboordzijde bestond uit Arjan Rijnberg, Hans Willemse, Piet Buik, Pim Troost en Frank van Schilt. De stuurboordkant bestond uit Kees Westdorp, Jaak Verburg, Eric Goosen, Mark van Wanrooij en Ernest Ripson. De vijf best geklasseerde gaan naar de WK in IERLAND. Dat zijn Piet Buik, Frank van Schilt, Arjan Rijnberg, Kees Westdorp en Jaak Verburg en Ernest Ripson, Pim Troost, Mark van Wanrooij, Eric Goosen en Hans Willemse gaan naar de meerlanden. Jammer dat we niet naar buiten konden maar het is niet anders en de sportiviteit stond weer hoog in het vaandel. Het was een koude visarme maar wel gezellige visdag. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 3 DECEMBER
 


MET FRANS EN NOL WEER EEN EMMER VOL


Op dinsdag 2 december weer op pad geweest met de Big Marlin met aan boord de dinsdagploeg. Hans was de schipper vandaag en de opstappers waren Leo, Jan, Fons, Dirk, Mart, Dré, Frans van Oss en Nol Sweep. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken en er werd weer gekozen voor de Botkil. Het was donker grauw weer vandaag en het voelde zeer koud aan met een straffe noordoostenwind. Maar de golfhoogte viel wel mee en de watertemperatuur is inmiddels gezakt naar goed 9 graden. Met goede kleding was het goed om te doen tegen de droge koude.

Na geankerd te hebben in de buurt van de Botkil kwamen de scharren iets trager naar boven dan de afgelopen keren maar we hadden niet anders verwacht want we zaten vlak achter doodtij en de noordoostenwind zou later op de middag sterk in kracht toenemen. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van diverse types. Leendert de zeehond hield ook weer de wacht en van wijting hadden we niet zoveel last vandaag. Leo (zijn vrouw Jo) had gezorgd dat iedereen gefileerde gebakken schar kon eten vandaag en dat was werkelijk smullen (bedankt). Ook de rest had weer van alles meegesleurd vandaag dus weer maar een paar dagen de weegschaal met rust laten.

Jan ving een bot van 36cm gevolgd door Frans van Oss met een bot van 38cm maar Leo liet het er niet bij zitten en ving een gulletje van precies 40cm. Mart ving ook nog een mooie bot en Frans ook nog een en dat waren de botten vandaag en wat wel opviel dat was dat er 4 garnalenkotters heel de dag rondom ons heen aan het slepen waren. De vangst was wel een tikkeltje minder dan de vorige keren maar nog meer dan volop genoeg en iedereen had het om 15.15 uur wel gezien en zijn we net voor de wind behoorlijk ging aantrekken naar binnen gevaren. De prijs van de gratis loterij was voor Nol en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Leo met zijn gul en kreeg een IMAX jack met Big Marlin er op geborduurd (gefeliciteerd). Dit was weer een visrijke dag met weer allemaal meer dan tevreden opstappers. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZONDAG 30 NOVEMBER
 


GROEP UIT SINT WILLEBRORD KWAM GEEN VIS TEKORT


Op zaterdag 29 november was de Big Marlin afgehuurd door Corry en zijn zoon Maikel Kools uit Sint Willebrord met totaal 6 personen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord inclusief Hans en na een bak koffie konden we vertrekken richting Botkil. De wind was zuidoostelijk kracht 4-5 en de golfhoogte viel alles mee want het was immers afgaand water. De watertemperatuur was 10,5 graden.

Eenmaal ten anker kwamen de mooie scharren weer talrijk naar boven veelal met de drie tegelijk maar de botten lieten het op twee na afweten vandaag en de wijting was ook niet erg actief alhoewel er enkele maatse boven kwamen. Leendert de zeehond was ook weer op zijn stek. Willem was vandaag in de greep van Neptunes gekomen en had het niet breed. De aasvoorziening was leeglopers en per man werd er met 2 hengels gevist en de verzwaarde onderlijnen van Supercatch Mario deden het uitstekend. De soep werd ook weer met smaak verorberd en er werd fanatiek gevist.

We hebben gevist tot 15.15 uur want toen bleek iedereen meer dan genoeg schar te hebben zelfs zieke Willem had 55 scharren in zijn emmer (met wat hulp) en de rest had er veel meer. De prijs voor de langste vis was voor Kees en kreeg een mooie uptidehengel van Okuma (gefeliciteerd). Op de terugweg werden we opgeroepen door de Zeemeeuw uit Zierikzee die bij de R1 met een kapotte motor lag en die hebben dan op sleep genomen naar ons ponton. Iedereen had het weer geweldig naar zijn zin vandaag en ook Willem kon ook weer lachen toen hij de Roompotsluis zag. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en ze blijven voorlopig nog wel even zitten die scharren.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 28 N0VEMBER
 


VOOR DAF TRUCKS HEEL VEEL STUKS


Op woensdag 26 november was de Big Marlin afgehuurd door Marcel Vangeel van de personeelsvereniging van DAF TRUCKS uit Westerlo (B). De bedoeling was om te gaan wrakvissen maar uiteraard lieten de weersomstandigheden dat niet toe en werd er gekozen voor de scharvisserij aan de botkil. De ploeg bestond uit slechts 6 personen en konden dus met 2 hengels per man vissen diegene die dat wilde. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken met een zuidoostenwind kracht 5-6.

Eenmaal buitengaats vielen de golven mee want het was nog afgaand water. Direct na het ankeren vlogen de scharren naar boven en weer van een mooi formaat en ook een enkele maatse wijting en bot werd er gevangen. In de loop van de dag nam de wind verder af maar het was wel koud en een zeehond hield de zaak weer in de gaten. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van het meest eenvoudige type. Rond de middag kon iedereen genieten van huisgemaakte soep die opgediend werd door Hans en die ging er wel in. Er werd de gehele dag fanatiek gevist.

Heel veel triplets en duo´s kwamen er boven en er moesten er vrijwel geen terug gezet worden op enkele net te kleine wijtingen na. De toppers hadden er rond de 100 stuks in hun emmer zitten dus dat was weer bijzonder goed. De prijs voor de langste vis was voor Fons met een bot en kreeg een IMAX wind en waterdicht jack (gefeliciteerd). Het was wel geen wrakvissen maar ze hebben zich geweldig geamuseerd met zijn allen vandaag. Dus alles en iedereen weer uiterst tevreden. Allemaal weer bedankt en tot over twee weken.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 27 NOVEMBER

BIZAR ZOVEEL SCHAR


Na twee weken big game vakantie waar ik binnenkort een verslag over schrijf zijn we weer met de Big Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg op dinsdag 25 november. Om 8.00 uur was iedereen aan boord t.w. Mart, Dirk, Leo, Jan, John, Ad, Louis, Fons en natuurlijk Hans. Na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken richting Botkil. Het was koud en er stond een vrij krachtige oostenwind en de watertemperatuur was rond de 11 graden.

Bij aankomst op de visstek viel de golfhoogte wel mee maar in de loop van de dag kwam er pittige deining te staan en de wind nam toe tot kracht 6. Vanaf het begin tot het einde kwamen er heel veel scharren naar boven van wel een zeer mooi formaat. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van diverse types. De wijting was aan de kleine kant op een paar maatse na en botten waren er vandaag maar een stuk of 5. Mart ving een mooie gul van 57cm en was daarmede spekkoper vandaag en op het eind van de dag kreeg hij nog een luchtaanval van een hongerige meeuw.

Op de terugweg was de zee zeer hobbelig en moesten we met aangepaste snelheid varen. Het was een zeer visrijke en mooie visdag en iedereen had een mooie zooi vis en er werd weer genoten van de soep en allerhande lekkernijen. De gratis loterij was voor John en kreeg een IMAX fileermes. De prijs voor de langste vis was voor Mart en kreeg hiervoor een waardevolle prijs. De scharren zitten er volop dus als je de vriezer wilt vullen moet je nu toeslaan. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 5 NOVEMBER


JOE EN WILLIAM KONDEN ER WAT VAN


Op dinsdag 4 november met de Big Marlin weer op stap geweest met de dinsdagploeg. Ben, Mart, Cor, Jan, Leo, Jan Riezebos en Joe en William uit Genk (B). Hans zorgde voor de koffie en na de loting konden we vertrekken maar het was inmiddels 8.30 uur want Joe en William hadden vast gezeten in de file bij Antwerpen. Het was mooi rustig weer maar er stond nog wel redelijk wat deining en de watertemperatuur was 13,5 graden.

In onderling overleg werd besloten om het bij de Botkil te proberen tenminste als het om te doen zou zijn. Daar aangekomen stond er een flinke deining van een metertje maar de dinsdaagers zijn wel wat gewend. Al vrijwel gelijk kwamen de scharren naar boven veelal met de twee drie tegelijk. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van een eenvoudig type deden het goed. Van kleine wijting hadden we niet zoveel last maar er zaten weer verschillende grote botten tussen. Tegen de middag werd de deining minder en kon de soep geserveerd worden en die ging er weer goed in evenals de sushi en de fles Mei Kuei La Chiew van 54% die Joe had meegebracht. Mart kreeg vandaag een extra prijs voor de sigarendraaier van het jaar (gefeliciteerd)

De gratis loterij was voor Ben en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis met een bot van 42cm was voor Mart een kreeg een pakket van IMAX (gefeliciteerd). Er werd vandaag net als elke dinsdag met slechts 1 hengel per persoon gevist en iedereen had tussen de 60 en 70 maatvissen en Ben was de topper met 82 maatvissen. Dus iedereen en alles weer super tevreden en als je naar de goede stek kunt is er veel vis te vangen momenteel. In het Aziatische restaurant in Genk staat er deze week sushi met schar en bot op het menu denk ik.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 3 NOVEMBER


ALLERZIELEN MET VANGSTEN DIE TEGENVIELEN


Op zondag 2 november was de Big Marlin afgehuurd door bootvisvereniging de Edelkarper uit Bergen op Zoom. Tegen 8.00 uur was iedereen (6personen) aanwezig en nadat Hans iedereen van koffie had voorzien konden we vertrekken. Maar de stekkeuze was weer beperkt want er stond een zuid zuidwester kracht 6-7 en driekwart meter golven dus het werd weer R5.

Het was wel droog weer en voor de tijd van het jaar met een temperatuur van 18 graden natuurlijk uitstekend weer. Ook de Aisling en de Qua Vadis waren van de partij. Wij hadden aan boord Sjaak Verhagen, Mark van Wanrooij, Joop Schik, Wil den Braber, Kees Bulkmans en Tom de Paepe. De eerste periode ging eigenlijk niet slecht want Wil den Braber wist 13 maatvissen boven te halen waaronder een wijting en een mooie bot maar toen de stroom eruit viel was het niet veel meer en na de kentering stond er ruim een meter golven. De vis was wel aanwezig want soms kwamen er 3 vissen tegelijk boven.

De soep ging er ook weer goed in en de aasvoorziening was weer van alles wat en de scharren die boven kwamen waren van een mooi formaat maar de gulletjes, steenbolkjes, meuntjes en de wijting waren bijna allemaal ondermaats. Bij ons had Sjaak Verhagen de meeste stuks namelijk 19 maatse, bij de Aisling 21 stuks en bij de Qua Vadis 29 stuks. Dus wel magertjes ten opzichte van afgelopen vrijdag maar iedere dag is weer anders. De prijzenpot was voor Wil den Braber met een mooie bot. Allemaal weer bedankt en tot in december.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 1 NOVEMBER


VANDAAG WAREN DE SCHARREN EEN PLAAG


Op vrijdag 31 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Lambert Jansen met 9 personen waarvan een gedeelte weknemer is of was van glasfabriek Leerdam. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken met droog weer en een zuidelijk windje kracht 2-3 en een zo goed als vlak zeetje. De watertemperatuur was 14,1 graden.

Er werd in overleg koers gezet richting Botkil en we lagen lekker vroeg te vissen met een rustig zeetje en de scharren kwamen al snel met de twee drie gelijk boven en ook de maat was zeer goed. Maar er kwamen vandaag ook heel wat mooie botten naar boven. Ton, René, Hans, Lambert en Pieter vingen allemaal een bot van rond de veertig cm maar die van Pieter was de langste. René de Bruin ving ook nog een zeer mooie tong. René is tegenwoordig visgids en als je een keertje wilt boeken voor een rondje Dordrecht kijk dan bij killerwhalesportfishing.nl Tel.+31(0)6 52065055. De soep die Hans serveerde en de rookworst van Lambert ging er weer goed in en de vangst bleef ook tijdens de kentering gewoon doorgaan.

Het was geweldig mooi weer voor de tijd van het jaar en de scharren kwamen bij bosjes naar binnen en slechts een paar ondermaatse wijtingen waren van de partij. De aasvoorziening was leeglopers en er werd met slechts 1 hengel per persoon gevist. De gratis loterij was voor Frans de Bruin en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging naar Pieter en kreeg een IMAX pakket (gefeliciteerd). Ook was Pieter vandaag de winnaar met 82 stuks en in totaal zijn er 541 maatvissen gevangen met 9 personen. Je kunt wel begrijpen hoe zeer het iedereen naar zijn zin had en dit zijn van die dagen die niet gauw vergeten worden en ik denk dat we vandaag geluk hebben gehad om goed te ankeren. (???) Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 29 OKTOBER


OP DE WOELIGE BAREN SCHARREN VERGAREN


Op dinsdag 28 0ktober met de Big Marlin weer op stap geweest met de dinsdagploeg. Zeven personen stapten om 7.45 uur aan boord want Nol lag met de griep in bed. Hans zorgde dat iedereen koffie kreeg en na de plaatsloting konden we vetrekken. Er stond een stevige zuidzuidwestenwind maar volgens de vooruitzichten zou die in de namiddag af gaan nemen. Het was behoorlijk fris en redelijk veel mist en een golfhoogte van een dikke halve meter en de watertemperatuur was 14,3 graden.

In overleg werd besloten om het maar eens te proberen bij de Botkil omdat vlakbij de vangsten toch wat tegen vallen. Na geankerd te hebben in het begin van de Walvisstaart was het wel hobbelig maar wel om te doen en de scharren kwamen met de twee drie gelijk boven allemaal mooie exemplaren. De aasvoorziening was leeglopers en zagers en de onderlijnen van het type MG. Een zeehond hield de zaak in de gaten en later kwam het zonnetje er door maar de golven en de wind namen niet af maar eerder toe en stond er een dikke meter golven. De soep kon nog net opgewarmd worden en werd met smaak verorberd.

Er werden ook een paar botten gevangen en slechts een paar kleine wijtingen en wat meuntjes. Iedereen had vandaag met slechts een hengel zeer veel vis ten opzichte van de laatste paar keer want 30-35 dikke scharren en dan met een onstuimige zee is niet verkeerd. Mart, Jan, Leo, Fons, Dirk, Cor en Martin hadden het allemaal naar hun zin. De gratis loterij was voor Dirk en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd) en Mart had de langste vis en kreeg een IMAX pakket (gefeliciteerd). Dat de vogeltrek begonnen is hebben we ook gemerkt want diverse soorten kwamen bij regelmaat op de kajuit zitten. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 27 OKTOBER


EERSTE DAG TOPCOMPETITIE IN GOEDE HARMONIE


Op zondag 26 oktober was de Big Marlin afgehuurd door sportvisserij Nederland voor de eerste dag van de topcompetitie voor de selectie van 5 personen voor de wereldkampioenschappen. Om 7.00 uur waren de 10 deelnemers en Leen van Wensen en Henri Karremans aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Op het moment van vertrek was het vrij rustig maar er werd een waarschuwing af gegeven van zuidwest kracht 6 en een golfhoogte toenemend naar anderhalve meter. In onderling overleg met de leiding werd afgesproken om het bij de R5 te proberen in verband met het te verwachten weer en gisteren was daar schijnbaar redelijk gevangen.

Daar lagen we prima alleen de vangst liep niet storm het was vooral schar enkele botten maar ook 11 tongen kwamen naar boven. Ook een maatse gul een paar maatse wijtingen alsook een zeebaarsje, steenbolk en meun hoorden bij de vangst. Er moest wel gewerkt worden voor enkele visjes maar dat is op een wereldkampioenschap niet anders. Alleen diegene die naast het potje pisten dachten dat de schipper niet goed geankerd had. Maar ja dat verhaal kennen we inmiddels allemaal. Maar de sfeer aan boord was overigens prima. De aasvoorziening was van alles wat alsook de onderlijnen.

Tussen de tweede en derde periode hebben we een pauze ingelast en kon Hans de soep rond brengen die op het gemakje kon worden opgepeuzeld. De laatste periode kwam er met de stroming weer veel vuil mee. Aan bakboordkant stonden: Mark van Wanrooij, Pim Troost, Ernest Ripson, Eric Goossen en Arjan Rijnberg. Aan stuurboord : Kees Westdorp, Piet Buijk, Hans Willemse, Sjaak Verburg en Frank van Schilt. Aan bakboordkant was Pim Troost de winnaar en aan stuurboordkant was het Frank van Schilt. In november wordt er in de monding van de Westerschelde gevist vanuit Vlissingen en daar zit momenteel meer vis en in december dan is het weer vanuit Neeltje Jans. Voor een volledige uitslag kijk dan bij Sportvisserij Nederland. Allemaal weer bedankt en tot in december.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 27 OKTOBER


MET FRANS VERSLUIS WEER EEN DEFECTE SLUIS


Op zaterdag 25 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Frans Versluis uit Tilburg met 7 personen. Om 8.00 uur was iedereen aan boord inclusief Hans en na een bak koffie en de plaatsloting dachten we dat we konden vertrekken maar niets was minder waar want er zat weer een storing op de buitendeur. In overleg hebben we besloten om dan maar aan de binnenkant te vissen zolang de storing niet verholpen was. Het was droog weer met wat mist en de watertemperatuur was 14,8 graden. De wind was zuidwestelijk kracht 4.

Na geankerd te hebben kwamen er nogal wat steenbolkjes naar boven maar ook een stuk of drie mooie scharren en om 8.45 uur riep de sluiswachter dat de storing weer hersteld was en konden we na het anker ophalen de sluis in. Besloten werd om het maar bij Oostkapelle te proberen maar daar aangekomen was het tij er al ver uit. Er stond nog wel een beetje deining want het had behoorlijk gestormd afgelopen week want bij de radartoren in aanbouw was werkelijk alles weggespoeld wat rond de toren op de dijk stond. De vangst was maar matig vandaag en ook Neeltje Jans was van de ZBJ ook onderweg naar Westkapelle omdat het daar allemaal klein spul was. Bij ons kwam er schar en zeer mooie bot naar boven ook een maatse wijting meun , tong en een zeebaarsje.

Na de soep de worst en de schrobelér werd het ruwer (kracht 6) en kwam er veel vuil met de stroming mee. De aasvoorziening was leeglopers en zagers en de onderlijnen van Hengelsport Vriends. De grote botten maakten het nog goed vandaag want Harrie ving de grootste van 44cm en had daarmede de prijs voor de grootste vis te pakken en kreeg een map en een tang van IMAX (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Willem en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd). Het was wel een zeer gezellige visdag en er werd heel wat gelachen vandaag maar voor ons gevoel iets te weinig vis maar daar gaven de opstappers niet om. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 20 OKTOBER


DE TOENEMENDE WIND WAS ONS NIET GOED GEZIND


Op zaterdag 19 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen met een groep van 9 personen uit de omgeving van Hoeven. Om 7.45 uur was iedereen inclusief Hans aan boord en konden we na een bak koffie en de plaatsloting vertrekken. Het was mooi droog weer maar er stond wel een stevige zuidwester die later op de dag toe zou gaan nemen naar kracht 7.

In overleg werd besloten om naar de stek van gisteren te gaan maar de wind zat nu wel iets westelijker. Op de stek aangekomen viel de golfhoogte wel mee maar we hadden wind en stroming uit dezelfde richting. De vangst was beduidend minder dan gisteren maar dat zie je dikwijls met storingen en toenemende wind. Er werd net als gisteren met slechts 1 hengel per persoon gevist. Er kwam weer alleen schar en bot naar boven en dat is ten opzichte van de ZBJ wel fijn want dan ben je van al die ondermaatse wijting af. Na de soep ging de stroming er weer uit en lagen we te zwalken op de wind met als gevolg continu lijnen in elkaar. Richard dacht dat de vis uit de lucht kwam gevallen want hij gooide zijn onderlijn in de mast.

In onderling overleg hebben we besloten om dan maar voor de hoge duin te proberen en daar aangekomen was ook daar het tij nog niet gedraaid en moesten we wachten op wat stroming. Toe die er in kwam kwamen er toch redelijk wat mooie scharren naar boven. Corné ving een bot van 41cm, Roy een van 39cm en Jaap ving er ook eentje van 41,5cm. Dus Jaap had de langste vis vandaag en kreeg een IMAX visjack (gefeliciteerd) en de gratis loterij was voor Richard en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd). De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van Hengelsport Vriends. Wel wat

 tegenvallende aantallen maar dat neemt niet weg dat het een gezellige visdag was. Allemaal weer bedankt en tot in november.

SCHIPPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 20 OKTOBER


30 VOOR DE TOPPER DUS GEEN GEMOPPER


Op zaterdag 18 oktober was de Big Marlin afgehuurd door ´t Scharreke uit Kalmthout (B). Om 8 .00 uur waren 10 personen plus Hans aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. We waren wel genoodzaakt om onder de kust te vissen want er werd zuidoost kracht 6 afgegeven. In overleg werd afgesproken om het voor Oostkapelle te proberen omdat je daar rustig kon liggen. Het was droog en de watertemperatuur was 15,7 graden.

Eenmaal geankerd op de stek kwamen vrijwel gelijk mooie scharren en botten naar boven soms met de drie tegelijk . De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van een eenvoudig type. De vangst bleef goed tot de stroming eruit ging en toen moesten we wachten tot we gedraaid waren en weer wat stroming hadden. Na de soep zette de kentering door maar het andere tij bracht toch minder vis naar boven maar we mochten uiteraard zeker niet klagen. Dirk ving een bot van 42,5cm, Sjef een van 42cm, Ludo een van 43,5cm maar Paul Roef pakte er een van maar liefst 44cm en een kilo zwaar.

De helft van de vangst was mooie schar en de andere helft zeer mooie botten en aan gewicht aan vis mocht niemand mopperen. Paul Roef draaide onder andere in een draai twee kilo vis naar boven. Paul had vandaag de langste vis met een bot van 44cm en kreeg een pakket van IMAX (gefeliciteerd). De gratis loterij was voor Sjef en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd) en het was weer een gezellige visdag met topper Dirk met 30 stuks maar de rest had ook allemaal rond de 20 - 25 stuks. Allemaal weer bedankt en tot in december.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 16 OKTOBER


WIL FRANKEN BOTTENMEPPER VAN DE EDELKARPER


Op zondag 12 oktober was de Big Marlin afgehuurd door de bootvisvereniging de Edelkarper uit Bergen op Zoom. Tegen 8.00 uur waren 10 personen en Hans aanwezig en na de plaatsloting en een bak koffie konden we vertrekken. Gekozen werd er voor de ZBJ omdat het de dag ervoor onder de kust ook niet veel te vangen viel. We hadden een bakboord en een stuurboordgroep. Het was rustig en mooi weer en de watertemperatuur een kleine 16 graden.

Aan bakboord stonden Wil Franken, Tom de Paepe, Louis van Bommel, Jan Schoonen en Geerd de Bruyn. Aan stuurboordkant stonden Mark van Wanrooij, Peter Schuurbiers, Wil den Braber, Adrie Marien en Arjan Stelwage. Eenmaal geankerd bij de ZBJ kwam er een enkele schar boven en veel ondermaatse wijting dus het was hoogstwaarschijnlijk wachten op het andere tij. Maar na een goed half uur ging er een boot zonder overleg vandoor naar de kust dus restte de andere twee boten niets anders dan ook maar onder de kust te gaan vissen voor een eerlijke competitie. Onderweg naar Oostkapelle kregen we controle van de P141 en dat nam geruime tijd in beslag ook moest iedereen zich identificeren maar alles en iedereen was in orde. Ook de Aisling kreeg controle.

Besloten werd in onderling overleg om op de bot te gokken voor Oostkapelle. Dat lukte aardig tenminste aan bakboordkant. Wil Franken en Jan Schoonen gingen tegen elkaar op maar Jan moest het afleggen tegen Wil. De soep ging er ook weer goed in. Wat wel opviel dat er op slechts 5,5 meter water heel wat mooie scharren bij zaten. De langste bot was 39cm en de aasvoorziening was weer van alles wat. Achteraf kregen we te horen van diegene die waren blijven liggen bij de ZBJ dat ze in de namiddag nog heel goed schar hadden gevangen. Het was weer een vooral gezellige en sportieve visdag zoals we dat gewend zijn van de Edelkarper. Aan bakboordkant was Wil Franken de winnaar en aan stuurboordkant Mark van Wanrooij. Voor de volledige uitslag kijk dan op de site van de Edelkarper. Allemaal weer bedankt en tot 2 november.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 11 OKTOBER


DE DINSDAGPLOEG MET KREEFT TARBOT GRIET EN GARNAAL AAN DE HAAL


Op vrijdag 10 oktober vanuit Breskens met 9 personen met een garnalenkotter mee geweest wat een jaarlijkse traditie is met de dinsdagploeg . Om 8.00 uur stapten Dirk, Leo, Fons, Mart, Dré, Cor, Fred, Piet en Levin aan boord van de garnalenkotter. Het was droog weer en er stond een zuidwestenwind kracht 5 en golven van ongeveer een metertje maar dat merk je niet met een kotter. De watertemperatuur was 16 graden.

Om ongeveer 10.00 uur werd er voor de eerste keer gehaald en de vangst viel niet tegen want 2 volle kisten met zeer mooie garnalen werden gekookt en er zat heel wat schar in de aparte netten en ook spiering, sprot, tong, zandspiering, bot en te kleine wijting. De tweede haal was tegen 11.30 uur en dat leverde 1 volle kist garnalen op en ook weer volop schar. Maar er zat ook een joekel van een kreeft bij en een tarbot en twee grieten. Ook 3 mooie schollen en mooie tong waren de bonus deze trek. We hebben gevist in de Wielingen en de Hompels op ongeveer 6 meter.

Iedereen kon met een volle koelbox garnalen naar huis en per man ongeveer 25 mooie scharren. De tongen, schol, kreeft en tarbot en griet werden verloot. De tongen gingen naar Dré, de schollen naar Levin, de tarbot en griet naar Mart en Fred Blommaert de bekende rijschoolhouder uit Zierikzee was de gelukkige voor de kreeft. Het was weer een geweldige leerzame visdag met 9 uiterst tevreden mensen en bij deze willen wij Ronny en zijn maat weer bedanken voor hun geweldige inzet. De sprotjes zijn vandaag gerookt en de spiering moet er morgen aan geloven. Wat een lekkernij is dat toch allemaal en dan maar te zwijgen over de kakelverse garnalen. Voor volgend jaar is er al weer een boeking geregeld.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZONDAG 5 OKTOBER


VOOR JAN LEMMENS EEN MOOIE WENS


Op zaterdag 4 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Tim Keersmaekers uit Ham bij Hasselt (B) met slechts 4 personen waaronder Jan Lemmens met zijn 2 schoonzonen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken maar het weer was geheel anders dan gisteren maar toch in overleg besloten om naar de stek van gisteren te gaan. Er stond een matige zuidoosten wind en een half metertje golfslag en de watertemperatuur was 17,3 graden.

Op de stek aangekomen was het vrij onrustig en na een half uurtje werden er 2 (50%) lid van de club van Neptunes en besloten Hans en ik om maar een rustiger plekje op te zoeken. Daar kwam helaas alleen maar een mooie fint naar boven en werd het even later voor dit gezelschap ook weer iets te ruw en besloten we om het maar te proberen bij de Onrust vlakbij de kering. Daar was het zo glad als een spiegeltje en konden ze genieten van de heerlijke soep. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Het tij was eruit en moesten wachten op de stroming en er kwam wel een pitvis boven.

Toen we gedraaid waren kwam er bot en schar naar boven niet in grote getale maar ze waren al lang blij dat ze rustig konden vissen. Opeens had Jan Lemmens een enorme aanbeet en wist een gevlekte gladde haai van 84cm boven te halen en die was duidelijk in wolken. Hans heeft de haai gemerkt en gevinknipt en de haaienteller staat nu op 288 stuks dit jaar. Het was een geheel andere dag dan gisteren maar we hebben het groepje het toch nog naar hun zin kunnen maken. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZONDAG 5 OKTOBER


VOOR SEGESTIO WAS HET MOOI ZO


Op vrijdag 3 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Johan Sebregts van Segestio bv uit Roosendaal voor de aandeelhouders van ZIF dat zijn investeerders voor beginnende jonge Zeeuwse ondernemers. De groep bestond uit 8 personen waarbij ook Frank Dekker was uit genodigd. Om ruim 9.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken bij bijzonder mooi en rustig weer.

Hans had de huurhengels voor iedereen in orde gemaakt en in overleg werd er gekozen voor Westkapelle omdat ze wat variatie qua vangst wilden. De aasvoorziening was leeglopers, steekzagers en mesheften. De groep had volop koffiekoeken, eierkoeken, zeeuwse bolussen en belegde broodjes bij en met de soep erbij was het weer volop smullen vandaag. Eenmaal geankerd kwamen er al spoedig 2 tongen gelijk boven dus dat was veelbelovend en inderdaad dat was ook zo. Het was een echte zomerse dag bij windstil weer en een spiegelgladde zee . Een koppeltje bruinvisjes zwommen rond de boot. Iedereen genoot enorm van de mooie dag en van de toch wel visrijke dag.

Er kwamen regelmatig 2 tongen tegelijk boven en Johan ving de botten met de twee tegelijk maar er kwam ook gul boven waarvan 1 mooie maatse maar ook scholletjes een meuntje en wijting. Pieter Schotte ving een haaitje van 45cm. In totaal werden 14 tongen, 12 botten, 2 gullen, 24 scharren een grote noordzeekrab gevangen. Dus dat was een supervangst voor deze groep en de waardering was zeer groot. Bij aankomst in de haven werden de schippers bedankt en werd alle vis geschonken aan de bemanning waarvoor onze grote dank. Het was een gezellige en succesvolle dag voor iedereen en allemaal bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 1 OKTOBER


LIEVER GEEN HAAI DAN MAAR VECHTEN TEGEN DE BIERKAAI


Op dinsdag 30 september met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg t.w. Cor, Fons, Dirk, Nol, Mart, Jan,Leo en Mart. Ook Hans was weer van de partij en tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting werd er gevraagd wat ze wilden doen vandaag omdat er bij Westkapelle mooie haaien worden gevangen maar de meerderheid gaf te kennen absoluut niet op de haai te willen vissen,dus het werd ZBJ.

Het was regenachtig en west zuidwestenwind kracht 3-4 en een golfhoogte van ongeveer 75cm. Bij aankomst lag Piet er al met de Andromeda en verder was er niemand de gehele dag. Er kwam mooie schar naar boven maar ook de nodige kleintjes en ook de wijting was klein op een enkele maatse na. Fons ving een mooie bot en Dirk een fint van 36cm en er is de gehele dag door vis gevangen en alleen de mooie exemplaren werden mee huiswaarts genomen en iedereen had wel een mooi portie. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van het type MG.

Jan had voor iedereen gezorgd voor een broodje vers gerookte paling en Fons voor kippenbouten en dat ging er met de soep en een drankje plus de versnaperingen allemaal in als koek. De gratis loterij was voor Dirk en kreeg een fileermes van IMAX (gefeliciteerd). Ben ving toch een haaitje vandaag van 62cm en die werd gemekt en gevinknipt en had daarmede de langste vis vandaag en mocht nadat ik mijn handen had gewassen een IMAX pakket in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Het was weer een gezellige dag met veel te veel eten en de gehele dag grappen en grollen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 29 SEPTEMBER


ROOMPOTSLUIS STREMMING WAS GEEN BELEMMERING


Op zondag 28 september was de Big Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen voor een wrakkentocht met 8 personen uit het Brabantse. Hans had vandaag een vrije dag. Om 5.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en plaatsloting riepen we Roompotsluis op om te schudden maar kregen te horen dat de sluis gestremd was door een storing en een monteur onderweg was. Het weer was weer supergoed maar we konden geen kant op.

Na 4.30 uur gewacht te hebben konden we pas tegen 10.00 uur door de sluis na afgesproken te hebben dat we een paar uur langer zouden vissen. In principe gingen we ver weg vandaag maar in overleg toch besloten om het maar tussen de 25 en 30 mijl te proberen en al gelijk op het eerste wrak wat we aandeden kwam er zeer goed vis naar boven buiten verwachting om. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen. We hebben in totaal maar 3 wrakken aangedaan en de vangst was goed te noemen. Het was voor deze groep anderhalf jaar geleden dat ze nog op wrakken hadden gevist en ze vermaakten zich prima.

Er werden 79 gullen meegenomen en alles onder de 35cm werd weer netjes teruggezet en een berg steenbolk kwam er boven. Een stuk of 6 hele mooie gullen waren erbij waarvan Carlo de langste had en een Imax onderlijnenmap en onthaaktang in ontvangst mocht nemen (gefeliciteerd) maar ook ving Carlo nog een bijzondere vis namelijk een gevlekte lipvis van 36cm. Dit was toch nog een onverwachte mooie supervisdag met allemaal meer dan tevreden mensen en tegen 18.30 uur ging iedereen uiterst tevreden van boord. Allemaal weer bedankt en tot in oktober.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 29 SEPTEMBER


MET ZEEVISGROEP ACHTERHOEK IN DE GOEDE HOEK


Op zaterdag 27 september was de Big Marlin afgehuurd door de Deen Ivan Larsen die geboren is in Kopenhagen en woonachtig is in het Gelderse Doetinchem. Alle 12 personen waren lid van hengelsportvereniging de Rietvoorn afdeling zeevisgroep de achterhoek uit Doetinchem en stonden om 5.30 uur aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken.

Het was mooi vlak weer en de watertemperatuur was 17,3 graden en er werd koers gezet naar de wrakken boven de 40 mijl en op de eerste paar wrakken was het geen vetpot maar toen op een klein bultje kwam er veel vis naar boven en had Hans volop zijn werk om de mensen te helpen en het naar hun zin te maken. De gul was van het formaat 35-50cm met een drietal hele mooie erbij en onder de 35 werd alles netjes teruggezet zoals het hoort. We hebben totaal 8 wrakjes aangedaan en er kwam overal wel vis af maar voornamelijk steenbolk ook een paar makrelen, horsmakreel, wijting en 4 mooie rode ponen.

De aasvoorziening was hoofdzakelijk leeglopers en scheermessen en het nodige kunstaas. Iedereen genoot van de geweldige mooie spiegelgladde zee en de gehele dag volop visserij. Een gemiddelde van 5 gullen per man en flink wat bijvangst geeft op de dag van vandaag geen reden tot klagen wat ze dan ook zeker niet deden. Om 17.00 uur waren we weer in de haven en iedereen bedankte de schipper en hulpschipper voor de mooie dag die ze mochten beleven en ze kwamen absoluut nog terug. Dus ook wij konden ook weer met een goed gevoel huiswaarts. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPERS NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 25 SEPTEMBER


NIET GOED NIET SLECHT MAAR WEL EEN HEERLIJK GERECHT


Op dinsdag 23 september weer op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg, om 7.30 uur stapten 8 vissers aan boord t.w. Cor, Fons, Dirk, Louis , Ad, Mart, Ben en Joe en de twee schippers Hans en Dré. Na de loting en een bak koffie konden we vertrekken richting ZBJ wat in onderling overleg was afgesproken. Het was rustig weer maar er stond nog wel wat noordelijke deining en de watertemperatuur was 17,5 graden.

Eenmaal geankerd kwam er al snel schar naar boven van het formaat medium en regelmatig een mooi exemplaar er tussen maar ook bot van mediummaat en helaas ondermaatse wijting en schol en Joe ving een poontje. Mart en Louis vingen ieder een mooie tong. De soep (vandaag tomaten en erwten ) ging er weer goed in. Joe die een Aziatische restaurant runt in Genk in een voormalig gebouw van de kolenmijnen (C mine) had een fles Mei Kuei Lu Chiew van 54% meegebracht en die hebben ze met zijn allen leeg gemaakt maar hij had ook sushi, rijst met zalm en gebakken zalm in een zoete saus bij en dat ging er in als koek bij iedereen (bedankt Joe).

Joe ving vandaag weer bijzonder goed en was zeer tevreden dus het was een goede ruil maar ook de rest ving zijn visje al ging het wel wat moeizamer dan de vorige keren. De gratis loterij was voor Ben en kreeg twee grote klossen nylon (gefeliciteerd) en ook Ben had vandaag de langste vis met een bot van slechts 30cm en kreeg een IMAX jas (gefeliciteerd). Het was vandaag weer meer een culinaire dan een visdag met heel veel lol en daar gaat het tenslotte toch om. Om 16.30 uur stond iedereen weer op het steiger met een bolle buik en een maal verse vis. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZONDAG 21 SEPTEMBER


MET FAMILIE TANASALE MAKREEL IN GROTEN GETALE


Op zaterdag 20 september was de Big Marlin afgehuurd door Edwin Tanasale voor een makrelentocht voor de familie allemaal afkomstig uit de omgeving Rotterdam. Om 7.30 uur was het groepje van 7 personen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was behoorlijk mistig maar het zeetje was spiegelglad en de watertemperatuur was 18,7 graden.

Op de eerste stek aangekomen op 23 mijl kwamen de makrelen al vrij snel naar boven op de huurhengels er zaten echter wel wat paapjes tussen en die ondermaatse makreeltjes werden allemaal keurig terug gezet. Hans had vandaag zijn handen vol om makrelen te onthaken en lijnen te ontrafelen. Ook kwam er pieterman, steenbolk, horsmakreel, wijting, geep en een zeer mooie rode poon naar boven. Iedereen had het enorm naar hun zin en vertelde dat ze nog nooit zoveel hadden gevangen en waren zeer tevreden over de service aan boord.

Om 14.30 uur zijn we gestopt en zijn met zeer tevreden klanten naar binnen gevaren en de mist was grotendeels opgetrokken maar het was nog wel grijs weer. Voor volgend jaar wordt er weer een datum geprikt en iedereen ging met een uiterst tevreden gevoel huiswaarts. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar. Dit zal wel de laatste makrelentocht zijn geweest dit seizoen want normaal gesproken is het seizoen ver voorbij.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 17 SEPTEMBER


JOE CHEN ZAL ER NOG LANG OVER NAPRATEN


Op dinsdag 16 september met de Big Marlin op stap geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Ben, Mart, Dirk, Cor, Jan, Fons, Dré en nieuwkomer Joe Chen uit Maasmechelen (B) en Hans was ook weer van de partij. Het was behoorlijk mistig maar wel rustig weer en de watertemperatuur is weer iets opgelopen naar 18,5 graden, Na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken richting ZBJ.

Na geankerd te hebben kwam er al gelijk vis naar boven voornamelijk schar van een iets kleiner formaat dan vorige week en behoorlijk wat te kleine wijting maar daar was de toekijkende zeehond weer goed mee. Joe had van de schipper een nieuwe hengel van 3 meter in bruikleen gekregen omdat hij een hengeltje van slechts 2.10 meter bij zich had en dat is wat aan de korte kant voor onze visserij. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van het type MG. Ook kwam er wat steenbolkjes en enkele mooie botten boven. Hans zorgde vandaag voor de hapjes en de drankjes en de soep en dat ging er allemaal weer goed in. Joe had de dag van zijn leven en troefde zijn buurman Mart flink af hij ving volop schar en mooie bot en tot overmaat van zijn geluk twee mooie haaien de eersten in zijn leven.

Ook Jan ving een haai maar Fons presteerde het om er 3 te vangen en de haaien werden door Hans vakkundig geschept en gemerkt. De gratis loterij was voor Joe en kreeg 10 handgemaakte onderlijnen (Ben) (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Fons met een haai van 88cm en kreeg een IMAX jas met zijn naam erop (gefeliciteerd) en Joe mocht zijn hengel gratis mee naar huis nemen en die was vandaag in de zevende hemel. De zon kwam er na de middag door en het was een uitstekende mooie visdag met weer allemaal tevreden mensen die weer allen een mooi portie verse vis mee huiswaarts konden nemen. De haaienteller staat nu op 285 stuks en allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 15 SEPTEMBER


VOOR DE EDELKARPER EEN MOOIE KLAPPER


Op zondag 14 september was de Big Marlin afgehuurd door bootvisvereniging de Edelkarper uit Bergen op Zoom. Tegen 8.00 uur waren er 8 personen aan boord en ook Hans was weer van de partij. Na overleg met de Qua Vadis werd er voor de ZBJ gekozen en het weer was hetzelfde als gisteren alleen was het iets rustiger. Na een bak koffie konden we vertrekken.

Er werd gevist met 2 groepen namelijk stuurboord en bakboordkant aan stuurboord stonden John van Dorst, Kees Bulkmans, Jaak Verburg en Louis van Bommel en aan bakboord Ernest Ripson, Jan Schoonen, Piet Buijk en Hans de Vries. Ten opzichte van gisteren kwam er wel meer kleinere vis naar boven maar het was zeker niet slecht. De hoofdmoot was weer schar met weer mooie exemplaren ertussen en ook mooie botten en wat kleine wijting en steenbolkjes. Een zeehond hield de zaak weer in de gaten. De soep werd vandaag door iedereen met smaak geconsumeerd. De aasvoorziening was een varia aan soorten.

Ernest ving om 9.30 uur een haai van 67cm gevold door Hans de Vries en aan stuurboord was het Kees Bulkmans die er een ving gevolgd door Louis van Bommel en Ernest ging er met de knakenpot vandoor (gefeliciteerd). John van Dorst wist een mooie schol te landen en Jan Schoonen een tong. Aan stuurboord was het John van Dorst die de meeste maatvis had namelijk 39 stuks en aan bakboord was het Piet Buijk met 46 maatvissen. Onze haaienteller staat nu op 279 stuks. Het was weer een gezellige en sportieve wedstrijd met een zeer goede sfeer aan boord. Allemaal weer bedankt en tot in oktober.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 15 SEPTEMBER


VOOR ´T SCHARREKE EEN LEUK PANNEKE


Op zaterdag 13 september was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t scharreke uit Kalmthout (B). Tegen 7 .00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. De groep bestond uit 7 personen en Hans was ook weer aanwezig. Het was grijs weer en er stond een noordoostenwind kracht 4-5 met een golfhoogte van een driekwart meter. Het was wel droog en de watertemperatuur was omstreeks 18 graden.

In onderling overleg was besloten om het bij de ZBJ te proberen en de Big Marlin vaart weer als een speer na een weekje jaarlijks onderhoud. Eenmaal geankerd kwam er al vrij snel veel vis naar boven er zat wel wat kleine wijting tussen maar de hoofdmoot was schar en er zaten veel hele mooie exemplaren tussen. Een enkele maatse wijting, mooie botten, een paar mooie tongen en wat steenbolkjes was de rest van het assortiment aan vis. De aasvoorziening was voornamelijk leeglopers. De scharren kwamen geregeld met de 2-3 gelijk naar boven. Dirk takelde een paar grote botten naar boven en Paul ving een tong van 33cm. en ook Sjef ving een tong. Er werd vandaag met 2 hengels per man gevist.

De soep ging er bij de meesten ook goed in behalve bij twee personen die hadden wat last van de nukken van Neptunes. De gratis loterij was voor grote Guy en kreeg een onthaaktang (gefeliciteerd). Paul ving een haai van 73cm en Freddy eentje van 60cm dus de prijs voor de langste vis was voor Paul en kreeg een IMAX onderlijnenmap en molenzak (gefeliciteerd). De grote winnaar was toch Dirk want die had 88 vissen in zijn emmer zitten en had de nodige kleintje teruggezet. Iedereen had trouwens heel goed gevangen dus we kunnen stellen dat de vis weer terug is. Iedereen en alles was weer zeer tevreden en allemaal bedankt en tot in oktober.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 10 SEPTEMBER


VIEL KLEINE DORSCHEN MACHEN EIN GROSSE


Op zaterdag 6 september was de Big Marlin afgehuurd door Jozef Butzer uit Roth b. Prum (D) voor hun jaarlijkse wrakkentocht. Om 5.30 uur waren de 10 personen aan boord en ook was tweede schipper Hans weer van de partij. Na een bak koffie konden we vertrekken en er werd gekozen om boven de veertig mijl te gaan. Het was helder en droog weer met een gladde zee.

Op de eerste wrakken kwam wel veel vis boven maar voornamelijk steenbolk echter op het vierde wrak kwamen er redelijk wat gulletjes boven van rond de veertig cm. Op de laatste drie wrakken van de zeven die we hebben aangedaan kwam er zeer mooie vis naar boven zoals drie grote rode ponen en ook zeer mooie wijting en enorme blauwe makrelen. Ook zaten er wat mooiere gullen tussen en de aasvoorziening was leeglopers en mesheften en de gebruikelijke versierde Duitse onderlijnen wat volgens mij de makreel en wijtingvangsten bevorderd. Gulletjes zijn er ook veel gevangen en de meeste vissers namen ze alleen boven de veertig cm. mee.

Deze groep komt jaarlijks een keer wrakvissen en dat doen ze al 20 jaar bij ons dus echte trouwe vaste klanten. Iedereen had een prachtige visdag vandaag en genoten van de mooie dag en om 17.00 uur waren we weer terug in de haven waar een grote bus voor deze 10 personen stond te wachten. Deze mensen zijn een dikke 20 uur van huis om een dagje te vissen. Het is natuurlijk enorm leuk om het elk jaar opnieuw deze mensen het naar hun zin te maken ook Hans genoot daar enorm van. Voor volgend jaar wordt er alweer geboekt. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DINSDAG 9 SEPTEMBER


MET HENGELSPORT VOS ZIJN ALLE VISSEN DE KLOS


Op vrijdag 5 september was de Big Marlin afgehuurd door Marrie Wervers uit Sprang Capelle met een groepje van 7 personen allen klanten van hengelsport Vos. Om 7.30 uur was iedereen aan boord inclusief Hans onze tweede schipper. Er hing een beetje mist en het was windstil en het zeetje was spiegelglad. De watertemperatuur was ongeveer 18 graden.

Na de koffie konden we vertrekken richting ZBJ wat in onderling overleg was afgesproken en na geankerd te hebben kwamen de eerste vissen al snel naar boven. Hoofdzakelijk allemaal schar en enkele botten maar ook een paar van die venijnige pietermannetjes. Ook hebben we een paar wijtingen en een scholletje gezien evenals een zeehond die zich in de buurt van de boot ophield. De scharren kwamen soms met de twee en drie gelijk naar boven maar ze waren echter niet allemaal even groot. De soep ging er ook weer goed in.

John Gennesen medewerker van Vos Hengelsport ving een gevlekte haai van 64cm gevolgd door Huub Vermeulen die een hondshaai ving van 55cm. Maar Marrie liet zich niet kennen en ving er twee achter elkaar eentje van 61 en een van 64cm. Dus toch weer 4 haaien vandaag. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. De prijs van de gratis loterij ging naar Marrie en kreeg een onthaaktang (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis werd na het voorstel van Marrie verloot en ging naar Piet Verhagen (gefeliciteerd). Onze haaienteller staat inmiddels op 273 stuks dit seizoen. Het was weer een gezellige visdag en iedereen had het geweldig naar zijn zin. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DINSDAG 2 SEPTEMBER


BIJ DE ZBJ WAS IEDEREEN TEVREE


Op dinsdag 2 september op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg. Om 7.45 uur waren 8 personen aan boord gestapt t.w. Ben, Mart, Fons, Dirk, Cor, Jan, Leo en nieuwkomer John van Schaijk uit Bemmel. Ook was tweede schipper Hans weer van de partij. Na een bak koffie met een saucijzenbroodje (Mart) konden we vertrekken richting Steendiep waarvoor na rondvraag was gekozen. Het was zo goed als windstil weer met een vlak zeetje.

Geankerd in het Steendiep was er na een uurtje slechts 1 tong en 1 schar aan boord en toen belde Hank van het Wiesje dat hij de dag ervoor leuk had gevangen bij de ZBJ. Dus anker opgehaald en verkast naar de ZBJ waar ook Wiesje lag. En inderdaad daar kwam redelijk veel vis naar boven zoals tong, schar en bot. De soep en de worst ging er ook weer gretig in. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. De onderlijnen waren veelal van het type Mister Gastel. De prijs van de gratis loterij ging naar Jan en kreeg een zak vol met zelfbouwonderlijnen (Ben) (gefeliciteerd).

Uiteindelijk werden er 6 grote tongen gevangen een twintigtal mooie botten en gemiddeld tussen de twintig en vijfendertig mooie scharren per man met slechts 1 hengel per persoon. John had de dag van zijn leven en iedereen genoot enorm van het zonnetje en de visrijke dag. De prijs voor de langste vis was voor Cor met een tong van 39,5cm en kreeg een IMAX visjas met zijn naam erop geborduurd (gefeliciteerd). Ik denk dat we uit het dal zijn en er vanaf nu steeds meer schar aanwezig zal zijn. Het was in ieder geval vandaag weer eens een ouderwetse visrijke zonnige visdag met allemaal vrolijke en blije mensen die allemaal weer vis in de vriezer konden deponeren. Allemaal weer bedankt en tot over twee weken want volgende week gaat de Big Marlin naar de werf voor jaarlijks onderhoud.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 1 SEPTEMBER


ZEER FRAPPANT MAAR 7 HAAIEN AAN DE BINNENKANT


Op zondag 31 augustus was de Big Marlin afgehuurd door de Edelkarper uit Bergen op Zoom ook de Aisling en de Qua Vadis deden mee aan de wedstrijd. Tegen 8.00 uur waren 7 personen aan boord en na een bak koffie konden we afvaren. Het bestuur had beslist om aan de binnenzijde van de kering te vissen omdat er een noordwester 4-5 stond en het aan de buitenkant qua visvangst toch tegenvalt.

Bij vertrek was het droog maar er was al veel regen gevallen en ik had het vandaag wat rustiger want hulpschipper Hans was erbij vandaag. Wij hadden allemaal zeer goede wedstrijdvissers aan boord namelijk Piet Buijk, Wil Franken, Geerd de Bruyn, Joop Schik, Hans de Vries, John van Dorst en Kees Bulkmans. Al vrij snel na het ankeren haalde Geerd een mooie maatse tong naar boven en over de gehele boot kwamen heel veel steenbolkjes naar boven de gehele dag. Ook Joop ving een joekel van een tong en Piet wist 2 maatse tongen te verschalken en John en Hans konden samen 4 mooie scharren in hun emmer droppen. Verder nog ondermaatse tong en gulletjes en een ondermaatse schol. De soep werd weer met smaak geconsumeerd.

Kees ving een haai van76cm gevolgd door Piet met een haai van 72cm. Joop ving een haai van 83cm en een van71cm. Toen ving Hans er 3 achter elkaar van 61cm, 71cm en 67cm. Dat waren maar liefst 7 haaien en daar hadden we zeker niet op gerekend aan de binnenkant. Maar ook Wil liet zich van de beste kant zien en wist ruim 80 steenbolkjes te vangen. Zo zie je maar dat de Oosterschelde toch wel wat te bieden heeft want het was een visdag met de gehele dag door visserij. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Allemaal weer bedankt en tot over 14 dagen.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 1 SEPTEMBER


MET ARDUINSTICHTING EEN MOOIE BELEVING


Op vrijdag 29 augustus met de Big Marlin op stap geweest met een groep mensen met een beperking en hun begeleiding in totaal 10 personen. Dit bieden wij jaarlijks met diverse sponsoren geheel gratis aan voor de stichting ARDUIN. Tegen 11.00 uur was iedereen aanwezig op de steiger bij Frituur de Helling aan de buitenkant van de sluis en kon er opgestapt worden om eerst zeehonden te gaan spotten.

Precies op laag water bleek het water niet erg ver weg te zijn omdat er nogal wat wind en een zware branding stond maar er kwamen er toch enkele met hun kop boven en eentje lag er languit op de plaat. Dus missie geslaagd en toen zijn we terug gevaren naar Frituur de Helling waar het hele gezelschap gratis eten en drinken werd aangeboden en dat werd met veel smaak naar binnen gewerkt. Daarna is iedereen weer aan boord gestapt met de bedoeling om een visje te vangen in de buurt van de kering. Het aas, de onderlijnen, lood en hengels en molens werden allemaal gratis aangeboden door de sponsors. Ook een shirt en een zuidwester kregen ze gratis aangeboden. Voor een andere groep kregen ze van het Deltapark gratis 12 vrijkaarten aangeboden.

De toenemende golven waren toch wel een beetje een spelbreker voor deze mensen maar ze konden toch enkele vissen naar boven draaien. Vooral Jean Pierre was in topvorm en haalde 2 mooie tongen naar boven. Het was weer een geslaagd evenement met allemaal blije mensen die bij het van boord gaan allemaal een goed gevulde goody bag, hengel, molen, shirt, zuidwester en lood en onderlijnen mee naar huis mochten nemen en aan boord was er volop drank en versnaperingen waar iedereen gratis van kon genieten. Bij deze willen wij de sponsoren bedanken want zonder hen kunnen wij dit niet realiseren. De sponsoren zijn : Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Zuidwest Nederland, Zeevissport, Zeehengelsport, Svendsen Hengelsport, van de Rest Nautic, Gemeente Veere, Gemeente Noord Beveland, Waterschap Scheldestromen, Big Marlin, van Est parketvloeren, Topsy Baits, Oliehandel T.D. Bouwman, Frituur de Helling, Seafarm, Mr. Gastel, Jack Willebrordessen lood. Provincie Zeeland. Deltapark Neeltje Jans. Volgend jaar doen we het voor het derde jaar, allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 30 AUGUSTUS


AVONDSTOND WERD MORGENSTOND


Op donderdagavond 28 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Frans van Oss voor de EFSA om een avondje op de tong te vissen. Om 17.30 uur waren 6 personen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. In onderling overleg werd gekozen voor de plek van vorige keer namelijk voor Oostkapelle. Op het tijdstip van vertrek was het droog na verschrikkelijk veel regen. De wind was krachtiger dan ze hadden afgegeven namelijk westzuidwest 5-6 en een dikke halve meter golven.

Op het gemakje naar de stek gevaren en het was te doen om te vissen want het waren allemaal geharde wedstrijdvissers. Frans had vandaag heerlijke pruimen bij voor iedereen . Marrie beet de spits af met een bot van 40,5cm en overal kwamen er botten naar boven maar tong ho maar. Wel kregen we nog een show van een paar bruinvissen. Frans ving de botten met de twee gelijk en Marrie overtrof zichzelf met een bot van 42cm. Ook in de hartstikke donker bleven de botten het doen en als de botten tongen waren geweest dan hadden we een topavond gehad. Om 24.00 uur hadden we slechts 1 ondermaats tongetje gevangen en aangezien de normale visavond afgelopen was heb ik maar voorgestel om tot de ochtend te vissen voor de Hoge Duin aan de kering en iedereen was er mee akkoord.

De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van diverse makelij. De soep werd ook weer met smaak verorberd en toen er de stroming erin kwam werd er bij regelmaat een tong gevangen maar het hield weer niet over ik denk dat er in totaal een 20 tal tongen zijn gevangen. De opstappers waren allen bekenden namelijk Lech Lozovski, Kees Graaf, Frans van Oss, Ad Nieuwdorp, Marrie Wervers en Peter Ouwendijk. Ad en Peter waren de toppers wat de tong betreft en Marrie had de langste vis met een bot van 42cm en kreeg een Okuma boothengel (gefeliciteerd). Het was een gezellige nacht met helaas weer veel te weinig tong. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. Vrijdag hebben we een speciale tocht voor mensen met een beperking van stichting Arduin.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 30 AUGUSTUS


VOOR DE SEAGULL WEINIG TONGENSPUL


Op vrijdag 27 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Barend van den Berg voor een tongentrip naar Knokke (B) Voor zijn club de Seagull. Om 7.45 uur waren alle 8 personen aan boord en na een bak koffie konden we met mooi weer en een oostnoordoostenwindje met een glad zeetje richting Knokke. De watertemperatuur was 17,5-18 graden.

Eenmaal op de stek aangekomen ving Jan Werkendam al gelijk een tong en Dirk van de Geer zelfs 2 tegelijk maar toen werd het stil want de stroming was er inmiddels uit. Het weer was bijzonder goed met een heerlijk zonnetje erbij. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. We weten dat we afgaand water moeten hebben daar en stroming voor de tong want bijvangst is er nagenoeg niet. De soep ging er ook weer goed in en de vissers wisten wat vissen inhoud want het zijn of waren allemaal wedstrijdvissers en daarom werd er ook niet geklaagd.

Toen het tij gedraaid was na een lange poos en de stroming erin kwam werd er regelmatig een tong gevangen maar voor die afstand natuurlijk veel te weinig. Jan Werkendam ving nog wel een maatse wijting. Harry de Vries, Peter Bolenius, Jan van Koeveringe, Lex en Ted waren de rest van de opstappers. Over de vangst kunnen we kort zijn want het viel gewoon tegen alleen Barend, Jan en Dirk konden een maaltje tong bij elkaar vissen want het totaal was 15 maatse tongen met 8 personen. Dirk had de langste tong van 31cm en kreeg een IMAX onderlijnenmap (gefeliciteerd). Het was wel een gezellige visdag en de topvangsten van vroeger waren het gesprek van de dag. Allemaal weer bedankt en tot in september.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DINSDAG 26 AUGUSTUS


AAN DE KERING NOG GEEN OPLEVING


Op zondag 24 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Georges Moerkerk met een groep van 10 personen voor een haaien tocht. Om 7.30 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie konden we vertrekken met droog weer en een matige westelijke windje kracht 3-4 en de watertemperatuur was rond de 18 graden. Er werd gekozen om voor de kering te vissen.

Om 8.30 uur ving Jan Grinwis de eerste haai van 79cm en voor de rest kwam er wat kleine steenbolk en kleine platvis naar boven. Dus ten opzichte van de laatste keer erg magertjes. In overleg voorgesteld om te verkassen maar iedereen zei gewoon blijven liggen. De aasvoorziening was leeglopers en zagers. Een mooie noordzeekrab werd verspeeld evenals een haai door lijnbreuk. De soep kon op het gemakje worden opgepeuzeld. Tijdens de kentering kwam er totaal niets naar boven maar dat is normaal voor de kering.

Toe de stroming er weer in kwam na de kentering ving Laura Grinwis een haai van 83cm en won daarmede de knakenpot en kreeg van de schipper een IMAX onderlijnenmap (gefeliciteerd). Steenbolkjes kwamen er wel naar boven maar voor de rest was het kommer en kwel. Voor mij in ieder geval een slechte visdag maar het blijft vissen natuurlijk. De watertemperatuur is al flink aan het zakken en ik denk dat de scharren er wel wat vroeger zullen zijn dit jaar en de haaitjes wat vroeger weg zijn. Met deze groep hebben we in ieder geval afgesproken dat ze volgend jaar enkele weken vroeger moeten boeken voor een haaientrip. Bij het inhalen van het anker deed er een vervelend incident voor want Jan Grinwis liet zijn portemonnee in het water vallen en zonk vrij snel naar de bodem. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 22 AUGUSTUS


MET GROEP VAN FRANK DEKKER WAS HET LEKKER


Op donderdag 21 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Sharkman Frank Dekker met zijn teamgenoten en vrienden. Om 7.30 uur stapten 9 personen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. In overleg werd er toch gekozen voor het Steendiep. Het was zwaar bewolkt weer met geregeld een flinke bui. De wind was nu nog matig uit het zuidwesten maar die zou toenemen naar kracht 6 later in de middag. De watertemperatuur is inmiddels gezakt naar 18-19 graden.

Eenmaal geankerd in het Steendiep bleek al snel dat er helemaal geen beet op zat en zijn na een uurtje verkast naar een andere stek maar ook daar bleef het bij een maatse tong en wat klein spul. De zee werd ook ruwer en toen in overleg maar besloten om het maar aan de kering te proberen. Daar aangekomen kwam er tot verbazing van iedereen redelijk zeer mooie schar naar boven soms met de twee tegelijk. De soep kon ook opgewarmd worden en werd smaakvol verorberd. Tijdens de kentering was de vangst nihil. De aasvoorziening was al wat je maar bedenken kon en de onderlijnen van eigen makelei.

Toen de stroming erin begon te komen na de kentering moest ik om 14.30 uur de eerste haai scheppen voor Ed van der Vegt eentje van 64cm en 5 minuten later ving Johan Rombouts er een van 70cm. Om 15.10 uur was Kees Westdorp aan de beurt met eentje van 69cm en weer 5 minuten later ving Lies Wijnhorst er een van 59cm. Maar om 15.45 ving Lars Rombouts een haai van maar liefst 93cm en ging er met de knakenpot vandoor (gefeliciteerd). Ook Frank Dekker droeg zijn steentje bij en ving er een van 72cm. Onze haaienteller staat nu op 260 stuks dit seizoen. We hebben gevist tot 16.30 uur en bij het afblazen kreeg Ed Kroes een geweldige klap op zijn hengel en dat leverde een joekel van een zeebaars op. Iedereen vond het toch nog een zeer geslaagde visdag. Allemaal weer bedankt en Frank tot 3 oktober.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 22 AUGUSTUS


 SHARKATAG 3 DAGEN OM TE KLAGEN


Op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 augustus was het weer sharkatag georganiseerd door sportvisserij Nederland. Het begon dinsdagavond al tragisch omdat Rien van Krey schipper van de zeehond die was ingevallen omdat de Nautilus met motorpech lag dood achter zijn auto werd gevonden. Bij deze condoleren wij zijn naasten. Dus voor de organisatie weer extra werk om alles zo goed mogelijk te regelen.

De eerste dag met genodigden en politiek gevaren dus maar een korte vistijd van een paar uur en helaas geen enkele haai gevangen vandaag maar dat mocht de pret niet drukken want iedereen vond het wel een belevenis en het koude buffet bij Kees en Marianne was weer eens van topklasse.

De tweede dag vol goede moed naar het Steendiep maar dat viel gruwelijk tegen .Alle vertrouwde goede stekken aan gedaan maar helaas slechts 3 kleine haaitjes vandaag. Tongen werden er wel gevangen met wat kleine steenbolkjes. Alles uit de kast gehaald maar niets hielp ze leken wel vertrokken te zijn. Alle drie de dagen werd het aas verzorgd door de organisatie.

De derde dag toch maar weer naar het Steendiep maar dat bleek achteraf een zeer slechte keus want vandaag slechts 1 haaitje en redelijk wat tongen met een boot vol goede vissers maar ja dat hoort nu eenmaal bij het vissen. De Qua Vadis van Sjef en Willem die drie dagen voor de kering hebben gevist waren de kampioenen met bijna 20 haaitjes op drie dagen (gefeliciteerd). Het was een perfect geregeld evenement maar wel veel minder haaien dan vorig jaar. Ik denk zelf dat we het volgend jaar een paar weekjes vroeger moeten doen. Alles en iedereen weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 6 AUGUSTUS


 MET DE PLOEG VAN DINSDAG EEN MINI CRUISEDAG


Op dinsdag 5 augustus met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Ben, Mart, Fons, Dirk, Cor, Jan, Jan Egbert en de bekende rijschoolhouder uit Zierikzee Fred Blommaert. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en een bak koffie konden we vertrekken met een volle sluis. Het was bijzonder mooi weer met een vlakke zee en het zonnetje liet zich al vroeg zien.

Na de rampdag van vorige week had ik beloofd om iets extra te doen vandaag en stelde voor om eens naar de Wenduinebank te gaan bij Blankenbergen (B) omdat daar de laatste tijd goede berichten vandaan komen over tongvangsten. Maar ik heb er wel bij gezegd dat het een heel slecht tij was precies met doodtij. Je kunt er niets gaan doen vandaag was de conclusie van Mart van Est. Maar de meerderheid was voor de Wenduinebank. Om 10.15 zijn we ten anker gegaan en er was bijna geen stroom en toch gingen we door ons anker en de oorzaak bleek achteraf dat er een dikke laag slik op de bodem lag. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Vis kwam er niet boven ook bij de omliggende bootjes niet en er lagen er een massa. Na de kentering ving Mart een bot en was de spits afgebeten. Inmiddels hadden we de pot met zelfgemaakte kippensoep van Fred Sjaak gemaakt alsook de frikandellen broodjes van Fons.

In totaal kwamen er slechts 6 tongen en een bot boven, Mart 2, Dirk 3 en Fons 1 dus alweer bijzonder slecht ook bij de andere bootjes. De gratis loterij was vandaag voor Cor en kreeg een zak vol met zelfbouwonderlijnen van BEBI TRACE COMPANY uit Kamperland.(gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Mart met een tong van 31cm en kreeg een IMAX boatbox (gefeliciteerd). Om 15.00 uur zijn we maar aan de terugreis van de minicruise begonnen en hebben ze de kust van Blankenbergen, Zeebrugge, Cadzand , Westkapelle en Domburg op afstand kunnen bewonderen. We zullen zeker nog een keer terug gaan naar de Wenduinebank maar dan met een ander tij en voor een lange dag. Maar volgende week toch weer maar gewoon op de haaitjes vissen. Trek die tongentand er maar even uit. Het allerergste is nog dat we Mart van Est nog gelijk moesten geven ook. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 6 AUGUSTUS


 MET YARA GEEN DRAMA


Op maandag 4 augustus was de Big Marlin afgehuurd door de personeelsvereniging van Yara uit Sluiskil met 8 personen om een dagje te tongvissen bij Knokke (B). Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. De wind was zuidwestelijk kracht 3-4 en zou afnemen naar 2-3 en de golfhoogte was ongeveer een driekwart meter met een watertemperatuur van 21 graden. Het was bewolkt maar wel droog.

Bij Knokke aangekomen na een hobbelig zeetje was er helemaal geen stroming meer en tij moest nog keren. Wat opviel was dat we er op een bootje na helemaal alleen lagen maar het zeetje was daar vrij rustig. Marco ving een bot van 33cm en de eerste tong melde zich om 11.00 uur. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de stuurboordkant was vandaag beter. Er kwam een zeer mooie noordzeekrab naar boven en die werd geschonken aan de schipper en de krab kreeg onmiddellijk een warm zoutwaterbad. Later kwamen er nog een paar bootjes bij liggen maar het was niet druk op het water.

Na de soep kwamen er wat meer tongen los en iedereen had maatse tong vandaag. De gratis loterij was voor Pedro en kreeg een Okuma onthaaktang (gefeliciteerd) Stefan was vandaag de topper met 7 maatse tongen. In totaal kwamen er 32 maatse tongen boven en zijn er 6 ondermaatse terug gezet en dat is op zich helemaal nog niet zo slecht en de mensen waren in ieder geval allemaal tevreden. Het was een mooie visdag en niet werken zelfs het werk betaald de visdag. De prijs voor de langste vis was voor Marco met een bot van 33cm en kreeg een Okuma boothengel (gefeliciteerd). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer maar weer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZONDAG 3 AUGUSTUS


 MET VELEN OP DE MAKRELEN


Op zaterdag 2 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Bob Lauwers uit Berchem (B) met een groep van 9 personen voor een dagje makrelen. Om 7.30 uur konden we na een bak koffie vertrekken. De wind was zuidoostelijk en het was wat bewolkt en een golfhoogte van ongeveer een halve meter. De watertemperatuur schommelde tussen de 20 en 21 graden.

Gekozen werd er voor om een 23 mijl de noord in te gaan omdat het vlakbij helemaal niets is. We kwamen daar ongeveer gelijktijdig aan met Maatje Adriana en Andromeda en wat later kwamen ook de Zeearend en de Marie Louisse die kant op. Neeltje Jans was wat westelijker gevaren. Het was sprokkelen rond wat wrakjes maar diegene die actief bezig waren konden toch redelijk wat makrelen vangen. De mannen van den ijzeren weg Bob (hoofd smeerder) en zijn maat (baas) Dirk wisten er toch ieder een 40 tal te vangen. De golven waren ondertussen toegenomen naar drie kwart meter. Er kwam bij regelmaat makreel boven soms met de 4-5 tegelijk. Ook horsmakreel, gulletjes, pieterman en enkele zandspieringen werden er gevangen. Maar Dirk overtrof iedereen met een geep van 62cm.

Na de middag werd het rustiger en de wind werd zuidwestelijk en vlakte het helemaal af, na de kentering was de beet er ook helemaal uit en zijn we om 14.00 uur naar binnen gevaren. Barbey Bob gaf op het dek nog even een show weg nadat hij die morgen moest bedelen van ‘’schat mag ik binnen komen’’. (de sleutel zat aan de binnenkant op de deur). Het was een mooie visdag met onverwachts toch redelijk wat makrelen en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Dirk met een geep van 62cm en kreeg een OKUMA boothengel (gefeliciteerd). Zo zie je maar je kunt nooit van tevoren zeggen wat je gaat vangen en we hebben weer de gehele dag bijzonder veel gelachen het was weer gezelligheid troef. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 1 AUGUSTUS


 KASSA VOOR AVONDTOCHT EFSA


Op donderdagavond 31 juli was de Big Marlin afgehuurd door Frans van Oss voorzitter van de EFSA met 6 personen plus 2 opstappers Marco en Menno voor een avondvisserij. Om 18.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken met mooi weer en een westelijk windje en de watertemperatuur is inmiddels al opgelopen naar 21 graden. Besloten werd om het maar eens te proberen bij Oostkapelle want het is overal maar magertjes ook op de makreel.

Eenmaal geankerd wist Peter Ouwendijk al direct een bot van 41cm aan boord te werken maar hij was niet de enige want er kwamen aan beide zijden veel botten naar boven waar echte joekels bij waren en soms met de twee tegelijk zoals Kees Graaf, Menno en Marco. Kees wist ook nog een paling te vangen en die is weer terug overboord gegaan. Ook Paulus van den Berk deed zijn best en ook Frans en Toon waren echte bottenmeppers. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de soep liet zich ook weer best smaken evenals de kersen die Frans weer voor iedereen had meegebracht (bedankt). Rond de klok van 22.00 uur melden de eerste tongen zich van een goed formaat want er zijn er maar een stuk of drie terug gezet hoeven te worden en werden er naar mijn inschatting een stuk of 16 meegenomen. Kees Graaf wist zelfs 2 mooie tongen tegelijk boven te toveren.

Maar Gerard Verswijveren zorgde voor spektakel door een pijlstaartrog te vangen van 41cm vleugelbreedte en dat vrouwtje hebben we netjes een merkje gegeven en weer vrij gelaten. Dit is de eerste rog dit seizoen evenals de paling van Kees op de Big Marlin. We hebben tot 1.00 uur gevist omdat er mensen bij waren die moesten gaan werken. Dit was vandaag weer een geslaagde vistrip met de gehele avond vis en het hoeft niet altijd tong te zijn om de klanten het naar de zin te maken. De gratis loterij was voor Gerard en kreeg een IMAX onderlijnenmap (gefeliciteerd) en ook de prijs van de langste vis ging uiteraard naar Gerard met zijn pijlstaartrog en kreeg een OKUMA boothengel (gefeliciteerd). Allemaal weer bedankt en tot 28 augustus voor de derde sessie.

SCHIPPER NAAST M..
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 31 JULI


 ZWARTE DAG VOOR PLOEG VAN DINSDAG


Op dinsdag 29 juli op pad geweest met de Big Marlin met 8 personen t.w. Mart, Fons, Jan, Cor, Fred, Wiek, Toon en Jan Egbert. Om 8.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken met bewolkt weer een straffe noord noordoostenwind kracht 5. Voor de keuze van de visstek was er maar een optie en dat was Westkapelle met deze wind en omdat het daar vorige week qua vangst toch redelijk was.

Eerst geprobeerd bij het kleine vuurtorentje maar dat leverde slechts enkele ondermaatse tongetjes op. Verkast naar de radarpost en daar was het tij net gekeerd en was het comfortabel liggen. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. De wind was verder toegenomen naar kracht 6 maar daar merkte je niet veel van. Maar de vangst was ronduit bedroevend slecht en het aas werd er snel afgevreten en er was volop groen dus alles behalve prettig vissen maar we hadden vandaag geen andere keuze. Wiek hield het gezelschap wel wakker door de ene na de andere schuine mop uit zijn mouw te schudden. De soep en de warme worst ging er ook weer goed in. Er kwamen welgeteld slechts 10 maatse vissen boven waarvan 5 botten en 5 tongen en voor de rest wat klein spul maar ook niet overdreven. De helft van de opstappers moest het doen zonder maatse vis.

De gratis loterij was voor Wiek een kreeg een IMAX onderlijnenmap (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was vandaag voor 2 personen Jan ving een tong van31cm en Mart een bot van 31cm en kregen allebei een IMAX onderlijnenmap (gefeliciteerd). Voor de mannen van de vaste dinsdagploeg is dit niet zo erg maar voor de mensen die af en toe een keer opstappen zijn dit natuurlijk rampdagen. En dat doet aan klantenbestand geen goed natuurlijk nu maar hopen dat we ze de volgende keer in de watten kunnen leggen op de een of andere manier. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en hopelijk op meer succes.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 31 JULI


 MET JORAN, PIETER EN TIES GEEN TOPE IN DE VALIES


Op zondag 27 juli was de Big Marlin afgehuurd door Joran Bal van het visblad van Sportvisserij Nederland. Joran Bal, Pieter Beelen en fotograaf Ties waren aanwezig en twee gasten van de dinsdagploeg Fons en Dirk. Om 7.30 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie konden we vertrekken. In onderling overleg werd er gekozen voor het Steendiep. Het weer was bijzonder goed en er stond een kabbeltje met een watertemperatuur van ruim 20 graden.

De bedoeling was om een ruwe haai te verschalken en er werd dan hoofdzakelijk met aangepast materiaal gevist met als aas verse makreel en zeekat maar ook met steekzagers voor de gladde haai. Ook werd er rubbie dubbie gemaakt die aan een net aan de ankerketting werd bevestigd. Pieter ging speciaal op de tope met een schuifsysteem en grote haken en grof aas de rest ging voor de gladde haaimontage aangepast met stalen lijnen. De dag van te voren heb ik Frank Dekker nog gebeld en die lag te vissen voor de kering en die vertelde me dat het op het ogenblik niet veel was met de tope. Maar niet geschoten is natuurlijk altijd mis. Er waren nog een paar collega´s in de buurt maar daar was het ook kommer en kwel.

Uiteindelijk zijn er nog 5 gevlekte haaien gevangen en 5 mooie tongen maar dat was niet de missie maar van de andere kant de tope is een vis die nog maar net zijn opmars heeft gemaakt naar Nederland en moet je een beetje geluk bij hebben om er een te vangen. Natuurlijk Frank Dekker en Marloes vissen er gericht op en op een keer heb je dan enorm succes. Maar iedereen heeft begrip voor deze situatie en we zullen zeker blijven proberen en ik weet zeker het gaat een keer lukken. De soep liet zich ook weer goed smaken en we zijn weer bijgepraat over van alles en nog wat en zeker over het aanstaande sharkatag. Een ding is een feit als je vist met aangepast materiaal voor de tope ving je bijna geen gladde haaien maar dat zijn dingen die moet je toch uitproberen om erachter te komen. Al bij al weer een leerzame dag ook in verband met rubbie dubbie te vissen. Joran, Pieter en Ties bedankt en tot spoedig weerziens. De haaienteller staat nu op 249 stuks. Sharkatag zit helemaal vol en zal denk ik voor het derde jaar op rij weer een enorm succes worden.

SCHIPPER NAAST M
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 26 JULI


 DE FIRMA NOORDAM KREEG WAT HUN TOEKWAM


Op vrijdag 25 juli was de Big Marlin afgehuurd door Leen en Arjan Noordam uit Woubrugge met een groep van 11 personen voor hun jaarlijks dagje haaivissen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken naar het Steendiep. Het was bewolkt weer en er stond een oostelijk briesje. Het was wel warm als de zon er door kwam. De watertemperatuur was goed 20 graden.

Eenmaal geankerd duurde het tot 9.30 uur tot Piet Verhagen alweer de eerste haai ving en 5 minuten later was Marrie er met een aan het vechten maar ook aan de andere zijde van de boot waren Arjan en Koen met een haai bezig en dat is eigenlijk met tussenpozen de gehele dag zo gegaan. Ook werden er vandaag weer een drietal verspeeld door lijnbreuk. Verder kwam er kleine steenbolk en wijting boven met wat horsmakreel , een ondermaats zeebaarsje en een maatse gul. Ook de zeehond was weer aanwezig. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van het type MG. De soep ging er ook weer goed in. Het merendeel had huurhengels want er waren enkele studenten bij.

Iedereen genoot van de prachtige zomerse visdag en nog een geslaagde ook want 15 haaien werden er gevangen. De gratis loterij was voor Arjan en kreeg een IMAX onthaaktang (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor kerkmeester Teun van Eijk met een haai van maar liefst 101cm en kreeg een OKUMA boothengel (gefeliciteerd). De haaienteller staat nu op 244 stuks dit seizoen en dat zijn er al heel wat. Iedereen was vol lof over deze weer zeer geslaagde visdag en allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 24 JULI


MET HENGELSPORT VOS KWAMEN DE HAAIEN LOS


Op woensdag 23 juli was de Big Marlin afgehuurd door Marrie Wervers uit Sprang Capelle met een groepje van 8 personen voor een dagje haaivissen. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was droog weer met een matig windje en wat deining. De watertemperatuur was een dikke 20 graden. Het zonnetje liet zich al vroeg zien en het beloofde een mooie dag te worden.

Eenmaal ten anker in het Steendiep lieten de haaien op zich wachten maar Roelof Rijken haalde een mooie tong en een mooie schar gelijktijdig boven. Ook wat kleine steenbolk, kleine wijting, een scholletje en een bot naar boven. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. De onderlijnen kwamen deze keer hoofdzakelijk van Vos Hengelsport uit Sprang Capelle want John Gennesen die werkzaam is bij Vos Hengelsport en ook nog een dag per week studeert bij de Sportvisserij Accedemy in Gorinchem was ook van de partij met zijn vader Johan. De rest kwam uit Waspik, Kaatsheuvel en Drunen. Piet Verhagen wist de eerste haai te vangen en daarna volgde er nog 10. Wat opviel was dat het vandaag allemaal mooie exemplaren waren. Ook kwamen er weer 6 hele mooie tongen naar boven. De soep werd ook weer met smaak gegeten.

Ook werden er 3 stuks haaien verspeeld door lijnbreuk maar dat is vissen. De prijs van de gratis loterij ging naar Peter Schapendonk en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Roelof Rijken die een haai ving van 88cm net 1cm langer dan die van Johan Gennesen en kreeg een map/tas van IMAX (gefeliciteerd). Ook Marnix Rijken de zoon van Roelof ving 2 haaien evenals Marrie Wervers, Piet Verhagen en Johan Gennesen die er ook elk 2 voor hun rekening namen. Ook John Gennesen, Peter Schapendonk en Roelof Rijken vingen elk een haai. Twee mannetjes van 88cm en 87cm zijn bij ons aan het steiger opgehaald door mensen van het Deltapark voor het zeeaquarium waarin ze vrij kunnen rondzwemmen en te bezichtigen zijn. Bij terugkomst in de haven was er een drukte van jewelste met reddingsboten en Rijkswaterstaat boten en achteraf bleek dat Wiesje van collega Hank was gezonken bij de Vlietepolder maar de opvarenden konden gelukkig gered worden door de KG22. Wij wensen Hank en Odette veel sterkte toe. Voor ons was het een super mooie en geslaagde visdag met alleen maar super tevreden mensen die zeker weer terugkomen en onze haaienteller staat nu al op 229 stuks. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DINSDAG 22 JULI


VOOR DE RADARTOREN KON BEN SCOREN


Op dinsdag 22 juli met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Fons, Jan, Dirk, Ben, Mart, Cor, Ad en nieuwkomer Jan van Riel. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Bij vertrek was het droog maar onderweg was er heel wat regen gevallen en de wind was vrij krachtig uit noord tot noordoost en de golven tussen 50 en 100cm.

Ik had een voorstel voor de kering toets 1, voor Westenschouwen toets 2 en voor Westkapelle toets 3 en het werd unaniem toets 3. Alleen de reistijd duurde wel wat langer dan normaal maar dat nam iedereen voor lief. Eenmaal ten anker bij de radarpost beet Mart de spits af met een steenbolkje en even later ving Dirk een mooie tong. De aasvoorziening was leeglopers en verse steekzagers en de verzwaarde onderlijnen van diverse makelij met haaknummer 4. Mart takelde een tong boven van 39cm en vandaag was bakboordzijde een stuk beter dan stuurboordzijde. Ook Jan van Riel ving een paar mooie tongen en Fons zelfs 5 hele mooie tongen. De soep en de warme worst en de amandelbroodjes vonden weer gretig de weg naar de inwendige mens.

Mart was vandaag spekkoper want hij ving ook nog een haai van 66cm en maar liefst 10 grote tongen en 2 ondermaatse die terug zijn gegaan. Maar Ben liet zich niet kisten en haalde ook een grote tong boven en even later een joekel van een haai van maar liefst 102cm en 4,6 kilo zwaar. De gratis loterij was voor Jan Wijngaard en kreeg een doos vol met pilkers geschonken door Jan van Riel (gefeliciteerd en bedankt) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Ben met een haai van 102cm en kreeg 2 IMAX onderlijnmappen en een onthaaktang (gefeliciteerd). Ad werd even uitgeschakeld door een rondvliegend lood. De bijvangst was op een bot en een ondermaats gulletje na niet veel. Maar mij viel het vandaag zeker niet tegen met 20 super mooie tongen en 4 terugzetters plus 2 haaien maar niet iedereen had het geluk om een maal tong te vangen maar dat is nu eenmaal vissen en het was weer een gezellige dag en we hebben comfortabel kunnen vissen. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 21 JULI


JACK DIELEMANS GREEP ZIJN KANS


Op zondag 20 juli was de Big Marlin afgehuurd door Remco van Vooren uit Lamswaarde (Zeeuws Vlaanderen) voor een haaientrip. Het was mooi rustig zonnig weer en in onderling overleg gekozen voor het Steendiep. Na de koffie en de plaatsloting konden we vertrekken met een groep van 9 personen bijna allemaal kantvissers van visclub de Vogel.

We zijn begonnen bij de ZBJ maar daar kwamen maar 2 stuks naar boven en toen zijn we maar verder het Steendiep ingegaan en daar was het wel beter. Ook kwam er weer een jong haaitje naar boven en nog 10 stuks mooie haaien en net als gisteren was de stuurboordkant weer het beste. Ook kwamen er weer 2 mooie tongen boven, een bot, wijting, steenbolk, schar en een ondermaats gulletje. De aasvoorziening was steekzagers, leeglopers, inktvis en mesheften. 11 haaien vandaag en dat is daags voor doodtij helemaal niet zo slecht en iedereen was meer dan tevreden behalve Remco die had er meer van verwacht maar hij had aan de verkeerde kant geloot.

De soep ging er ook weer goed in evenals de worst en het was weer een prachtige visdag en nogmaals waar kun je met zulke temperaturen beter zijn dan op zee. De gratis loterij was voor Remco en kreeg een IMAX onthaaktang (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Jack Dielemans met een haai van 92cm en kreeg een IMAX koeltas (gefeliciteerd) Jack wist vandaag 3 haaien te vangen en was duidelijk in de wolken evenals de rest van de haaienvangers. Voor mij weer een mooie visdag en allemaal bedankt en tot de volgende keer. De haaienteller staat nu op 216 stuks dit seizoen.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 21 JULI


VOOR DE VRIENDEN VAN HENK EEN GESCHENK


Op zaterdag 19 juli was de Big Marlin afgehuurd door Henk van Delft met 11 personen voor een haaientrip. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken richting Steendiep. Het was rustig weer met een oostelijk windje en een golfhoogte van rond de halve meter en de watertemperatuur was ongeveer 20 graden.

We zijn gelijk naar het Steendiep gegaan en daar hebben we de gehele dag gelegen  maar het was tegen doodtij en de lucht was onstabiel. Noi de wederhelft van Henk (een Thaise) ving een minihaaitje van27cm wat nog niet zo lang geleden was geboren. Dennis ving er ook een van 27 en Koos zelfs eentje van 24cm. Er waren verschillende vissers bij van het team AHOY uit Rotterdam. Er kwamen 2 mooie tongen naar boven en wat kleine schar, steenbolk en wijting. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de onderlijnen van diverse makelij.

De soep ging er ook weer goed in ondanks het zeer warme weer. De stuurboordkant was vandaag het beste en in totaal werden er 10 haaien naar boven gehaald (incl. 3 kleintjes) De gratis loterij was voor Jan Haasnoot en kreeg een IMAX onthaaktang (gefeliciteerd). En de prijs voor de langste vis was voor Dennis Ooyendijk met een haai van 94cm en kreeg een IMAX onderlijnenmap/aastas (gefeliciteerd). Het was weer een mooie visdag met tevreden mensen en de haaienteller staat nu op 205 stuks dit seizoen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.


SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 21 JULI


MET GEMEENTE GOES WAREN DE HENGELS SNEL IN DE HOES


Op vrijdagavond 18 juli was de Big Marlin afgehuurd door Ad Nieuwdorp uit Goes met 9 personeelsleden voornamelijk van de gemeente Goes voor een avondje tongvissen. Om 16.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we de sluis door. Het was mooi rustig en zeer warm weer met een oostelijk windje. In overleg werd besloten om het voor de Veerse dam te proberen. De watertemperatuur was 19,5 graden.

Eenmaal ten anker kwamen er wat platvisjes en steenbolkjes boven met het nodige groen alweer. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de zee was zo glad als een biljartlaken. De soep werd weer met smaak verorberd ondanks het zeer warme weer en ook de meegebrachte balletjes en saté werden opgewarmd. Dat het dorstig weer was heb ik gemerkt aan het leeggoed en Hans ving een mooie bot van 33cm m aar de tongen gaven weer niet thuis tot het helemaal donker werd toen kwam er bij regelmaat een tong boven. Maar tegen 24.00 uur begon het in een keer te waaien met een onweersbui en Ouddorp gaf Zuidwest 8 op. Dus binnen notime had iedereen afgetuigd en zijn we snel naar binnen gevaren.

Ik denk dat we een stuk of 8 mooie tongen hadden en 2 botten maar dat is natuurlijk veel te weinig. De gratis loterij was voor Corné en kreeg een IMAX fileermes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Hans met een bot van 33cm en kreeg een IMAX koeltas (gefeliciteerd). Iedereen had het wel reuze naar zijn zin want wat wil je het is natuurlijk nergens beter vertoeven dan op zee met zulk weer. In september komen ze het nog een keer proberen. De tongen laten het voorlopig toch nog even afweten evenals de makreel dus de zomervisserij valt tot hier toe nogal tegen. Allemaal weer bedankt en tot in september.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 17 JULI


GUL OVERHOOP MAAR NIET ERG GROOT


Op woensdag 16 juli was de Big Marlin afgehuurd door Marcel Vangeel voor de personeelsvereniging van DAF te Westerlo (B) voor een wrakkentocht. Om 5.30 uur stapten 7 personen aan boord en na een bak koffie konden we al vroeg de zee op. Het was goed weer met weinig wind en het was aangenaam varen met een vlak zeetje zeker ten opzichte van gisteren. Om 7.00 uur kwam de zon er al goed door. De watertemperatuur was iets boven de 19 graden.

We zijn begonnen op ongeveer 35 mijl en op de eerste wrakje kwam er een enorme rode poon naar boven maar ook makreel, steenbolk, horsmakreel en vooral veel kleine gul waarvan er 5 op de 10 geen 35cm haalde en terug overboord moesten. Na nog een paar wrakken hebben we in overleg besloten om maar boven de 40 mijl te gaan in de hoop op wat grotere vis. Daar een wrak of 4 aangedaan en het formaat was een slagje groter maar nog steeds vrij klein. De aasvoorziening was leeglopers en kunstaas. Er konden enkele mooie exemplaren geschept worden de rest kon zo binnengehaald worden soms met de twee en drie gelijk. In totaal hebben we 8 wrakken bezocht.

Ik moet heerlijk zeggen dat het aantal stuks dat werd meegenomen mij wel verraste het is een hele poos geleden dat er zoveel vis is boven gekomen uiteraard ten opzichte van vroeger aan de kleine kant. De prijs voor de langste vis was voor Johan met een zeer mooi ouderwets exemplaar en kreeg een koeltas van IMAX (gefeliciteerd). Het was een mooie visrijke vistocht en iedereen kon de diepvries weer aanvullen. Het lijkt toch weer wat aan te trekken op de wrakken, nog even wat groeien en het komt weer goed denk ik. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 17 JULI


GEEN RUWE HAAI MAAR DE ZEE WAS TAAI


Op dinsdag 15 juli met de Big Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Ben, Mart, Jan, Fons, Cor, Martin, Dirk en Dré. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Het was bewolkt weer en er stond een stevige zuidwest 5 maar volgens de vooruitzichten zou dat afnemen in de loop van de dag. De watertemperatuur was rond de 19 graden.

Er stond even buitengaats een flinke deining dus maar op het gemakje naar het Steendiep. De ruwe haai stond op het programma vandaag. Dus de onderlijnen waren allemaal aangepast op de vlijmscherpe topetanden. Alleen van de weersverwachting en de golfhoogte klopte helemaal niets. Er waren golven bij die de 1,5 meter overschreden. De boot lag meer op wind en golven dan op de stroom en aan stuurboordkant was het lastig vissen. De soep bleef weer maar net in de pan nadat hij was vast gesjord. Maar er werd weer wel van gesmuld evenals van de worst. Er kwam wat kleine schar en wijting naar boven waarvan een paar maatse ook wat steenbolk en horsmakreel. Jan en Fons vingen elk nog een hele mooie tong.

De ruwe haai liet het afweten en voor de gladde haai werd er eigenlijk verkeerd gevist maar je moet een keuze maken. Toch wist Ben nog 4 gladde haaien te verschalken van de 10 stuks die er gevangen zijn. Het was een hobbelige visdag maar daarom niet minder gezellig. De prijs van de gratis loterij ging naar Dirk en kreeg een IMAX onderlijnenmap (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Ben met een haai van 89cm en kreeg een visjack van IMAX (gefeliciteerd) Op de terugweg werd het een stuk rustiger maar wij waren in ieder geval weer eens goed los geschud en dat spaart weer een avondje sportschool uit. Allemaal weer bedankt en tot volgende week. De haaienteller staat op 195 stuks.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 14 JULI


MET HANS HUISMANS MEER MANS


Op zondag 13 juli was de Big Marlin afgehuurd door Hans Huismans uit de omgeving van Oud Gastel met een groepje van 6 personen voor een dagje haaivissen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we de sluis door. Het was zwaar bewolkt en miezerig weer en de wind zou zuidwestelijk kracht 3-4 zijn met een voorspelde golfhoogte van rond de halve meter. De watertemperatuur was rond de 19 graden. Onderweg naar het Steendiep werd de zee alsmaar ruwer en toen we ter plaatse kwamen stond er een dikke meter golven.

Er hing een onweersbui in de lucht en er viel veel regen uit en de wind nam nog steeds toe en ook de golfhoogte. Op een enkeling na waren het echte zeebonken dus vissen maar. Om 9.45 uur ving Wim Pauw het eerste minihaaitje van 30cm en over de gehele dag wisten ze 9 haaitjes te vangen. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de onderlijnen van Mister Gastel. De soep bleef maar net in de pan maar werd met smaak opgepeuzeld. De zeehond was ook weer van de partij. Er kwam wat schar naar boven waarvan een paar mooie eveneens met de wijting was dat het geval. Ook steenbolk, horsmakreel en als bonus vandaag 6 hele mooie tongen.

Na de kentering ging de wind wat liggen en namen de golven in rap tempo af en werd het comfortabel vissen. Vandaag waren er weer 2 hondshaaitjes bij. Wim Pauw wist vandaag 3 haaitjes te vangen. De prijs van de gratis loterij was voor Wim Pauw en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd) en ook de prijs voor de langste vis ging naar Wim Pauw met een haai van 82cm en kreeg een boothengel en onthaaktang van OKUMA (gefeliciteerd). Dit was een gedeeltelijke woelige visdag maar in ieder geval wel geslaagd. Alles en iedereen weer tevreden en zo zie je maar de weersvoorspellingen kloppen helaas niet altijd. De haaienteller staat nu op 185 stuks. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 14 JULI


MET JEROEN WAS HET GOED TE DOEN


Op zaterdag 12 juli was de Big Marlin afgehuurd door Jeroen de Bie uit Houten met 6 personen voor een dagje haaivissen. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken met een ploegje onervaren zeevissers die maar een ding wilde en dat was een haai vangen of zien vangen. Het was miezerig regenachtig weer met een zwak noordelijk windje. De watertemperatuur was rond de 19 graden. Een zo goed als vlak zeetje zorgde dat we snel in het Steendiep waren.

Toen ik zaterdagmorgen aan de steiger kwam moest ik toch wel even in mijn ogen wrijven want wie lag er aan de andere kant van het ponton jawel WIESJE uit Vlissingen. Toen Hank even later een hand kwam geven op de Big Marlin vroeg ik hem of hij de weg was kwijt geraakt. Maar dat was niet zo we zullen het maar houden op een soort van piraterij. Maar een ding staat vast de vangsten zullen de komende weken wel enorm toenemen vanaf Neeltje Jans. Om 10.00 uur ving Tim de Bie de zoon van Jeroen de eerste haai en dag kon al niet meer stuk. Ook kwam er een tongetje, schar, wijting en horsmakreel naar boven. De soep en de warme rookworst werd ook weer met smaak verorberd.

Totaal wist deze groep 9 haaien te vangen en je snapt wel hoe enorm tevreden ze waren en er werd al afgesproken om dit volgend jaar rond deze tijd weer eens te doen met de Big Marlin. De gratis loterij ging naar Tim van Walsum en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Vincent Vermeulen met een haai van 86cm en kreeg een OKUMA zeemolen (gefeliciteerd). Dit zijn van die dagen die voor een schipper met zelfs 37 jaar ervaring een super goed gevoel geven. De aasvoorziening was steekzagers en de onderlijnen van Hengelsport Vriends. De haaienteller staat inmiddels op 176 stuks. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 9 JULI


RUWE HAAI NUMMER VIJF BEVESTIGD HUN VERBLIJF


Op dinsdag 9 juli op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Fons, Dirk, Nol, Cor, Mart, Wim en 2 nieuwkomers Willy en Luc werkzaam in de gevangenis van Wortel (B). Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en een bak koffie konden we vertrekken. Het regende pijpenstelen en de kustwacht gaf noordwest 3 door en een golfhoogte van 40cm maar in de loop van de dag zou de wind aantrekken naar kracht 6. De watertemperatuur was 19 graden en het was een dag na doodtij.

Willy en Luc hadden nog nooit een haaitje gevangen dus dan maar in overleg gelijk naar het Steendiep gevaren. Op de ankerplaats aangekomen was er helemaal geen stroming en kwam er af en toe een visje boven van klein formaat. Een zeehond hield weer de wacht en ook een groepje bruinvissen waren van de partij. Toen de stroming erin kwam werd er door Cor de eerste haai gevangen gevolgd door Willy met een hondshaai. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van Hengelsport Vriends. Cor had voor iedereen gebak bij want hij was 75 jaar geworden (gefeliciteerd). De soep ging er ook weer goed in evenals de worst die Fons had meegebracht. Fons wist vandaag de vijfde ruwe haai dit seizoen te vangen en totaal kwamen er vandaag 12 stuks naar boven.

9 gladde, 2 hondshaaien en 1 ruwe haai vandaag en dat brengt de haaienteller op 167 stuks dit seizoen. Ook kwamen er enkele mooie scharren, makreel en horsmakreel naar boven alsmede een mooie rode poon. Dirk ving de langste vandaag een haai van 95cm en kreeg een IMAX jack met Big Marlin en Dirk er op geborduurd (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Fons en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd). Het is vrijwel de gehele dag droog geweest op een enkel buitje na maar de wind en de golven namen in de middag echter wel toe. Maar de vangst viel mij niet tegen want meestal met noordenwind en toenemend slecht weer is het niet veel. Maar Luc en Willy waren zeer content want waar ze voor waren gekomen hadden ze gevangen, Willy had 3 haaien en Luc 2. Om 15.30 uur zijn we naar binnen gegaan en op tijd voor het echt slechte weer aan de steiger. Al bij al weer een mooie visdag en allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 7 JULI


RUWE HAAI NUMMER VIER GAF WEER PLEZIER


Op zondag 6 juli was de Big Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen uit Zundert met een groepje van 8 personen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Het was bewolkt weer en er stond meer wind dan ze hadden afgegeven en Ouddorp gaf 70cm golven op. Maar omdat er vlakbij weinig te halen valt in overleg besloten om het toch maar in het Steendiep te proberen. Op de heenweg vielen de golven wel mee maar wel veel buiswater. De wind was zuidelijk kracht 5 en de watertemperatuur was 18,8 graden.

Eenmaal geankerd viel het wel mee omdat we wind en stroming gedeeltelijk uit dezelfde richting hadden maar aan enkele mensen kon je wel merken dat het vandaag geen oranje boven was net als gisterenavond. De aasvoorziening was verse steekzagers en leeglopers. De onderlijnen van hengelsport Vriends uit Achtmaal. Er kwam horsmakreel, schar, enkele maatse wijtingen en ook ondermaatse wijting en een rode poon naar boven. Carlo wist als eerste een haai te vangen en even later met de hengel in zijn hand kreeg hij een geweldige dreun op zijn hengel en dankzij de goede slip instelling was de vis gehaakt en dat het hier om een ruwe haai ging was wel duidelijk want wat ging dat beest tekeer. Maar na een poosje toen hij bijna aan de oppervlakte was beet hij de haaklijn door en dat was balen voor iedereen. Ik heb er toen maar gelijk een tope haaklijn op gemonteerd en maar afwachten tot er nog eentje het aas wilde pakken. Regelmatig kwam er haai boven aan beide zijden van de boot.

De soep bleef maar amper in de pan maar met een beetje moeite en het vastsjorren van de pan lukte het wel behalve een persoon genoot iedereen van de soep en de versnaperingen die ze hadden meegebracht. De golven waren inmiddels opgelopen tot ver boven een meter en bij regelmaat viel er een plensbui naar beneden ook de wind was opgelopen naar kracht 6. Jack Santbergen wist een gladde haai van 94cm en een hondshaaitje boven te halen. Carlo draaide ook weer binnen omdat hij een beetje had gezien en onderweg klapte er een ruwe haai op de horsmakreel die er aan hing en gelukkig op het tope lijntje wat ik erop gezet had en ruwe haai nummer 4 dit seizoen was een feit 75cm lang was hij. Dus vandaag weer 3 soorten haai. De speciale tope lijnen zijn zeer binnenkort te verkrijgen bij Vriends Hengelsport in Achtmaal. De prijs van de gratis loterij was voor Jack en kreeg een mooie onthaaktang van IMAX (gefeliciteerd) en ook de prijs voor de langste vis was voor Jack met een gladde haai van 94cm en kreeg een IMAX visjack (gefeliciteerd). Het was een ruige dag maar met wel allemaal uiterst tevreden mensen. Vandaag 13 haaien en dat brengt de teller op 155 stuks dit seizoen. Allemaal weer bedankt en tot in september.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 5 JULI


EFSA NACHT WAS EEN PRACHT


Op donderdagavond 3 juli was de Big Marlin afgehuurd voor EFSA Nederland door voorzitter Frans van Oss. De groep bestond uit 7 personen voor een avondje tongvissen. Om 18.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken met mooi droog weer en zo goed als bladstil en de watertemperatuur was 19 graden. Er werd besloten in onderling overleg om het maar te proberen aan de buitenkant in de buurt van de kering omdat we dan meer vistijd hadden.

Dus we lagen zeer vroeg te vissen voor de tong al kwam er wel vis naar boven vooral kleine scholletjes, botjes, steenbolkjes, pitvis, wijting en horsmakreel. Het groen was ook weer ruimschoots aanwezig. Er werd gevist met steekzagers en leeglopers. Frans had nog een verrassing voor iedereen had hij een zak heerlijke kersen meegebracht (bedankt). Na de soep ving Gerard de eerste tong om 11.15 uur en tegen de tijd dat we normaal zouden stoppen waren er slechts een paar tongen aan boord dus heb ik weer maar voorgesteld om door te vissen voor dezelfde prijs en daar ging uiteraard iedereen mee akkoord. Dus konden we verder ouwehoeren over vroeger want er waren bekende vissers bij waar ik vroeger mee bij de EFSA en in het buitenland heb gevist. En net als de vorige tocht begonnen die beesten na 24.00 uur echt actief te worden.

De sfeer aan boord was supergoed net zoals we vroeger gewend waren, maar het was natuurlijk ook een heerlijke nacht. Bob kolfschoten ving zijn tong wel maar zijn zoon Marcel ving er meer. Ook Frans van Oss en Peter Ouwendijk waren goed bezig. Trouwens iedereen ving tong er zijn er een veertig maatse meegenomen en er zijn er schat ik een stuk of vijftien terug gezet. In de avond kregen we nog bezoek van een zeehond. Vrijdagmorgen tegen 6.00 uur lagen we weer aan het steiger met allemaal meer dan tevreden mensen. Over veertien dagen heeft de EFSA weer een tongenavond geboekt en er was al sprake van om er nog een te boeken in augustus. Allemaal weer bedankt en tot over veertien dagen.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 2 JULI


RUWE HAAI NUMMER DRIE EN DAT GEEFT ENERGIE


Op dinsdag 1 juli op pad geweest met de dinsdagploeg met 7 personen t.w. Mart, Cor, Fons, Dirk, Leo, Paul en Dré. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en plaatsloting konden we vertrekken en het weer zag er een stuk beter uit dan de twee voorafgaande dagen. Het was droog en rustig en de watertemperatuur was 18,2 graden. In onderling overleg werd besloten om naar het Steendiep te gaan.

Na geankerd te hebben duurde het niet lang of er werd bijna een hengel over boord getrokken door een aanbeet. Maar helaas de vis was verdwenen en bij het opdraaien bleek de haaklijn te zijn doorgebeten dus een teken aan de wand. Gelijk een topelijn gezet om herhaling te voorkomen. Er kwam over de gehele boot regelmatig haai naar boven waaronder 1 hondshaai. Tot plots weer op dezelfde hengel een reuze aanbeet plaats vond. Bij het binnen draaien werd het al duidelijk dat het wel eens een ruwe haai kon zijn. En jawel hoor het was er een en nog een mooie ook 89cm lang was zij. Dat was nummer drie dit jaar. Even later dacht Mart er ook een aan te hebben maar dat bleek een gevlekte gladde te zijn van maar liefst 103 cm lang. Ook kwam er bij regelmaat een mooie schar naar boven en een paar rode poontjes en de horsmakrelen waren er natuurlijk ook weer.

Na de soep en de braadworst werd het rustiger met de haaien. De aasvoorziening was leeglopers en verse steekzagers. Leo was spekkoper vandaag met 6 haaien en er werden vandaag 3 soorten haaien gevangen t.w. hondshaai, ruwe haai en gladde haai. Vandaag werden er in totaal 17 stuks gevangen en dat brengt de haaienteller nu op 142 stuks t.w. 127 gladde, 12 hondshaaien en 3 ruwe haaien. De prijs van de gratis loterij was voor Cor en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Mart en kreeg een IMAX visjack (gefeliciteerd). Dit was weer zo een uitermate geweldige bijzondere visdag waar iedereen van genoot. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 2 JULI


MET PARKETMEESTER VAN EST NIET OPPERBEST


Op maandag 30 juni was de Big Marlin afgehuurd door Michel van Est voor een dagje haaivissen met het personeel. Om 7.30 uur waren de acht personen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. De wind was spelbreker want er stond een noordwestelijke wind kracht 4 en een golfhoogte buitengaats van 1 tot 1,5 meter. Het was bewolkt maar wel droog en de watertemperatuur was 18,1 graden.

Maar aangezien het resultaat van gisteren was het geen probleem om voor de kering te vissen. Om ruim 8.00 uur lagen we al te vissen en er dreef wel veel vuil net als gisteren. Er kwam wat horsmakreel en kleine steenbolk naar boven . Tot Gert De Laet een haai ving nadat hij een voerstek had gemaakt en even later was het Marcel Berserik die er drie vlak achter elkaar ving. Het was wel allemaal aan stuurboordkant te doen. We hebben de boot nog wel wat verlegd maar het mocht niet baten de beet was eruit en daarmede gedaan. Ja dat is vissen je moet het nemen zoals het komt want een andere optie was er niet.

De aasvoorziening was leeglopers en verse steekzagers. De soep ging er ook weer wel in. De twee noordzeekrabben werden aan de schipper toevertrouwd. De onderlijnen waren van diverse makelij. De vangst was aan de magere kant maar dat kon de pret van dit gezelschap niet drukken want ze genoten van een heerlijk dagje op zee. De prijs voor de langste vis was voor Marcel en kreeg een koel/aasbox van IMAX (gefeliciteerd). We zijn op tijd binnen gevaren zodat het gezelschap nog even bij Kees en Marianne van de Helling wat kon gaan eten. 4 Haaien vandaag en dat brengt de haaienteller dit seizoen alweer op 125 stuks. Iedereen ging toch tevreden van boord en ze komen het in augustus nog een keer overdoen. Allemaal weer bedankt en tot in augustus.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 2 JULI


TWEE MAAL TOPE BRACHT HOOP


Op zondag 29 juni was de Big Marlin afgehuurd door een groep van 10 personen uit Tilburg en Molenschot onder leiding van Emiel Lutke-Schipholt. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en konden we na een bak koffie vertrekken. Het was regenachtig en zwaar bewolkt en de wind was noordwestelijk kracht 4. De watertemperatuur zat rond de 18 graden. De golfhoogte zat tussen de halve en een meter maar zou in de loop van de dag afnemen.

De bedoeling was om haai te vangen dus in overleg gekozen voor het Steendiep. Onderweg werd iedereen getrakteerd op een schrobelaartje door Trea Coppens de enige vrouw aan boord. Eenmaal geankerd in het Steendiep vielen de vangsten tegen en er stond al meer dan een meter golven en na verloop van tijd werden er enkele personen in de greep van Neptunes genomen en heb ik maar voorgesteld om het aan de kering te proberen echter wel met lood in mijn schoenen maar er zat niets anders op. De aasvoorziening was leeglopers en verse steekzagers. Aangekomen bij de kering was het vrij rustig en de stroming was er aan het uitgaan.

De soep werd door iedereen in dank afgenomen dus ze waren allemaal weer fit. Marco Coppens kreeg plots een dreun op zijn hengel en er moest een haai geschept worden en niet zo maar een want het bleek een tope (ruwe haai ) te zijn met vlijmscherpe tanden eentje van 72cm en even later was Robert Rotgans aan de beurt met een gladde van 67cm. Maar ook Trea Coppens liet zich niet kennen en moesten we een gladde scheppen van 76cm. Even later had Ivo Lutke-Schipholt er een aan en dat bleek weer een ruwe haai te zijn van 69cm gevolgd door Jamie Capelle met een gladde van 77cm. Verder kwam er wat horsmakreel een ondermaatse gul en kleine steenbolk boven. De prijs voor de langste vis ging naar Jamie en kreeg een boothengel en molen van OKUMA (gefeliciteerd). Het was uiteraard zeer bijzonder dat we vandaag 2 ruwe haaien mochten vangen en al zo vroeg in het seizoen dus dat beloofd wat. We zijn op tijd binnen gevaren want er moest om 18.00 uur voetbal worden gekeken maar voor ons kon de dag al niet meer stuk want wij hadden een goede uitslag. Iedereen was geweldig in zijn nopjes vandaag. En de schipper kreeg een volle fles Schrobbelaar voor de goede zorgen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 2 JULI


HORSMAKREEL EN VOOR DE REST NIET VEEL


Op zaterdag 28 juni was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t Scharreke uit Kalmthout (B) met slechts 6 personen. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Het was bewolkt weer met een zuidwestelijke wind kracht 5 en de golfhoogte was tegen de meter. In onderling overleg werd er besloten om het maar voor Westkapelle te proberen omdat het daar wel comfortabel vissen zou zijn.

Het zou daar om ongeveer 10.00 laag water zijn en toen we daar aan kwamen was er helaas geen stroming. We hebben geankerd op 16 meter bij de radartoren. De aasvoorziening was leeglopers. Toen de stroming erin kwam werden er wat kleine platvisjes en horsmakreel gevangen en na de soep in overleg naar het kleine vuurtorentje gevaren maar helaas daar ook klein spul maar Guy de voorzitter wist een mooie blauwe makreel en een paar mooie marsbankers (horsmakreel) te vangen. Ludo ving er zelfs een van 36cm. Totaal werden er 7 horsen gevangen.

Freddy kreeg van de voorzitter de makreel en horsmakreel omdat hij zelf geen maatvis kon vangen maar dat lag aan de schipper volgens Freddy. Maar hij kan nu in iedere geval makreel met knoflooksaus eten. De gratis loterij was voor Ludo en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd) en ook de prijs voor de langste vis was voor Ludo met een horsmakreel van 36cm en kreeg een IMAX koeltas en onthaaktang (gefeliciteerd). René ving de laatste draai nog een bot van 33cm en voor de rest was het een taaie visserij vanwege we niet verder weg konden in verband met de golfhoogte. Maar zulke dagen horen nu eenmaal bij het bootvissen het kan niet altijd kermis zijn al zouden sommigen dat wel willen. Voor de rest een mooie en gezellige visdag. Allemaal weer bedankt en tot in juli voor een combitocht makreel/tong.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 27 JUNI


NOODGEDWONGEN TOCH TONGEN AFGEDWONGEN


Op donderdagavond met de Big Marlin met een klein groepje van 6 personen getracht wat tongen te verschalken. Om 18.00 uur was iedereen aan boord en konden na de plaatsloting en een bak koffie vertrekken richting Roompotsluis. Het was bewolkt weer maar wel droog en de wind was noordelijk kracht 3 en een beetje golfslag. De watertemperatuur was 17,8 graden. Het was laagwater om 20.45 uur en daags voor springtij.

We hadden in overleg gekozen voor een stek uit het verleden vlak bij Oostkapelle. Na geankerd te hebben kwam er wel vis boven nog wel aan de kleine kant en flink wat groen maar er was geen stroming en je weet geen stroming geen vis. Toen het donker werd waren we nog steeds niet gedraaid maar er kwamen al wel veel hele mooie botten naar boven maar om 23.00 uur nog steeds geen tongetje dus dan maar een pan soep geserveerd en warme worst en die ging er wel in en na de soep ving Mart een ondermaats tongetje. Maar er was een probleem want normaal vissen we tot 24.00 uur maar omdat we nu pas gedraaid waren heb ik voorgesteld om het komende tij maar mee te pakken voor dezelfde prijs omdat ik tenslotte zelf ook meedeed en daar was iedereen voor in. We hadden allemaal goede vissers bij namelijk Mart van Est, Piet Buijk, Flip Wouts, Ad Nieuwdorp, Fred Blommaert en mijn persoontje. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers.

En inderdaad toen de stroming erin kwam gingen de tongen het goed doen zeker aan stuurboordkant en de grote botten bleven de gehele nacht gestaag door bijten. We hebben toch nog met 6 personen een dertigtal mooie tongen mee naar huis kunnen nemen met een zeker zo groot aantal grote botten en voor Fred was er nog een mooie noordzeekrab. Dus achteraf een goed gegokte beslissing en een geweldige mooie visnacht en mensen die in hun nopjes waren en met zijn allen in koor zeiden dat doen we binnenkort nog een keer over. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. Om 6.00 uur vrijdagmorgen lagen we weer aan het steiger en was het inmiddels gaan regenen.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 23 JUNI


FLOWSERVE UIT ROOSENDAAL MET 13 HAAIEN AAN DE HAAL


Op zondag 22 juni was de Big Marlin afgehuurd door Jack van Nijnatten voor de personeelsvereniging van FLOWSERVE uit Roosendaal voor een dagje ankervissen. Om 7.30 uur stapten 11 personen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was mooi en rustig weer met een watertemperatuur van 17,4 graden. In overleg hebben we besloten om naar het Steendiep te varen omdat het voor de rest niet erg veel is.

Daar aangekomen kwam er al vrij snel vis naar boven echter niet al te groot alhoewel er toch wat mooie scharren tussen zaten maar er kwam ook horsmakreel kleine wijting en twee rode poontjes naar boven. Een zeehond en een Jan van Gent hielden voordurend de wacht. Jack ving om 9.30 uur de eerste haai van 77cm maar hij ving er later nog 3 waarvan er een van 81cm. De soep en de warme worst liet zich ook weer goed smaken. De aasvoorziening was leeglopers, verse scheermessen en steekzagers. Voor de onderlijnen en lood had Jack gezorgd.

Het viel wel op dat er aan stuurboordkant meer vis werd gevangen dan aan bakboordkant. Ook had aan stuurboordkant iedereen haai en aan bakboordkant is slechts 1 haai gevangen door John Bosters maar wel een hondshaai van 65cm. Totaal zijn er 13 haaien binnen gehaald waarvan er Jack 4 voor zijn rekening nam en Niek van Giels 3, Georges Moerkerk 2, Peter de Kock 2, Johan van Giels 1 en John Bosters 1. Peter de Kock wist de langste te vangen eentje van 83cm en kreeg een mooie boothengel van R.T. (gefeliciteerd). Dit was weer een mooie visdag met alweer tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar. De haaienteller staat inmiddels op 116 stuks dit seizoen.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 23 JUNI


VER WEG VEEL WRAKKEN MAAR WEL VIS OM TE BAKKEN


Op zaterdag 21 juni had Stanny Ansoms uit Loenhout (B) de Big Marlin afgehuurd voor een dagje wrakvissen met 9 personen. Om 5.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was bewolkt weer met een matige noord noordwestenwind maar het was droog. Er stond nog wel een flinke noordelijke deining. De watertemperatuur was 17,3 graden.

Omstreeks 8.00 uur konden de lijnen uitgeworpen worden en dat leverde al gelijk vis op. Uiteraard weer veel kleintjes maar ook bijzonder mooie exemplaren. Op elk wrak komt er de eerste drie driften goed en mooie vis naar boven en dan lijkt het een heel eind op te zijn. Zodoende hebben we ver moeten varen en totaal 9 wrakken moeten aandoen. Het was vandaag precies doodtij maar het was echt niet normaal zoveel stroming liep er. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van hengelsport Vriends. Tegen de middag kwam er meer wind en liepen de golven op tot tegen de meter.

Er kwam van alles boven namelijk makreel, horsmakreel, mooie wijting, steenbolk, 2 rode ponen, gul, polak en koolvis. Er moesten ongeveer een twintigtal mooie gullen worden geschept en de rest zat aan de bekende maat tussen de 35 en 45cm. Maar de toppers hadden er vandaag toch resp. 16, 14 en 11 stuks gullen per man om mee naar huis te nemen en dat is natuurlijk op de dag vandaag bijzonder goed. De grootste vis was voor Mark en kreeg een mooi visjack van Imax (gefeliciteerd). Het was weer een geslaagde dag vandaag met leuk vis en tevreden mensen al ving de een wel wat meer dan de ander. Dus kon er bij thuiskomst bij café onder den Toren in Loenhout weer opgeschept worden en ingenomen natuurlijk. Allemaal weer bedankt en tot in augustus.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 16 JUNI


MET VADERDAG GING DE NOORDZEE NIET OVERSTAG


Op zondag 15 juni (Vaderdag) was de Big Marlin afgehuurd door bootvisvereniging de Edelkarper uit Bergen op Zoom voor een clubwedstrijd. Om 7.30 uur waren er 6 personen aan boord en die konden genieten van een bak koffie. Het was bewolkt weer en er stond een gure noordenwind kracht vier dus de keuze qua visstek was beperkt maar het bestuur besliste om het bij Westenschouwen te gaan proberen want daar lig je met noordenwind enigszins in de luwte.

De vangstberichten voor de kering zowel binnen als buiten waren bedroevend. Om 8.15 uur konden we met 3 boten want de Qua Vadis en de Aisling deden ook mee aan de wedstrijd door de Roompotsluis. Een ding was zeker niemand verwachte veel vis met de tegenvallende vangstberichten en dan ook nog die noordenwind. We hebben geankerd op 18 meter maar de beet liet lang op zich wachten bij alle drie de boten. Tot Tom de Paepe een ondermaats scholletje boven haalde en even later een mooie maatse tong. Kees Bulkmans kreeg een mooie aanbeet en er moest een zeebaars van 1,5 kilo geschept worden. Ernest Ripson pakte ook een zeebaars van rond de kilo. Kees Bulkmans kreeg weer een geweldige aanbeet maar een haai ging er met zijn haak vandoor.

Voor de soep kon alle tijd worden genomen want af en toe kwam er een visje boven waarvan ook enkele ondermaatse scholletjes, scharretjes en tongetjes en de noordzeekrabben deden beneden ook hun best want soms werden er onderlijnen binnen gedraaid met een of twee haken afgebeten. We konden de dag afsluiten met slechts 9 maatvissen. Tom de Paepe 3 stuks, Wil Franken 2 stuks, Kees Bulkmans 2 stuks, Ernest Ripson 1 stuks, Gerrit Koster 1 stuks en Wil den Braber wist alleen maar ondermaats te vangen. Geen topdag vandaag maar wel een wedstrijddag en het zijn allemaal wedstrijdvissers en weten maar als te goed dat zulke dagen er bij horen. De aasvoorziening was leeglopers, verse scheermessen, witjes en steek en kweekzagers. Om 15.30 uur zijn we naar binnen gevaren over een woelig Noordland. Uitgewaaid en een dag op zee gevist was het commentaar van de vissers. Allemaal weer bedankt en tot in augustus.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 14 JUNI


VRIJDAG DE DERTIENDE KREGEN ZE TOCH WAT ZE VERDIENDE


Op vrijdag 13 juni was de Big Marlin afgehuurd door Sjaak v/d Sande uit IJzendijke (Zeeuws Vlaanderen) met 11 personen voor een dagje wrakvissen. Om 5.45 uur konden we vertrekken na een bak koffie bij zeer rustig mooi weer want het zonnetje kwam er al vroeg door. Het was echter wel volle maan en dat betekende dat er flink wat stroming zou zijn. De watertemperatuur was 17,8 graden.

Op het eerste wrakje aangekomen was er helemaal geen stroming en dat leverde natuurlijk maar weinig vis op, wat er boven kwam was ondermaats. De volgende twee wrakken leverde al iets meer op met wat mooiere vis maar naar onze zin niet genoeg. Dus in overleg maar een flink eind verder gevaren en inderdaad meer vis maar de stroming was ook toegenomen. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen. Er kwam steenbolk, makreel, horsmakreel, wijting een mooie schol en gul naar boven. De gullen waren over het algemeen aan de kleine kant en veel ondermaatse die allemaal weer aan moeder natuur werden terug gegeven zoals het hoort.

Totaal hebben we acht wrakken aangedaan en moesten er ongeveer 15 stuks worden geschept en de rest wat werd meegenomen was allemaal tussen de 35 en 50cm. Maar de aantallen die werden meegenomen vielen absoluut niet tegen. Dit was weer een wrakkentocht die niet verkeerd was dus er zit toch wel verbetering in denk ik. De langste vis was voor Peter met een gul van 65cm. en kreeg een Okuma boothengel (gefeliciteerd). Iedereen genoot van de supermooie spiegelgladde Noordzee. Alles en iedereen weer tevreden en bedankt en tot de volgende keer maar weer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 11 JUNI


KIP NOCH KRAAI MAAR WEL 25 MAAL HAAI


Op dinsdag 10 juni weer op stap geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Ben, Mart, Dirk, Nol, Leo, Cor, Martin en Fons. Goed half acht was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Onderweg naar de boot viel er flink wat regen met onweer ( er werd code geel afgegeven) maar nu was het droog en weinig wind en buitengaats slechts een kabbeltje. De watertemperatuur is inmiddels al 18 graden.

In overleg werd er gekozen voor het Steendiep om te trachten enkele haaitjes te vangen want voor de rest is het allemaal niet veel. Mart vertelde trots dat hij weer opa was geworden en wel van een stamhouder (gefeliciteerd Elly en Mart). Eenmaal geankerd haalde Ben het eerste vis(je) naar boven een scharretje van de bekende eigenlijk te kleine maat. Maar Mart pakte al gelijk een mooie haai van 87cm en we hebben de gehele dag gezelschap gehad van een Jan van Gent die zich tegoed deed aan de terug gezette vis. Er kwam wel redelijk wat schar boven maar veel kleintjes erbij en de wijtingplaag lijkt voorbij te zijn. Blauwe en horsmakreel en rode poon maakte ook deel uit van het assortiment vis. De soep ging er ook weer best in evenals de verse aardbeien met slagroom.

De aasvoorziening was verse steekzagers en leeglopers en het voordeel is op de Big Marlin op dinsdag dat er genoeg aas is voor iedereen wat niet aangedeeld wordt. De onderlijnen waren veelal van het type MG. Het was een mooie dag geworden en de haaien waren los vandaag want ze wisten met zijn achten met een hengel per man maar liefst 25 stuks te vangen waarvan 3 hondshaaitjes. Dat brengt de haaienteller op 103 stuks dit seizoen. Het mooie was weer dat iedereen aan boord weer haai had gevangen. Panvis kon er niet zoveel worden meegenomen maar Martin was de gelukkige verzamelaar. De prijs van de gratis loterij ging naar Ben en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was vandaag een moeilijk geval want Mart had een haai van 87cm en Ben had een haai van 87cm dus heb ik maar over mijn hart gestreken en ze allebei een IMAX jack met Big Marlin en de naam van de visser erop geborduurd gegeven (gefeliciteerd allebei). Dit was weer een bijzonder geslaagde dag met alweer allemaal tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 9 JUNI


HONDENVERENIGING ETTEN-LEUR STELDE NIET TELEUR


Op zondag 8 juni was de Big Marlin afgehuurd door Koert Beihuizen van hondenvereniging de Revierder uit Etten-Leur met een groep van 10 personen. Er was geboekt voor een wrakkentocht boven de 40 mijl. Onderweg naar de boot hadden we al een fikse bui gehad maar in Brugge was het noodweer geweest. Om 5.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we met bijna windloos en mooi weer de sluis door. De watertemperatuur was 16,9 graden.

Het was een superglad zeetje en we hadden er de gang goed inzitten en om goed 8.00 uur konden de hengels overboord. Op de eerste wrakken kwam wel veel vis boven met echter heel veel kleine gulletjes maar er zaten ook wel enkele mooie tussen. Er waren wel veel soorten aan vis zoals gul, steenbolk, koolvis, polak, makreel, horsmakreel, schol en schar. Bij het vijfde wrak was het bingo want er kwamen echt hele mooie gullen af tussen de 60 en 70cm. Na een uurtje werd het minder en zijn we weer naar het volgende wrak gegaan. Maar er waren al verschillende personen bij die aan het quotum zaten. Uiteraard waren er ook mensen bij die er minder hadden maar dat is nu eenmaal vissen. Ikzelf denk dat we gewoon geluk hebben gehad je moet het maar treffen dat je een wrak treft waar ze op gezwommen zijn.

De mensen genoten van de bijzonder mooie rustige zomerse dag en je mag natuurlijk blij zijn dat je met zulk weer op zee mag vertoeven. De zeehonden zitten ook ver uit de kust zelfs op 46 mijl zagen we er een vlak bij de boot of zou het met de hondenclub te maken hebben? De prijs voor de langste vis ging naar Eric Huysmans met een gul van 71cm. en kreeg een visjack van IMAX (gefeliciteerd). Het was een onverwachte zeer succesvolle wrakkentocht met alweer allemaal tevreden mensen (het kan niet op de laatste tijd). Allemaal weer bedankt en de volgende tocht wordt alweer geboekt.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 9 JUNI


GEZELSCHAP VAN BUSE RIJNTECHNIEK WAS UNIEK


Op zaterdag 7 juni was de Big Marlin afgehuurd door Roland Teurlings van BUSE RIJNTECHNIEK uit Arnhem met een groepje van slechts 5 personen. Geboekt was er voor een all inn visdag incl. huurhengels broodjes en alles er op en eraan. Dit is een jaarlijkse aangelegenheid van dit bedrijf. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en konden we na een bak koffie vertrekken. Er stond wel iets meer wind dan gisteren en het was bewolkt. De watertemperatuur was 16,4 graden.

De bedoeling was om weer wat haaitjes te vangen net als gisteren. In het Steendiep aangekomen stond er een dikke halve meter golven maar dat kon de pret niet drukken. Er kwam weer behoorlijk wat vis naar boven alleen haaimans was in geen velden of wegen te bekennen. Dus om 12.00 uur maar voorgesteld om het iets verderop te gaan proberen. We lagen er nog maar net en Wido ving al een hondshaaitje. Na de soep en de warme worst werden er in totaal nog 11 haaitjes bovengehaald en dat zorgde ook vandaag weer voor zeer blijde gezichten. Ook vandaag ving iedereen ook weer minstens een haai. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van hengelsport Vriends.

Wido ving op een gegeven ogenblik zelfs twee hondshaaitjes tegelijk hetgeen wel zeer uniek is. Er kon ook wat schar en horsmakreel voor de consumptie mee naar huis worden genomen. De prijs voor de langste vis was voor Thomas Smit met een haai van maar liefst 92cm en kreeg een IMAX visjack (gefeliciteerd). Onze haaienteller staat inmiddels op 78 stuks. En alweer een dag met alleen maar tevreden mensen en daar doen we het voor. Allemaal weer bedankt en zeker weer tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 9 JUNI


DRIE BRABANDERS EN DRIE ZEEUWEN KONDEN HET WEL UITSCHREEUWEN


Op vrijdag 6 juni was de Big Marlin afgehuurd door Marcel Geertse uit Scherpenisse met een klein groepje van 6 personen die om 7.45 uur aan boord stapte. Na een bak koffie konden we met zeer rustig en mooi weer de sluis door. De watertemperatuur was rond de 16 graden. De wind was zuidoostelijk kracht 3.

In overleg werd afgesproken om te proberen wat haaitjes te vangen dus dan maar gelijk naar het Steendiep. Daar aangekomen kwam er gelijk vis naar boven van de bekende aan de kleine kantformaat . Het was een mooie zomerse dag met een superglad zeetje. Vandaag kwam er wel veel horsmakreel boven en maar weinig wijting. Er zaten wel enkele mooie scharren tussen maar ook veel kleintjes. Het was een zebragezelschap namelijk 3 Brabanders en 3 Zeeuwen. De aasvoorziening was leeglopers en kweek en steekzagers.
De soep werd ook weer met smaak verorberd en er werden vandaag 16 haaitjes naar boven getakeld en het bijzondere was dat iedereen minstens een haai had binnen getakeld en dat was nou juist de bedoeling. De haaienteller staat nu op 67 stuks dit seizoen. Dit zijn voor een schipper van die dagen dat men de mensen met een super tevreden gevoel van boord kan laten stappen. Dus alles en iedereen tevreden. De prijs voor de langste vis was voor Hans Huijsmans met een haai van 83 cm en kreeg een IMAX onderlijnenmap en een IMAX vismes met slijper (gefeliciteerd). Allemaal weer bedankt en zeker tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 4 JUNI


KWALLEN KUNNEN DE VISDAG VERKNALLEN


Op dinsdag 3 juni met de Big Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg, 8 personen stapten om 13.00 uur aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Mart, Fons, Dirk, Leo, Jan, Cor, Dré en Corné waren de aanwezigen. Het was rustig weer en een zo goed als vlak zeetje. De afspraak was dat we de tong zouden gaan belagen voor Knokke. Mart was net klaar met zijn werk want hij had het dek voorzien van nieuwe rubbervloer.

Bij aankomst nabij Knokke zaten we net in een hoosbui maar het duurde niet lang of het was over maar wat wel opviel was dat er geen enkel bootje te bekennen was behalve enkele kotters die de gehele omgeving onder handen namen. We hadden nu nog opkomend water maar er kwam toch bij regelmaat een bot en een tongetje naar boven maar toen de stroming er goed in kwam was het vergeven van de kwallen zodat vissen eigenlijk onmogelijk werd. Na een uurtje of anderhalf werd het beter en kwam er weer vis naar boven. Het beste moest nog komen want om ongeveer 18.00 uur was het hoogwater. Tijdens de kentering werd er weer van alles naar binnengewekt maar de gevulde bolussen van Corné Danen sprongen er wel bovenuit. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers.

Toen de stroming er weer in kwam was het weer hetzelfde verhaal met de kwallen echt met de tienduizenden. Ik heb op de 37 jaar dat ik dit werk doe nog nooit zoveel kwallen bijeen gezien. Toen de stroming minder werd kon er weer fatsoenlijk gevist worden. Er kwamen een tiental botten boven en de tongen waren de helft onder de maat en de andere helft van een mooi formaat. Iedereen kon met een mooi maaltje tong naar huis maar van een topdag was geen sprake. De gratis loterij was voor Dirk en kreeg een IMAX mes (gefeliciteerd) en de langste vis was voor Jan met een bot van 36,5cm en kreeg een IMAX jack met zijn naam en Big Marlin erop geborduurd (gefeliciteerd). Het was een mooie visavond en rond middernacht lagen we weer vast. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZONDAG 1 JUNI


ZOEK EN VIND HAAIEN EN FINT


Op zaterdag 31 mei was de Big Marlin afgehuurd door Jaco Schoonhoven uit Utrecht met een groep van 10 personen de helft uit Utrecht en de andere helft uit de omgeving van Den Bosch. Tegen 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken richting ZBJ zoals afgesproken. Het was zeer rustig en bijzonder mooi weer en de watertemperatuur is 15,5 graden.

Eenmaal geankerd duurde het niet lang dat er vis boven kwam van het bekende kaliber met af en toe een mooie schar ertussen de wijting was helaas weer allemaal te klein maar er was wel visserij. Wat opviel was dat er vandaag nogal wat horsmakreel naar boven kwam. Tegen 10.00 uur ving Dick Smidts het eerste haaitje en Riny verspeelde er een mooie omdat de slip iets te vast stond met gevolg een recht getrokken haak. Ook Jaco ving 2 haaitjes 1 gevlekte en een hondshaaitje gevolgd door Riny, Berry en Leo. En pa Bertus verspeelde ook een mooie haai door lijnbreuk. De dochter van Jaco die voor de eerste keer op zee was ving zeer goed haar visje en had het enorm naar haar zin.

De soep ging er ook weer goed in en de aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van diverse makelei. Plotseling riep Bertus om het schepnet en riep ik heb een haai maar het bleek een enorme fint te zijn van maar liefst 46 cm en dat is de langste ooit op de Big Marlin gevangen (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Tiny en kreeg een onderlijnenmap van IMAX (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Riny Speeks met een haai van75cm en kreeg een OKUMA boothengel en een diamant hakenslijper (gefeliciteerd). Het was een zomerse dag en waar we voor gingen hebben we gevangen dus alles en iedereen super tevreden. Alleen de meeneem consumptievis was aan de minieme kant maar dat kon de pret niet drukken. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 28 MEI


JAN WIJNGAARD WEER DE KERS VAN DE TAART


Op dinsdag 27 mei met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Fons, Cor, Mart, Leo, Jan, Dré, Ad en Kees Graaf. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en een bak koffie konden we vertrekken. Na rondvraag waar iedereen naar toe wilde was het antwoord van Jan naar Westkapelle en in ieder geval niet op de haai. Iedereen stemde daar mee in dus richting Westkapelle.

Het was zo goed als windstil met een vlakke zee maar er hing wel wat mist en dat voelde koud aan. De watertemperatuur is gezakt naar 15,1 graden. Na geankerd te hebben op de plek van gisteren duurde het niet lang of Jan ving of de duvel er mee speelde een grote haai van 94cm. Voor de rest kwam er regelmatig een mooie schar boven en enkele grote botten, Mart ving ze met de twee gelijk en Leo ving er een van 40cm. Ook ving Ad een zeebaars van een paar mm tekort maar helaas moest hij terug van waar hij kwam. Enkele te kleine wijtingen en gulletjes werden ook weer teruggestuurd, tongen zijn er een stuk of 9 gevangen wel van een mooi formaat want ondermaatse tong is er niet gevangen.

Het was een mooie visdag met bijna geen regen maar ik had Kees graag een paar tongen zien vangen maar het wilde niet lukken ook bij mij niet en ik had naast Kees geloot. Het is nog wat aan de vroege kant voor de tong overdag maar volgende week gaan we het met de dinsdagploeg proberen bij Knokke. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de soep en de Duitse braadworst (Wim) ging er ook weer goed in evenals de gerookte sprot die Kees had meegebracht. De gratis loterij was voor Kees kreeg een IMAX vismes met slijper(gefeliciteerd) . De prijs voor de langste vis was alweer voor Jan en kreeg een tassen/mappenset van IMAX (gefeliciteerd) Allemaal weer bedankt en tot volgende week. De haaienteller staat alweer op 45 stuks dit seizoen.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 26 MEI


BIJ WESTKAPELLE EN ZBJ VIEL DE VANGST MEE


Op maandag 26 mei was de Big Marlin afgehuurd door Bram Zonnevijle (team zeevissport) met een groepje van 8 personen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we de sluis door. Het was grijs bewolkt weer en er stond een stevige noordoosten wind met ongeveer een halve meter golven en de watertemperatuur is 16 graden.

Er werd afgesproken om te proberen een haaitje te vangen en onderweg naar de ZBJ konden we weer zeehonden spotten. Eenmaal geankerd kwam er weer de bekende hoeveelheid en kleine vis boven tot Marco van Drongelen (team zeevissport) een haai van 62cm boven haalde en even later weer een van71cm. Ook Bram kon er een boven krijgen van 73cm. Inmiddels was de wind en de golven toegenomen en begonnen er al een paar personen redelijk bleekjes te worden. Dus maar in overleg voorgesteld om het bij Westkapelle te proberen zo gezegd zo gedaan. Daar aangekomen was het tij net gedraaid maar we hadden nog geen stroming. Hier was het rustig en konden we de soep serveren die er weer goed in ging. Het was hier wel comfortabel vissen.

Het duurde echter niet lang of de eerste scharren lagen aan dek en van een zeer mooi formaat ook kwamen er enkele ondermaatse gulletjes en een zeedonderpad en een rood poontje boven. Toen de stroming er in kwam werden er 8 grote botten gevangen tot 40cm en 6 zeer mooie tongen en de scharren bleven ook komen zodat iedereen met een leuk maaltje vis naar huis kon. De gratis loterij was voor Herman Kappers en kreeg een IMAX vismes met slijper (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Bram en kreeg een IMAX onderlijnenmap/molentas en een onthaaktang (gefeliciteerd). Dit was toch weer een onverwachte super visdag met allemaal weer tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZONDAG 25 MEI


GROEP UIT BROEKHOVEN HAALDEN 15 HAAIEN BOVEN


Op zondag 25 mei was de Big Marlin afgehuurd door Frans Versluis uit Broekhoven (Tilburg) met een groepje van 7 personen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken met een zeer rustig zeetje. Het was bijzonder mooi weer en de watertemperatuur is 16 graden.

De bedoeling was dat er op haai gevist zou worden. Dus dan maar richting ZBJ en onderweg hebben we weer flink wat zeehonden gespot. Eenmaal ten anker kwam er al gelijk vis boven maar de scharren waren vandaag aan de kleine kant evenals de wijting. Trekken van 3 stuks was maar gewoontjes. Maar er zat af en toe ook wat mooie schar tussen en een horsmakreel. Om 8.45 uur ving Harry van Oirschot de eerste haai en er werd de gehele dag door haai gevangen. Harry ving er 2, Mario ving er 3, Willem ving er 3, Hans ving er 3, Frans ving er 2, Rob ving er 1 en ook Ben ving er 1. Dus 15 stuks vandaag en dat brengt de haaienteller alweer op 41 stuks dit seizoen. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van Vriends Hengelsport.

De soep ging er ook weer goed in en iedereen had het geweldig naar hun zin want iedereen aan boord ving minstens 1 haai. De consumptievis die werd meegenomen was geen grote hoeveelheid maar dat kon de pret niet drukken. De gratis loterij was voor Hans en kreeg een IMAX vismes (gefeliciteerd) en ook de prijs van de langste vis met een haai van 91cm was voor Hans en kreeg een boothengel van OKUMA (gefeliciteerd). We kunnen terugkijken op een wel zeer unieke en super geslaagde visdag met allemaal glunderden gezichten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende tocht.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 24 MEI


GROEP UIT DE KEMPEN KON 5 HAAIEN WEGKAPEN


Op zaterdag 24 mei was de Big Marlin afgehuurd door Stanny Ansoms uit Loenhout (B) met een groepje van 8 personen uit de Kempen. Om 6.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vroeg vertrekken want ze wilden vroeg terug zijn. Het weer was goed en het was droog met een matige zuidelijke wind en de watertemperatuur is inmiddels 15,7 graden. Er werd gekozen voor het Steendiep.

Onderweg zagen we weer een kolonie zeehonden en op de paal van het Westgat zaten enorm veel aalscholvers. Eenmaal geankerd duurde het niet lang of Mark deed al een trek van 3 mooie scharren maar de kleine wijting was ook weer aanwezig vooral aan bakboordkant. Er kwam redelijk tot veel schar boven, horsmakreel, rode poon en een ondermaats gulletje. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en na de soep zijn we een eindje verkast. Frank Marien ving de eerste haai van 68cm maar Ronny de Feyter ving er twee eentje van 68cm en een van 70cm. Luc Meeusen ving er een van 63cm. Maar de langste was voor Luc Elst eentje van 74cm.

Na verkast te zijn bleef de bakboordkant ook daar weer achter. Mark aan stuurboordkant was de topper vandaag met 58 scharren in zijn emmer. De gratis loterij was voor Stanny en kreeg een Imax vismes (gefeliciteerd) en de prijs boor de langste vis was uiteraard voor Luc Elst en kreeg een mooie boothengel van OKUMA (gefeliciteerd). De haaienteller staat inmiddels alweer op 26 stuks dit seizoen. Bij de terugvaart waren de golven inmiddels opgelopen tot boven de meter. Het was weer een uitermate gezellige visdag met deze toffe ploeg. Allemaal weer bedankt en tot in juni.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  ZATERDAG 24 MEI


DICHT BIJ HUIS IS DE TONG OOK NIET ALTIJD THUIS


Op donderdagavond 22 mei met de Big Marlin met een groepje van 6 personen van de dinsdagploeg uitgevaren om aan de buitenkant vlak bij de kering te proberen om een tongetje te vangen. Om 18.00 uur was iedereen aan boord en konden we na de koffie en plaatsloting vertrekken en het weer was goed. De watertemperatuur was rond de 15 graden.

Enkele dagen geleden was ik nog heel laat op de steiger toen er een bootje binnenkwam en die man kwam naar me toe en liet zijn vangst zien die hij in zijn eentje had gevangen. Zeker 35 tongen zaten er in zijn emmer en ik kreeg gelijk de stek van hem dus dat was zeer tof want dat zie je niet zo snel meer. Dus met de dinsdagploeg overlegd en Dirk, Jan, Leo, Ad, Fons en Dré waren er allen voor om het eens te proberen. We hadden leeglopers en steekzagers als aas. Eenmaal geankerd kwam er regelmatig schar en bot naar boven en wat ondermaatse scholletjes en van wijting was geen sprake.

Toen het begon te schemeren kwam er links en rechts een tong boven maar we hadden opkomend water en toen het donker werd viel de stroom eruit en dat is natuurlijk op het slechtste moment wat je kunt hebben. Want de man met het kleine bootje had ze namelijk gevangen met afgaand water en met stroming. Maar niet getreurd we gaan dit zeer binnenkort overdoen en dan weet ik zeker dat de kans op succes zeer groot is. De led dekverlichting van de Big Marlin werkt prima het is net of je overdag staat te vissen en niemand heeft een koplamp of breekstaafjes nodig. Is dit een luxe of niet? Het was een mooie avond met wat schar en bot en enkele tongen. Om 24.00 uur waren we weer aan de steiger. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 23 MEI


ONDERMAATSE WIJTING WAS EEN VERSCHRIKKING


Op dinsdag 20 mei weer op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg. De groep bestond uit 8 personen t.w. Louis, Fons, Dirk, Leo, Jan, Ad, Mart en Wim. Het was bewolkt weer en er stond een kabbeltje buitengaats. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken richting ZBJ zoals in onderling overleg afgesproken was.

Eenmaal geankerd begon de ellende met de kleine wijting alweer net als gisterenavond. Toch maar blijven liggen was de mening van iedereen hopende dat ze zouden oprotten. Kilo´s aas vliegen erdoor met die gulzigaards maar we hadden gelukkig genoeg aas bij ons dankzij de ploeg van gisterenavond. Er kwam ook wel schar horsmakreel en een scholletje naar boven. Jan verspeelde een mooie haai omdat hij zijn slip iets te vast had staan met een rechte haak als resultaat. Maar Dirk ving er een van 65cm en Ad eentje van 80cm. Soep was vandaag niet aan de orde want Mart was woensdag jarig en had taart meegebracht en Ad was zondag jarig en had een grote vlaai meegebracht. Wim had uit Duitsland enorme lange braadworsten meegebracht.

En Jan had van zijn Surinaamse buurvrouw een grote pan met zelfgemaakte Surinaamse nasi meegebracht . Dus iedereen ging weer meer dan verzadigd van boord. Ook wel met vis maar het gewicht van het eten was meer denk ik. Maar iedereen had het wel enorm naar zijn zin. De prijs van de gratis loterij ging naar Ad en kreeg een IMAX mes met slijper maar ook de prijs voor de langste vis was voor Ad met zijn haai van 80cm en kreeg een IMAX bootkist. Het was geen ondermaatse visdag alhoewel de wijting klein was. Rest mij nog te vermelden dat René Schaefers op 79 jarige leeftijd is overleden en op woensdag 21 mei is gecremeerd. René was in het verleden een regelmatige opstapper op de Big Marlin. Bij deze condoleren we zijn naasten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 22 MEI


RESULTATEN UIT HET VERLEDEN ZIJN OMSTREDEN


Op maandag 19 mei was de Big Marlin weer afgehuurd door Rob van der Burg met een groepje van 7 personen allen klant bij Jurgers Hengelsport uit Bergen op Zoom. Afgelopen vrijdag was deze groep ook al mee geweest. Om 14.30 uur was iedereen aan boord en de bedoeling was om eerst een haaitje te vangen en daarna de tong te belagen. De wind was noordoost kracht 3-4 en er stond een kabbeltje. Na de koffie konden we door de sluis. De watertemperatuur was 14 graden.

In de buurt van ZBJ geankerd op het haaaienstekje van afgelopen zondag maar helaas het viel tegen. Heel veel ondermaatse wijting steeds met de drie tegelijk en bij regelmaat wat scharren maar mister haai had er geen zin in maar de opstappers waren wel continu vis aan het binnendraaien. Omstreeks 21.00 uur zijn we naar Westkapelle gevaren voor de tong. Na de soep kwam er al vrij snel een mooie tong van Rob boven maar voor de rest was het magertjes. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en aan de soorten onderlijnen lag het ook niet want dat zag er allemaal prima verzorgd uit.

Er werd ook nog een blauwe makreel enkele botten en een ondermaatse gulletjes gevangen. Het was wel gezellig aan boord en er werden wel wat tongen gevangen van een mooi formaat maar in vergelijking van afgelopen vrijdag veel te weinig. De tongen werden weer met afgaand water gevangen. Paul ving de grootste tong eentje van 37cm. Het was een gezellige middag en avond met vandaag een magere vangst en om 1.00 uur lagen we weer aan de steiger. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 19 mei 2014


MET DE EDELKARPER EEN MOOIE KLAPPER


Op zondag 18 mei was de Big Marlin afgehuurd door bootvisvereniging de Edelkarper uit Bergen op Zoom. Om 7.45 uur stapten twee ploegen van 5 personen aan boord de stuurboord en de bakboordkant en na een bak koffie konden we samen met de Aisling en de Qua Vadis de ook aan de wedstrijd deelnamen de sluis in. Het weer was weer prima zoals de afgelopen dagen en de watertemperatuur is 13,2 graden.

In overleg werd besloten om het maar eens aan de ZBJ te gaan proberen. Eenmaal op anker met drie boten vlak bij elkaar duurde het niet lang of Piet Buijk ving aan stuurboord de eerste haai van 80cm. Vlak daarna ving Hans de Vries aan bakboordzijde er een van 73cm. Wil den Braber ving aan stuurboordzijde een hondshaai van 55cm, Kees Bulkmans aan bakboord 2 stuks van 86cm en 62cm, Louis van Bommel aan stuurboord een van67cm, Ernest Ripson aan bakboord 3 stuks 77cm, 62cm,51cm, Sjaak Verburg aan bakboord eentje van 48 cm. Dus 10 stuks vandaag maar ook op de Aisling werden er 6 gevangen en op de Qua Vadis 2 stuks. Ook op de Marie Louisse die niet aan de wedstrijd deelnam en van de R1 ook naar de ZBJ was gekomen waren bij onze terugvaart ook 3 stuks aanwezig.

De soep werd ook weer met smaak verorberd en de aasvoorziening was steekzagers, verse ensis en leeglopers. Ook kwam er een enkele bot en horsmakreel naar boven. Heel de dag volop beet van de enorme te kleine wijtingplaag maar er kwam ook behoorlijk schar naar boven van de formaat middel tot mooi. Bij ons werd Ernest Ripson aan bakboordzijde winnaar met 52 stuks bovenmaatse. Het was weer een ouderwetse gezellige visdag met velen oude bekenden. Allemaal weer bedankt en tot 15 juni.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 19 mei 2014


OP DE DOMBURGER RASSEN ZONDER TE VERKASSEN


Op zaterdag 17 mei was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t Scharreke uit Kalmthout (B). De groep bestond uit 12 personen. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Het was weer mooi droog weer en zo goed als windstil en de watertemperatuur was 13 graden. We zijn in overleg naar de DR3 gevaren in verband met daags na springtij en geankerd op een diepte van 11 meter.

Er kwam al gelijk schar naar boven van de maat klein tot redelijk groot en de wijting van de inmiddels bekende te kleine maat. De aasvoorziening was leeglopers. Het was natuurlijk een uitermate mooie zomerse visdag met de gehele dag beet op de hengels. Behalve schar vingen Sjef en Guy een mooie bot, Ludo en Guy een mooie horsmakreel en Freddy ving de eerste blauwe makreel van dit jaar op de Big Marlin. Dirk ving ook nog een mooie tong. De soep ging er ondanks het zomerse weer toch weer goed in.

De prijs van de gratis loterij ging naar Jos en kreeg een IMAX mes met slijper (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis van de dag ging naar Freddy met zijn blauwe makreel van 33.2cm en kreeg een set van IMAX met een mes, tang en onderlijnenmap (gefeliciteerd). Iedereen ging met een mooi portie vis naar huis maar je moest een beetje het geluk hebben om niet te veel ondermaatse wijting te vangen maar zelfs Freddy kon zijn vrouw verblijden met een verse makreel en toch een maal vis (geintje). Het was weer een fantastische visdag en alles en iedereen weer tevreden. Allemaal weer bedank en tot in Juni.


SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 19 mei 2014


AAN DE MUUR EEN MOOI AVONTUUR


Op vrijdag 16 mei was de Big Marlin afgehuurd door een groepje van 6 personen uit Bergen op Zoom onder leiding van Rob van der Burg allemaal klanten van Jurgers hengelsport uit Bergen op Zoom. We zijn vertrokken om 14.00 uur want de bedoeling was om de tong te belagen. Het was mooi droog en rustig weer maar het was wel springtij vandaag. De watertemperatuur was rond de 13 graden. Na een bak koffie konden we het zeegat uit.

Om ongeveer 16.00 uur lagen we ten anker in de buurt van de muur van Zeebrugge en er lagen nog 3 bootjes te vissen. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen was een variatie van verzwaarde onderlijnen en driepoot weegschalen en ze vingen allemaal. Het was even rustig want er liep nog weinig of geen stroom tot op een gegeven moment Jan de Klerck 2 mooie tongen tegelijk ving en toen kwam er bij regelmaat tong naar boven ook enkele mooie botten en een maatse gul en enkele te kleine wijting. De tongen kwamen soms met de twee gelijk naar boven maar het was nu afgaand tij en dat is voor hier het best tij.

De soep ging er in de avond ook weer goed in en het groepje vermaakte zich uitstekend. We hebben gevist tot 22.00 uur omdat er echter op het grondgebied van Belgie niet in de nacht gevist mag worden. Bij de telling bleek dat dit groepje van 6 personen maar liefst 50 tongen hadden gevangen en de ondermaatse waren uiteraard over boord gegaan. Dus dit bleek een succesvolle eerste tongsessie. En het is voor herhaling vatbaar want vanavond gaan we weer met dit groepje. Allemaal weer bedankt en tot vanavond.

SHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 15 MEI


GEEN GLAS MAAR OP DE GROTE PLAS


Op woensdag 14 mei was de Big Marlin afgehuurd door de personeelsvereniging van glasfabriek Leerdam o.l.v. Ton van Kooten. De groep bestond uit 7 personen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vetrekken. Er stond nog een noordwester kracht 3 en een golfhoogte van om en nabij een halve meter. De watertemperatuur was 13,2 graden. Maar het was vandaag wel droog en helder. In overleg werd besloten om naar de stek van gisteren te gaan.

Na geankerd te hebben kwam de beet langzaam op gang net als gisteren was mooie schar de hoofdmoot en een enkele wijting aan de maat. De zee was hobbelig maar het vissen was toch goed om te doen. De aasvoorziening was leeglopers en de zeehond die gisteren ook aanwezig was liet zich ook vandaag weer zien. Gisteren hebben we trouwens weer een hele kolonie zeehonden gespot. Lambert Jansen die inmiddels over de tachtig is kwam wat later op gang maar ving toch nog een mooi maaltje vis. Jan ving ook nog een mooie tong maar Pieter van Rooijen ving een haaitje van 57cm. De stroming was ook vandaag een dag voor spring zeer heftig.

Na de soep in de middag nam de wind en de golven weer wat toe. De gratis loterij was voor Pieter en kreeg een IMAX mes met slijper (gefeliciteerd). Om 14.30 uur kreeg Pieter weer een haaienbeet en moest hem in de volle stroming naar binnen zien te krijgen maar hij is een ervaren visser genoeg om te weten wat hij in zo een situatie moet doen. Toen de haai na een tijdje binnenkwam bleek het een gemerkt exemplaar te zijn. Het was een mannetje van 78cm met het nummer 0850 en was vorig jaar gevangen aan Neeltje Jans en was toen 70,5cm dus op een jaar tijd 7,5cm gegroeid. Van sportvisserij Nederland kan Pieter een vergoeding tegemoet zien van maar liefst 35 euro. Dit is de eerste gemerkte terugvangst op de Big Marlin. De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Pieter en kreeg een koeltas en een onderlijnenmap van IMAX (dubbel gefeliciteerd). Dit was voor iedereen weer een fantastische bijzondere visdag met een leuk portie vis. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  DONDERDAG 15 MEI


GOD ALLEMACHTIG JAN EEN VAN TACHTIG


Op dinsdag 13 mei met de Big Marlin weer op stap geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Dirk, Fons, Leo, Jan, Mart, Ben, Frans en Dré. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na de koffie en plaatsloting konden we vertrekken. Er viel veel regen en de wind was noordwestelijk kracht 4 en de watertemperatuur was 12,5 graden. De golfhoogte was een dikke halve meter. In overleg was er afgesproken om naar het Steendiep te gaan.

Het was 2 dagen voor springtij dus een sterke stroming was een feit. Er kwam weer veel vis boven voornamelijk mooie schar en de wijtingen waren bijna allemaal ondermaats. De aasvoorziening was leeglopers. De regen duurde tot de middag en toen werd het droog maar de wind nam wat toe en dat resulteerde in een dikke meter golven. Elly van Mart had voor een grote pan zelfgemaakte nasi gezorgd en die werd met smaak verorberd (bedankt Elly). Iedereen ving zijn visje alleen Jan haalde een tong van 34cm naar boven. De gratis loterij ging ook naar Jan en kreeg een onthaaktang en doos met kunstaas (gefeliciteerd).

Tegen 15.00 uur wist Jan ook nog een haai te vangen van tachtig centimeter en had daarmede ook nog de langste vis van de dag te pakken en kreeg een mooi IMAX jack (gefeliciteerd). Het was een deels natte maar een prachtige visdag met allemaal weer tevreden dinsdaagers. We zijn iets vroeger gestopt met vissen want de noordwester was nog aan het toenemen en er zaten al wat flinke jongens tussen maar dat maakt het varen op zich alleen maar leuker. Iedereen en alles weer tevreden met een mooi portie vis voor iedereen. Tot de volgende keer maar weer en bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  WOENSDAG 7 MEI


VIER HAAIEN KON DE DINSDAGPLOEG BINNENDRAAIEN


Op dinsdag 6 mei weer op stap geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg t.w. Ben, Jan, Fons, Dirk, Cor, Mart, Hans en Frans van Oss. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vetrekken. Het was grijs en zwaar bewolkt en de wind was nu nog zuidwest kracht 4 maar die zou later op dag toenemen naar kracht zes. De zee was nu nog tamelijk kalm. De watertemperatuur is 12,7 graden.

Onderling was afgesproken om naar het Steendiep te gaan. Daar aangekomen was het nog opkomend water dus de golven vielen reuze mee. Er kwam al snel veel vis boven veelal met de drie gelijk maar echter heel veel teruggooi visjes. Maar er zaten ook mooie exemplaren tussen zowel van de wijting als de schar. Een gulletje en een schol net onder de maat moesten helaas ook weer terug. Er viel goed te vissen en eenieder genoot van de mooie visdag. De aasvoorziening was leeglopers en verse steekzagers. Tijdens het kenteren kwamen we dwars op de golven te liggen maar dat deerde niemand alleen kon ik niet van de soeppan vandaan maar die werd weer met smaak verorberd evenals de warme worst en de kippenvleugels.

Niet lang na de kentering riep Jan dat hij een haai te pakken had een vrouwtje van 75cm.en even later had Frans van Oss een vrouwtje van 72cm te pakken en ook Mart kon het niet laten en ving een mannetje van 63cm. Maar Dirk liet zich niet kisten met zijn gewonnen hengel en ving alweer de langste een mannetje van 77cm. Dus 4 stuks vandaag en 2 stuks op 22 april is alweer 6 stuks totaal dit jaar. De gratis loterij was vandaag voor Ben en kreeg een Imax mes met slijper (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Dirk met een haai van 77cm en kreeg een Imax tassen/mappenset (gefeliciteerd). We zijn op tijd teruggevaren want er zaten al pieken van golven tussen van 1,50meter maar we hadden de wind mee alleen de stroming tegen maar varen met dit weer heeft ook wel wat. Het was weer voor iedereen een geweldige visdag met voor iedereen een mooi portie vis en een reuze gezellige dag. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  VRIJDAG 2 MEI


DAG VAN DE ARBEID NAAR ALLE TEVREDENHEID


Op donderdag 1mei (dag van de arbeid) was de Big Marlin afgehuurd door Werner Lauwerens uit Sint Leenaerts (B) met een groepje van 8 personen. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie werd er besloten om het vandaag maar eens te proberen bij het kleine vuurtorentje bij Westkapelle omdat het vandaag springtij was. Het was droog grijs weer met wat mist en een watertemperatuur van 12,4 graden. De zee was zo goed als vlak.

We hebben daar een uurtje gevist en dat ging best goed maar toen de stroming eruit ging was het over en zijn we verkast naar de Botkil. Daar kwam gelijk mooie schar naar boven maar natuurlijk ook weer een massa kleine wijting een paar botten en een ondermaats gulletje. Ook was er weer een zeehond aanwezig en men zegt een zwaluw maakt nog geen zomer maar wij hebben er twee gezien. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. De soep en de warme worst werd ook weer met smaak verorberd. De scharren kwamen bij regelmaat met de drie gelijk boven en slechts 2 maatse wijtingen konden mee naar huis worden genomen. De bloei zit ook nog steeds in het water.

De gratis loterij was voor Ronny en kreeg een doos met kunstaas en een diamant hakenslijper (gefeliciteerd). Maar de prijs voor de langste vis ging ook naar Ronny met een wijting van 33,5cm en kreeg hiervoor een mappen/tassenset van IMAX (gefeliciteerd). Het was een zeer gezellige groep en hebben allen de gehele dag volop vis gevangen en konden allemaal een mooi portie vis mee naar huis nemen. Tegen half 4 zijn we terug gevaren en boven Zeebrugge kwam een behoorlijke onweersbui opzetten. Dit was weer een topdag voor iedereen en allemaal bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacerspacer
  WOENSDAG 30 APRIL


OP ZEE AARDBEIEN MET SLAGROOM IS EEN JONGENSDROOM


Op dinsdag 29 april weer met de Big Marlin op stap geweest met 8 personen van de dinsdagploeg t.w. Dirk, Ben, Cor, Jan, Leo, Mart, Fons en de zeer bekende autorijschoolhouder Fred Blommaert uit Zierikzee. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting werd er overlegd waarheen de reis zou gaan vandaag en de meerderheid wilde naar de Botkil. Het was een grijze lucht en buiten hing er behoorlijk wat mist. Het miezerde een beetje maar het was een glad zeetje. De watertemperatuur is 12,1 graden.

Na geankerd te hebben op de eerste plaats kwam er hele mooie schar naar boven bij iedereen behalve bij Mart en Cor. Dus zijn we verkast naar een andere stek en daar zat wel veel meer vis maar bijna allemaal te kleine wijting telkens met de drie gelijk. Honderden werden er gevangen. Ook kwam er bij regelmaat mooie schar naar boven tenminste als ze de kans kregen om te bijten. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Fred Blommaert had een grote pan zelfgemaakte kippensoep meegebracht en daar ging iedereen voor zitten en namen elk 2 kommen van die heerlijke kippensoep. Er wordt gezegd in kippensoep moet kip inzitten nou die zat erin en geen klein beetje ook. Na de soep had ik ook nog een verrassing voor iedereen want ik had verse aardbeien en slagroom meegebracht en dat ging er ook wel in en er werd niet over afvallen gepraat.

Het was een ouderwetse visdag met veel vis al waren ze niet groot en een hoop plezier. Een tweetal zeehonden en ook een tweetal bruinvissen hadden ook de soep geroken denk ik want ze bleven in de buurt. Jan ving een wijting van 35,5cm en even later nog een bot van 45cm. Er kwam ook nog een tongetje en een scholletje boven. De prijs van de gratis loterij ging naar Cor een kreeg een pistoolonthaker in schede (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Jan met een bot van 45cm en kreeg een mappen/tassenset van Imax (gefeliciteerd). Dirk kreeg vandaag zijn Sportex zelfbouwhengel (waarde 300 euro) die hij had gewonnen met de langste haai van 2013 op de Big Marlin gevangen van 97,5cm (gefeliciteerd). Ook voor 2014 wordt kan een soortgelijke hengel verdiend worden met de langste haai dus sla uw slag. Iedereen was weer reuze tevreden vandaag dus allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

VANAF DONDERDAG 29 MEI TOT EN MET DONDERDAG 27 SEPTEMBER VAREN WIJ ELKE DONDERDAG UIT MET OPSTAPPERS VOOR DE TONGVISSERIJ VERTREK 17.00 UUR EN TERUG OM 24.00 UUR. Opstapprijs 50 euro excl. Aas.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 28 APRIL


BEGINNERS, UITVINDERS, OPA´S, KIDS EN PAPA´S


Op zondag 27 april was de Big Marlin afgehuurd door Alain Tulleneers uit Lanaken (B) met totaal 8 personen t.w. Alain, Jean-Pierre, Tony, Maikel, Dirk en 3 kids t.w. Robbe, Floor en Luc. Het was een echt Benelux gezelschap want ze waren woonachtig in zowel Nederland, Belgie en Luxemburg. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was droog en goed weer en de watertemperatuur is 12,4 graden en het zeetje was zo goed als vlak. De wind was zuidoostelijk kracht 3.

Er werd weer gekozen voor de stek van gisteren omdat het daar gisteren geweldig goed was en omdat er vandaag 3 kids bij waren en 3 personen bij waren die nog nooit een hengel hadden vast gehad. Bij de Botkil is het wat gemakkelijker vissen omdat het daar niet zo diep is. Eenmaal ten anker kwam er al gelijk goed vis boven en het zeetje was ten opzichte van gisteren zo goed als vlak. Toen de stroom eruit viel werd het aanzienlijk minder met de vangst. De aasvoorziening was leeglopers en Alain had gemarineerde mesheften meegebracht. Ook had Alain voor iedereen onderlijnen en lood ineen geknutseld. Het is mijn ogen een echte Willy Wortel. De vangst bestond uit voornamelijk schar waarvan alleen de allergrootsten van werden meegenomen. Er kwamen redelijk wat botten naar boven maar ook die werden allemaal terug gezet. De wijting was klein evenals het poontje.

Na de soep en warme worst kwam de beet weer een beetje terug maar het was niet zoals gisteren maar dat deerde het gezelschap niet want ze hadden het reuze naar hun zin met zijn allen want Alain zei zo een plezierige dag is eigenlijk onbetaalbaar wat ook zijn kleinzoon vond die echt de stukken van zijn mouwen had gevist. Tony ving een schar van 31cm, Floor een bot van 38cm maar de langste bot was voor Luc eentje van 41cm en kreeg daarvoor de dagprijs een OKUMA 12lbs boothengel (gefeliciteerd) En de prijs van de gratis loterij was voor Tony en kreeg een onthaaktang in schede (gefeliciteerd). Dit was weer een dag met wat minder vis maar super tevreden mensen en daar gaat het uiteindelijk om en de volgende boeking ligt alweer vast. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en dan zal Isi ook wel hersteld zijn van zijn open hartoperatie.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 28 APRIL


DAG VAN DE KONING MET EEN GOEDE BELONING


Op zaterdag 26 april was de Big Marlin afgehuurd door Jack Buermans uit Roosendaal met een groep van 11 personen voor hun jaarlijkse vistrip. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Er stond een zuidoostelijke wind kracht 3-4 . Het was droog en er stond een kabbeltje In overleg hebben we koers gezet richting Botkil. De watertemperatuur is 12 graden en de bloei zit in het water.

Eenmaal geankerd was er toch nog een behoorlijke golfslag maar de vis was er niet minder bijtlustig om. De scharren kwamen met de twee drie gelijk boven en er zaten ook wat kleinere tussen maar over het algemeen was het een mooie maat. Alleen de wijting was een of twee schoenmaten te klein. De botten waren allen fors. De soeppan moest worden vastgesjord maar de soep werd met smaak verorberd behalve door een paar man die hadden zich overgegeven aan Neptunes. In de namiddag werd het iets rustiger omdat we toen met de kop op de golven lagen.

Er werd de gehele dag door verschrikkelijk veel vis boven getakeld. Een triplet was maar gewoontjes vandaag. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen zonder afhouders en poespas deden het zeer goed. Martin ving een bot van 35cm en Willem ging er overheen met een halve centimeter maar Martin ving er toen een van 36,5cm en had daarmee de prijs voor de langste vis te pakken vandaag en kreeg een IMAX onderlijnenmap, 5 zelfbouwlijnen en een IMAX pet (gefeliciteerd). Het was een gezellige en succesvolle visdag met een uitermate gezellige ploeg. Iedereen kon veel vis mee naar huis nemen en Jack was de topper vandaag met 46 meeneemvissen met 1 hengeltje. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
  
WOENSDAG 23 APRIL


EERSTE TWEE HAAIEN KWAMEN AL VROEG AANWAAIEN


Op dinsdag 22 april met de Big Marlin alweer op stap geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Fons, Dirk, Leo, Jan, Ad, Mart, Louis en Dré. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we bij zeer rustig weer de Roompotsluis in. Er hing wel wat mist maar dat kon de pret niet drukken en het zeewater is momenteel 11,4 graden. In overleg werd besloten om het vandaag maar eens in het Steendiep te proberen en toen ik het er over had dat we misschien vandaag wel het eerste haaitje van dit seizoen op de Big Marlin zouden vangen werd ik bijna voor gek verklaard.

Eenmaal ten anker kwam er al gelijk heel veel vis naar boven met echter zeer veel ondermaats spul maar er zaten knoepers van wijtingen tussen van wel 36cm. De schar is wel een slag kleiner dan vlak onder de kust. Iedereen had zijn bezigheid want een triplet was normaal de gehele dag. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en daar was heel wat van nodig vandaag. De soep, versnaperingen en het borreltje ging er ook weer wel in. Na de middag kwam het zonnetje er door en menigeen zat in zijn shirtje te vissen. Opeens riep Mart om het schepnet en riep ik heb er een dus de hoop werd bevestigd en dat is ruim een maand vroeger dan andere jaren. Dus je ziet als je niet probeert dan weet je het niet. Het was een mannetje van 72 cm. We hebben hem gemerkt en weer terug gezet.

Twee uurtjes later overkwam Louis hetzelfde met een mannetje van 69cm en die hebben we ook weer gemerkt en terug gezet. De prijs van de gratis loterij ging naar Dirk en kreeg een onthaaktang in schede (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Mart en kreeg een tassen/mappenset van Imax (gefeliciteerd). Er werden in totaal een 30 tal grove wijtingen mee naar huis genomen en eenieder had wel een twintigtal scharren om mee te nemen. Dus alweer een supergeslaagde visdag met alleen maar tevreden opstappers en een uitermate tevreden schipper.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
     
WOENSDAG 16 APRIL


DOUANE EN RUWE ZEE MAAR DE VANGST VIEL MEE


Op dinsdag 15 april met de Big Marlin op pad geweest met 7 personen van de dinsdagploeg t.w. Fons, Mart, Leo, Jan, Cor, Ben en Dré. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en een bak koffie konden we vertrekken. Er stond een straffe noordelijke wind maar die zou ruimen naar noordoost. Dus de keuze was beperkt want alleen aan de Joosjesweg bij Westkapelle is er dan goed te vissen. De watertemperatuur is iets gezakt naar 10,5 graden en het was droog weer.

Eenmaal buitengaats gekomen was het een zeer ruw zeetje, dan maar op het gemakje varen en dat is nog goed voor de portemonnee ook. We lagen nog maar net op anker en de eerste scharren kwamen al naar boven. Er werd gevist met steekzagers en leeglopers echter de leeglopers waren favoriet. Op een gegeven moment kwam de rubberboot van de douane langszij voor controle van de papieren en de paspoorten. Na korte tijd waren ze alweer van boord nadat alles in orde bleek. De soep en de borrel ging er ook weer goed in. Iedereen stond lekker te genieten van het vlakke zeetje daar en van de toch niet tegenvallende vangst.

Er kwam goed schar naar boven Mart draaide ze er met regelmaat met de drie tegelijk uit, de wijting was klein en de maatse waren erg mager en de gulletjes waren allen onder de maat. Mart wist nog wel een mooie tong te vangen en Jan natuurlijk weer de grootste bot. De prijs van de gratis loterij was voor Leo en kreeg een onthaaktang in schede (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Jan en kreeg een OKUMA 12 lbs boothengel (gefeliciteerd). Het terugvaren was van hetzelfde kaliber als de heenreis. Maar iedereen ging voldaan van boord na de gezellige visdag. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
MAANDAG 14 APRIL


VERTREK WAS VROEG MAAR WEL VIS GENOEG


Op zondag 13 april was de Big Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen met een groepje van 8 personen die tegen de klok van zessen allemaal aan boord waren. Er was van te voren afgesproken dat we vroeg zouden vertrekken omdat de schipper nog naar de verjaardag van een kleinzoon moest. Na een bak koffie en plaatsloting konden we vertrekken richting de Deurloo. Er stond toen nog een flinke wind uit westzuidwest kracht 5 en er stond rond de meter golven maar volgens de voorspellingen zou het snel beter worden.

De watertemperatuur is 11,2 graden en het was droog en zonnig. Bij Westkapelle werd het al een stuk rustiger en wind zakte naar kracht 3 en de golven minder dan een halve meter. Na geankerd te hebben kwam er al vrij vlug vis naar boven en dat duurde de gehele dag zo. Mooie scharren met regelmaat met de drie gelijk en erg mooie botten. De soep werd ook weer met smaak gegeten net als de voorraad aan versnaperingen en eten wat ze meegebracht hadden. Jack haalde een pracht van een tong naar boven. Het weer werd alsmaar beter en zorgde ervoor dat het een prachtdag werd.

Roy Lazeroms was de topper vandaag na een moeizame start ving hij de scharren continu met de drie tegelijk en dat maakte dat hij vandaag 64 meeneemvissen in zijn emmer had en dan nog de nodige kleintjes had teruggezet. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van hengelsport Vriends. De prijs van de gratis loterij ging naar Carlo en kreeg een onthaaktang in schede van Savage Gear (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Jack met een bot van 43 cm en kreeg een onderlijnenmap en tas van Imax (gefeliciteerd). Dit was voor iedereen weer een pracht visdag en om half twee zijn we terug gevaren met allemaal tevreden mensen en volop vis. Allemaal weer bedankt en tot in juli.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
MAANDAG 14 APRIL


GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN


Op zaterdag 12 april was de Big Marlin afgehuurd door 10 personen uit het Antwerpse onder leiding van Vic Raes voor een dagje wrakvissen dit is een ploeg die in het verleden maandelijks een wrakkentocht boekte bij ons en ze wilden tegen beter weten in het toch nog een keer proberen al was het maar om een dag gezellig onder elkaar te zijn op zee. Het weer was goed en de golven waren ook niet noemenswaard. Tegen 6.00 uur konden we na een bak koffie het zeegat uit.

We zijn begonnen op 37 mijl en hebben totaal 9 wrakken aangedaan tot 46 mijl overal kwamen wel een paar gullen af maar niet de moeite. Wel zat er hele mooie wijting op de wrakken en ook wat steenbolk maar de steenbolken was ook geen plaag meer zoals vroeger. Over vroeger gesproken daar ging het haast de gehele dag over dat het toen heel normaal was om minstens twee kisten per man vol te vissen, maar het kan verkeren zie je wel. Maar er werd niet gemopperd door deze altijd zeer gezellige ploeg. Rond de middag nam de wind en de golfhoogte wat toe maar het was nog steeds goed te doen. De aasvoorziening was leeglopers en ensis en als kunstaas muppets.

Er werden wat gullen gevangen van het formaat twee tot drie kilo dus niet overdreven groot. We hebben het weer eens geprobeerd maar het is eigenlijk zonde van de centen want voor het zelfde bedrag kunnen ze bijvoorbeeld twee keer op de tong inclusief aas en met meer kans op succes maar ja als je het niet probeert dan weet je het niet. De prijs voor de langste vis was voor Jean Pierre en kreeg een koeltas en molentas van IMAX (gefeliciteerd). Het was gezellig en weer volledig bijgepraat over de goede oude tijd en ik zou zeggen tot in betere tijden, allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
DINSDAG 8 APRIL


YARA IN OPTIMA FORMA


Op maandag 7 april was de Big Marlin weer afgehuurd door visclub Yara uit Sluiskil met een groepje van 7 personen. Omstreeks 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken en er werd afgesproken dat wel zouden kijken waar we terecht kwamen omdat de weersvooruitzichten niet optimaal waren. Bij vertrek stond er een zuid zuidwestelijke wind kracht 3-4 en een tamelijk rustig zeetje het was bewolkt maar wel droog en de watertemperatuur is 10,5 graad. Eenmaal buitengaats bleek alles mee te vallen en konden we linea recta naar ons vertrouwde plekje van de afgelopen tijd.

Eenmaal geankerd kwam er wel vis boven maar niet vergeleken bij afgelopen zaterdag maar er was een diepe depressie op komst en meestal maakt dat de vis niet bijtlustig. Maar er werd inderdaad niet geklaagd want iedereen ving toch zijn visje en het is maar waar je mee tevreden bent. De aasvoorziening was leeglopers en mesheften. De schar deed het goed alhoewel er vandaag veel kleinere tussen zaten maar de botten waren weer van topformaat en slechts 1 tongetje werd er gevangen maar weer wel een zeer forse wijting. De soep werd ook weer met smaak opgepeuzeld. Het weer viel echt honderd procent mee want het zonnetje kwam er door en het bleef vrij rustig.

Jos, Jochem, Marco, Sjors, Jo, Karel1 en Karel2 hadden het met zijn allen super naar hun zin en wat opviel vandaag was dat de meeste vis uptide gehaald moest worden. De prijs van de gratis loterij ging naar Karel1 en kreeg een Imax pet en 5 zelfbouwonderlijnen (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Jochem en kreeg een mooie zeebaarshengel (gefeliciteerd). Vandaag een dag met minder vis maar wel supertevreden mensen. Toen we terug bij Neeltje Jans arriveerden barste het slechte weer los dus een goede timing. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer op de tong.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
ZATERDAG 5 APRIL


BOUWBEDRIJF HEEREN KONDEN ZE LANCEREN


Op zaterdag 5 april was de Big Marlin afgehuurd door bouwbedrijf Gebr. Heeren bv uit Sint Willebrord. Om 8.00 uur was het groepje dat slechts uit 5 personen bestond aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. In overleg werd besloten om de omgeving van de laatste keren weer maar op te zoeken. Het was in de ochtend bewolkt en er stond een beetje golfslag. De watertemperatuur zit inmiddels boven de 10 graden en de wind was zuidwestelijk kracht 2-3.

Eerst op een plekje geprobeerd in de buurt van de laatste keer maar daar was het echt allemaal klein spul voor de teruggooi behalve de bruinvis die daar rondzwom. Na een uurtje verkast naar onze vertrouwde stek en daar was het echt weer bingo. Er werd met 4 man met 2 hengels gevist behalve Henk die had aan 1 hengel genoeg. De scharren kwamen met regelmaat met de drie gelijk boven en de botten waren vandaag ook weer talrijk aanwezig. De soep ging er ook weer goed in en de aasvoorziening was leeglopers. Johan ging als een speer vandaag en ving als enige een tong van 33 cm. Ook ving Johan de grootste bot van 43 cm maar ook Ronald, Henk, Henri en Angelo vingen allemaal reuzenbotten van rond de 40 cm.

De gratis loterij was voor Angelo en kreeg een map en 5 zelfbouwonderlijnen (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Johan en kreeg een map/doos van Imax (gefeliciteerd). In de middag kwam de zon erdoor en werd het een vlak zeetje en was het heerlijk toeven op zee. Dat het een geweldige visdag was blijkt uit het aantal grote vissen dat werd meegenomen het waren er 330 stuks en dan hebben ze al het kleine spul weer laten zwemmen. Dus je kunt je wel voorstellen hoe tevreden deze groep was. Allemaal weer bedankt en tot in juli voor de tong.

SCHIPPER NAAST M..
spacer
spacerspacerspacer
spacer
     
WOENSDAG 2 APRIL


SPRINGTIJ EN 1 APRIL DAN DOE JE NIET WAT JE WIL


Op dinsdag weer op pad geweest met de Big Marlin met 6 personen van de dinsdagploeg t.w. Leo, Fons, Ben, Cor, Mart en Dré, Dirk en Jan zijn op vakantie. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en koffie met een koek konden we het ruime sop op. Het weer was weer prima zoals we afgelopen tijd gewend zijn en het zeetje was als een biljartlaken. Met de keuze van de visstek waren we het snel eens gewoon de stek van de laatste keren. De watertemperatuur is 9,5 graden.

Een minpuntje was dat het precies vandaag springtij was. Na geankerd te hebben kwam er al gelijk vis naar boven omdat er nog niet zoveel stroom stond het was voornamelijk schar en hele mooie botten. Cor ving alleen maar joekels van scharren van rond de dertig cm. Mart ving nog een ondermaats tongetje. Aan de bakboordkant kwam meer bot naar boven dan aan stuurboord. Maar toen de stroming er goed in kwam hadden we gedaan met kakken want geen enkele vis kon het aas nog te pakken krijgen. De aasvoorziening was leeglopers, steekzagers en ensis. Voor de soep en de worst te verorberen kon nu ruim de tijd worden genomen.

Cor was vandaag de absolute topper maar iedereen had meer dan voldoende vis om mee naar huis te nemen. Vandaag hebben we met twee hengels gevist behalve Leo. De pralines van tante Jo werden smakelijk naar binnen gewerkt ook door diegene die aan het lijnen zijn. De laatste uitdraai kwam er nog een mooie maatse tong naar boven. De prijs voor de gratis loterij ging naar Ben en kreeg een Imax onderlijnenmap (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Dré met een bot van 43 cm en die kreeg niets. Iedereen heeft weer genoten van deze zomerse voorjaarsdag en vandaag iets minder vis maar nog altijd meer dan genoeg want vorig jaar rond deze tijd was er echt helemaal niets te halen. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
MAANDAG 31 MAART


DE EDELKARPER ALS VAN OUDSHER


Op zondag 30 maart was de Big Marlin afgehuurd door de bootvisvereniging de Edelkarper uit Bergen op zoom. Tegen 8.00 uur waren bij ons 10 wedstrijdvissers aan boord, 2 ploegen van 5 vissers aan stuur en bakboordkant. Ook de Aisling en de Qua Vadis konden de vissers bij ons op het ponton op laten stappen. Na de loting en de koffie konden we vertrekken.

In overleg werd er afgesproken dat we met alle 3 de boten naar de stek gingen waar de Big Marlin gisteren had gevist. Op het gemakje met zijn drietjes naar de visgronden. Het weer was weer goed net als gisteren. De meeste vissers hadden diverse soorten aas bij zoals dat gaat in de wedstrijdvisserij en er werd in 3 periodes gevist. De eerste en de derde periode waren het beste in de tweede was er iets teveel stroming. Er kwam redelijk tot goed vis boven bij de meeste deelnemers hoofdzakelijk mooie schar en redelijk wat bot doch minder dan gisteren en tong hebben we vandaag niet gezien.

De soep ging er ook weer goed in bij iedereen. Het was gezellig toeven en er werden weer veel ouwe koeien uit de sloot gehaald met o.a. Gerrit Koster, Richard Wouterse, Chris van de Vreede, Hans de Vries, John van Dorst en Geert de Bruyn allemaal wedstrijdvissers uit mijn wedstrijdverleden. De winnaars op elke boot zat rond de 35 maatvissen wat zeker niet slecht is eind maart. Er was wel wat verschil in aantallen maar kunnen spreken over een zeer geslaagde wedstrijd. Bij ons waren aan bakboord Richard Wouterse en aan stuurboord Hans de Vries de winnaars. Het was weer een geweldige plezierige visdag, allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
MAANDAG 31 MAART


HET IS NOG GEEN APRIL EN AL VOLOP BOT BIJ DE BOTKIL


Op zaterdag 30 april was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t Scharreke uit Kalmthout (B). Tegen 7.30 uur waren er 11 personen aan boord en na de loting en een bak koffie konden we vertrekken. Er werd gekozen voor Westkapelle. Het was mooi rustig droog weer met het zonnetje erbij. Er stond een klein kabbeltje en de watertemperatuur is ruim 9 graden. Voor eind maart is het natuurlijk bijzonder zacht weer.

Na geankerd te hebben bij het kleine vuurtorentje kwam er langzaam beet op de hengels doch echter niet wat we verwacht hadden en het was daags voor springtij. Ook de Aisling kwam erbij liggen. Na een poosje in overleg toch maar een andere stek gaan zoeken in de hoop dat er al wat bot was gearriveerd. Een mijltje of 3,5 verder gevaren tussen de platen achter de Botkil en de Deurloo. Dat bleek achteraf een geweldige keuze. De aasvoorziening was hoofdzakelijk leeglopers. De onderlijnen meestal van het eenvoudigste type. Er werd gevist met slechts 1 hengel per persoon. De soep werd ook weer met smaak verorberd.

Hier kwam de gehele dag zeer veel vis naar boven op slechts 7 meter water. Heel veel schar mooie botten en 3 tongen. Sjef ving een bot van 39, Dirk een van 40, Ludo een van 40 maar Paul ving de langste een van 41 cm. In totaal zijn er rond de 40 botten gevangen, 3 tongen en een massa mooie scharren regelmatig met de drie gelijk. Nieuwkomer Rudy was vandaag de absolute topper met 36 mooie scharren en 8 grote botten (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij was voor Rudy en kreeg 5 zelfbouwonderlijnen en een tang van R.T.(gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Paul met een bot van 41 cm en kreeg een onderlijnen map van IMAX en 10 zelfbouwonderlijnen (gefeliciteerd). Dit was weer een visdag die menigeen niet gauw zal vergeten. Iedereen had goed gevangen de een wat meer dan de ander maar dat gaat zo. Alles en iedereen super tevreden. Allemaal weer bedankt en tot in mei.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
WOENSDAG 26 MAART


HET ZAL NIEMAND ONTGAAN DE VANGSTEN TREKKEN SPONTAAN AAN


Op dinsdag 25 maart er weer eens op uit geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg. Om 8.00 uur waren Ben, Leo, Mart, Cor, Fons, Louis, Dré en de bekende Zierikzeese autorijschoolhouder Fred Blommaert aan boord en na een bak koffie met cake en een gevulde koek werd er geloot voor de plaatsen. Het weer was goed, de zee rustig en het was niet heel erg koud en de watertemperatuur is ongeveer 8,5-9 graden. Er werd in onderling overleg besloten om richting Westkapelle te varen omdat het daags voor doodtij was.

Na geankerd te hebben op 22 meter zuidelijk van Westkapelle kwam er al gelijk over de gehele boot vis naar boven veel klein spul maar met regelmaat ook mooi formaat ertussen. Wat opviel was dat er heel veel jonge gul tussen zat en die zijn allemaal weer retour gegaan op een na want Mart ving er een van net boven de maat. De rest was voornamelijk schar en Fred ving een kanjer van een bot namelijk 44 cm. Iedereen ving vis en hadden het allemaal geweldig naar hun zin. Toen de stroming eruit ging zijn we verkast naar de westkant van Westkapelle op 14 meter en hadden daar nog volop stroming van afgaand water. Het duurde niet lang of de eerste scharren lieten zich alweer zien. Met regelmaat met de twee en drie tegelijk. Hier kwam zelfs nog meer vis naar boven dan op het eerste plek.

Louis wist nog een tongetje te vangen en Fons een mooie tong maar de absolute topper was vandaag Fred Blommaert want die gaf iedereen een lesje.(vandaag geen rijles) De soep werd ook weer met smaak verorberd evenals alle versnaperingen en het borreltje. De prijs van de gratis loterij was voor Mart en kreeg 10 zelfbouwonderlijnen(gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Fred met een bot van 44 cm en kreeg een Okuma 12-20 lb boothengel (gefeliciteerd). De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen grotendeels van MG. Een bijzondere aangename visdag voor iedereen en er is weer vis te vangen voor iedereen. Van collega´s uit Bankenberge kwam de melding dat er het afgelopen weekend heel goed en zware zeebaars is gevangen en wij zagen bij de maling ook volop meeuwen en sterns duiken. Dus het ziet er allemaal weer hoopvol uit. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
WOENSDAG 12 MAART


EEN LEUKE VISSERIJ HOORT ERBIJ


Op dinsdag 11 maart weer eens met de Big Marlin op stap geweest met 7 personen van de dinsdagploeg. Tegen 8.00 uur was Fons, Leo, Martin, Cor, Mart, Dirk en Dré allemaal aan boord. Na een bak koffie even overlegd wat we gingen doen vandaag want er stond een noordooster kracht 5. En het was berekoud en toch zeker als je net terug bent van een cruise naar de Carribian. Besloten werd om naar Westkapelle te gaan omdat daar goed te vissen is met deze wind. De watertemperatuur is inmiddels alweer rond de 8 graden.

We wisten met zijn allen dat we op niet te veel moesten rekenen. Na geankerd te hebben kwam er over stuurboord vrijwel gelijk wat schar naar boven en toen de stroom erin kwam (doodtij) kwam er over de gehele boot vis naar boven voornamelijk schar en ook redelijk wat zeer mooie botten van 33 tot 38 cm. Ook een paar kleine wijtingen maar ook een van 35 cm. De gulletjes waren klein en gingen retour behalve Leo die ving er een van 43,5 cm en die ging mee naar Etten-Leur. Mart was weer in topconditie en wist zelfs een triplet schar naar boven te halen en kon toch 15 maatse vissen met 1 hengeltje gevangen mee naar huis nemen. Dirk wist nog een mooie tong van 34 cm naar boven te halen en had daarmee de het eerste exemplaar van 2014 te pakken op de Big Marlin.

De soep en de warme worst werd weer gretig naar binnen gewerkt evenals het borreltje. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van MG. De prijs van de gratis loterij was voor Dirk en kreeg 10 zelfbouwonderlijnen (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Leo met een guL van 43,5 cm en kreeg een Okuma 12-20 lbs boothengel (gefeliciteerd). We hebben een zeer mooie visdag mogen beleven met zijn allen en ons hoor je zeker niet klagen want het is overal zeer dunnetjes. Het ergste hebben we alweer gehad en de tongen gaan er dit jaar zeer vroeg zijn denk ik. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
WOENSDAG 19 FEBRUARI


JONGENS, JONGENS HET IS ZOEKEN MET DE CONTACTLENS


Op dinsdag 18 februari met de Big Marlin weer eens op pad geweest met een klein dinsdagploegje. Om 8.00 uur was Ad, Dirk, Fons, Fred, Mart en Dré aan boord en na de koffie met gebak ( Mart en Elly waren vandaag 42 jaar getrouwd (gefeliciteerd) konden we na de loting vertrekken. We wisten eigenlijk niet waarheen want het is februari en dan kun je eigenlijk op niets rekenen. Na wat ruggespraak toch maar gekozen voor de R1. Het was droog en een zuidelijk windje met een watertemperatuur van 6,7 graden.

Na geankerd te hebben werd er na een poosje opgedraaid met als resultaat dat het aas onaangeroerd bleef dus weinig hoopvol. De aasvoorziening was leeglopers en de lijnen van het type MG. Toen kreeg Fred (de allerbeste rijschoolhouder die ik ken) een geweldige aanbeet en draaide een mooie bot en een schar tegelijk naar boven. Maar voor de rest bleef het uitermate rustig. Voor de zelfgemaakte bonensoep en de knak en rookworsten kon men vandaag alle tijd nemen om het naar binnen te werken. Het borreltje ging er ook wel in. We vingen wel zeer mooie botten en Mart was zo sportief dat hij een veertiger bot net boven water een retourtje gaf en er kwam mondjesmaat schar naar boven maar wel van een mooi formaat.

Na de middag zijn we in overleg verkast naar de kering om het op dieper water te proberen maar helaas helemaal niets op een mooie noordzeekrab van Ad na. Toen maar weer verkast naar de R11 maar ook daar zo goed als niets. Ik zelf denk dat het vanaf half maart weer beter wordt. De Big Marlin gaat naar de werf voor wat SI aanpassingen en kunnen er dan weer volop tegenaan. Ad en Fred hebben de vis meegenomen die hadden dan in ieder geval een leuk bakkertje. De prijs van de gratis loterij was voor Ad en kreeg een zware onthaaktang en een molentas van IMAX. (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis een bot van 38,5 was voor Dré en kreeg niets (gefeliciteerd).

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
  
ZONDAG 26 JANUARI 2014


ZUID-ZUIDWEST ZES EN TOCH SUCCES


Op zaterdag 25 januari was de Big Marlin afgehuurd door Stanny Ansoms uit Loenhout (B) met totaal slechts 6 personen uit zijn omgeving want de rest had te kampen met de heersende griepepidemie. Om 7.00 uur was iedereen al aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Gekozen werd er voor om bij de R1 de schar te belagen. Het was zuur weer en een krachtige zuid zuidwestenwind die in de loop van de dag zou draaien naar noordwest kracht 8. De watertemperatuur is ongeveer 7 graden.

We lagen al vroeg ten anker maar het tij moest nog keren en de golven waren op dat ogenblik 35 centimeter maar er kwam al schar naar boven meestal 1 of 2 gelijk van de maat middel tot zeer mooi. Ook Bertus de zeehond en enkele kleine bruinvisjes waren ook weer van de partij. De Qua Vadis kwam wat later ook in de buurt liggen en Piet was met de Neeltje Jans op weg naar de wrakken. Stanny, Luc, Dré, Mark, Frank en Ronny vingen allemaal hun visje. Toen we gedraaid waren kwamen er regelmatig triplets met mooie scharren naar boven. Na de soep werd de zee wat woeliger en vertrok de Qua Vadis. Op marifoon kregen we mee dat het overal wel wat minder aan worden is met de vangst maar wat wil je het is eind januari.

De golven waren inmiddels opgelopen tot 1 meter maar het was om te doen en tegen 15.00 uur zijn we naar binnen gevaren. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van Vriends Hengelsport. De prijs van de gratis loterij was voor Stanneke en kreeg een IMAX tas vol met kunstaas (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Mark een kreeg een stoel/zitemmer (gefeliciteerd). Frank was vandaag de topper met 37 mooie scharren en iedereen had een mooie klus scharren voor te bakken. Dus alles en iedereen weer tevreden. Dan willen wij langs deze weg de familie Hoogerwerf (Maatje Adriana en Andromeda) condoleren met het overlijden van hun vader J. Hoogerwerf . Allemaal weer bedankt en tot in maart.

SCHIPPER NAAST M
spacer
spacerspacerspacer
spacer
       
WOENSDAG 22 JANUARI 2014


OOSTKAPELLE,WESTKAPELLE,MIDDELDIEP EN GRIEP


Op dinsdag 21 januari de Big Marlin weer eens van stal gehaald om te gaan vissen met de dinsdagploeg. Het groepje bestond vandaag slechts uit 7 personen t.w. Fons, Ad, Dirk, Dré, Martin, Ben en Herman Kappers uit het team van Eric van Zeevissport. Om 8.00 uur na een bak koffie en een roze koek en de plaatsloting konden we het zeegat uit. In overleg werd besloten om het vandaag maar eens te proberen bij het kleine vuurtorentje voor Westkapelle in de hoop een gulletje te kunnen verschalken. Het was bijzonder rustig weer en een zo goed als glad zeetje met een zonnetje erbij. De watertemperatuur is nog altijd 7 graden.

Eenmaal geankerd op 17 meter kwamen de scharren gestaag naar boven maar toen kregen we een melding van Steenbank Traffic Centre op kanaal 64 dat we iets te kort bij de lichtenlijn lagen en met het verzoek om ergens anders te gaan liggen. Wel raar want we lagen bijna tegen de kant en de schepen varen daar zeker 500 meter verder voorbij. Toch maar anker opgehaald en dan maar naar het Middeldiep. Daar hebben we een uurtje geprobeerd maar dat wilde niet echt lukken. Dus dan maar weer naar de R1 voor Oostkapelle maar inmiddels was het al middag en er was nog bijna geen vis aan boord. De soep en de warme rookworst ging er weer goed in evenals een borreltje.

Toen ging het zonnetje weg en kwam er dichte mist op en werd het verschrikkelijk guur weer maar er kwam wel redelijk vis naar boven echter niet als vorige week maar dat was achteraf bekeken bij iedereen zo. Herman Dirk en Martin deden goede zaken en voor Ben was het vandaag wat minder maar hij voelde zich wel thuis vandaag nadat hij een keer noodgedwongen vreemd moest gaan en Mart zit nog steeds thuis met een griep. De aasvoorziening was leeglopers en tappen en de onderlijnen van Mr.Gastel. De prijs van de gratis loterij was vandaag voor Ad Nieuwdorp en kreeg een IMAX doos vol met spulletjes en hij had ook nog de langste schar (32) vandaag een kreeg een mooi pakket van IMAX. (dubbel gefeliciteerd) Het was een mindere dag vandaag qua vangst maar het is januari en als je dan op een paar uurtjes toch nog 20-25 scharren met een hengeltje mee naar huis kunt nemen zullen we maar niet klagen denk ik. De volgende keer toch maar gelijk naar de R1. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
      
WOENSDAG 15 JANUARI 2014


EEN NIEUWE START EN IEDER HAD RUIM ZIJN PART


Op dinsdag 14 januari voor het eerst in 2014 met de Big Marlin op pad geweest en wel met de dinsdagploeg. Vandaag maar een klein groepje van 6 personen omdat Mart met een griep in bed lag en Ben nog aan zijn winterslaap bezig is. Dirk, Fons, Leo, Jan, Dré en Paul waren de aanwezigen. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na de loting en een bak koffie met een eierkoek konden we vertrekken naar Oostkapelle waar in onderling overleg voor werd gekozen.

De wind was zuidoostelijk kracht 3-4 en zou in de middag draaien naar noordwest 4-5 maar het was nu nog vlak en het miezerde een beetje en de watertemperatuur is nu 7,5 graden en voor de tijd van het jaar is het natuurlijk uitermate zacht. De Zeearend met schipper Ludo achter het roer ging vandaag naar de wrakken. Wij kwamen ongeveer met de kentering op plaats delict dus het duurde even voordat de beet er echt goed in kwam. Toen kwamen de scharren met de twee en drie gelijk naar boven echter alleen maar schar wel van een zeer mooi formaat. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van diverse makelei. Er werd ondanks de veel ruimte toch sportief met slecht 1 hengel per man gevist en dat is echt een luxe.

Ook de Aisling van José was er bij komen liggen en de snert en de warme rookworsten gingen er in als koek evenals een witteke. De prijs van de gratis loterij was voor Leo en kreeg een Noorwegen handlijn en een box met kunstaas (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was vandaag voor Dirk met een schar van 32 cm een kreeg een Okuma boothengel (gefeliciteerd). Van een collega die ook lid is van de charterbotenvereniging DNCV kregen we te horen dat er op een wrakkentrip gecontroleerd werd door de Biesheuvel dit in verband met het bag limiet. Alles werd geteld en nagemeten. Dit duurde ongeveer drie kwartier en er mocht niet gevist worden. Dus een gewaarschuwd man telt voor twee. Het was voor ons weer een ouderwetse gezellige en visrijke dag. Iedereen had echt meer dan voldoende echte mooie scharren. Allemaal weer bedankt en tot volgende week voor de meeste dinsdaagers.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
     
spacer   spacer
Copyright © 2011 - 2015 Sportvisserij Vriends     Alle rechten voor behouden.     Best bekeken resolutie 1680x1050pixels