spacer

spacer
spacer
   
WOENSDAG 18 DECEMBER


OOST WEST DRAAIENDE WIND IS NOOIT BEST


Op dinsdag 17 december met de Big Marlin er weer op uit geweest met de dinsdagploeg met totaal 8 personen t.w. Fons, Dirk, Jan, Mart, Martin, Louis, Dré en Ben. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting even overlegd wat we konden doen vandaag want van de weersvoorspellers zaten er dik naast vandaag want er werd een waarschuwing afgegeven van Noordwest- Noordoost kracht 6 terwijl er Zuidelijk 3-4 was afgegeven met 50 cm golven. Maar het blijven natuurlijk voorspellingen. Afgesproken werd er om te kijken hoe ver we zouden geraken. Het motregende een beetje en de wind was zuur. De watertemperatuur is 7,2 graden.

Buiten viel het in het begin nog wel mee maar toen we eenmaal vrouwenpolder voorbij waren werd het toch wel een beetje oncomfortabel en besloten we maar voor rustiger water te kiezen wetende dat de vangst dan minimaal zou zijn. We hebben geankerd tussen de R11 en de boeien van de kering op 13 meter. Er kwam wel vis boven en toch wel best mooie scharren ook wel met de twee en drie gelijk. De bakboordzijde was vandaag het best maar ja daar stond de schipper. Er was vandaag tijd om de kerststol van Louis, de soep, de snaps van Ben en de rattenruggetjes van Jan smakelijk naar binnen te werken. De aasvoorziening was leeglopers van topkwaliteit en de onderlijnen van alles wat en er was iemand bij die bijna een gehele map met onderlijnen heeft uitgeprobeerd alsof er zijn leven van afhing. Maar hij kwam toch midden in het peleton over de eindstreep. Iedereen ving een mooi maaltje vis maar daar bleef het bij. Drie maatse wijtingen zijn er gevangen en Jan ving een mooie bot maar werd overklast door Dirk met een gulletje van 40 centimeter.

De zeearend was op weg geweest naar de wrakken met schipper Ludo van de Marie Louisse aan het roer maar die moest ook rechtsomkeer maken en kwam ook bij de kering vissen maar ook daar was de vangst karig. De prijs van de gratis loterij ging naar Martin en kreeg een box met kunstaas (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard weer voor Dirk en ontving een pakket met zeemolen, onderlijnenmap, pluggen, doos en een Noorse handlijn (gefeliciteerd). Het was een mooie uitwijk(waai)dag maar daar was de stemming bij de meeste niet minder om. Het jodiumgehalte is bij iedereen weer op peil. Allemaal weer bedankt en misschien tot volgende week want de voorspellingen zijn niet te best maar misschien is het dan andersom.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
     
ZONDAG 15 DECEMBER


GEEN STOEF MAAR DE GROOTSTE BOT WAS VOOR PAUL ROEF


Op zaterdag 14 december met de Big Marlin de Noordzee op geweest met visclub ´´t Scharreke uit Kalmthout (B) met 9 personen. Dit was de laatste tocht dit jaar voor hun en tegen 8.30 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en de koffie werd in overleg gekozen om het toch maar buitengaats te proberen. De wind en de golven waren vandaag wel spelbreker. West Zuidwest 6-7 werd er afgegeven maar het was wel droog weer en het zonnetje liet zich zien. De watertemperatuur is gedaald naar 7,2 graden.

Na geankerd te hebben bij de R1 op 20 meter net als afgelopen dinsdag kwam de beet maar zeer matig op gang en de golfhoogte zat rond een meter maar we hadden nog stroom en wind uit dezelfde richting dus het was goed te doen. Stuurboordkant mocht eigenlijk nog niet zoveel mopperen maar aan bakboord was het droevig gesteld. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen veelal van het type MG. De Marie Louisse was er ook bij komen liggen maar die heeft ook wel 4 keer verkast. Het formaat van de scharren was kleiner dan dinsdag alhoewel er veel mooie tussen zaten en ook werden er weer een paar mooie botten gevangen waarvan Paul Roef er een ving van 38,5 cm. Na de soep die door iedereen op prijs werd gesteld hebben in overleg besloten om voor de kentering richting kering te gaan omdat het anders niet meer prettig vissen zou worden en mede omdat het aan bakboordkant maar niet wilde lukken.

Na geankerd te hebben bij de R9 op 15 meter kwam er wel vis boven maar iets kleiner dan bij de R1 maar de stroom viel er al vlug uit. Toen de stroom er weer in kwam werd er aan beide zijden redelijk tot goed vis boven. De prijs van de gratis loterij ging naar Ludo en kreeg een box met kunstaas (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Paul met een bot van 38,5 cm en kreeg een koeltas met inhoud van IMAX (gefeliciteerd). Iedereen kon toch een mooi maaltje verse vis mee huiswaarts nemen al was het vandaag geen topdag maar zo zie je dat je het niet kunt afdwingen. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
WOENSDAG 11 DECEMBER


VANDAAG VOOR BEN EEN GOUDEN PEN


Op dinsdag 10 december er weer op uit geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg. De groep bestond vandaag uit 7 personen omdat Wim Oosthoek al vroeg in de morgen zich af melde vanaf de wc omdat hij te kampen had met buikgriep. Dirk, Fons, Ad, Ben, Mart, Dré en de enige echte rijschoolhouder uit Zierikzee Fred Blommaert waren de opstappers. Het was mooi droog weer met een zwak windje uit zuidelijke richting en een zeetje met slechts een geringe deining en een watertemperatuur van 8,5 graad.

Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en stuk saucijzenstaaf die Fred had meegebracht was iedereen het er mee eens om het bij de R1 in de buurt van Oostkapelle te proberen. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen in het zout. De onderlijnen uiteraard van MG. Toen we geankerd waren kwam er vrijwel onmiddellijk uitzonderlijk mooie schar naar boven. Dat duurde vrijwel de gehele dag door. Schar, schar en nog eens schar continu met de twee drie gelijk. Wijting is er slechts een maatse gevangen en een paar ondermaatse, wel een stuk of 5 grote botten. De soep en de rookworst ging er ook weer goed in evenals een borreltje.

Ad ving een bot van 35 cm maar Fons ving er eentje van 37 cm maar daar ging Mart weer overheen met eentje van 39 cm en had daar mede de prijs voor de langste vis te pakken en kreeg een tassen/mappenset van IMAX (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Ad een kreeg een box vol met kunstaas (gefeliciteerd). Zelden maak je mee dat er de gehele dag door zulke grote scharren worden gevangen en dat kon je ook wel van de gezichten aflezen. Iedereen vist slechts met 1 hengel en Ben was vandaag de absolute topper met 67 joekels van scharren (gefeliciteerd). Maar de rest moest genoegen met slechts een paar stuks minder en waren allemaal in de wolken met zo een prachtdag. Dit was weer een dag die niet snel vergeten zal worden. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer maar weer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
MAANDAG 9 DECEMBER


MET AL HET GESPUIS ZATEN WE VAST IN DE ROOMPOTSLUIS


Op zondag 8 december met de Big Marlin op pad geweest voor Sportvisserij Nederland voor de derde en beslissende dag van de topcompetitie voor de WK ploeg voor Weymouth (Engeland) in 2014. Om 7.00 uur was iedereen al aan boord en na een bak koffie werd er met de coach overlegd wat de mogelijkheden waren vandaag want de show must go on. En omdat het toch een zeevisserij betreft en er ook tijdens de wereldkampioenschappen niet op een metertje of wat golven gekeken wordt werd er besloten om het buitengaats te proberen in de buurt van de R11.

Het was droog weer en de windvoorspelling was west-zuidwest kracht 6 en de golven zaten rond de meter met zo af en toe behoorlijke rollers ertussen en de watertemperatuur zit rond de 8,5 graden. Rond 8.00 uur lagen we in de Roompotsluis maar toen kregen we van de sluiswachter te horen dat de buitensluisdeur geblokkeerd was en daar lagen we dan geen kant meer op kunnende. Ongeveer 5 kwartier duurde de stremming en werd er door de coach medegedeeld dat de wedstrijd ingekort werd van 3 keer 2 uur naar 3 keer 100 minuten. In de buurt van de R11 aangekomen bleken de omstandigheden qua vissen mee te vallen en werd er besloten om richting R1 te gaan. Maar verder dan de R3 zijn we niet geraakt want daar was het toch te onstuimig.

Er kwam redelijk vis naar boven want na het onstuimige weer van de afgelopen dagen is er niets zeker. Het was voornamelijk mooie schar en een paar maatse wijtingen en de rest van de wijting was onder de maat. Sjaak Verburg wist de meeste maatse vis te vangen (28) Mark (25) Albert (25) Leo (24) en Arjan (19). Sjaak trakteerde iedereen op een zeer smakelijk zelfgemaakte salade wat met dank werd gerespecteerd. Het was een gezellige en sportieve topcompetitie ook mede door coach Wil Franken en Leen van Wensen. De kampioen is uiteraard mijn buurman geworden n.l. Mark van Wanrooy met 17 punten gevolgd door Sjaak Verburg met 18 punten, Albert Leeuwis met 23 punten, Arjan Rijnberg met 26 punten en Leo Havermans met 27 punten. Deze 5 gaan naar de WK in Weymouth in 2014. De andere 5 t.w. Frank van Schilt, Piet Buijk, Ernest Ripson, Remco Geuze en Leen van Marion gaan naar Heiligerhafen in Duitsland voor de Meerlanden. Voor een volledig verslag kijk dan op de site van Sportvisserij Nederland. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAASTM.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
WOENSDAG 4 DECEMBER


WIJ DANKEN DE STEENBANKEN


Op dinsdag 3 december met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg. De groep bestond uit 8 personen t.w. Dirk, Fons, Eddy, Ben, Martin, Mart, Dré en Wim Oosthoek uit Hendrik Ido Ambacht. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en een bak koffie konden we vertrekken en vandaag werd er in overleg gekozen voor de Steenbanken. Het was mooi rustig weer, niet te koud en een zo goed als vlakke zee. De watertemperatuur is 9,5 graden.

We hebben geankerd bij de MD1 op 17 meter bij nog afgaand water. Het duurde niet lang of de eerste scharren lagen al bovendeks en we hebben de gehele dag door vis gevangen met heel veel triplets. Bijna allemaal schar en een 3 tal botten en slechts 1 maatse wijting en ook wat ondermaatse. Ook kwamen weer 4 bruinvissen ons gezelschap houden. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen en de onderlijnen van MG. Wim had een enorme vlaai meegebracht en de rest had voor de snaps, soep,worst, koek en worstenbrood gezorgd (hoezo crisis ???) Iedereen vist slechts met 1 hengel op dinsdag en als je dan ziet hoeveel vis er boven komt dan heeft het echt geen nut om met 2 hengels te vissen en het is natuurlijk zeer comfortabel vissen.

De gratis loterij was vandaag voor Dirk en kreeg een tas van Imax en 4 pluggen (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Ben met een bot van 36 cm en kreeg een set onderlijnmappen en molentas van Imax (gefeliciteerd) Het was weer eens een ouderwetse gezellige visdinsdag met als absolute topper Eddy vandaag. Iedereen ging met veel vis en een ronde volle buik huiswaarts. Bij terugkomst in de haven kwam ook collega de Zeearend binnen en die waren naar de wrakken geweest en die hadden vandaag goed zaken gedaan. Misschien komt het ooit toch nog goed. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
  
VRIJDAG 29 NOVEMBER


FONS GAF WEER IEDEREEN DE BONS


Op donderdag 28 november weer met de Big Marlin op pad geweest met opstappers voor de ankervisserij. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en konden we na een bak koffie vertrekken. We waren met acht personen t.w. Fons, Eddy, Fonny, Peter, Dré, Paul, René en Wieger. Het was nevelig en haast windstil. De watertemperatuur is inmiddels 9,6 graden.

In overleg gelijk naar de R1 gevaren en na geankerd te hebben kwam er redelijk vis boven maar ter vergelijking van gisteren was het wel minder en toen de stroom er uitviel was het nog minimaal. De vangst bestond voornamelijk uit schar een enkele bot en wat kleine wijting en ook was Pol de zeehond weer aanwezig. De vangst was bij de ene visser zeer goed en bij de andere maar matig. Fons, Eddy en Paul waren de toppers vandaag. Fons ving een bot van 38 cm. De aasvoorziening was leeglopers. De meeste onderlijnen van het type MG. Na de soep was de beet er helemaal uit en zijn we in overleg naar de R11 gevaren.

Daar aangekomen en geankerd op 13 meter hadden we gelijk mooie scharren te pakken maar toen de stroom minder werd was het alweer grotendeels over. Wieger had voor Duitse knakworsten gezorgd, Fons voor kaas en salamiworst en Paul voor Wortegemse, dus de innerlijke mens kwam weer niets te kort. Er kwamen ook nog een paar meuntjes en een paar kleine gulletjes naar boven. De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Fons met een bot van 38 cm en kreeg een Imax onderlijnenmap (gefeliciteerd) en ook de prijs van de gratis loterij ging naar Fons en kreeg een doos met kunstaas en een diamant hakenslijper (gefeliciteerd). Het was een gezellige visdag maar voor enkele mensen had het wat betreft het aantal vissen iets meer mogen zijn. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
   
spacer
spacerspacerspacer
spacer
  
VRIJDAG 29 NOVEMBER


BRUINVIS, ZEEHOND EN EEN DAGJE GEZOND


Op woensdag 27 november was de Big Marlin afgehuurd door Maurice Buermans uit Nispen met een groep Brabanders en Zeeuwen. 12 personen stapten tegen 8.00 uur aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was fris en rustig weer en de golfhoogte was ongeveer 30-40 cm . In overleg werd er gekozen voor Oostkapelle in de buurt van de R1.

Na geankerd te hebben kwam er al vrij snel vis boven en dat bleef de gehele dag zo en dat tegen de verwachting in want het was vandaag doodtij. Vandaag liet een zeehond zich weer zien evenals een bruinvis. Ook de Zeearend lag bij ons in de buurt en de vangst bestond voornamelijk uit zeer mooie scharren enkele botten, steenbolk en wat wijting waarvan er slechts een paar ruim de maat haalden. De scharren kwamen met regelmaat met de drie gelijk naar boven. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen dat was van alles wat. De soep werd ook weer met smaak verorberd.

Dré Thielen ving een schar van 31,5 cm en Jack Buermans ving op de valreep een wijting ook van 31,5 cm. Na de loting was de prijs voor de langste vis voor Jack en ontving een strandhengel van R.T. (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Merijn van Loon en kreeg een muts en een paar neopreen handschoenen (gefeliciteerd). En zijn oude pet is vandaag opgevist in Schotland. Het was voor iedereen weer een ouderwetse gezonde, gezellige en visrijke dag op de Noordzee. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
   
spacer
spacerspacerspacer
spacer
  
VRIJDAG 29 NOVEMBER


MET EEN SNERTVENT TOCH IEDEREEN CONTENT


Op dinsdag 26 november er met de Big Marlin er weer eens op uit geweest met de dinsdagploeg. De groep bestond vandaag uit 9 personen t.w. Ben, Fons, Jan, Mart, Dirk, Ad, Wiek, Toon en Marcel. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we het zeegat uit. Het was een beetje miezerig weer en een koud noordelijk windje en er liep nog een behoorlijke deining van het onstuimige weer van de voorgaande dagen. De watertemperatuur is amper 10 graden.

Aangezien we niet ver weg konden vanwege de deining en om toch nog comfortabel te kunnen vissen kozen we er voor om het bij de R9 te proberen. Er kwam wel vis naar boven echter niet wat we de laatste keren gewend waren. In overleg toen maar besloten om naar de R5 te gaan maar dat viel helemaal tegen. Toen zijn we richting kering gegaan in de buurt van de R11 en dat bleek later nog de beste keuze. De vangst bestond voornamelijk uit schar die bij de R11 het mooiste van formaat was en rondvis hebben we niet gezien op een paar zeedonderpadden na. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen waren grotendeels van het type MG.

Het is wel de gehele dag droog gebleven op een enkele traan na van het lachen want Wiek de komiek was weer op volle toeren vandaag. Ook had Wiek een 10 liter emmer zelfgemaakte snert meegebracht (vandaar snertvent). Iedereen heeft gesmuld van een paar koppen van dat heerlijke spul. Maar na een tijdje kleefde er wel een nadeel aan want ik heb toch heel wat jachtvergunningen moeten uitschrijven. De gratis loterij was voor Dirk en kreeg een Imax doos met onderlijnspullen (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was voor Ad met een schar van 32 cm en kreeg een tas en een gevulde onderlijnenmap (gefeliciteerd). Al met al een super geslaagde dag op zee in gezelschap van een paar zeehonden en voor ieder toch nog meer dan voldoende vis. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
  
spacer
spacerspacerspacer
spacer
     
MAANDAG 18 NOVEMBER


GROEP UIT HALDERBERGEN KONDEN VEEL VIS OPBERGEN


Op zondag 17 november was de Big Marlin afgehuurd door een groep van 8 personen uit de omgeving van het Brabantse Halderbergen. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we weer vertrekken richting R1. Er hing nog wel wat mist maar ten opzichte van gisteren was dat niet veel. En het was ook weer rustig met een zuidelijk windje kracht 1.

Bij aankomst was het gelijk bingo en dat duurde tot er de vloedstroom er flink in kwam maar toen had iedereen meer dan genoeg vis en zijn we om 14.00 uur terug gevaren. De aantallen waren zeker niet minder dan gisteren alleen zaten er vandaag enkele knoepers van wijtingen tussen en ook weer een paar botten. De Aisling was ook weer aanwezig en de Zeearend was naar de wrakken maar dat was een drama en kwam later ook bij ons liggen. De soep ging er ook weer in als koek en iedereen had weer van alles meegebracht dus het was weer de gehele dag rondgaan en uitdelen.

De aasvoorziening was weer van die super kwaliteit leeglopers. Ook de MG´s deden het weer goed. De prijs van de gratis loterij was voor Patrick en kreeg een gevulde tas van Imax (gefeliciteerd) De prijs voor de langste vis was voor Roy met een bot van 36,5 cm en kreeg een tele strandhengel van 4.20 meter van Okuma (gefeliciteerd) Dit was de tweede superdag op rij en die scharren blijven voorlopig nog wel tot februari. Er is een nieuwe site waar iedereen zijn vangstberichten op kan zetten klik op www.vangstberichten.net  ook komen hier vangstberichten op van DNCV. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
MAANDAG 18 NOVEMBER


POTDIKKE MIST MAAR VEEL VIS IN DE KIST


Op zaterdag 16 november was de Big Marlin afgehuurd door bouwbedrijf van Zundert met 8 personen. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en plaatsloting konden we vertrekken. Er was geen wind maar de mist was hardnekkig met een zicht van amper 100 meter. De zee was zo glad als een spiegel en de watertemperatuur zit tussen de 10 en 11 graden. Er waren 3 Limburgers en 5 Brabanders onder het gezelschap.

In overleg werd besloten om het bij de R1 voor Oostkapelle te proberen en dat bleek achteraf een zeer goede keuze. De scharren kwamen met de twee, drie gelijk naar boven en wel van een zeer mooi formaat en ook enkele mooie botten alleen de wijting is nog aan de kleine kant alhoewel we er niet overdreven veel vingen. De aasvoorziening was leeglopers die trouwens van superkwaliteit waren. De onderlijnen van MG deden ook weer uitstekend hun werk. De Zeearend en de Aisling waren ook van de partij, deze twee charters zijn net als de Big Marlin trouwens ook lid van de onlangs opgerichte De Nederlandse Chartervereniging (DNCV). Als u bijvoorbeeld bij ons niet terecht kunt omdat we volgeboekt zijn dan kunt u het bij de andere charters proberen die lid zijn van de vereniging door te kijken bij www.dncv.nl 

Ook Kick van Ijzendoorn en zijn 2 maten vingen hun visje alsook de rest van de boot ik noem geen aantallen maar het was gewoon supergoed met alleen maar mooie vis. De soep ging er ook weer goed in en de prijs van de gratis loterij was voor Riny en kreeg een weegschaal van R.T. (gefeliciteerd) De prijs voor de langste vis was voor Piet de schoonvader van Heino met een bot van 37,5 cm en die kreeg een mooie zeebaarshengel van R.T. (gefeliciteerd). Dit was weer een van de weinige topdagen qua weer en vangst. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
WOENSDAG 23 OKTOBER


MET EEN BLACKENDECKER WAS HET WEER LEKKER


Op dinsdag 22 oktober weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Fons, Dirk, Jan, Leo, Mart, Cor, Ad en Louis. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vol goede moed vertrekken. De wind was vrij krachtig tot krachtig maar wel uit het zuiden/zuidoosten. Dus werd er in overleg gekozen voor Oostkapelle in de buurt van de R1.

Het zonnetje kwam er al vroeg door en de golven daar waren ongeveer 40cm. en het zeewater is amper 14 graden. Het zou vandaag weer flink kunnen stromen 1 dag na spring, dus een gewaarschuwd man telt voor twee. We lagen vandaag moederziel alleen daar. Van begin af aan kwam er zeer mooie schar naar boven en bij regelmaat 2 en 3 tegelijk bij een lekkere zomerse dag. Cor heeft zijn nieuwe Sportex zelfbouwhengel op een geweldige manier ingevist, maar iedereen ving heel veel hele mooie vis. Dirk ving een bot van 37,5 cm maar Louis ging erover met 38,5 cm en er werden nog verschillende mooie botten gevangen en die zijn allemaal richting Etten-Leur gegaan. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van MG.

Na de soep en een schrobelaartje(van Louis) en de kentering ging het feest gewoon door en de stroming viel toch nog reuze mee. Dirk ving vandaag 12 keer een triplet aan mooie scharren. Mart ving nog een hondshaaitje van 53 cm ( in Ierland noemen ze die blackendeckers vanwege hun schuurpapierachtige huid). Dus de prijs voor de langste vis was voor Mart en kreeg een map/tassenset van Imax (gefeliciteerd). De gratis loterij was voor Leo en kreeg diverse zakken met kunstaas (gefeliciteerd). Iedereen had vandaag weer eens volop mooie vis en op de terugweg vlak voor de sluis kregen we controle op de papieren en controle op de vis. Maar het was allemaal dik in orde en die mensen moeten ook hun werk doen. Onze haai/roggenteller staat nu op 348 stuks. Dit was weer voor iedereen een van die uitzonderlijke dagen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
spacer
spacerspacerspacer
spacer
  
MAANDAG 21 OKTOBER


RUTJENS VLEESGROOTHANDEL TOCH MET VIS AAN DE WANDEL


Op zaterdag 19 oktober was de Big Marlin afgehuurd door de familie Rutjens met 8 personen uit de omgeving van Weert. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en konden we na een bak koffie vertrekken. De wind was vandaag zuidzuidwest kracht 4-5 dus na overleg afgesproken dat we onder de kant gingen vissen bij de R1 voor Oostkapelle. Ook was het tegen springtij aan.

Eenmaal geankerd kwam er al redelijk snel mooie schar naar boven bij een rustig zeetje. Er werd de gehele dag door vis gevangen alleen bij de hevigste stroom was het minder. Het was wel lastig vissen vandaag. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van MG. Er kwam schar, bot, enkele kleine wijtingen en ook weer een tong. Ook de Zeearend, de Aisling, Marie-Louisse en de Andromeda lagen ook bij de R1. De soep werd ook weer met smaak verorberd. Ook waren er een paar mensen bij die 15 jaar geleden voor het laatst op de Noordzee hadden gevist en die dachten dat het nog steeds volop gullen meppen was. Maar helaas die tijd is voorgoed voorbij.

Het was wel een super gezellige familiegroep en hebben toch een gezellige visdag beleefd. Vooral Opa Willem uit Leerdam vermaakte zich ontzettend goed. Willem wist ook nog de langste vis te vangen, een bot van 32,5 cm en kreeg daarvoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). De platvis zit er nu echt aan te komen alleen ik betwijfel of de grote wijting er dit jaar nog aankomt. Er kon vandaag in ieder geval weer verse schar mee naar de Limburgse kant genomen worden. Iedereen weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
MAANDAG 21 OKTOBER


MET LAMBERT EN TON HELAAS GEEN VOLLE TON


Op 18 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Lambert Jansen met een groep van 8 personen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken met Lambert, Ton, René, Frans, Paulus, Pieter, Hans en Teun. Er was een zuidoostelijk windje kracht 3-4 en een golfhoogte van hooguit 20 cm maar het was wel potdik van de mist. Het zicht was minder dan 100 meter en de watertemperatuur is 13,6 graden.

Er werd koers gezet naar het Middeldiep omdat het daar de laatste paar tochten erg goed was. Maar met de wetenschap op zak dat het met dikke mist meestal tegenvalt toch maar het risico genomen. Na geankerd te hebben op een veilige plek buiten de vaargeul kwam er een enkele schar boven maar vooral een berg ondermaatse wijting. Alleen Paulus ving een tong maar die was in verre staat van ontbinding. Na overleg zijn we verkast om het een mijltje of drie verderop te proberen. Eerst nog contact gehad met de Neeltje Jans die bij de ZBJ lag en de Zeearend die bij de R1 lag maar daar was het ook niet erg goed. Op het tweede plek ging het wel wat beter maar mondjesmaat. Wel minder kleine wijting een enkele bot en een poontje was de buit. De botten waren voor Ton, Pieter en Frans ving de grootste van 37,5 cm. René wist op de valreep nog een tong te vangen.

Na de soep ging het redelijk met regelmaat twee en soms drie vissen tegelijk. De mist bleef hangen tot half drie en trok toen redelijk op. De aasvoorziening was hoofdzakelijk leeglopers en de onderlijnen van diverse komaf. De prijs van de gratis loterij ging naar Pieter en kreeg een Noorwegen handlijn en kunstaas (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Frans en kreeg 2 onderlijnmappen van Imax (gefeliciteerd).Vandaag helaas geen volle ton maar ik hoorde geen gebrom. Iedereen had toch nog een mooie visdag en konden allen toch nog een goed maal verse vis mee huiswaarts nemen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
ZONDAG 13 OKTOBER


HIEP- HIEP IN HET MIDDELDIEP


Op zaterdag 12 oktober was de Big Marlin weer afgehuurd door visclub´t Scharreke uit Kalmthout (B). Om 7.30 uur was iedereen aan boord, vandaag slechts 6 personen. Na een bak koffie overlegd waar we heen zouden gaan want er stond namelijk toch nog redelijk wat wind wel uit het oosten. En de kustwacht gaf ook nog een metertje deining op. Eenmaal op weg naar het Middeldiep viel het allemaal nogal mee en het zeewater is al gezakt naar 14,8 graden.

Binnen een half uurtje had Paul Roef al een hondshaaitje van 52 cm te pakken samen met 2 scharren. Er kwam regelmatig mooie schar naar boven met de twee en drie gelijk. Freddy ving ook nog een hele mooie bot en Sjef ving een doggie van 55 cm. Maar er kwam natuurlijk ook heel veel ondermaatse wijting naar boven maar er konden ook een twintigtal mooie mee naar huis genomen worden. Paul ving ook nog een mooie gul van 41 cm. De aasvoorziening was voornamelijk leeglopers en de onderlijnen grotendeels van MG.

Staf 1 en Staf 2 bedankte voor de soep want ze hadden het gevoel dat Neptunes heel dicht bij was. Echter na de middag werd het een bijna vlakke zee en een zomerse namiddag. Ook is de vogeltrek weer begonnen want er kwam een Noordvink (volgens vogelkenner Staf) op de reling zitten. Freddy kreeg een enorme aanbeet en toen hij binnendraaide hing er nog een halve wijting aan de haak dus kunnen we stellen dat ook hier ruwe haai zwemt. De gratis loterij was voor grote Guy en kreeg een tasje met van alles erin (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Sjef met een hondshaai van 55 cm en kreeg een mappen/tassenset van Imax (gefeliciteerd). Dit was weer een vruchtbare dag met alweer allemaal tevreden mensen en de vis begint nu echt los te komen. Onze haaien/roggenteller staat nu op 347 stuks dit jaar. Allemaal weer bedankt en tot de volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
      
 
VRIJDAG 11 OKTOBER


VANDAAG IS HET EEN FINT DIE WINT


Op woensdag 9 oktober was de Big Marlin afgehuurd Door Rob Neuhaus uit Bunde met zijn twee zoons Eric, Maarten en vriend Lennard dus met 4 personen en dat is natuurlijk een luxe op de Big Marlin. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie in overleg besloten om naar Westkapelle te varen in verband met het voorspelde naderende slechte weer. Het was regenachtig weer en de wind was zuidwestelijk 3-4 en de golven rond de halve meter. Het zeewater is 15,5 graden.

Geankerd bij de radartoren en daar was het prima liggen. Al vlug kwamen de eerste visjes boven, voornamelijk kleine wijting maar het stroomde eigenlijk te hard. Toen de stroming wat minder werd kwamen er mooie scharren en botten naar boven. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De onderlijnen van het type MG. De soep werd ook met smaak gegeten. Rob ving een reuze fint van maar liefst 43 cm. Eric ving ook nog een bot van 41 cm. en de scharren kwamen toch redelijk naar boven en van een goed formaat.

Het laatste uurtje zijn we in overleg voor het kleine vuurtorentje gaan liggen omdat de beet er helemaal uitviel bij de radartoren. Maar hier was de zee een stuk ruwer. Eric ving hier nog 2 zeebaarsjes van net onder de maat die beide weer terug gezet zijn. Toen er twee man in de greep van Neptunes kwamen zijn we terug naar Neeltje Jans gevaren want de wind was inmiddels flink toegenomen. Iedereen heeft weer een mooie visdag beleefd en konden een mooi portie vis mee naar huis nemen. De prijs voor de langste vis was voor Rob met een fint van 43 cm en kreeg een boothengel van Ron Thompson (gefeliciteerd). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
     
 
DONDERDAG 10 OKTOBER


 IN HET MIDDELDIEP HAD NOL VEEL LOL


Op dinsdag 8 oktober met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg. Deze keer met 9 personen t.w. Fons, Dirk, Mart, Leo, Cor, Jan, Martin, Ben en Nol. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na de koffie met stroopwafel en de plaatsloting konden we het ruime sop kiezen. Het was fris weer en het was dik van mist. De golven waren plus mines 40 cm. Afgesproken was dat we bij de ZBJ gingen proberen. Het zeewater is 15,6 graden.

Na geankerd te hebben kwam er al vlug vis boven maar helaas heel veel te kleine wijting en een berg kleine steenbolk. Na overleg hebben we besloten om dan maar naar het Middeldiep te gaan. Daar aangekomen was de vis die boven kwam goed van formaat alleen de wijting was ook klein. Ben ving 3 hele mooie botten maar Nol ving de grootste. Ook ving Nol nog een hondshaaitje van 53 cm en even later ving Dirk ook een hondshaaitje van 53 cm. Er kwam best veel en mooie schar naar boven. Jan en Fons vingen elk nog een mooie tong.

Leo wilde vandaag niet op de foto ik denk dat het met zijn leeftijd te maken heeft en Mart en Dirk hebben Martin zijn putsemmer op een sluwe manier afhandig gemaakt. De soep, rookworst en balletjes gingen er ook weer goed in. De gratis loterij was voor Ben en kreeg enkele zakken kunstaas (gefeliciteerd) en om de prijs voor de langste vis moest geloot worden tussen Nol en Dirk omdat ze ieder een hondshaai van 53 cm hadden en Nol was de gelukkige en kreeg een Imax visjack (gefeliciteerd). Het was weer een super gezellige dag met redelijk veel en mooie vis. Onze haaien/roggenteller staat inmiddels op 345 stuks dit jaar. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
    
 
MAANDAG 7 OKTOBER


 EERSTE DAG TOPCOMPETITIE WAS EEN ZOMEREDITIE


Op zondag 6 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor de eerste dag van de topcompetitie voor de vijf plaatsen van het wereldkampioenschap te Weymouth in Engeland in 2014. Tien deelnemers, Wil Franken en Leen van Wensen stapten omstreeks 7.00 aan boord. Na de loting en een bak koffie konden we op tijd vertrekken richting ZBJ. Het weer was super, geen wind en golven alleen een beetje mist.

Er werd gevist over 3 periodes met een stuurboordgroep van 5 personen en een bakboordgroep van 5 personen. De aassoorten waar mee gevist mocht worden waren zagers, leeglopers en scheermessen. Aan stuurboordzijde stond Mark van Wanrooij, Piet Buijk, Albert Leewis, Frank van Schilt en Marco Geuze. Aan bakboordzijde Ernest Ripson, Arjan Rijnberg, Leen van Marion, Sjaak Verburg en Leo Havermans. Over alle drie de periodes kwam er maar matig vis naar boven maar wel uitzonderlijk voor oktober is dat er vandaag nog 6 haaitjes zijn gevangen en ook nog 5 tongen. Onze haaien/roggenteller staat nu inmiddels al op 343 stuks dit jaar (bizar).

Remco Geuze wist 2 haaitjes te vangen, Mark van Wanrooij, Sjaak Verburg, Ernest Ripson en Arjan Rijnberg elk 1 stuks. Iedereen stond vandaag in zomerkleding te vissen maar je weet voor de betere vangsten moet het echt kouder worden. Mark van Wanrooij en Ernest Ripson deden in ieder geval goede zaken en voor de volledige uitslag kijk je bij Sportvisserij Nederland. De toppers zaten rond de 20 maatvissen en een gewicht van rond de 5 kilo. Het was wel een zeer gezellige dag maar de vangst had beter gekund maar het blijft wedstrijdvissen en je moet je zelf toch kunnen waarmaken of er nu veel of weinig vis te vangen is. Allemaal weer bedankt en tot in december.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
   
 
MAANDAG 7 OKTOBER


 DE VISSERIJ WAS FRAAI EN OOK NOG 3X HAAI


Op zaterdag 5 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Henk van Delft met een groep van 11 personen voor een dagje ankervisserij. De groep kwam uit Zuid Holland. Het was mooi en droog weer met nagenoeg geen wind en geen golven alleen in de ochtend liep er nog een beetje deining. Na een bak koffie konden we het ruime sop kiezen. De watertemperatuur is gezakt naar ongeveer 15,6 graden.

Onderweg konden we nog wat zeehonden spotten en we zetten koers naar de ZBJ. Na geankerd te hebben kwam er al vrij snel vis naar boven hele mooie scharren en wijting die voor 80% onder de maat was. Ook werden er een paar mooie botten gevangen maar Dirk Jan van Delft ving een mooie gladde haai van 70cm. Even later wist Johan van Rossum er een te vangen van 80 cm. Na de soep wist Johan nog een hondshaaitje te vangen van55 cm. Ook Neeltje Jans en de Marie Louisse lagen bij ons in de buurt alsook 2 kleine bootjes.

De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Soms kwamen er trekken van 3 mooie scharren naar boven en in de namiddag van de vloed zat er zeer mooie wijting tussen. Iedereen had het reuze naar hun zin en konden ook nog een goed portie mooie verse vis mee maar huis nemen. De prijs voor de langste vis was voor Johan met een haai van 80 cm en kreeg een mooie boothengel van Ron Thompson (gefeliciteerd). Maar je ziet de zomervis is nog niet helemaal verdwenen en de wintervis zit er aan te komen. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M..
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
  
 
MAANDAG 7 OKTOBER


 GARNAAL, VIS, SPIERING EN SCHARDIJN MAG ER OOK ZIJN


Op vrijdag 4 oktober zijn we met de dinsdagploeg op gestapt in Breskens op een garnalenkotter om wat garnalen te vangen voor eigen gebruik. De Big Marlin hebben we donderdag weer terug gevaren naar Neeltje Jans na een knip en scheerbeurt in Kats, dus die kan er weer een jaartje tegen. Om 8.00 uur zijn we uitgevaren in Breskens met 9 personen t.w. Dirk, Leo, Jan, Mart, Ben, Dré, Fons, Piet en Levin.

Het was droog weer maar er stond wel een vrij krachtige wind uit het zuidwesten en een redelijke golfhoogte maar met zulke kotters stelt dat niet veel voor. We zouden twee trekken doen in de omgeving van de vlakte van de Raan. Het was prachtig weer op de wind na. De eerste trek leverde wel veel op maar helaas weinig garnaal, het net bulkte uit van de sprot (schardijn) ook zat er wat platvis bij en mooie spiering. Volgens de schipper zou de volgende trek beter zijn omdat er dan de vloed ingekomen was.

En inderdaad de tweede trek leverde meer garnaal op maar nog steeds een berg sprot. Tegen 12.00 uur waren we weer in de haven met voor iedereen een mooie klus verse gekookte garnalen en de man een 30 tal mooie platvissen en voor de liefhebbers zoveel sprot als ze wilden en de spiering viel mij ten deel. Het was een mooie belevenis en voor het volgende jaar is alweer geboekt. Als ze volgend jaar al die kleine vis moeten aanlanden zal dat wel enige problemen opleveren denk ik.

SCHIPPER NAAST M.
 
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
 
ZONDAG 29 SEPTEMBER


BIJ DE RADARTOREN VIEL VANDAAG WEINIG TE SCOREN


Op zaterdag 28 september was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t scharreke met 8 personen. Dirk, Mark, Georges, Sjors, Freddy, Paul, Guy en Ludo waren de opstappers. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en konden we na een bak koffie en de plaatsloting vertrekken. Er stond wel een stevige oostenwind kracht 5-6 maar onder het kantje zijn we naar Westkapelle gevaren op het gemakkie en de golven waren redelijk te overbruggen. De watertemperatuur is 16,5 graden en het was droog zonnig weer.

Geankerd bij de radartoren omdat het daar afgelopen donderdag toch goed was. Er kwam wel vis naar boven maar ze bleken niet al te bijtlustig vandaag, maar ja doodtij en oostenwind is natuurlijk een slechte combi. De aasvoorziening was leeglopers en de meeste onderlijnen van het type MG. Er werd veel kleine wijting naar boven gehaald ook een paar maatse en redelijk wat schar maar minder en kleiner dan donderdag. Ook enkele mooie botten en enkele tongen hoorden bij de buit. De soep liet zich ook weer smaken. Het was hier comfortabel vissen met deze wind ook Wiesje en de Nautilus kwamen erbij liggen.

De prijs van de gratis loterij was voor Guy en kreeg een tasje met kunstaas (gefeliciteerd) en prijs voor de langste vis ging naar Freddy met een bot van 34 cm en kreeg een rugzak/stoel (gefeliciteerd). Het was een comfortabele en mooie visdag met eigenlijk iets te weinig meeneemvis. Allemaal weer bedankt en tot over 14 dagen en dan zal de schar wel gearriveerd zijn.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 27 SEPTEMBER


5 UIT NOORDOOST MAAR TOCH EEN MOOIE OOGST


Op donderdag 26 september met de Big Marlin op stap geweest met de donderdagploeg. Om 7.30 uur waren de 8 personen aan boord en bij een bak koffie werd onderling besloten om naar Westkapelle bij de radartoren te varen. Dit omdat er een stevige noordoosten wind stond en dat was eigenlijk niet afgegeven. Eenmaal door de sluis stond er een dikke 5 met golven van meer dan 1 meter en de watertemperatuur is 16,5 graden en het was droog.

Dus op het gemakje naar de stek gesukkeld en eenmaal daar aan gekomen duurde het niet lang of de eerste vis kwam al boven. Kleine wijting maar ook enkele zeer mooie exemplaren en de scharren waren allen van een superformaat. Ook waren er enkele mooie botten en een tong of 4 bij en een enkele steenbolk. René, Lambert en Eddy vingen de tongen en iedereen ving wel mooie scharren zoals Wim en zijn maat Dorst. Iedereen viste met 1 hengel behalve Eddy en Jef die visten met 2 hengels. De soep werd met smaak verorberd en het was hier toch redelijk comfortabel vissen. Frans ving ze met de twee gelijk en Eddy met de drie gelijk.

De prijs van de gratis loterij was voor Paulus van de Berk en kreeg 5 onderlijnen van MG.(gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Eddy Quets met een gul van 39 cm en kreeg een stoel/rugzak (gefeliciteerd) Bijna iedereen had wel een leuk maaltje vis maar spekkoper was Eddy met 32 maatvissen. Dus we kunnen stellen dat de wintervis op komst is. Het was weer een gezellige dag en weer eens lekker bij kunnen praten over het verleden. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en volgende week wordt er enkele dagen niet gevist in verband met het jaarlijkse onderhoud.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 27 SEPTEMBER


EEN DIKKE PLUIM VOOR STICHTING ARDUIN


Op woensdag 25 september met de Big Marlin op pad geweest met een aantal mensen van stichting Arduin uit Middelburg. Dit is een stichting die zorg verleent aan mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. De groep bestond uit 8 deelnemers en 3 begeleiders. Om 12.00 uur was iedereen bij frituur de Helling om gezamenlijk van een heerlijke koude schotel te genieten hetgeen wat gratis werd aangeboden door Kees en Marianne. Daarna werd er opgestapt aan de steiger bij de frituur en konden we vertrekken om eerst de zeehonden te spotten.

Korte tijd later troffen we een twintigtal zeehonden op de plaat aan en dat maakte dat voor de meeste deelnemers en begeleiders de dag al geslaagd was. Toen zijn we naar de stormvloedkering gevaren om de mensen te laten proberen een visje te vangen met de hengels en molens van Svendsen Sport die ze gratis ter beschikking hadden gesteld evenals de lijnen van Mr. Gastel en het lood van Jakko Willebrodussen. Na geankerd te hebben heb ik de stuurboordkant voor mijn rekening genomen en Mart van Est de bakboordkant. Aanazen en ingooien kwam voor onze rekening en uitdraaien mochten de deelnemers zelf doen. Het duurde niet lang of de eerste steenbolkjes en een mooie schar kwamen al naar boven.

Topsy Baits had voor voldoende kweekzagers gezorgd en Seafarm voor verse mesheften en van Est parketvloeren voor steekzagers en leeglopers. Na een poosje kreeg Hans aan stuurboordzijde een enorme dreun op zijn hengel en met hulp van de schipper was de eerste haai een feit en nu was het hek helemaal van de dam. Maar ook aan de bakboordzijde wist Dimitri een haai te vangen. De sfeer aan boord was opperbest. Ben had het vandaag enorm druk met het fotograferen. Na afloop mocht iedereen de hengels, molens, onderlijnen en lood gratis mee naar huis nemen. En van zeehengelsport kreeg iedere deelnemer een gratis jaarabonnement, van de Big Marlin kregen ze de gratis tocht, oliehandel Bouwman zorgde voor de gratis brandstof, van de Rest Nautic zorgde voor de gratis shirts, Zeevissport zorgde voor een gratis bijzonder mooie tas, die kon gevuld worden met de gratis gesponsorde spullen van de Gemeente Veere , de gemeente Noord- Beveland, Waterschap de Scheldestromen, Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Het was voor iedereen een super geslaagde dag die na 2 keer uitstellen vandaag toch doorgang kon vinden en we hoorden menigeen zeggen dat doen we volgend jaar weer. Met weinig middelen een ander een visdag bezorgen die eerder onbereikbaar leek, was de doelstelling van deze dag. De blije gezichten en vriendelijke woorden bij het afscheid nemen gaven aan dat de mensen hadden genoten van deze gratis aangeboden dag en die niet snel zullen vergeten. Sportvissen is dus meer dan een visje vangen. Sportvissen is vrienden maken. Sportvissen is voor jong en oud, klein en groot, voor mensen met-en zonder beperking. Kortom sportvissen kent geen grenzen. En onze dank gaat uit naar de sponsoren want zonder hen kunnen we dit niet realiseren.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 27 SEPTEMBER


VANDAAG WAREN DE TONGEN TRAAG


Op dinsdag 24 september weer op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg. De ploeg bestond vandaag uit 9 personen t.w. Ben, Leo, Jan, Cor, Ad, Dirk, Louis, Mart en Fons . Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken naar Knokke want na rondvraag was het daar waar iedereen naar toe wilde. Het was wel potdikke mist en de watertemperatuur is ongeveer 16,5 graden.

Bij aankomst lagen er al een twintigtal bootjes en een poosje later kwam ook Wiesje in de buurt liggen. Er kwam wat kleine en een paar maatse wijtingen boven maar de tong liet het ten opzichte van afgelopen zondag behoorlijk afweten. Ad, Louis en Cor deden redelijk zaken aan de stuurboordkant maar de rest was maar magertjes. De mist bleef vrijwel de gehele dag hangen. De tomatensoep van Fons werd gretig naar binnen gewerkt alsook de taart, worst en de andere versnaperingen die hij bij had want hij viert nog steeds zijn zeventigste verjaardag. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van het type MG.

De prijs van de gratis loterij was voor Mart en kreeg een Imax tas en map (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Louis met een tong van 33,5 cm en kreeg een rugzak/zitemmer (gefeliciteerd). Het was een gezellige visdag met vandaag wat minder vis maar dat kon de pret niet drukken. Allemaal weer bedankt en tot over 2 weken want volgende week dinsdag gaat de Big Marlin naar Kats voor jaarlijks onderhoud en dat zal ongeveer een dag of 4 duren.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
MAANDAG 23 SEPTEMBER


ZOALS DE OUDEN ZONGEN BETEN DE TONGEN


Op zondag 22 september was de Big Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen met een groep van 9 personen. Om 6.15 uur was iedereen al aan boord want er was afgesproken dat we vroeg moesten vertrekken in verband met het tij. Na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken richting Knokke. De wind was zuidwestelijk kracht 3 en de golven waren minder dan een halve meter. Het was wel droog met een beetje mist.

Het was wel een drukte daar want er lagen zeker al 25 bootjes. Het duurde niet al te lang of de eerste tongen melden zich al. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers maar het maakte niet uit ze beten op alle twee. De onderlijnen waren van Vriends Hengelsport en MG. Er werd met 1 hengel per persoon gevist maar bij de boten die bij ons in de buurt lagen werd soms met 2 personen met wel 12 hengels gevist of het dan nog om de sport gaat dat weet ik niet. Er kwam veel tong naar boven van een zeer mooi formaat soms met de 2 gelijk en er zijn op de gehele dag maar 2 ondermaatse terug gezet. Iedereen had tong vandaag de minste had er 4 en de meeste had er 10. Jack was de gelukkige met 10 en Roy die er gisteren ook al bij was wist er ook 8 te vangen. Totaal zijn er een 60 tongen gevangen.

Na de soep werd het wat minder want je moet het hier echt van afgaand water hebben. Er werd weer enorm gegeten en gesnoept vandaag want ze hadden weer van alles meegebracht. Jaap kreeg de prijs van de gratis loterij en dat was een doos van Imax met spulletjes voor zelf onderlijnen te maken (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis met een tong van 36 cm was voor Pascal en kreeg een rugzak/zitemmer (gefeliciteerd) Om 15.00 uur zijn we terug gevaren en toen was het dik van mist. Iedereen had een geweldige visdag en allemaal een klus tong om mee te nemen dus missie weer geslaagd. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
MAANDAG 23 SEPTEMBER


BOUWBEDRIJF VAN ZUNDERT EN VOOR HENKIE EEN DOGGIE


Op zaterdag 21 september was de Big Marlin afgehuurd door Henk en zoon Heino van bouwbedrijf van Zundert. Om 8.00 uur waren de 8 personen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was droog weer en een matige zuidwestenwind en de golfhoogte was rond de 70 cm, de watertemperatuur schommelt rond de 17 graden.

Ook Kick van Ijzendoorn uit de buurt van Venlo was van de partij bij deze Brabantse groep. In onderling overleg werd besloten om het bij de ZBJ te proberen. Zo gezegd zo gedaan maar het viel uitermate tegen want alleen maar veel te kleine wijting en trossen met apenhaar het was werkelijk niet om te doen. Dus maar voorgesteld om naar de WG1 te gaan. Ook daar alleen maar een enkel klein scharretje. Toe naar een andere stek gevaren iets noordelijk van de ZBJ op 18 meter en daar ging het beter en geen apenhaar. Maar men moet niet vergeten september is een overgangsmaand. Het was springtij vandaag en de scharren die boven kwamen waren van een zeer mooi formaat en soms kwamen ze met de 2 en ook een enkele keer met de 3 gelijk naar boven.

De soep ging er ook wel weer in en de aasvoorziening was steekzagers en leeglopers, de onderlijnen uiteraard van MG. Het viel wel op dat de vis alleen aasde met opkomend water. Niet iedereen had een mooi maaltje vis maar Roy Lazeroms, Piet en Henk wisten toch nog een mooi klusje grote scharren bij elkaar te vissen en als klap op de vuurpijl ving Henk nog een mooie hondshaai (doggie) van 58 cm en had daarmee de prijs voor de langste vis te pakken en kreeg een rugzak/zitemmer (gefeliciteerd). Het was een gezellige groep en met regelmaat een schuine mop van Geert van den Bosch. En we kunnen stellen dat de scharren op komst zijn. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
MAANDAG 16 SEPTEMBER


VOOR DE SEAGULL WAS DE ZEE GUL


Op zondag 15 september was de Big Marlin afgehuurd door Jet en Barend van den Berg met hun clubje de Seagull met 7 personen. Om ruim 8.00 uur was iedereen aan boord en konden ze genieten van een bak koffie. We hebben overlegd wat we gingen doen want ver weg was niet mogelijk in verband met de storm die in de middag werd afgegeven en dus werd het de kering aan de buitenzijde. Na de plaatsloting konden we vertrekken met droog weer en een vrij krachtige zuidwestenwind kracht 5 en die zou in de middag toenemen naar kracht 7-8 en de golven waren ongeveer 60-70 cm en die gingen ook toenemen naar 2,5-3 meter. De watertemperatuur is gezakt naar 18 graden.

Toen we op anker lagen viel het wel mee want opkomend water en zuidwestenwind is een prima combinatie. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Na een poosje haalde Jan Werkendam een dikke paling van maar liefst 71 cm naar boven en die verdween weer in het water. Ook kwam er kleine steenbolk en kleine wijting naar boven, 3 noordzeekrabben.2 maatse tongen en een paar ondermaatse. En het was om te doen om soep op te dienen en die werd met smaak verorberd alsmede de worst. Tot 15.00 uur was het comfortabel vissen maar het laatste uurtje kwam de wind flink doorzetten maar we hebben het uit kunnen vissen tot 16.00 uur.

Om 9.30 uur haalde Barend de eerste haai naar binnen en een kwartier later wist Dirk van de Geer een haai binnen te takelen. Ook Harry de Vries, Jan Werkendam en Jet van den Berg wisten allemaal een haai te vangen en André de Ruiter en Jan van Koeveringe wisten er elk 2 te vangen. Maar Jet was iedereen te glad af met een gladde haai van 81 cm en kreeg hiervoor een Imax voorraaddoos en een doos vol spulletjes voor onderlijnen te maken van Imax (gefeliciteerd). Dus iedereen had een haai vandaag en dat is wel uniek en wat ook opviel dat was dat van de 9 gevangen haaien er 8 vrouwtjes bij waren. We hebben 3 haaien gemerkt en teruggezet de andere 6 vrouwtjes zijn opgehaald door het Deltapark voor het Dolfinarium in Harderwijk. Iedereen heeft genoten van deze op de valreep toch zeer succesvolle visdag. Onze haaien/roggenteller staat nu op het bizar aantal van 331 stuks dit seizoen. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 13 SEPTEMBER


FONS WAS JARIG MAAR DE VANGST WAS KARIG


Op donderdag 12 september met de Big Marlin op pad geweest met 9 opstappers, 5 Vlamingen en 4 Zeeuwen uit Middelburg. Het was regenachtig en er stond een matige eerst nog vrij krachtige noordwestenwind maar die zou volgens de berichten zeer snel afnemen. De golven/deining was rond de 80 cm. De watertemperatuur is 19 graden. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie werd in overleg besloten om het aan Westkapelle te proberen bij de radartoren omdat je daar in de luwte kunt vissen.

Het was wel een bijzondere dag vandaag want Fons was 70 jaar oud geworden en dat moest vandaag gevierd worden. Hij had 2 enorme taarten, 5 dozen grote gehaktballen, soep en 3 zakken versnaperingen bij. Dus dat was buffelen vandaag maar het was gewoon teveel want iedereen zat al vroeg met een bolle buik. Alleen de visvangst was wel heel wat minder dan vorige week maar het is een bekend feit dat er bij noordelijke wind altijd minder gevangen wordt. Ook hadden we veel last van apenhaar. De aasvoorziening was leeglopers en kweekzagers. Er kwam af en toe een mooie tong naar boven redelijk wat botten, een mooie schar, een gulletje van 41 cm en kleine ondermaatse wijting. De wind nam echter niet in kracht af.

Van de groep Arjan de Pagter uit Middelburg was een persoon die goed ving en ook Fons mocht niet klagen maar de rest was maar magertjes. De prijs van de gratis loterij was voor Marco en kreeg een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was voor Fons en kreeg een mooie zeebaarshengel (gefeliciteerd). De tongen waren wel van een mooi formaat tot 36 cm en ook de botten waren tot 38 cm. Het was een super gezellige feestelijke dag met wel wat minder vis maar dat is niet altijd het belangrijkste. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DINSDAG 10 SEPTEMBER


VOOR JEF GREEFS WAS HET NIET TEVERGEEFS


Op maandag 9 september was de Big Marlin afgehuurd door de Limburgse Zeevisclub uit Hasselt (B). Ze waren slechts met 6 personen. Om 5.30 uur was iedereen al aan boord en na een bak koffie zijn we rustig aan vertrokken. Het was onweersachtig en er stond een vrij krachtige zuidwestenwind en een golfhoogte van 80 cm maar dat zou in de loop van de dag minder worden.

We lagen dus al erg vroeg ten anker in het Steendiep en de beet kwam heel langzaam op gang maar toen het echt licht was ging het beter. Er kwam van alles naar boven zoals wijting, schar, steenbolk, makreel en 2 finten. De aasvoorziening was leeglopers alleen Jef heeft met steekzagers gevist en hij was de enige die 3 haaien ving. De soep werd smakelijk verorberd en het weer werd alleen maar slechter in plaats van beter met soms een fikse onweersbui. Er werd wel wat maatse vis gevangen maar het hield niet over.

De 3 haaien hebben we weer gemerkt en gevinknipt en dat brengt de haaien/roggenteller op 322 stuks. De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Jef met een haai van 91 cm en kreeg een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Dit was op de haaien na toch een ietwat tegenvallende visdag maar och die zitten er nu ook eenmaal tussen. Om 14.00 uur zijn we terug naar het ponton gevaren gezien de golven alsmaar toenamen in hoogte. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DINSDAG 10 SEPTEMBER


MET PEET PIM EN SKIP WAS HET EEN MOOIE TRIP


Op zondag 8 september was de Big Marlin afgehuurd door Peet Leentjes met een groepje van 5 personen. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. De bedoeling was om op de haaitjes te gaan vandaag. Het was regenachtig niet teveel wind en weinig golfslag. De watertemperatuur is rond de twintig graden.

Toen we geankerd hadden in het Steendiep duurde het niet lang of de eerste haai was een feit. De bijvangst bestond uit heel veel te kleine wijting en wat scharretjes met af en toe een maatse wijting ertussen. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De soep liet zich ook wel smaken want het was behoorlijk aan het regenen zo af en toe. Iedereen ving haai vandaag, Marco en zijn zoontje Skip, Peter, Pim en Peet allemaal hadden ze een of meerdere haaien. In totaal werden er 12 gevangen vandaag. 7 haaien hebben we gemerkt en gevinknipt (stukje rugvin in koker met ethanol). De andere 5 zijn naar het Deltapark en het Dolfinarium in Harderwijk gegaan.

Het was weer een ouderwetse haaiendag met een super tevreden groepje. De meeste haaien waren van een mooi formaat (70-92cm) 3 vrouwtjes en 9 mannetjes. Onze haaien/roggenteller staat nu op 319 stuks dit jaar. Iedereen en alles weer tevreden vandaag en vooral de kleine Skip had een werelddag. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.


SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DINSDAG 10 SEPTEMBER


MET VERSPUI JUNIOR EN SENIOR ZAT HET WEL SNOR


Op zaterdag 7 september was de Big Marlin afgehuurd door een groep van 12 meestal Zuid-Hollanders o.l.v. Verspui junior uit de omgeving van Rotterdam. Er was om 6.00 uur afgesproken omdat ze de tong wilden gaan belagen voor Knokke. Iedereen was op tijd aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Er viel wel een druppel regen en de wind was zuidelijk 2-3, de golven ongeveer 30 cm. De watertemperatuur is nog steeds rond de 20 graden.

Het was geen groep ervaren vissers want iedereen had een hengel gehuurd en de meesten hadden nog nooit op zee gevist. Eenmaal geankerd voor Knokke kwam er bij regelmaat tong boven. De groep had het enorm naar hun zin ook nog toen de wind wat toenam en de golven rond de halve meter werden. De soep werd ook weer met smaak verorberd. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen natuurlijk van Mister Gastel.

Iedereen ving tong en kon een leuk maaltje mee naar huis nemen. Ook de Pirate 2 uit Vlissingen kwam in de buurt liggen. De prijs van de gratis loterij ging naar Jochem en kreeg een Imax voorraaddoos (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Rien met een tong van 33 cm en kreeg een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Het waren geen super grote hoeveelheden tong maar meer dan genoeg om de mensen een heerlijke visdag te bezorgen, dus alles en iedereen weer tevreden. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 6 SEPTEMBER


ALFRED EN MACKY VINGEN DE TONGEN OP HUN GEMAKKIE


Op donderdag 5 september op pad geweest met de Big Marlin met de donderdagploeg die ook al gestalte begint te krijgen. Deze keer 4 Belgen die er haast elke donderdag bij zijn n.l. Mark (Macky), Patrick (Trikke), Ludo en Fons en er was nog een Belg Alfred voor de eerste keer en dat zal zeker de laatste niet zijn en nog 3 Nederlandse opstappers. Dus 8 stuks totaal. Om 7.45 was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we het zeegat uit. Het was een vlak zeetje, een hete zomerse dag en een zuidoostenwind kracht2-3. De watertemperatuur is 20 graden.

Afgesproken werd om naar Westkapelle te gaan om de tong te belagen. Geankerd in de buurt van de kleine vuurtoren kwam er al snel vis naar boven. Mark ving een joekelbot van maar liefst 41 cm. Ook kwam er schar nog wat bot en kleine wijting naar boven maar geen tong. Na overleg zijn we een eindje verkast naar een andere stek en dat gaf al gelijk resultaat want binnen de kortste tijd toverde Alfred de eerste mooie grote tong naar boven. Hij wist er in totaal 17 stuks (maatse) te vangen vandaag en dat slechts met 1 hengeltje. Ook Macky wist er 13 te landen, Trikke 8 stuks maar aan de stuurboordzijde was het te doen de andere zijde was een stuk minder tot kentering en toen ging het beter. Ludo en Fons die aan bakboordzijde stonden wisten hun tongen toch nog te pakken. Er hoefden in totaal maar 3 ondermaatse tongen terug gezet te worden.

De soep ging er ook goed in ondanks de hitte van de zon. De bijvangst was schol, bot, schar, wijting, makreel en een kreeft van anderhalve kilo (die kreeg een lift naar Achtmaal). De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de tongen aasde op allebei. De onderlijnen waren meerendeels van het type MG. De prijs van de gratis loterij ging naar René en kreeg een tas van Imax (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Macky met een bot van 41 cm en kreeg 2 onderlijnenmappen van Imax (gefeliciteerd) De langste tong was voor Afred eentje van 37 cm. Dit was weer een superdag met heel veel vooral mooie tongen. Zo zie je maar je moet blijven proberen en dan kun je ze ook korter bij huis vangen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en de strijd is begonnen tegen de dinsdagploeg volgens Macky.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 4 SEPTEMBER


VOOR DE DINSDAGPLOEG WAS HET KNOKKEN VOOR KNOKKE


Op dinsdag 3 september met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Dirk, Fons, Leo, Cor, Marc, Nol, Ben en Mart. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en konden we na een bak koffie vertrekken. Wel hebben we eerst overlegd wat we gingen doen vandaag. Voor de kleine wijting werd er in ieder niet gekozen, dan zou het Westkapelle of Knokke worden. Er werd gekozen voor Knokke wetende dat het tij niet goed was maar het weer was wel goed en de watertemperatuur is nog een kleine 20 graden.

Vol goede moed zijn we rustig naar Knokke gevaren want als we daar aankwamen zouden we toch geen stroming hebben. Na geankerd te hebben duurde het een hele poos voordat Mart de eerste mooie tong binnen haalde. Toen de stroom erin kwam werd er regelmatig een tong binnen gehaald maar niet wat we de afgelopen tijd gewend waren maar we wisten het op voorhand want het tij was verkeerd. Iedereen had wel tong maar er moest voor geknokt worden alleen Dirk en Ben waren uitschieters. De soep ging er weer wel in en het was een zomerse dag met een supergladde zee.

De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van MG. De prijs van de gratis loterij was voor Cor en kreeg een volle doos met kunstaas (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was voor Ben met een tong van 33 cm en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd). Als bijvangst waren er 2 botten en een noordzeekrab. Het was weer een gezellige visdag met helaas iets te weinig tong maar volgende week gaan we het overdoen met een beter tij. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 4 SEPTEMBER


VOOR DE ZEENAALD WAREN DE HAAIEN VERDWAALD


Op donderdag 29 augustus was de Big Marlin en de Aisling afgehuurd door visclub de Zeenaald o.l.v. Pim Troost. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was goed weer, droog en zonnig en het zeetje was zo goed als vlak. Op de Big Marlin stonden 9 personen en op de Aisling 8 personen en de bedoeling was om wat haaitjes te vangen. Alle 17 personen konden opstappen bij ons op het ponton.

Dus richting ZBJ gevaren en we lagen nog maar net op anker en alle hengels stonden al te rammelen. Maar helaas allemaal te kleine wijting het was ingooien en ze zaten er al gelijk op. Bij de Aisling waren 2 haaitjes aan boord en bij ons 2 missers, dus maar wat verkast maar dat hielp ook niet want hier was het ook vergeven van te kleine wijting. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Ook kwam er nog een tong, enkele scharren en wat steenbolkjes naar boven. Na de soep werd er in overleg besloten om het maar voor de kering te proberen.

Bij de Aisling kwamen 2 kleine haaitjes naar boven, wij konden geen haai te pakken krijgen maar wel 2 stuks pijlstaartroggetjes en dat is ook uitzonderlijk natuurlijk. Verder kwam er nog wat horsmakreel en kleine steenbolk naar boven. Joop Vos had voor iedereen echte grote zelfgemaakte gehaktballen bij en die gingen er na het opwarmen ook wel in. De prijs van de gratis loterij was voor Kane en kreeg een Imax doos vol met spullen voor zelf onderlijnen te maken (gefeliciteerd). Het was een ouderwetse gezellige visdag helaas met te weinig haaitjes. Maar op deze manier kunnen we ook clubs aan met meer dan 10 of 12 personen. De roggen zijn levend naar het Deltapark gegaan waar we ook vorige week 3 haaitjes en 9 horsmakrelen hebben afgeleverd. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 28 AUGUSTUS


OOK VOOR DE DINSDAGPLOEG TONG GENOEG


Op dinsdag 27 augustus met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Dirk, Leo, Fons, Cor, Ad, Marc, Mart en Fred de rijschoolhouder uit Zierikzee. Tegen 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie werd er weer koers gezet naar Knokke. Het was rustiger weer dan gisteren en met een zo goed als plat zeetje was het comfortabel varen vandaag. Het is voor ons toch 21,5 zeemijl varen.

We kwamen gelijk op stroom te liggen en het duurde niet lang of de eerste tongen melden zich al en dat duurde het gehele tij zo. Er kwam ook weer een enkele bot boven maar voor de rest heb je daar geen enkele bijvangst alleen maar tong. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en het maakt geen verschil ze bijten op beiden even goed. De onderlijnen waren grotendeels van het type MG. Iedereen ving weer tong vandaag alleen was de stuurboordkant vandaag wel beter.

De soep van Dirk werd weer smakelijk opgegeten evenals de worst van Fons. Iedereen genoot van de prachtige tongenvisdag. Toen de stroom er uitviel hebben we weer koers gezet naar Neeltje Jans. De prijs voor de gratis loterij was voor Cor en kreeg een Imax doos/onderlijnenmap (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Dirk met een tong van 36 cm en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd). En Leo en Fred werden getrakteerd op wat extra tongen en dat noem ik nou eens collegiaal. Iedereen ging met een mooie klus tong naar huis, dus alweer een geslaagde dag. Maar er zijn ook mensen die de gehele dag met schuurpapier lopen te zwaaien maar verschil moet er zijn of niet Jan. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 28 AUGUSTUS


ALWEER HOERA VOOR YARA


Op maandag 26 augustus was de Big Marlin afgehuurd door visclub Yara uit Sluiskil. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie konden we vertrekken richting Knokke om de tong te belagen. De groep bestond uit 7 personen en het was droog bewolkt weer. De wind was noordoostelijk kracht 3-5 en de golfhoogte was ongeveer ľ meter en de watertemperatuur is momenteel nog rond de 20 graden.

De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers de onderlijnen waren van diverse soorten. Het was heel goed vissen met de stroom en de wind uit dezelfde richting. Ook kwamen er nog 2 bruinvissen een kijkje nemen vlak langs de boot en de soep werd gretig naar binnen gewerkt. Het was een mooie visdag met behoorlijk veel tongen en de bijvangst was een tweetal botten. Iedereen ving een mooie hoeveelheid tong en waren allen uiterst tevreden.

De gratis loterij was voor Marco en kreeg een handlijn voor Noorwegen en een onderlijnenmap (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Xavier met een vis van 32 cm en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd). Toen de stroming eruit was gingen we dwars op de golven liggen en zijn toen maar gestopt met vissen want op die stek is het wel zo als er geen stroming is dan vang je ook totaal niets. We zijn toen begonnen aan een zeer hobbelige terugweg dus maar op het gemakje aan. Dit was weer eens een super mooie tongenvisdag met veel vis en wat het belangrijkste is allemaal super tevreden mensen. Dus alles en iedereen tevreden naar huis. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DONDERDAG 15 AUGUSTUS


OOK VOOR WESTKAPPEL ZIJN DE HAAIEN IN TEL


Op donderdag 15 augustus op pad geweest met de Big Marlin met de donderdag opstapploeg. De groep bestond uit 9 personen t.w. Marry, Kees uit Drunen, Macky Trikke en Ludo en Manu Dupoint met 3 maten uit de omgeving van Vilvoorde. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie hebben we gezamenlijk besloten om het voor de kering te proberen aan de buitenkant want de weersvoorspellingen waren niet al te best. De wind was zuidwest 5-6 en golven van rond de meter. De watertemperatuur is 19,5 graden.

We hebben een uur lang voor de kering gelegen zonder maar 1 aanbeet te krijgen dus er moest iets anders gebeuren. In onderling overleg besloten om naar het kleine vuurtorentje bij Westkapelle te gaan want het Steendiep was geen optie met de weersverwachting. Daar aangekomen bleken de vissen ook hier niet bijtlustig. Alleen Kees was een echte horsmakrelenmepper hij ving er wel een stuk of vijf. Slechts 1 persoon viel in handen van Neptunes. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de meeste onderlijnen van het type MG. Het was bewolkt weer met weinig zon. De soep werd weer met smaak verorberd.

Maar ook hier kwam te weinig naar boven dus anker op en naar de reddingspost en daar ging het inderdaad beter, er kwamen wat scholletjes, scharretjes enkele botten, een rode poon, makreel en horsmakreel en een paar noordzeekrabben naar boven. Trikke ving een mooie haai een vrouwtje van 88 cm en Manu een mannetje van72 cm dus ook hier zitten haaien. De gratis loterij was voor Trikke en kreeg een gevulde Imax doos met spullen voor zelf onderlijnen te maken (gefeliciteerd) en of dat nog niet genoeg was kreeg hij ook nog de prijs voor de langste vis en dat was een etui en doos van Imax (gefeliciteerd). Toch een leuke visdag met een varia aan vis helaas de aantallen konden beter. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en Kees ik ga nu de watjes uit mijn oren doen.

SCHIPPER NAAST M..
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 14 AUGUSTUS


VANDAAG OP DE MAKREEL MAAR HET WAS NIET OVERDREVEN VEEL


Op woensdag 13 augustus was de Big Marlin afgehuurd door de Limburgse Zeevissers uit Hasselt (B) en ze waren met 12 personen. Om 7.00 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie konden we vertrekken. Het weer was goed er stond een zwak windje en de golven waren niet noemenswaardig. Ook de Andromeda en de Neeltje jans gingen makrelen vandaag. Bij navraag bleek dat er de laatste dagen weinig makreel te vangen is geweest.

Toch vol goede moed richting Zuid Steenbanken maar er was geen meeuw te bekennen maar al driftend kwam er wel wat makreel boven maar men moest er echt moeite voor doen. Nog verschillende andere plekken geprobeerd maar helaas overal het zelfde we zijn tot 24 mijl ver weg geweest. Ook horsmakreel en rode poon zat erbij. Ook bij de andere twee boten was het niet goed vandaag. Maar ja dat is vissen. Het was super goed weer en daar kon iedereen van genieten.

Geen super aantallen vandaag maar iedereen heeft wel een portie makrelen mee naar huis mogen nemen. Ook het makreelvissen kent zijn up en downs. Toen de stroming er weer goed doorkwam was het helemaal gedaan en zijn we op tijd naar de haven terug gekeerd. Het was een mooie visdag met eigenlijk iets te weinig makreel. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.


SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 11 AUGUSTUS


SHARK-A-TAG DERDE EN LAATSTE DAG


Op vrijdag 9 augustus met de Big Marlin de derde en laatste dag gevist voor shark-a-tag van Sportvisserij Nederland. Om 8.30 uur was iedereen alweer aan boord en na een bak koffie konden we weer door de sluis. Het ging allemaal vrij vlot en vandaag geen brokkenpiloten. Het weer was net als gisteren alleen er stond wel wat meer deining. Maar het was droog met redelijk wat zon en de watertemperatuur zit nog steeds rond de 20 graden.

Bij de ZBJ geankerd maar de beet kwam er niet in zoals gisteren maar ik moet toegeven dat er niet zo actief is gevist dan gisteren en dat kwam omdat Neptunes klanten aan het verzamelen was. Toch werd er soep gegeten maar die kwam bij sommigen na een maagspoeling toch in zee terecht. Toen de stroom eruit ging kwamen we grotendeels dwars in de golven te liggen en dat was voor de klanten van Neptunes net de druppel. Ron van Dijck had knakworst voor iedereen meegebracht maar bedankte bij het rondbrengen evenals zijn broer Lucien. Martin Reedijk ving de langste haai eentje van 85 cm.

Toch wist het gezelschap van 9 personen nog 9 haaitjes bij elkaar te sprokkelen wat op zich niet slecht was voor deze ploeg. Op de Aisling bij José werd een kleine stekelrog gevangen wat ook uniek is in Nederland. Pieter Beelen kan super tevreden zijn over dit evenement want er zijn op 3 dagen meer dan 200 haaitjes gevangen en verschillende roggen. Onze haaienteller staat inmiddels op 295 stuks. En er is nieuws voor volgend jaar want dan kunnen alle boten aanleggen bij ons aan de steiger want die toezegging hebben we gehad ook de BBQ kan dan daar plaatsvinden. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 11 AUGUSTUS


SHARK-A-TAG TWEEDE DAG


Op donderdag 8 augustus was de tweede dag van shark-a-tag. Om 8.30 uur was iedereen al aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. We hadden bekenden aan boord namelijk Mart van Est, Macky, Trikki en Ad Nieuwdorp. We lagen met alle 11 boten in de sluis dus volle bak. In de voorhaven aan de buitenkant ging er echter iets vreselijk mis, wij werden langs stuurboordkant ingehaald door de SAL (invaller voor de Nautilus) en recht bij ons voor de kop ging hij bakboord uit. We moesten met volle kracht achteruit en het scheelde echt geen haar of we hadden een aanvaring gehad. Op de marifoon een paar keer geroepen of dat gebruikelijk was wat hij deed kreeg ik geen antwoord . We hebben nog diverse keren geprobeerd om contact te zoeken maar nada. Tegen een collega had hij verteld dat hij helemaal niets had gezien. Nou dan zeg ik zulke mensen horen niet op water en zeker niet als je 20 mensenlevens op het spel zet. Normaal zou ik hier niets over schrijven want iedereen moet het leren, maar als je niet eens de moeite neemt om je excuus aan te bieden dan maar op deze manier.

Het eerste half uur pisnijdig maar het kon in ieder geval doorgaan het evenement als het slecht was afgelopen was hele evenement naar de mallemoer. Het weer was beter dan gisteren en dus konden we naar het Steendiep. Ongeveer driekwart meter golven stond er . Al snel kwam er de eerste haai boven. Bij de Valkyrie werd een gemerkte haai gevangen die door ons een paar weken eerder was gevangen en was inmiddels 1 cm gegroeid. Iedereen ving haai bij ons ook de andere opstappers konden allemaal goed vissen. Trikki had Duitse bokworst meegebracht voor iedereen en die werd na de soep warm gemaakt. Het was een gezellige boel aan boord.

De haaitjes deden het goed want de score was vandaag bij ons maar liefst 21 stuks dank zij de goede inzet van de vissers. In totaal werden er door 11 boten ongeveer 80 stuks gevangen dus niet slecht. Om 15.00 uur anker weer opgehaald en terug naar Neeltje Jans. De aasvoorziening was uiteraard steekzagers en de meeste onderlijnen van het type MG. Iedereen weer tevreden en zeker de schipper. Morgen ziet het er ook goed uit dus we kijken er naar uit. Tot morgen.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZATERDAG 10 AUGUSTUS


SHARK-A-TAG EERSTE DAG


Op woensdag 7 augustus met de Big Marlin op pad geweest voor de eerste dag van shark-a-tag. Dit is een jaarlijks terugkerend drie daags haaien evenement georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Vandaag was de bedoeling om met de politiek en genodigden op pad te gaan. Om 9.30 uur lagen we aan de steiger bij Kees en Marianne en daar na een bak koffie met een worstenbroodje konden we iets na tienen met 13 politiekers en genodigden voor de kering gaan liggen want verder weg was niet om te doen vanwege het weer en de dames en heren moesten op tijd terug zijn om van het prachtig verzorgde buffet te genieten van Frituur de Helling.

Er kwam weinig vis naar boven op een wijtingkje na, alleen Niek Bosman ving een zeer mooie tong. Maar de bedoeling was dat er minimaal 1 haai boven zou komen omdat de fotograaf van het visblad ook aan boord was. Maar het lukte niet erg en ik had het zeer druk met voor iedereen de hengels aan te azen en in te gooien. Toen de kleine Niek in de greep kwam van Neptunes werd besloten om naar binnen te gaan. Maar op de valreep wist Marleen toch nog een haai te vangen dus zij was de reddende engel vandaag. Het was een vrouwtje van 79 cm.

Dus de missie was toch nog geslaagd en volgens Fred Bloot (die ook aan boord was) super geslaagd, want het gaat zulke dagen niet alleen om het vissen maar de gesprekken met de relaties en de politiek zijn zeker zo belangrijk. Iedereen heeft zijn buikje vol kunnen eten en drinken van het geweldig verzorgde lopend buffet van Kees en Marianne (petje af). Vandaag zijn er ongeveer door 11 boten 20 haaitjes en 2 roggen gevangen. Morgen zijn de weersverwachtingen beter en kunnen we hoogstwaarschijnlijk naar het Steendiep en dan hebben we vissers aan boord. Tot morgen.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZATERDAG 10 AUGUSTUS


EIGENWIJS IS MISSCHIEN OOK WEL WIJS


Op dinsdag 6 augustus weer met de Big Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg en een paar opstappers. Ben, Cor, Dirk, Fons, Fred, Dré en de opstappers Cois en Els. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en plaatsloting werd er overlegd wat we zouden gaan doen en de meerderheid koos voor het Steendiep. Eenmaal door de sluis stond er nog een behoorlijke deining van een dikke meter maar die zou af gaan nemen. De watertemperatuur zit nog rond de 20 graden.

Na wat langere vaartijd weer geankerd op ons vertrouwde stekje maar het was toch nogal hobbelig. Er kwam mondjesmaat vis naar boven dus niet meer de aantallen van een paar weken terug. Een enkel scharretje wat wijting, 3 maatse tongen en 1 ondermaats, bot, makreel, rode poon en horsmakreel kwamen naar boven. Ook werden er 10 haaitjes gevangen allemaal mannetjes. Cois kreeg een mooie aanbeet en ik zag dat zijn slip dicht stond en stelde hem goed in maar hij draaide hem weer gelijk dicht want dat was niet nodig zij hij. God zij dank kwam de haai van 82 cm toch langzij zodat hij geschept kon worden. De soep ging er weer als vanouds in. Ook de zee werd rustiger.

Het was weer zeer gezellig en er werd heel veel gelachen maar de vangst viel een beetje tegen maar vergeet niet het is augustus. De prijs van de gratis loterij ging naar Dirk en kreeg een Imax onderlijnenmap (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Cois met de haai van 82 cm en kreeg een Okuma reel met dieptemeter (gefeliciteerd). De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van MG. Iedereen had een fijne visdag maar of de twee opstappers het naar hun zin hadden dat betwijfel ik want dat haaivissen zien ze namelijk niet zo erg zitten (jammer dan). De haaienteller staat nu op 264 stuks. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 4 AUGUSTUS


MANNEN VAN BUSE RIJNTECHNIEK WAREN FANATIEK


Op zaterdag 3 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Roland Teurlings van BUSE RIJNTECHNIEK uit Arnhem. De groep bestond uit 6 personen allen werknemers van dat bedrijf. Ze hadden all inn geboekt met huurhengels, belegde broodjes enz. Omstreeks 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Alleen de wind was een spelbreker want er stond een straffe zuidwester kracht 5 maar de golfhoogte viel wel mee zo rond de 70 cm.

Deze tocht was al een paar keer niet door kunnen gaan vanwege het slechte weer, dus moest het vandaag maar gebeuren want ze wilden dolgraag een haaitje vangen. We moesten langer varen dan normaal maar eenmaal in het Steendiep aangekomen werd gelijk fanatiek gevist en er kwam goed vis naar boven. Alleen de aanbeten waren wat moeilijker te zien vanwege de golfslag. Volgens de berichten zou de wind afnemen maar het tegendeel was waar want hij nam toe tot 6. Maar het waren echte zeebonken op 1 persoon na. Van de soep kwam niets terecht want ik had geen zin om hem van het plafond te schrapen. We hadden de stroom en de wind uit een richting dus dat was gunstig. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de lijnen natuurlijk van MG.

Er werden 3 haaitjes gevangen waarvan Roland de langste had eentje van83 cm en kreeg hiervoor een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd), Wido en Chris vingen ook een haaitje en ook werd er redelijk wijting gevangen. Toen het tij ging keren moesten we optrossen omdat we anders dwars in de golven zouden liggen. Toen nog maar even voor de kering geprobeerd maar dat leverde niet veel meer op dan een mooie tong. De prijs van de gratis loterij ging naar Wido en kreeg een Imax onderlijnenmap.(gefeliciteerd). Geen grote hoeveelheden vis maar uiterst tevreden mensen en daar gaat het om. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. De haaienteller staat nu op 243 stuks gladde haaien, 7 hondshaaien, 2 ruwe haaien en 2 pijlstaartroggen.

SCHIPPER NAAST M
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 4 AUGUSTUS


MET MARRY EN DE FAM. NOORDAM WAS HET HEK VAN DE DAM


Op vrijdag 2 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Jan Noordam om met 8 personen eens te proberen een haaitje te vangen. Om 7.00 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie konden we vertrekken met een heerlijke zomerse dag in het vooruitzicht. De wind was zuidoostelijk kracht 3. We zijn gelijk naar de stek van gisteren gevaren en om 10.00 uur had Bart Noordam al een haai van 96 cm op het dek liggen.

De schar is de laatste dagen aanzienlijk minder geworden maar de wijting zit er nog voldoende. Marry viste achterop als enige met makreel omdat hij wilde proberen een ruwe haai te vangen. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de lijnen grotendeels van MG. Er liep weinig stroom omdat het rond doodtij was. De vangst bestond uit 2 tongen, bot, rode poon, horsmakreel, schar, wijting, makreel en gladde haai. Het was weer een bloedhete dag maar de warme soep was een welkome gast.

De bruinvissen en de zeehond waren ook weer van de partij. Jan, Leen, Arian en Bart Noordam vingen allemaal haai alsook Marry Wervers en Piet Verhagen. Maar als klap op de vuurpijl wist Marry een pijlstaartrog te vangen van 51 cm breed. (gefeliciteerd) 10 haaitjes werden er vandaag gevangen. De prijs voor de langste vis was voor Bart en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd) met de haai van 96 cm. Dit is de tweede pijlstaartrog die we vingen dit jaar ze lijken weer terug te komen. De prijs van de gratis loterij ging naar Leen Noordam en kreeg een onderlijnenmap (gefeliciteerd). Dit was een van de bijzondere dagen in het leven van de schipper en een groep mensen die zo een visdag nooit meer zullen vergeten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. De haaienteller staat nu op 240 gladde haaien, 7 hondshaaien, 2 ruwe haaien en 2 pijlstaartroggen dit seizoen. (het moet niet gekker worden).

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 4 AUGUSTUS


DONDERDAG OPSTAPDAG WAS EEN TROPENDAG


Op donderdag 1 augustus op pad geweest met de Big Marlin met 9 senioren opstappers. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie even overlegd wat we gingen doen vandaag. Gezien de resultaten van gisteren bij de kering toch maar het besluit genomen om naar het Steendiep te gaan met een geringe bijbetaling en daar stemde iedereen mee in. Vandaag was het rustig en bijna windstil met een zo goed als glad zeetje en de watertemperatuur zit rond de 20 graden.

Op het eerste plek geankerd en er kwam wel veel vis naar boven uitzonderlijk veel wijting. We hebben wel 2 missers van haaien gehad die finaal de hoofdlijn aan gruzelementen trokken terwijl de slip toch goed stond afgesteld maar voor de rest geen haai te zien. Tegen 11.00 uur toch maar een andere stek opgezocht en daar werden 2 tongen, bot, wijting, schar, makreel en horsmakreel gevangen. Ook Wiesje en de Nautilus lagen in de buurt. Toch ging de hete soep er goed in ondanks de hoge temperatuur want het was niet normaal zo warm vandaag, gelukkig kwam er na de middag een zeewindje.

Maar we wisten toch nog 8 haaitjes te vangen vandaag en dat brengt de haaienteller nu op 240 stuks. De langste was voor Patrick Saerens eentje van 95 cm en had daarmede de langste vis te pakken vandaag en kreeg een Okuma reel met dieptemeter (gefeliciteerd) ook de bruinvissen en zeehonden waren actief met dit weer. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van MG. De prijs van de gratis loterij was voor Jan Tazelaar en kreeg tas van Imax (gefeliciteerd). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.


SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 4 AUGUSTUS


VOOR DRENTHEN HELAAS GEEN KRENTEN


Op woensdag 31 juli was de Big Marlin afgehuurd door een groepje van 6 personen van de familie Elzinga uit Dalerpeel uit Drenthe. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie werd besloten om het buiten voor de kering te proberen want er werd tegen de verwachting in west tot zuidwest 6 afgegeven. Het was droog maar wel winderig en er stonden behoorlijke golven.

We hoopte er op om wat haaitjes te vangen maar dat viel erg tegen want er kwam zelfs geen enkele vis naar boven. Toen het anker maar opgehaald en voor Vrouwenpolder gaan liggen, maar ook daar is zo goed als niets gevangen. Ook kregen ongeveer de helft last van de kwade bedoelingen van Neptunes. Toch nog een keer verkast naar de R5 en daar zijn enkele vissen gevangen. Bot, wijting, tong en steenbolk was het menu. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de soep werd toch met smaak gegeten.

De prijs voor de langste vis was voor Remy met een mooie bot en kreeg een Imax tas en onthaaktang (gefeliciteerd). Dit was een tegenvallende dag voor iedereen en als je dat de avond van te voren weet dan laat je de tocht niet doorgaan. Maar och het kan niet altijd feest zijn. Het gezelschap ging de dag daarna van de kant vissen in de buurt van Vlissingen en ik hoop dat het meer vis opbrengt dan vandaag. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.


SCHIPPER NAAST M..
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 28 JULI


WEINIG DORSCH MAAR VEEL HORS


Op zaterdag 27 juli was de Big Marlin afgehuurd door Jozef Butzer uit Duitsland voor hun jaarlijkse wrakkentocht. De groep bestond uit 10 personen en om 5.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we het ruime sop kiezen. Er hing wel dikke mist maar het was een rustig zeetje en de watertemperatuur zit inmiddels rond de 20 graden.

Om 8.00 uur lagen we al te driften op het eerste wrakje en er kwam eigenlijk redelijk vis af dat wil zeggen steenbolk, makreel, horsmakreel, schol en zomergulletjes. De aasvoorziening was leeglopers, scheermessen en oostzeeatributen. Na een uurtje naar het volgende wrak verkast en daar ging het nog beter qua formaat van de gul. Maar toen kwam er op kanaal 16 een waarschuwing vanuit Oostende dat er erg zwaar weer op komst was en even later kregen we van kustwacht Ouddorp het advies om naar binnen te varen want veiligheid staat voorop ook de Happy Fisherman die ergens in de buurt lag gaf ook gehoor aan deze oproep. Op de terugweg kregen we aan de schouwenbank de volle lading van regen en onweer alleen de voorspelde windstoten van windkracht 10 bleven gelukkig uit.

Toen werd het al vrij snel rustiger en in overleg hebben we besloten om de dag dan maar vol te maken met makreelvissen. De zeearend opgeroepen en die vertelde dat ze goed makreel vingen bij de R2 dus daar naar toe gestoomd maar daar aangekomen waren ze net weg en dat zul je altijd zien. Maar bij de Meerkerk vonden een pluk en daar is De Zeearend dan ook naar toe gekomen. Iedereen kon een grote hoeveelheid makreel en horsmakreel vangen. Dus dat maakte de dag toch nog goed. Iedereen kon met een gevulde koelbox vis naar Duitsland al was het niet allemaal dorsch (kabeljauw) waar ze eigenlijk voor kwamen maar nood breekt wet. Iedereen ging toch tevreden van boord en hadden een mooie dag gehad. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 28 JULI


VOOR GROEP VAN YARA WAS HET SOLEA SOLEA


Op vrijdag 26 juli was de Big Marlin afgehuurd door visclub YARA uit Sluiskil met 8 personen. Om 6.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. We hadden afgesproken om vroeg te vertrekken om volledig van het goede tij te kunnen profiteren. Toen we vertrokken was het zo goed als droog, bewolkt en een matig windje. De watertemperatuur is 19,5 graden.

Voor 8.00 uur lagen we al te vissen voor Knokke-Heist in Belgie. Het duurde niet lang of de eerste tongen lagen al in de emmers. We kregen nog wel een onweersbui op ons dak maar in de middag kon iedereen genieten van de zomerse dag. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en het maakte geen verschil ze beten op beiden. De maat van de tongen was veelal tussen de 24 en 28 cm met enkele uitschieters van boven de 30cm. Alle ondermaatse werden onder toeziend oog terug gezet. Ook kwamen er een paar botten naar boven.

Na de soep werd er nog even gevangen maar toen de stroom eruit viel om 13.00 uur was het volledig gedaan met het feest (maar dat is een bekend feit). Maar iedereen was meer dan dik tevreden want ze wisten maar liefst 102 stuks maatse tongen boven te halen. Dus voor zulke resultaten is het de moeite om wat verder weg te gaan. De prijs voor de gratis loterij was voor Carel en kreeg een tas van IMAX (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis van 36 cm was voor Jo en kreeg een tas/doos/map van Imax (gefeliciteerd). Dit was weer een topdag met alleen maar tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot in augustus.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 28 JULI


MET MARRY EN ROEL WAS HET EEN GEZELLIGE BOEL


Op donderdag 25 juli met de Big Marlin op pad geweest met een groepje van 7 opstappers allen uit de omgeving van Sprang Capelle. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie werd in overleg besloten om de haaien te gaan belagen. Het was rustig zonnig weer en een superglad zeetje. De watertemperatuur is inmiddels opgelopen naar 19 graden.

In het Steendiep aangekomen werd er gelijk veel vis gevangen behalve haaitjes dus anker op en een halve mijl verkast. Dat duurde niet lang of de eerste haai was een feit. Er werd enorm veel wijting en schar boven gehaald en bijna alles werd terug gezet ook de maatse vissen. Makreel, horsmakreel, rode poon, wijting, schar en haaitjes waren de soorten vis. Alleen was er vandaag heel veel stroom want het was daags na spring. Toch wist het groepje 18 haaien te vangen waaronder 2 kleintjes die waarschijnlijk pas geboren waren.

Na de soep werd er nog gestaag door gevangen en genoot iedereen van het zomerse weer. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers de onderlijnen van MG. De prijs van de gratis loterij was voor Marnix de zoon van Roelof en kreeg een mooi camou shirt en een pet van Prologic (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Patrick Stam met een haai van 88 cm en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd). Iedereen was dik tevreden over deze tocht en gingen allen met vrolijke gezichten van boord. De haaienteller staat nu op 232 stuks. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 24 JULI


AMAAI, VOOR MART VAN EST 2X RUWE HAAI


Op dinsdag 23 juli met de Big Marlin weer op stap geweest met de dinsdagploeg t.w. Ben, Cor, Fons, Dirk, Ad, Mart, Marc en Dré. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting werd er in overleg besloten om het weer maar op haaientoer te gooien alleen zou er 2 man gericht op de ruwe haai gaan vissen. Dat was in dit geval Dré en Mart. Het weer was uitstekend en bladstil onderweg zagen we nog enkele zeehonden genieten van het mooie weer. De watertemperatuur is 18,5 graden.

De aasvoorziening was leeglopers, steekzagers en verse makreel. Er liep een behoorlijke stroming in de buurt van de Steenbanken want het was daags voor springtij. Maar met een goed ankerlood hield je het zaakje wel liggen. Het duurde niet lang voor de eerste haai aan dek lag en de schar leek iets groter dan de vorige keer ook zaten er best wat maatse wijtingen tussen. Ook rode poon, makreel en horsmakreel was van de partij. De soep ging er toch wel in ondanks het warme weer. De MG onderlijnen deden weer uitstekend hun werk. Het was weer als vanouds gezellig aan boord al werd er soms geklaagd over een toegezegde pet die nog steeds niet is afgeleverd. En Ben was zijn broodtrommel vergeten dus afvallen is nog niet zo moeilijk. Er lagen nog diverse kleine bootjes in de buurt.

Vandaag zijn er weer 29 haaitjes gevangen waarvan Marc er 7 stuks voor zijn rekening nam, Ben 6 stuks, Mart 5 stuks, Fons 3 stuks, Dirk 2 stuks, Dré 3 stuks, Ad 2 stuks en Cor 1 stuks, dus iedereen had weer haai. Dat brengt het totaal op 214 stuks dit seizoen. Wat wel bijzonder is dat Mart de 2 eerste ruwe haaitjes in Nederlandse wateren gevangen heeft op de Big Marlin (gefeliciteerd) twee vrouwtjes van 64 en 67 cm. Maar er zullen er nog volgen want we gaan er gericht op vissen en hopen op de grotere jongens. De prijs voor de langste vis was voor Marc met een haai van 89 cm en kreeg een IMAX onderlijnenmap boordevol gevuld met onderlijnen (gefeliciteerd) en de prijs voor de gratis loterij was voor Dirk en kreeg een koeltas van IMAX (gefeliciteerd). Het was weer een dag voor in de boeken. Allemaal weer bedankt en tot de tope.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 21 JULI


OOK DE GROEP VAN JAN DE KAM KAN ER WAT VAN


Op zaterdag 20 juli was de Big Marlin afgehuurd door Jan de Kam met een klein groepje van 7 personen. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en konden we vertrekken na een bak koffie. Het was bewolkt weer en er stond nog een ruig zeetje. De wind was noordoostelijk kracht 4 en de watertemperatuur is 18 graden. De zon liet zich amper zien en het was koud. We kozen vandaag weer voor de Steenbanken want ze wilden allen een haaitje vangen.

Er kwam weer heel veel vis boven van het bekende formaat maar ook horsmakreel en blauwe makreel. Om 10.30 uur ving Piet zijn eerste haai en toen kwamen ze bij regelmaat binnen. Piet wist er 4 stuks te vangen, Bram 4 stuks, Jan 3 stuks, Marielle 3 stuks, Jacky 3 stuks, Eric 3 stuks en Erwin 1 stuks. Dus missie geslaagd want iedereen had haai. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de lijnen natuurlijk van Mister Gastel. Vandaag was het weer een normale dag voor de soep.

De prijs voor de langste vis was voor Marielle met een haai van 85 cm en kreeg hiervoor een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd). Iedereen heeft een leuk maal vis mee kunnen nemen en hebben een uitzonderlijke mooie visdag beleefd om met 7 personen 21 haaien te vangen (proficiat). Dit brengt ons totaal gevangen haaien dit jaar al op 185 stuks. Vandaag waren er 2 hondshaaitjes bij. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 21 JULI


GROEP VAN BP OOK ZEER TEVREE


Op vrijdag 19 juli was de Big Marlin afgehuurd door de personeelsvereniging van BP EUROPOORT voor een combitocht t.w. makreelvissen en ankervissen. Om 7.30 uur waren de groep van 8 personen allen aan boord en na een bak koffie werd besloten om eerst makreel te vissen omdat er later op de dag noordoost 5 tot 6 werd afgegeven. Het was helder weer en golfhoogte zat tussen de halve en een meter. We moesten een heel eindje weg voor de makreel net als afgelopen maandag.

Maar op de stek aangekomen was het gelijk bingo en konden we het zaakje vol laden. Ook Maatje Adriana en de Zeearend waren van de partij en zoals gewoonlijk hebben we onderling zeer goed contact. Wat vandaag wel opviel dat was dat er grote haringen tussen zaten en die zijn weer in Achtmaal terecht gekomen. Om 11.00 uur had iedereen genoeg makreel en zijn we richting de stormvloedkering gegaan omdat de Steenbanken er niet in zat vanwege de toegenomen golfhoogte.

Daar was er gelegenheid om de soep klaar te maken en Arthur ging gericht op ruwe haai vissen maar helaas er zaten teveel zeesterren. Wel werden er drie gladde haaien gevangen, 2 stuks door Martin Blokland en 1 stuks door Ad van der Kolk en Arthur wist nog een mooie tong boven te halen. Voor de rest kwam er niet veel boven. De prijs voor de langste vis met 86 cm was voor Martin en kreeg een koeltas van Imax (gefeliciteerd) De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Deze dag was weer prima georganiseerd door Bryan. Iedereen ging tevreden met een enorme klus makreel naar huis.
 Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 21 JULI


OPSTAPDAG DONDERDAG LEEK WEL EEN HERFSTDAG


Op donderdag 18 juli met de Big Marlin weer op pad geweest met de senioren opstappers. Vandaag met 10 personen die allen om 8.00 uur aanwezig waren en na een bak koffie konden we vertrekken richting Steenbanken. Het was potdikke mist met een zicht van amper 100 meter en een venijnige noordoostenwind en golven tussen een halve en een meter. De watertemperatuur is 17,5 graden maar het voelde zeer koud aan vandaag met die wind en mist.

De mist is de gehele dag blijven hangen en de wind nam ook nog wat toe dus het was geen pretje vandaag en iedereen zat met een dikke jas of trui aan. Er werd weer heel veel vis boven gedraaid maar van het helaas niet al te grote afmeting. Mark ving de eerste haai vandaag en Koen draaide er daarna 2 haaien achter elkaar uit en ook nog een mooie tong. Martin was overgeleverd aan Neptunes en gooide de handdoek in de ring. De soep zat er niet in vandaag want we hadden al moeite om alles een beetje op zijn plek te houden.

De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de onderlijnen van het type MG. De prijs van de gratis loterij ging naar Martin en kreeg een koeltas van Imax (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Mark met een haai van 79 cm en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd). Mark ving vandaag 3 haaien, Koen 3 haaien, Wilma van den Broek 1 haai, Wijnand de Hoon 1 haai en Rien Bos 1 haaitje, wat vandaag opviel was dat ze kleiner waren dan vorige keren er zaten er zelfs 2 bij van 27 cm en die zijn namelijk pas geboren want deze haaien zijn levendbarend. We konden er weer 9 stuks noteren en dat brengt de stand momenteel op 161 stuks. Iedereen kon een pannetje vis mee naar huis nemen en de meesten waren blij dat we weer in de haven waren. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DINSDAG 16 JULI


ABNORMAAL DE DINSDAGPLOEG MET 42 HAAIEN AAN DE HAAL


Op dinsdag 16 juli met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Dirk, Fons, Cor, Mark, Ad, Ben, Jan en Mart. Om 7.30 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie en de plaatsloting konden we vertrekken. Er hing een beetje mist maar voor de rest was het mooi rustig weer met een vlak zeetje. De watertemperatuur is inmiddels 17 graden. Er werd koers gezet richting ZBJ.

Al snel na het ankeren kwamen de eerste visjes boven voornamelijk schar, wijting, rode poon, makreel, horsmakreel en een mooie gul. Maar het duurde niet lang of Cor toverde het eerste haaitje al naar boven en dat ging de gehele dag door. Ook de NAUTILUS en WIESJE waren er bij komen liggen in de buurt. De aasvoorziening was vandaag speciale steekzagers en uiteraard speciale leeglopers en ook de speciale haaienlijnen van Mister Gastel deden het weer uitstekend. Er werd zoals gebruikelijk op dinsdag slechts met 1 hengel per persoon gevist. Ad had voor iedereen nieuwe haring meegebracht met ui en zeekraal en dat was me een partij lekker. Ook de soep en de meegebrachte ballen werden met smaak verorberd.

De prijs van de gratis loterij was voor Jan en kreeg een koeltas van IMAX (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Mart met een haai van 86 cm en kreeg een onderlijnenmap/doos van IMAX en een Noorwegen haspel (gefeliciteerd). Mart was vandaag spekkoper met 10 haaien wat het grootste aantal is wat op 1 dag is gevangen door 1 persoon op de Big Marlin (gefeliciteerd) Ben had 6 haaien, Mark had 6 haaien, Fons had 6 haaien, Jan had 4 haaien, Cor had 4 haaien, Ad had 3 haaien en Dirk had ook 3 haaien dus een uitzonderlijk totaal vandaag van maar liefst 42 stuks wat voor ons een absoluut record is. Alles weer gemerkt en geregistreerd wat het totaal dit seizoen al op 152 stuks brengt terwijl we er vorig jaar op het hele seizoen 122 stuks hadden. Dus dat beloofd heel wat met het haaienfestival in augustus. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
MAANDAG 15 JULI


ZON ZEE EN IEDEREEN TEVREE


Op maandag 15 juli was de Big Marlin afgehuurd door de Limburgse Zeevissers uit Hasselt (B) met een groep van 12 personen voor een combitocht van ankervisserij en makrelen. Om 5.30 uur was iedereen al aan boord en na een bak koffie konden we al vroeg het ruime sop kiezen. De wind was westnoordwest kracht 2 en de golfhoogte was ongeveer 30cm. De zon kwam er al vroeg door en het werd een heerlijke zomerse dag. De watertemperatuur zit rond de 16,5 graden.

Om 7.15 uur ving Jean Pierre zijn eerste haai al en even later was het Dominique die er een ving maar Jean Pierre ving er nog een van maar liefst 97 cm. Ook kwam er veel kleine schar en wijting naar boven alhoewel er mooie wijtingen tussen zaten. Ook vriend zeehond kwam weer een kijkje nemen. Ook komt er steeds meer horsmakreel zich melden. De aasvoorziening was leeglopers. We hebben tot 10.30 uur anker gevist en zijn toen richting Zeebrugge gegaan voor de snelle jongens.

Daar aangekomen lagen de Nautilus en Maatje Adriana daar al te driften in de meeuwen en het was echt bingo met bonkers van makrelen. Voor de soep was er weinig tijd maar werd toch tussendoor uitgelepeld. De koelboxen werden gestaag gevuld en om 13.30 uur zijn we weer naar Neeltje Jans getuft. Iedereen had een berg makreel en wat schar en wijting en de 3 haaien. De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Jean Pierre met zijn haai van 97 cm en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd) Dit was weer een superdag voor iedereen en zeg nou zelf waar kun je nog beter vertoeven met zulk weer dan op de grote plas. Allemaal weer bedankt en tot in augustus.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZATERDAG 13 JULI


´T SCHARREKE WAS VANDAAG ´T SHARKSKE


Op zaterdag 13 juli was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t scharreke uit Kalmthout (B) met 9 personen. Om 8.00 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie konden we vertrekken richting ZBJ. De wind was noordwest kracht 3 en een golfhoogte van amper 40cm, dus mooi weer weinig wind en een zo goed als vlak zeetje. Dus het beloofde een gezellige dag te worden. Iedereen had er wel zin in en de voorzitter had Belgiese bonbons meegebracht.

Na geankerd te hebben kwam er al gelijk vis naar boven meestal met de drie gelijk van het formaat van de afgelopen dagen. Ook een paar makrelen,horsmakreel en steenbolk. De aasvoorziening was vandaag hoofdzakelijk leeglopers en een enkele zager. De onderlijnen veelal van MG. Er is de gehele dag continu vis gevangen. Ook Wiesje, Nautilus, De Pirate en Qua Vadis waren ook op haaienjacht en lagen allen in de buurt van de Big Marlin. Het was een gezellige boel onder elkaar. Ondanks het warme weer ging de soep er weer goed in. De prijs van de gratis loterij was voor Freddy en kreeg een onthaaktang en onderlijnen van MG (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was voor Mark met een haai van 91 cm en kreeg een zitemmer/rugzak (gefeliciteerd).

Mark wist vandaag 5 haaien te vangen, Freddy 4 haaien, Ronald 2 haaien en Ludo 1 haai. Dus vandaag alweer 12 stuks gemerkt en dat brengt het totaal op 107 stuks. Ook de andere charters vingen allemaal haai. Dus voor iedereen weer een superdag met allemaal tevreden klanten over de gehele linie. Om 15.30 uur hebben we het anker opgehaald en zijn terug naar Neeltje Jans gevaren. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer in augustus.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 12 JULI


MET LAMBERT JANSEN WEER MOOIE KANSEN


Op vrijdag 12 juli was de Big Marlin weer afgehuurd door Lambert Jansen met een groep van 9 personen voor een dagje anker te vissen. Om 6.00 uur was iedereen aanwezig omdat we vroeg zouden vertrekken i.v.m. de Rally in Achtmaal en het parcours om 17.30 uur werd afgesloten. Na een bak koffie zijn we richting Zuid Steenbanken gegaan. Het was droog maar bewolkt weer de wind noordoostelijk kracht 3-4 en golven van ongeveer 80 cm en de watertemperatuur schommelt nog steeds rond de 16 graden.

Omstreeks 7.30 uur had Teun zijn eerste haai al te pakken en er kwam schar en wijting in overvloed naar boven en alleen de mooiere exemplaren werden meegenomen. Ook kwam er bot, makreel en horsmakreel naar boven. Het is niet normaal zoveel wijting zit er nu en in de wijtingtijd hebben we er bijna geen gezien. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de onderlijnen van het type MG. De soep werd door allen weer zeer gewardeerd alsook de paardenworst van Teun en de rookworst van Lambert. Voor iedereen zat er een leuk portie mooie vis in de koelboxen. Om 14.30 uur anker op en vlug terug naar de haven.

De prijs van de gratis loterij was voor Teun en kreeg een tas van Imax (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was voor René met een haai van 86 cm en kreeg een stoel/emmer/rugzak van R.T. (gefeliciteerd). In totaal werden vandaag alweer 18 haaitjes gevangen (13 vrouwtjes en 5 mannetjes) Teun wist er 4 te vangen, René ook 4 stuks, Pieter 3 stuks, Arnold 2 stuks, Lambert 1 stuks, Paulus 1 stuks, Willem 1 stuks en de gebroeders René en Frans de Bruin 2 stuks, dus iedereen aan boord had in ieder geval 1 haai en dat is klasse natuurlijk. Iedereen heeft een uitmuntende visdag beleefd en dat is de uiteindelijke bedoeling. De haaitjes zijn allemaal weer gemerkt, geregistreerd, gefotografeerd en teruggezet. De teller staat nu al op 95 stuks. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 10 JULI


DE DINSDAG WEER EEN DAG DIE ER WEZEN MAG


Op dinsdag 10 juli met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Ben, Dirk, Cor, Mart, Dré, Fons en Jan Peter en zijn zoon Alard. Om 8.00 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie en de plaatsloting werd in overleg besloten om het aan de buitenkant van de kering te proberen, want er stond een noordooster kracht 5 en meer dan een meter golven. Daar was goed te vissen maar de vis deed het niet erg goed door de loeiharde stroming er werd 1 haaitje en wat schar gevangen. Toen de stroming minder werd was het alleen maar zeesterren opdraaien wat de klok sloeg.

In overleg toch besloten om naar de Zuid Steenbanken te gaan. Het was een woelig zeetje dus maar op het gemakje gevaren. Na geankerd te hebben duurde het niet lang of Ben had al een haai te pakken en Mart pakte er ook gelijk een en er volgde er nog velen over de gehele boot. Ook kwam er veel schar naar boven en wijting waarvan een groot gedeelte weer werden teruggezet, ook horsmakreel, bot, schol en rode poon werd er gevangen. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de onderlijnen van het type Mister Gastel deden het weer voortreffelijk. Uiteindelijk ving Ben 5 haaien, Mart 5 haaien, Dré 4 haaien, Dirk 3 haaien, Fons 2 haaien, Alard 2 haaien en Cor 1 haai. Totaal vandaag 22 haaien waarvan 6 vrouwtjes en 16 mannetjes die we allen weer gemerkt hebben. De teller staat nu al op 77 stuks dit seizoen.

De soep werd maar door 5 man op prijs gesteld en dat had te maken met de nogal onstuimige zee. Ook werd er minder gegeten en gedronken dan op een rustige dinsdag. Maar het was weer super gezellig aan boord ook de 2 nieuwkomers hadden het geweldig naar hun zin. Ook kon iedereen een leuk maal vis mee naar huis nemen. Om 15.30 uur het anker opgehaald en door een ruwe zee weer de ligplaats opgezocht. De prijs van de gratis loterij was voor Jan Peter Keep en kreeg een stoel/rugzak van R.T.(gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Mart met een haai van 86 cm en kreeg een zitemmer/tas van R.T. (gefeliciteerd). De watertemperatuur is rond de 16 graden en we kunnen stellen dat de haaien echt los aan het komen zijn. Dat beloofd een spektakel te worden met het haaienevenement SHARKATAG in augustus. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 7 JULI


MET GROEP VAN STANNEKE PEK NAAR DE TONGENSTEK


Op zaterdag 6 juli was de Big Marlin afgehuurd door Stanny Ansoms uit Loenhout (B) met een groepje van 7 personen. Om 5.30 uur was iedereen al aan boord want in vooroverleg was afgesproken dat we de tong zouden gaan belagen in de buurt van Zeebrugge (B). Na een bak koffie waren we al voor 6.00 uur door de sluis. Het weer was voortreffelijk en de watertemperatuur zit tegen de 16 graden.

We lagen al heel vroeg voor de kust van Knokke-Heist voor anker. De beet kwam er al gelijk in omdat we nog stroming hadden van het afgaande getij. De eerste tongen en enkele gullen waren een feit. Er werden ook heel wat ondermaatse tongetjes en een paar ondermaatse gullen werden terug gezet. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers, de onderlijnen waren van Vriends Hengelsport en MG. Het formaat van de tong zit veelal tussen de 24 en 28 cm, een enkeling passeerde de 30 cm. Het nadeel van het tongvissen daar is dat bijv. tijdens de kentering zonder stroming er helemaal geen vis is te vangen. Ook lagen er nog tientallen andere bootjes te vissen.

De soep en de worst lieten zich ook weer goed smaken. We hebben gevist tot 15.00 uur omdat de stroming er toen weer helemaal uitviel. Iedereen had wel een maal tong en Stanny had ook nog een flink portie hoofdkrabben. Zelf heb ik ook kunnen meevissen en enkele maaltjes tong in de vriezer kunnen stoppen. En nu maar hopen dat de tongen ons achterop zijn gezwommen want dan zitten ze wat korter bij voor ons. De gratis loterij was voor Mark en kreeg een Imax tas (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor André met een gul van 58 cm en kreeg een rugzak/emmer/kist van R.T. (gefeliciteerd) Het was een mooie gezellige visdag met een super gezellige groep Belgen. Allemaal weer bedankt en tot in augustus.

SCHIPPER NAAST M..
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 7 JULI


HET WEER WAS GOED MAAR GEEN VIS IN OVERVLOED


Op vrijdag 5 juli was de Big Marlin afgehuurd door een groepje van 7 personen om voor anker te vissen voor een wrakje. Tegen 6.00 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie konden we vertrekken. Alleen de voorspelling van de golfhoogte kwam niet uit want er stond buitengaats een dikke meter golven. In overleg werd er besloten om maar rustig aan naar een wrakje te varen op 25 mijl afstand en maar hopen dat het dan wat rustiger was geworden. Zo gezegd zo gedaan en toen we na twee en een half uur op de stek aankwamen was het inderdaad rustiger alhoewel er toch mensen aan het bijvoeren waren.

Na geankerd te hebben kwam er wel wat gul naar boven met enkele mooie exemplaren ertussen, na een poosje toch maar besloten om een ander wrak aan te doen op 38 mijl maar daar lag al een bootje op maar omdat dit een groot wrak is er maar bij geankerd maar de stroom was er zo goed als uit en dat was ook niet alles . Toen een wrakje aangedaan op twee en een halve mijl en daar kwam wel wat vis af voornamelijk gulletjes van rond de 40 cm die allemaal netjes zijn terug gezet. (klasse) Verder zijn er twee polakken gevangen,twee rode ponen, pieterman, schar, horsmakreel , blauwe makreel en steenbolk. De aasvoorziening was leeglopers en mesheften ook werd er veel kunstaas gebruikt.

Op de terugweg nog een wrakje aangedaan maar dat leverde ook niet al teveel op. Maar de mensen hadden het toch wel naar hun zin want het was erg goed weer geworden en ze hebben de gehele dag door een visje kunnen vangen. Maar wat mij betreft heb ik het weer wel gezien op de wrakken voorlopig. Maar al bij al een gezellige dag met een uiterst gezellig groepje onder leiding van Jan Noordam. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 7 JULI


ZOALS DE OUDEN ZONGEN ONTBRAKEN DE TONGEN


Op donderdag 4 juli met de Big Marlin op pad geweest voor de senioren opstapdag met 8 personen, 4 Belgen en 4 Brabanders. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie even overlegd wat we gingen doen omdat het tot nu toe nog niet veel is onder de kering. Unaniem werd besloten om het eens aan Westkapelle te proberen op de tong bij het kleine vuurtorentje. Maar daar stond een dikke meter golven dus dan maar naar de Joosjesweg en daar waren de golven in ieder geval een stuk minder.

Geankerd op ons vertrouwde plekje ging de boot op de wind liggen en was het lastig vissen met de stroom dwars onder de boot door. Er kwam wel vis boven, horsmakreel, schar, kleine schol, enkele botten maar geen tong. Tegen de middag even naar collega de Zeearend geroepen want die lag voor de kering en die vertelde dat ze wat schar en een paar haaitjes hadden. De vissers op het dek hadden het meegekregen en hadden hun hengels al opgedraaid. Dus anker op en naar de kering. Daar aangekomen geankerd op 28 meter en daar was het vrij rustig dus de soep maar gelijk opgezet. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers, de onderlijnen van Vriends Hengelsport en MG. De ploeg Belgen hadden voor iedereen volop koffiekoeken en servela´s meegebracht.

Na de soep ving Patrick de eerste haai en een poosje later ving hij een mooie pijlstaartrog en Flip Wouts wist een haai van 81 cm boven te halen en even later een super mooie kreeft. Frank de Cock kreeg een enorme run op zijn hengel bij het binnen draaien en wat bleek de makreel die zijn haak had gepakt was net achter de kop afgebeten (dat was zeker geen gladde!!!) Ook Ludo, Dré en Mark vingen haai. Al bij al nog een hartstikke mooie visdag beleefd met 7 haaien en een pijlstaartrog die allen weer zijn gemerkt en teruggezet met als bonus die geweldige kreeft. De prijs van de gratis loterij ging naar Philippe Collins en kreeg een Imax tas (gefeliciteerd) de prijs voor de langste vis was voor Flip Wouts met een haai van 81 cm en kreeg een Imax onderlijnenmap/doos/tas. (gefeliciteerd). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 3 JULI


VANDAAG WAS HET HAAIEN GRAAIEN (18)


Op dinsdag 2 juli met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg. Vandaag met 8 personen t.w. Dirk, Fons, Cor, Ben, Mart, Leo, Jan en Mark. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie even overlegd wat we gingen doen vandaag. Er waren mensen bij die wilden op de tong en er waren mensen bij die wilden sharken dus moest er gestemd worden. De tongenmeppers trokken aan het kortste eind. Het was droog maar bewolkt weer met weinig wind en de watertemperatuur is 15,5 graden Het zeetje was zo goed als vlak en de stekkeuze was vandaag in de buurt van de ZBJ.

We lagen nog maar amper geankerd en Mart had zijn eerste haai al te pakken en er kwam veel schar naar boven en ook veel wijting en die was veelal rond de 26 cm dus net ondermaats maar er zaten ook enkele mooie maatse bij en voor de rest wat horsmakreel. De schar en wijting was wel iets kleiner dan vorige week maar dat had veelal met het tij te maken want het was daags voor doodtij. Cor had voor heerlijk gebak gezorgd van een Nederlands kampioen banketbakker uit Vught. Over de soep vandaag weer geen klagen en over de meegebrachte pakken noodrantsoen ook niet. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de zeehond was ook weer op zijn post. Mart was vandaag spekkoper met maar liefst 7 haaien gevolgd door Mark met 4 haaien, Dirk 2 haaien, Jan 2 haaien, Leo 1 haai en Ben 1 haai. Jan ving de langste een mannetje van 92 cm. Fons had een hondshaai.

Dus vandaag alweer 18 haaien gemerkt en dat brengt de teller dit seizoen al op 48 stuks. De onderlijnen van het type MG deden het weer goed voor de haaien. Iedereen had het denk ik weer wel naar zijn zin vandaag misschien op een enkele tongenmepper na. Voor mij en de rest zijn dit topdagen. De prijs van de gratis loterij ging naar Cor en kreeg een IMAX voorraaddoos (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Jan en kreeg rugzak/zitemmer van R.T. (gefeliciteerd) en iedereen ging met een leuk maaltje vis naar huis. Allemaal weer bedankt en tot in de tongentijd.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 26 JUNI


PLOEG VAN DINSDAG HAD WEER EEN PRACHTDAG


Op dinsdag 25 juni met de Big Marlin weer op pad geweest met de alom bekende dinsdagploeg. De groep bestond vandaag uit 9 personen t.w. Ben, Mart, Ad, Cor, Dirk, Fons, Jochem, Wiek de Komiek en de rijschoolhouder uit Zierikzee Fred Blommaert. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we het ruime sop kiezen en de keuze was gevallen op het Steendiep. Het was onverwacht mooi weer geworden want het was droog en zonnig, bijna geen wind en golven en de watertemperatuur van nog maar slechts 14,7 graden.

Dirk had voor vlaai met slagroom gezorgd omdat hij 65 jaar was geworden (gefeliciteerd) en dat maakte dat we vandaag zeven 65 plussers aan boord hadden. Jochem had drank uit de streek meegebracht namelijk boluslikorette. Na geankerd te hebben kwam er al vlug vis boven voornamelijk schar en minder wijting dan de vorige keer en ook kleiner ook wat horsmakreel de schar was van een mooi formaat. Ook kregen we bezoek van 3 bruinvissen en een zeehond die wel erg kort bij de boot de terug gegooide vis kwam ophalen. Er liep wel erg veel stroom vandaag want het was daags voor springtij. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De onderlijnen merendeels van het type Mister Gastel.

Over de soep waren geen klachten maar de meeste hadden wel buikpijn maar dat was van het lachen met Wiek de Komiek want hij was weer los vandaag. Fons ving vandaag de eerste haai een vrouwtje van 66 cm, Fred een mannetje van 64 cm, Mart een mannetje van 67 cm, Dirk een joekel van een mannetje van 97 cm, Jochem een mannetje van66 cm, Fons alweer een vrouwtje van 75 cm, toen Fons alweer een mannetje van 74 cm en Ad een mannetje van 65 cm. Dus vandaag alweer 8 stuks gemerkt. De prijs van de gratis loterij ging naar Cor een kreeg een koeltas van Imax (gefeliciteerd) en de prijs van de langste vis was uiteraard voor Dirk en kreeg een rugzak/zitemmer van R.T. (gefeliciteerd). Het was een heerlijke zomerse super mooie visdag en iedereen was uiterst tevreden en het meegebrachte eten en drinken was eigenlijk weer teveel van het goede. Allemaal weer bedankt en tot de volgende weer maar.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZATERDAG 22 JUNI


VLAMINGEN, ZUID HOLLANDERS , ZEEUWEN, ZEEHONDEN EN VEEL MEEUWEN


Op donderdag 20 juni met de Big Marlin op pad geweest met de senioren na een verplichte stilligperiode van twee en een halve week door een ongelukkige val van het dak. Maar alles is gelukkig weer op zijn pootjes terecht gekomen. Om 7.30 uur waren de 8 opstappers aan boord. Marc de Vroe met een groepje van 4 Vlamingen, 2 Zeeuwen Ad en Dirk en 2 Zuid Hollanders Haksteen en Bley. Het was een beetje mistig, droog en weinig wind en de watertemperatuur is rond de 15 graden. Na een bak koffie in overleg besloten om nog niet voor de kering te vissen omdat er nog te weinig vis zit en iedereen het wel zag zitten om misschien een haaitje te vangen.

Dus vol goede moed richting ZBJ en onderweg nog een kolonie zeehonden gespot. Daar aangekomen en na geankerd te hebben op 22 meter werd er al gelijk vis boven gedraaid heel veel schar waarvan de helft weer terug gezet werd evenals de wijting die massaal vertegenwoordigd was maar er konden behoorlijk wat mooie maatse meegenomen worden. Maar ook kwam er horsmakreel, makreel en schol naar boven. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de onderlijnen van het type Mister Gastel. De soep was weer zeer geliefd.

Om 10.00 uur pakte Dirk de eerste haai een mannetje van 91 cm en om 12.30 uur pakte hij er nog een van 70 cm. Ook Makkie wist er 2 te vangen een van 82 cm. en een van 70 cm. Ad Nieuwdorp wist er ook 2 te vangen allebei 79 cm. en Gerard Bley ving een vrouwtje van 84 cm. Dus vandaag alweer 7 stuks gemerkt, geregistreerd en terug gezet. De prijs van de gratis loterij was voor Ludo en kreeg een koffer vol met nylon en lijnen van MG. (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Dirk en kreeg een coolbag van IMAX een onthaaktang en een Noorse handlijn (gefeliciteerd). Het was weer een supergeweldige visdag met alweer alleen maar tevreden mensen en daar doen we alleen maar voor. Om 17.00 uur weer in de haven en vlug bij Kees en Marianne een frietje en een gebakken visje gegeten want we hadden vergadering in de Wouwse Tol bij Bergen op Zoom van DE NEDERLANDSE CHARTERBOOT VERENIGING. Ook de collega´s van de VALKYRIE, HAPPY-FISHERMAN, PIRATE2, WIESJE, ZEEAREND, NAUTILUS en de MARIE-LOUISSE waren aanwezig. Binnenkort meer info over deze vereniging. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

KREUPELE SCHIPPER NAAST M
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 31 MEI


SENIOREN BLIEZEN HOOG VAN DE TOREN


Op donderdag 30 mei was het een opstapdag voor senioren op de Big Marlin, vandaag met 6 personen t.w. Paul, Georges, Freddy, Fons, Dirk en Dré. Om 8.00 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie even overlegd wat we gingen doen omdat er voor de kering nog steeds weinig vis te vangen is. Besloten werd om toch maar naar het Steendiep te gaan met een geringe bijbetaling. De wind was ten opzichte van gisteren een stuk minder en het was droog, de golfhoogte was een dikke halve meter en de watertemperatuur nog steeds maar 11 graden.

Na geankerd te hebben weer gelijk volop vis maar vandaag zaten er wat meer kleinere bij wat de schar betreft bij de wijting zaten verschillende mooie exemplaren bij. De aasvoorziening was vandaag leeglopers, tappen, mesheften en steekzagers. Het was zeer comfortabel vissen vandaag op de Big Marlin met slechts 6 personen. Er werd vandaag alleen maar echte grote vis meegenomen en als je dan ziet hoeveel dat is dan is er maar een woord voor en dat is geweldig. Er werd weer volop gegeten en gedronken en het leek wel op een dinsdag. Alleen geen uiensoep maar tomaten. De onderlijnen waren van MG.

Dirk ving de eerste haai een mannetje van 85 cm even later ving Dré een vrouwtje van 63 cm. Paul ving een mannetje van 76 cm. Even later ving Dré een hondshaai van 60 cm een mannetje en weer even later ving Dré een glad mannetje van 74 cm en of dat niet genoeg was pakte hij er vlak erna nog een mannetje van maar liefst 93 cm. Dus alweer een geslaagde dag voor iedereen met 6 haaien en we hebben nu in 3 dagen 15 haaien kunnen merken dus het beloofd wat de komende tijd. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 31 MEI


DE DAG VAN TON VAN KOOTEN IS WEER GOED AFGELOPEN


Op woensdag 29 mei was de Big Marlin afgehuurd door Ton van Kooten met een groep werknemers en oud werknemers van glasfabriek Leerdam met 10 personen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie werd overlegd om naar de stek van dinsdag te varen. De wind was westelijk kracht 4 en de golfhoogte was ongeveer 60 cm. Het regende wel flink en de watertemperatuur is rond de 11 graden.

Na geankerd te hebben in het Steendiep kwamen de eerste vissen al snel naar boven. In hoofdzaak allemaal schar de grootste helft van een zeer mooi formaat. Ook kwam er redelijk wat wijting naar boven waar toch redelijk wat maatse tussen zaten. Al snel had Ton zijn eerste haai te pakken van 82 cm en kon zijn dag al niet meer stuk ook good old René Shaefers (78 jaar) wist even later een haai te vangen van 64 cm en wat later ving hij ook nog een gul van 44cm. Ook kwam er nog een mooie bot naar boven en het aas was leeglopers.

Maar good old Lambert Jansen (80 jaar) was iedereen te glad af met een gladde haai van maar liefst 90 cm, ook Ton ving zijn tweede eentje van 62 cm. Na de soep werd de zee hobbeliger want de wind was toegenomen naar kracht 5 en het regende pijpenstelen en de golfhoogte liep tegen de meter. De prijs van de gratis loterij was voor Arie en kreeg een tas/map van Imax (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Lambert en kreeg een onderlijnenmap en een rugzak/stoel van Imax (gefeliciteerd). Dit was qua visvangst er weer een uit de duizend alleen de regen en de wind dat was wat minder. Alles en iedereen weer tevreden. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. En alweer 4 haaien vandaag.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 29 MEI


EERSTE HAAIENTRIP MET 5 HAAIEN IN DE KNIP


Op dinsdag 28 mei met de Big Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg met 8 personen. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de plaatsloting werd in overleg besloten om eens te kijken of de haaien al gearriveerd zijn in het Steendiep. Aanwezig waren Dirk, Jan, Leo, Cor, Ad, Fons, Louis en Patrick. Het was droog weer en een oostelijke wind kracht 4-5 en de watertemperatuur is een kleine 11 graden.

Na geankerd te hebben kwamen de scharren veelal met de drie gelijk boven en ook nog van een zeer mooi formaat. Ook kwam er goed wat wijting naar boven waarvan verschillende mooie maatse. Opeens riep Ad om het schepnet en even later was de eerste haai dit seizoen een feit. Even later was Jan de gelukkige en haalde er een boven van 76 cm en Patrick een kleintje en later verspeelde hij nog een mooie omdat de slip iets te vast was afgesteld. Toen was Dirk aan de beurt en ving er een van 83 cm. Even later ving Patrick er alweer een. Na de soep bleven de scharren gestaag doorbijten en er kwamen ook nog een paar botten boven en Jan ving ook nog een mooie maatse tong. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Ook eten en drinken was er weer in overvloed.

De gratis loterij was voor Patrick en kreeg een koeltas van Imax (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Dirk en kreeg een visbroek van Imax (gefeliciteerd). Er werd vandaag veel heel veel mooie schar gevangen en het was een supermooie gevarieerde visserij. Vorig jaar vingen we de eerste haaien op 23 mei dit jaar op 28 mei. Vandaag hadden we er 5 stuks en dat is een mooi begin. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
MAANDAG 20 MEI


MET FRANS VERSLUIS ZAT HET WEL PLUIS


Op zondag 19 mei eerste pinksterdag was de Big Marlin afgehuurd door Frans Versluis uit Tilburg met 8 personen van Janssens Orient Perzische Tapijten uit Tilburg. Om 7.00 uur was iedereen aan boord omdat er later in de middag meer wind werd voorspeld. Na de koffie werd er in overleg besloten om weer naar het Westgat te gaan, het was droog weer en de wind was noordoost kracht 3-4 en ongeveer een dikke halve meter golven. Ook de Andromeda was weer van de partij vandaag. De watertemperatuur is 10,9 graden.

Weer geankerd in de buurt van de stek van gisteren en er kwam weer heel veel vis naar boven alleen de maat was duidelijk kleiner dan gisteren maar toch behoorlijk wat wijting waaronder mooie maatse en ook weer enkele botten en geen enkele schol. De aasvoorziening was leeglopers en kweekzagers. Gisteren waren de onderlijnen merendeels van het type M.G. vandaag merendeels van Hengelsport Vriends. Rond de middag na de soep was vandaag Kees Janssen de klos en maakte een mooie voerstek. Maar hij won wel de dagprijs voor de langste vis namelijk met een mooie horsmakreel een ontving een mooie hengel van Ron Thompson (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Wesley en kreeg een map/hoes/pet (gefeliciteerd).

Iedereen had weer een succesvolle visdag en veel meer dan voldoende vis om mee naar huis te nemen. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer maar weer. De dag voor de mensen met een beperking van Stichting Arduin is definitief op 12 augustus meer info hierover kunt u vinden op deze site onder de rubriek AGENDA. Voor de SHARKATAG op 7-8-9 augustus kunt u mailen naar  haaien@sportvisserijnederland.nl
 

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
MAANDAG 20 MEI


´T SCHARREKE CONTRA ´T SCHARREKE


Op zaterdag 18 mei was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t scharreke uit Kalmthout (B). De groep bestond uit 9 personen en waren al voor 7.00 uur aan boord want ze wilden vroeg vertrekken en vroeg terug zijn want Freddy moest naar een vijftigjarige bruiloft. Na de een bak koffie werd onderling besloten na de plaatsloting voor het Westgat. Vandaag werd er zuidwest 5 afgegeven en een golfhoogte van 75 cm. De watertemperatuur is 10,8 graden en het was droog weer.

Het gezelschap bestond uit Guido, Grote Guy, Georges, Paul, Dirk, Mark, Sjef, Freddy en Ludo. De zee was rustiger dan gisteren maar er stond nog wel driekwart metertje wat voor Ludo later nog net iets teveel bleek te zijn. Ook de Maatje Adriana en de Andromeda hadden in de buurt geankerd wij lagen op ongeveer 12 meter. De aasvoorziening was leeglopers, steekzagers en ensis. Er kwam heel veel vis naar boven hoofdzakelijk schar de helft voor de teruggooi en de andere helft voor de pan maar er waren mensen bij die er toch 80-90 stuks meegenomen hebben voor de pan en dat is natuurlijk super. De soep liet zich ook weer goed smaken.

De schol liet het ook vandaag weer afweten maar wat opviel was dat er regelmatig wijting naar boven kwam waaronder diverse maatse echter nog wel mager. Ook weer enkele botten en twee mooie tongen. Georges en Freddy waren de tongenmeppers. De prijs van de gratis loterij ging naar Grote Guy en ontving een map en een tas van Imax (gefeliciteerd) en de langste vis was voor Sjef met een bot van 37 cm en ontving een rugzak/stoel en riem (gefeliciteerd) ook mocht Freddy zijn prijs in ontvangst nemen voor de langste vis van de club over 2012 namelijk een bootbox beschikbaar gesteld door Big Marlin (gefeliciteerd) voor een gul van 47 cm. Iedereen heeft weer een succesvolle visdag beleefd en allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
MAANDAG 20 MEI


MET GOLVEN VAN EEN DIKKE METER WORDEN SOMMIGEN STEEDS BLEKER


Op vrijdag 17 mei was de Big Marlin afgehuurd door Martin van Gurp met 8 personen van constructiebedrijf Overlasco uit Vlissingen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Er werd in overleg afgesproken om het in het Westgat te proberen want er werd noordwest 4-5 afgegeven en golven van tegen de meter. Na rondvraag hadden ze allemaal zeebenen. De watertemperatuur is momenteel 10,5 graden. Twee broers Willem en Sam, Michel, Jakko, Henry, Martin en twee Portugezen vormden het gezelschap.

Met het heenreis viel het zeetje niet tegen maar na gelang de dag vorderde stond er een ruime meter golven en dat werd de Portugezen net iets teveel en die maakte allebei een mooie voerstek en werden echte blanke Portugezen. In de ochtend was het droog maar in de middag kregen we regen. Maar voor de tijd van het jaar is het natuurlijk veel te koud. Aan de stuurboordkant werd duidelijk meer vis gevangen en de aasvoorziening was leeglopers en scheermessen. Rond de middag na de soep kreeg Sam het ook even kwaad maar hij kon gelukkig door blijven vissen.

Er werd na omstandigheden goed vis gevangen en de hoofdmoot was schar en we hebben slechts een paar botten gezien en de schol lijkt geheel verdwenen te zijn. De prijs van de gratis loterij was voor Martin en hij ontving een koffer gevuld met nylon (gefeliciteerd) en of dat niet genoeg was ving hij ook nog de langste vis namelijk een bot van 37 cm en ontving een tas en een onthaaktang van Imax (gefeliciteerd). Het was een hobbelige maar een zeer gezellige visdag met goed gehumeurde personen en ze gingen toch met een mooi zooitje vis naar huis. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 10 MEI


MET HEMELVAART WEINIG VIS OP DE MENUKAART


Op donderdag 9 mei op pad geweest met de 55 plussers opstapdag. Vandaag met 6 personen en om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie hebben we onderling besloten om aan de binnenzijde van de kering te vissen omdat er windkracht 6 werd afgegeven uit het zuidwesten. Het was wel droog en de watertemperatuur is 10,5 graden. Er stond wel wat golfslag maar dat viel wel mee alleen met weinig stroom ging de boot deels op de wind liggen en dat is vervelend vissen.

Mark had 3 maten meegebracht t.w. Ludo, Etienne en Koen. Gunther had ook zijn maat Patrick meegebracht. Stuk voor stuk allemaal gezellige gasten waar een gezellige dag voorop staat. We hebben geankerd op 20 meter en het duurde even voor er vis boven kwam omdat het tegen de kentering liep. Af en toe kwam er een schar binnen van het formaat medium. Na de kentering kwam de wind en de stroom uit een richting en was het aangenaam vissen. Nu kwam er een visje meer boven maar het was geen gekkenhuis, alleen Koen wist ze met de drie gelijk te vangen. Mark ving een bot maar Gunther ving een mooier exemplaar en even later een gulletje net onder de maat en Patrick ving nog een mooie noordzeekrab.

Na de soep en de worst in de middag kwam er zo nu en dan nog een visje boven maar het hield niet over. De prijs van de gratis loterij was voor Gunther en kreeg een aaskoeltas van Imax (gefeliciteerd). We hebben gevist tot 15.30 uur en zijn toen weer aangemeerd aan het ponton. Niet veel vis maar wel een gezellige visdag voor iedereen. Nog even geduld en dan gaan we de zomervis vangen voor de kering. De boottocht voor de mensen van Arduin met een beperking gaat definitief door hoogstwaarschijnlijk op 12 juli. Met de sponsors zijn we zo goed als rond meer hierover kunt u lezen in de eerst volgende vangstberichten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 10 MEI


TEAM ZEEVISSPORT KWAM GEEN VIS TEKORT


Op woensdag 8 mei was de Big Marlin afgehuurd door het team van Zeevissport met 8 personen. Om 7.oo uur was iedereen aan boord en na de plaatsloting en een bak koffie werd besloten om het in het Westgat te gaan proberen. Het was droog weer en er hing een klein beetje mist en de watertemperatuur is rond de 10 graden. Onderweg tussen de platen gevaren voor de zeehonden te bekijken en er lagen er wel een 80 stuks. Maar tussen de platen is het varen niet geheel zonder risico want we kwamen toch even aan de grond te zitten maar konden gelukkig op eigen kracht loskomen.

Geankerd in de buurt van de WG1 op 11 meter dus iets ondieper dan dinsdag en dat was een goede keuze want er is de gehele dag door heel veel vis gevangen waarvan 28 maatse schollen. Ook de botten waren vandaag talrijker. De schar was fifty-fifty wat de maat betreft maar er zaten geweldig veel zeer mooie exemplaren bij. De gehele dag het ene triplet na het andere en de aasvoorziening was leeglopers en de gebroeders Tullenneers hadden een pot met geprepareerd schelpaas achter gelaten voor het team de geur was wel onfris maar vangen dat was niet normaal vooral de bot was er gek op. Ook hadden ze zoute pieren en zagertjes meegebracht. Na de soep en de worst ging het feest gewoon door. Er kwam zelfs wijting en tong boven van de maat.

De prijs van de gratis loterij ging naar Eelco en kreeg een Imax voorraaddoos en 5 onderlijnen van Mister Gastel (gefeliciteerd). Met dit soort verzwaarde lijnen werd overigens de gehele dag door iedereen gevist. Leon van Westen de organisator ving een bot van 38 cm maar dat was niet lang genoeg want Bram ving er een van maar liefst 44 cm en kreeg daarvoor een koeltas en een doos/map van Imax (gefeliciteerd). Dit was weer eens een dag met een gouden randje want er waren mensen bij die aantallen met drie cijfers hebben gevangen. Leon, Eric, Eric, Jan, Eelco, Bram, Harm en Adrie allemaal bedankt voor deze super fijne visdag die jullie niet snel zullen vergeten. Voor verslagen van het team kijk op www.zeevissport.com 

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DONDERDAG 9 MEI


GEROOKTE WIJTING, WHISKEYLIKEUR EN EEN GOED HUMEUR


Op dinsdag 7 mei met de Big Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg t.w. Ben, Mart, Dirk, Fons, Cor, Mark en de gebroeders Alain en Isi Tulleneers. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en de loting werd in overleg gekozen voor het Westgat omdat het daar afgelopen zondag super was. Het was droog weer maar bewolkt en de wind was matig uit noordelijke richting kracht 3-4 en de golfhoogte was ongeveer 40 cm. De watertemperatuur is 9,5 graden.

Onderweg nog even door het platengebied gevaren om een 50 tal zeehonden te bewonderen en bij de WG1 geankerd op 12 meter. Er werd vrijwel gelijk vis gevangen en schar was de hoofdmoot maar er zaten zeer mooie exemplaren bij en de kleintjes werden teruggestuurd. De schollen lieten het ten opzichte van zondag afweten want er werden er maar 12 maatse gevangen ook met de botten was het wat minder dan zondag. Maar alleen de grootste werden meegenomen en iedereen had een berg vis voor de consumptie. De aasvoorziening was leeglopers, tappen en scheermessen. De onderlijnen grotendeels van M.G.

Mark ving de langste vis vandaag een bot van 40 cm en kreeg een Imax pakket (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Alain en kreeg een tas van Imax en een klos nylon van Okuma (gefeliciteerd). Te eten en te drinken was er weer zat zoals soep, eierkoeken, worst, balletjes, bier en borrels. Alain had gezorgd voor gerookte wijting en zijn broer voor pudding met whiskeylikeur en verse slagroom zo zie je dat we weer in de watten gelegd waren vandaag. Iedereen weer tevreden en twee kilo aangekomen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 5 MEI


IN HET WESTGAT BOT EN SCHOL ZAT


Op zondag 5 mei was de Big Marlin afgehuurd door gebroeders Ron en Lucien van Dijck uit Achtmaal met een groep van 10 personen. Om 7.30 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie werd in overleg besloten om naar het Westgat te gaan om te kijken of daar wat grotere vis zou zitten. Het weer was goed met een zeer rustig zeetje en de watertemperatuur is iets boven de 9 graden. Om 8.15 uur hebben we geankerd in de buurt van de WG1 op 12 meter. De beet liet niet lang op zich wachten en uiteraard was het bingo want het was bijna allemaal mooie maatse vis op enkele scharretjes na.

Er kwamen heel veel mooie botten naar boven maar zeker zoveel echte grote schollen dus het was een zeer goede keuze die we gemaakt hadden. Even later kwamen de boten van de Edelkarper in de buurt liggen want die hadden een wedstrijd. Fred de rijschoolhouder uit Zierikzee en Tilburgse Willem 2 hadden het uitermate naar hun zin en heel veel lol. De onderlijnen van Mister Gastel en Hengelsport Vriends deden het beiden goed. Ook de 3 Belgen van Agfa-Gevaert wisten een zooi vis bij elkaar te vissen. De aasvoorziening was leeglopers.

Na de soep werd er nog steeds volop gevangen en dat ging door tot 15.15 uur en toen was het gebeurd met het aas en konden we terug naar het ponton. Maar iedereen had een berg mooie vis. De prijs van de gratis loterij was voor Johan en kreeg een bodywarmer (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor Hans met een bot van 40 cm en kreeg een Okuma Cortez hengel (gefeliciteerd). Het was een zomerse dag met veel mooie vis voor iedereen dus wat wil je nog meer. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. En de schollen zijn weer terug.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 5 MEI


MET SVEN HANNEMANN TOCH VISJES IN DE PAN


Op zaterdag 4 mei was de Big Marlin afgehuurd door Sven Hannemann uit het Limburgse Meers met een groep van 10 personen waarvan een tweeling van 13 jaar. Het was wel zonnig weer maar er werd veel wind afgegeven namelijk zuidwest kracht 5-6. De watertemperatuur is momenteel 8,5-9 graden. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie werd besloten om het toch maar buitengaats te proberen omdat de stroom toen nog met de wind meezat en het rond doodtij was.

De golven waren ongeveer een half metertje en we hebben geankerd bij de R1 op 14 meter en er kwam gelijk vis naar boven helaas wel aan de kleine kant. Maar er zaten ook een paar botten en schollen bij van een beter formaat. De onderlijnen waren van het type M.G. (Mister Gastel) en voor de aasvoorziening hadden we leeglopers. Na de soep en de kentering werden de golven 1 tot 1,5 meter en moesten we vluchten naar de R9 op 12 meter maar daar was visvangst helaas een stuk minder. Maar de sfeer aan boord was er niet minder om. Ook had Sven een echte Limburgse vlaai meegebracht(bedankt).

De prijs van de gratis loterij ging naar Lucien en kreeg hiervoor een bodywarmer (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging naar Ralf met een bot van 33 cm. en kreeg hiervoor een doos/map van Imax (gefeliciteerd). Ook kreeg de tweeling Luc en Rik een bodywarmer omdat ze 28 april jarig waren (gefeliciteerd). Iedereen had toch een fijne visdag beleefd maar er zat vandaag helaas niet meer in. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DINSDAG 30 APRIL


FAMILIE TULLENEERS UIT LANAKEN HADDEN ZE VOOR HET OPRAPEN


Op zondag 28 april was de Big Marlin afgehuurd door Alain Tulleneers uit Lanaken (B) met zijn broers Isi en Jean Pierre met zijn 2 adoptiekinderen Floor en Luc. Ook was er Robert Coolen bij met zijn zoon Emile die vandaag jarig was en 15 jaar werd (gefeliciteerd). Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken met zeer rustig weer en een watertemperatuur van 8 graden. In overleg werd er gekozen voor het Meerkerkgebied.

We hadden afgaand water en de vis begon na het ankeren op 16 meter vrijwel gelijk te bijten. De scharren vlogen werkelijk naar binnen maar helaas van de 10 gevangen vissen werden er 6 terug gezet omdat men de voorkeur had voor panvis. De aasvoorziening was leeglopers en zoute pieren. De hoofdmoot was schar ook werden er een paar ondermaatse wijtingen, 4 schollen en 4 botten gevangen waarvan Floor de langste had namelijk eentje van 42 cm en kreeg daarvoor de dagprijs namelijk een onthaaktang en een map/tassenset van R.T. (gefeliciteerd). De gratis loterij was voor Alain en kreeg een tele/geephengel van R.T.)gefeliciteerd).

Na de soep in de middag ging de stroom eruit en werd de vangst beduidend minder maar het zonnetje kwam er goed door. De boot was versierd met vlaggetjes vanwege de jarige en die kreeg van de schipper een mooi shirt en Luc kreeg een cap omdat hij volgende week jarig is. Er was vandaag veel aas nodig en heel bijzonder was het eigen gemaakt voerkorf/anker gewicht van roestvast staal wat er zeer goed uitziet en perfect werkt en een goed alternatief zou zijn voor loodvervanging. Het was druk want er lagen wel 12 bootjes inclusief de Andromeda, Zeearend en de Aisling. Het was een super gezellige visdag met alleen maar blije gezichten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
VRIJDAG 26 APRIL


OPSTAPDAG SENIOREN VERLIEP NAAR BEHOREN


Op donderdag 25 april was de eerste opstapdag voor senioren een feit. 4 mensen hadden zich aangemeld allen leden van T” Scharreke uit Kalmthout (B) t.w. Paul, Guy, Freddy en Dirk. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken naar de buitenkant van de kering. Er was zo goed als geen wind en het was bewolkt met wat mist. De watertemperatuur is 7,5 graden en het was nog afgaand water.

We hebben geankerd op 27 meter maar het leverde niet veel op alleen Guy ving een schar en een ondermaats gulletje tegelijk. Ook werd er nog een enkel scharretje en een meuntje gevangen. Maar het stroomde als een gek want het was 2 dagen voor springtij. In overleg zijn we verkast naar een diepte van 19 meter maar toen viel de stroom eruit en ging vrijwel gelijk het tij keren. Bij opkomend water begon de vis goed te azen en werd er redelijk tot goed gevangen in hoofdzaak schar van het formaat klein tot middel. 2stuks gelijk was de regelmaat maar soms ook 3 gelijk. We hebben ook enkele ondermaatse wijting gezien en een mooie pitvis. Slechts een enkele bot was van de partij. Dirk ving de eerste tong van dit seizoen aan boord. De aasvoorziening was leeglopers en zagers.

De erwtensoep werd vandaag goedgekeurd en met smaak verorberd. De prijs van de gratis loterij was voor Guy en kreeg een mooie telescoop geephengel van R.T.(gefeliciteerd). Na de middag kwam de zon erdoor en was het een bijna zomerse dag. Iedereen heeft een prachtige visdag gehad en waren enorm tevreden. En dat allemaal voor 50 euro inclusief alles. Vanaf nu gaan we elke donderdag als het weer het toelaat ook als de boot niet vol is
varen we uit. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 24 APRIL


DE DINSDAGGROEP HAD EEN HEKEL AAN UIENSOEP


Dinsdag 23 april met de Big Marlin weer op pad geweest met de alom bekende dinsdagploeg t.w. Ben, Jan, Leo, Wiek, Dirk, Fons, Louis en Cor. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na de koffie en appeltaart van Wiek werd er geloot om de plaats. In overleg werd er besloten om naar Westkapelle te gaan tenminste als we er konden komen. Er stond op dat moment een zuidwester kracht 5-6 en een golfhoogte van ongeveer anderhalve meter. De watertemperatuur is inmiddels 7,5 graden. Het was wat miezerig weer met later mist.

Op halve kracht zijn we naar het kleine vuurtorentje gesukkeld en het was nog best heftig toen we daar aankwamen maar na de kentering zouden we wind en stroom uit de zelfde richting hebben. Het duurde wel even maar na de kentering was het goed om te doen. Al snel kwam de eerste vis boven maar helaas kleine schar, soms met de drie en met regelmaat twee gelijk. Later kwamen er toch wat mooiere boven. Er is de gehele dag veel vis gevangen maar helaas wat aan de kleine kant. Er is maar 1 bot gevangen en wel door Jan natuurlijk en had hiermede gelijk de dagprijs te pakken en kreeg een pakket van R.T. (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Fons en kreeg een pakketje van Okuma (gefeliciteerd). We hebben ook enkele kleine wijtingen gezien.

Te eten en te drinken was er weer meer dan voldoende. Vandaag wilde we de dinsdagploeg een keer verassen met andere soep namelijk uiensoep van Unox. Eenmaal opgediend werd het vreselijk stil aan boord en zag ik links en rechts wat uienrestanten over boord gaan en toen ik vroeg of er nog iemand meer soep wilde kreeg ik het een en ander naar mijn hoofd geslingerd. Sorry jongens dat kan helaas een keer gebeuren maar de volgende keer maken we dat goed met minestronesoep (uit beleefdheid). Maar het maakte de dag er niet minder gezellig om. En Wiek kan er weer een mop over verzinnen. Een ding hebben we vast kunnen stellen dat de vis er aan zit te komen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en uien zijn goed tegen verkoudheid.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 24 APRIL


GOED HUMEUR NA HET VISSEN IN HET SCHEUR


Op zondag 21 april was de Big Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen met een groepje van 6 personen. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Na de loting werd er in overleg besloten om het eens een keer te gaan proberen voor Zeebrugge in het Scheur. Het weer was goed en de watertemperatuur is 6,7 graden. We moesten 23 mijl varen om op de visstek te komen.

Na geankerd te hebben op 16 meter kwamen de eerste grote scharren al snel naar boven en al spoedig was de eerste gullenbeet een feit maar helaas hij loste. Een nadeel was dat het doodtij was en de vis slecht aasde. Er kwamen wel veel grote botten naar boven en na een poosje lag de eerste mooie gul op het dek. Even later aan elke kant werd een gul binnen gedraaid maar helaas voor Ruud want aan de boot loste hij. Maar Carlo had meer geluk want die belande in het schepnet, een mooi exemplaar van 75 cm. De aasvoorziening was leeglopers.

De prijs van de gratis loterij was voor Paul Sebregts en kreeg een messenset van RT.(gefeliciteerd). En de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Carlo en kreeg een mappen/opbergset van R.T. (gefeliciteerd) De soep ging er ook weer goed in. Te eten was er ook weer volop want ze hadden van alles en nog wat meegebracht. De scharmaat in Belgie is 23 centimeter maar we hoefde er geen een terug te zetten. De langste schar was 35 cm. en de langste bot was 41 cm. Ook werden er 3 mooie maatse schollen gevangen. Geen super aantal vissen maar wel stuk voor stuk grote vis. Het was een gezellige en een bijzondere mooie visdag. Alles en iedereen was weer tevreden. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZATERDAG 13 APRIL


OOSTERHOUT EN HARDERWIJK MET OOSTERSCHELDE ALS UITWIJK


Op vrijdag 12 april was de Big Marlin afgehuurd door R. van Groesem van vloerenbedrijf DYCORE die een vesting hebben in Harderwijk en Oosterhout. De 12 werknemers kwamen dus uit de omgeving van de vestigingen. De ploeg bestond uit 3 vrouwen en 9 mannelijke vissers. Om 9.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie werd besloten om op de oosterschelde te blijven want er stond een zuidwester kracht 6. De meeste mensen hadden nog nooit op zee gevist vandaar ook 12 huurhengels. Dus ik had wel veel werk vandaag.

De watertemperatuur is 4,5 graden en ook op de schelde stond een aardig golfje dus maar de kant opgezocht van de Vlietepolder. Maar daar lag alles vol met kreeftenkorven dan maar richting Belze Hoek. Daar gelegen tot 11.30 uur en geen visje gezien. Inmiddels was het tij gekeerd en konden we op de stroom en wind voor de kering gaan liggen. Al vrij snel kwam de eerste schar naar boven van een mooi formaat. Regelmatig kwam er vis naar boven wat eigenlijk niet tegenviel op dit moment op de oosterschelde. De aasvoorziening was leeglopers en kweekzagers (door sommigen van de opstappers rupsen genoemd).

Het was miezerig weer en ook kregen we nog een onweersbui maar dat mocht de pret niet drukken want iedereen had het hartstikke naar de zin. De soep werd weer zeer gewardeerd alsook de zelf meegebrachte lunchpakketten. Om 15.30 uur anker weer opgehaald en terug naar het ponton dus een kort maar succesvol dagje. Zo zie je maar het hoeven geen emmers vis te zijn om je klanten tevreden te stellen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 10 APRIL 2013


VOOR DE DINSDAGPLOEG WAS HET TE DOL MET MOOIE SCHOL


Op dinsdag 9 april weer eens op pad geweest met de dinsdagploeg t.w. Mart, Dirk, Jan, Leo, Fons, Cor, Fred en Louis. Ben was verhinderd vandaag want die moest zijn diploma ophalen bij Sportvisserij Nederland want hij was met lof geslaagd voor zijn examen bijzondere aassoorten. Namelijk met B.P.B. (Ben”s Potato Bait) dit product komt binnenkort op de markt via Ben Erpel. Om 8.00 uur was iedereen aan boord aan de buitenzijde van de sluis want er was een stremming. Het was koud guur weer en de watertemperatuur is nog steeds veel te laag namelijk 4,2 graden vorig jaar was het rond de 10 graden. Er was weinig wind en de golven vielen ook reuze mee.

Na een bak koffie, plaatsloting en stekkeuze in overleg zijn we richting Meerkerk gevaren. Geankerd op 11 meter maar helaas kwamen daar slechts enkele mini scharretjes naar boven. Na een poosje anker opgehaald en een half mijltje westelijk gevaren en opnieuw geankerd op 16 meter en waarachtig hier ging het een stuk beter. De aasvoorziening was leeglopers en kweekzagers. De lijnen van M.G waren favoriet. Na de soep kwam de vis goed los en wat opviel was dat er veel hele mooie schollen tussen zaten en ook heel wat mooie botten de scharren die waren over het algemeen van het formaat matig. Ook enkele keren een triplet gezien. Af en toe hadden we last van een miezerige regen.

De prijs van de gratis loterij was voor Cor en kreeg daarvoor een Imax voorraaddoos en een map (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was eigenlijk voor twee personen namelijk Louis en Cor want ze hadden beide een bot van 36 cm, het lot besliste dat de prijs naar Cor ging en kreeg hiervoor een tas/map/etui/tang van R.T.(gefeliciteerd). Voor eten en drinken was ook weer voldoende gezorgd. Iedereen heeft weer een fijne visdag beleefd met allemaal voldoende vis en toch zeker met die mooie exemplaren van schollen erbij. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DONDERDAG 21 MAART 2013


VISSEN MET WIEK EN HEEL DE KLIEK


Op dinsdag 19 maart weer eens op pad geweest met de dinsdagploeg t.w. Ben,Leo, Jan, Fons, Cor, Ad, Nol en Wiek de komiek. Het was wat mistig maar wel droog en weinig wind, de watertemperatuur is nog steeds te laag n.l. 3,7 graden. In overleg na de plaatsloting en de bak koffie besloten we om toch weer maar richting Steenbanken te gaan. Omstreeks 9.00 uur zijn we ten anker gegaan op 14 meter op een schuine kant.

Al vrij vlug kwam er vis boven maar wel aan de kleine kant. Wat opviel was dat de meeste vis van het ondiepere kwam. Van lieverlee kwam er toch wat mooiere vis naar boven. De scharren kwamen soms met de 2 en 3 tegelijk boven de helft te klein om mee te nemen en de andere helft voor de pan. Ook kwamen er mooie botten boven en er werden 2 mooie schollen gevangen (Ben).De vangst en het formaat was al duidelijk beter dan de laatste keer. De aasvoorziening was leeglopers en verse scheermessen. Van de erwtensoep bleef geen druppel over. De botten waren al afgepaaid maar de scharren nog niet.

Eten en drinken was er weer voldoende want iedereen had weer van alles meegebracht. De prijs van de gratis loterij ging naar Ad en ontving een tas met pet en nylon (gefeliciteerd). Cor van den Wittenboer ving 2 mooie botten Fons eentje van 35 maar Leo ging er overeen met een bot van 36 cm en had daarmee de prijs voor de langste vis te pakken en ontving een mappen/tassen/tangen set van R.T. (gefeliciteerd). Met Wiek was het weer lachen geblazen de een na de andere mop rolde uit zijn mouw en er zaten pittige bij. Dus alweer een dag die we bij kunnen schrijven in het boek geslaagd. En daar doen we het allemaal voor. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
DONDERDAG 7 MAART 2013


DE STEENBANKEN LEKEN OP SCHOOLBANKEN


Op dinsdag 5 maart weer eens op pad geweest met de bekende dinsdagploeg t.w. Ben, Leo, Jan, Mart, Koen, Fons, Marc en Dré. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na de gebruikelijke kop koffie en plaatsloting werd er in overleg gekozen voor de Steenbanken. Het was mooi droog weer en watertemperatuur is nog steeds onder de 4 graden. Het was niet druk aan de sluis want er was namelijk niemand weg.

Na geankerd te hebben op een dikke 21 meter ving Ben al vlug een scharretje en toen kwam er overal schar boven helaas maar geheel naar verwachting aan de kleine maat. Soms zat er een redelijke tussen. Diegene die met een verzwaarde onderlijn visten van MG. konden tussen de 10 en 15 panvisjes meenemen. Er werd de gehele dag door wel vis gevangen soms met de 3 gelijk maar veel schoolbankvisjes, 4 botten waren de uitschieters maar ook niet langer dan 32 cm. Rond de middag kwam het zonnetje erdoor en werd het een fraaie voorjaarsdag. De aasvoorziening was leeglopers. Zoals we gewend zijn op dinsdag vissen we met slechts 1 hengel.

De prijs voor de langste vis was eigenlijk voor 2 personen die ieder een bot hadden van 32 cm. en na loting was Ben de winnaar en kreeg een mooi setje spullen van R.T. (gefeliciteerd) helaas voor Marc. De prijs van de gratis loterij ging naar Fons en kreeg een tas gevuld met pet en nylon (gefeliciteerd). Het was een super gezellige visdag met veel grappen (Holland - Belgie) veel eten en drinken want de jongens hebben de voorraadkasten weer boordevol gevuld. Al met al een mooie dag. Nog enkele weekjes geduld en we kunnen er weer vol tegenaan. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
WOENSDAG 20 FEBRUARI 2013


HEEL VEEL VIS MAAR WEINIG VOOR DE DIS


Op dinsdag 19 februari na een stil-lig periode weer eens op pad geweest met de dinsdagploeg met 7 personen t.w. Leo, Jan, Dirk, Fons, Mart, Martin en Dré, Nol was op laatste moment verhinderd. Er was wel wat ochtendmist, geen wind en een supervlakke zee. Maar het was wel doodtij vandaag. De watertemperatuur is rond de 3,5 graden. Na de gebruikelijke bak koffie en de plaatsloting werd er in overleg besloten om het maar eens wat verder uit de kust te proberen gezien de huidige situatie.

Er werd koers gezet naar een dikke dertig mijl de west in. Het weer was voortreffelijk met het zonnetje erbij. Bij aankomst en na geankerd te hebben op 28 meter bleek al snel dat er veel vis zat maar veelal lagere en middelbare schoolgangers. Elke draai vis meestal met de 2 en 3 gelijk en dat ging de gehele dag door. Er werd wijting, schol, schar, pitvis, zeedonderpad en heel veel ondermaatse gulletjes gevangen. Wijtingen zaten er zeer forse exemplaren bij. Iedereen genoot zichtbaar van de uitzonderlijk visrijke en mooie visdag na een lange rustperiode.

Elly de vrouw van Mart had voor zelfgemaakte erwtensoep gezorgd en voor de rest was er weer van alles door iedereen aan boord gesleept. Dus met het natje en droogje zat het weer wel goed. De aasvoorziening was leeglopers. De M.G. onderlijnen deden het weer voortreffelijk. De prijs voor de langste vis was voor Fons met een wijting van gulformaat n.l. 40 cm en kreeg hiervoor diverse opbergsystemen (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Leo en kreeg ook een opbergsysteem (gefeliciteerd). Iedereen ging met een leuk maaltje wijting naar huis en waren blij dat ze weer eens een keertje de zee op zijn geweest. Nog even geduld en dan is er weer volop vis ook wat korter bij alleen de gul zal een probleem blijven denk ik. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
spacer ZONDAG 3 FEBRUARI


GEEN BIG MARLIN MAAR BLEU AND BLACK MARLIN


Van 21-01 t/m 31-01-2013 hadden we een big-game vistrip geboekt naar Rodriques met 4 personen t.w. Dré Vriends, Frans van Oss, Paulus van den Berk en Mart van Est. Frans is een ervaren big-game visser die al 49 marlijnen op zijn naam heeft staan. We moesten 17 uur vliegen van Schiphol via Dubai naar Mauritius en dan naar Rodriques. De Black Marlin was de boot waar het allemaal op moest gebeuren, 15 meter lang 4,75 meter breed en 2x 350 pk Volvo. Naar het verste rif de Hawkins bank was het 90 mijl varen. We hebben 2 trips gedaan van elk 3 dagen en nachten op de Indian Oceaan.

Voor mij was het de eerste keer dat ik dit soort visserij deed en na de eerste dag was het voor mij al een geslaagde onderneming. De schipper Yann Colas is een specialist alsook de rest van de bemanning en hebben al 5 wereldrecords op hun naam staan en de gehele familie is in touw bij vertrek en aankomst van de Black Marlin en allemaal zeer vriendelijk en behulpzaam. De meegenomen vis werd aan de wal verkocht in een kraampje aan de plaatselijke bevolking. De Rodfishingclub van Yann geeft aan 10 mensen werk op dit nogal arme eiland, want hij heeft er met zijn ouders en vrouw ook nog een Marlinrokerij en een giftshop bij.

De eerste trip was naar de Easternbank dat is ongeveer 50 mijl trollen. De tweede trip was naar de Hawkinsbank en dat is 90 mijl trollen. Daar staat een behoorlijke lange deining van soms wel 4 meter. We hebben 3 strikes gehad waarvan Mart de gelukkige was die aan de beurt was en er een kon vangen een blauwe marlijn van 140 kilo. We hebben met 4 personen 140 zware vissen kunnen vangen en in de avond nog een achttal kleinere soorten met aas. We hebben 5 specimens een 1 Nederlands record behaald. Er werd in hoofdzaak geelvintonijn gevangen, dogtoothtonijnen, blauwe marlijn, wittip rifhaaien tot 85 kilo, twinspot snapper, green jobfish, barracuda, bonito, wahoo, kapiteinsvis, skipjack´s, rainbowrunner. We hebben een super visvakantie gehad met een zeer gezellige groep en een bemanning en schipper van wereldklasse. Voor mij in ieder geval voor herhaling vatbaar. Voor meer info Rodfishingclub.com Binnenkort verschijnen er meer foto´s in de rubriek foto´s.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
 


VRIJDAG 18 JANUARIEEN DAGJE OP DE STEENBANKEN ZONDER WANKLANKEN


Op donderdag 17 januari met een groepje van 7 personen op pad geweest om de scharren te belagen. Oorspronkelijk had de Nederlands kampioen bootvissen Piet Buijk geboekt voor de seniorendag op donderdag maar aangezien het afgelopen dinsdag niet is doorgegaan met de dinsdagploeg werd de Big Marlin aangevuld met enkele dinsdaagers. Mart, Dirk, Fons, Ad, Dré en Davy uit Lommel. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na het dek sneeuwvrij te hebben gemaakt eerst een bak koffie gedronken in de warme kajuit en na de plaatsloting werd er in overleg beslist om het weer eens aan de Steenbanken te gaan proberen.

Het was dik van mist maar er was weinig wind maar wel erg koud want het heeft de gehele dag gevroren. De watertemperatuur is inmiddels weer gezakt naar 5,5 graden. Geankerd hebben we op 18 meter, de aasvoorziening was leeglopers en Piet had zelf gestoken ensis bij. We hebben de gehele dag door goed vis gevangen allemaal schar op een enkele bot na , rondvis hebben we geheel niet gezien. De scharren waren van een goed formaat en moddervet. Indraaien van 3 stuks gelijk was meer regelmaat dan uitzondering. De vogels hadden het ook koud denk ik want op een gegeven moment hadden we twee zeelijsters binnen in de kajuit zitten.

Davy was een nieuwkomer en kwam wat later op gang maar na wat tips van de andere vissers begon hij ze er ook met de 3 gelijk uit te draaien en opeens draaide hij een mooie bot naar boven wat gelijk de langste vis was voor vandaag. De prijs van de gratis loterij ging naar Fons en kreeg een Imax voorraaddoos.(gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Davy en kreeg hiervoor een Okuma Cortez boothengel (gefeliciteerd).Ook mocht Davy de scharren van Fons mee naar huis nemen. Ook Ad Nieuwdorp ging als een speer terwijl hij toch de gehele nacht in touw was geweest om zout te strooien om de wegen begaanbaar te houden rond Goes (petje af).Iedereen heeft een zeer mooie visdag beleefd en is met een mooie klus schar tevreden naar huis gegaan. De vangsten zijn tot hier toe beter dan vorig jaar in januari bij ons. Te eten en drinken was er ook weer in overvloed, iedereen had weer van alles bij, zoals zelfgemaakte snert van Elly, snijworst, kaas, rookworst, knakworst, eierkoeken enz. We hebben zelfs nog genoeg voor de volgende keer. Maar de warme soep en worst werd met open armen aan genomen ook een borreltje ging er vandaag beter in dan bier. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. En als het water te koud word dan gaan we het verderop zoeken.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 

 
WOENSDAG 9 JANUARI 2013


DE DINSDAGPLOEG BELGIE NEDERLAND 5 – 3


Allereerst de beste wensen en een goede gezondheid voor iedereen. Dinsdag 8 januari hebben we dit jaar de spits afgebeten met de dinsdagploeg, ditmaal meer Belgen dan Nederlanders n.l. 5 Belgen t.w. Fons, Georges en Paul van t´ Scharreke, Mark en Koen uit de omgeving van Bonheiden, 3 Nederlanders t.w. Mart, Jan en Leo. Om 8.00uur was iedereen aan boord en werd er onderling besloten om het bij Oost of Westkapelle te gaan proberen. Er stond een vrij krachtige zuidwestenwind en een metertje golven. Het was droog weer en na de koffie met wafels meegebracht door Georges konden we na de plaatsloting vertrekken.

De watertemperatuur is inmiddels weer iets opgelopen naar 7,7 graden. Buitengaats vielen de golven mee en zijn we gelijk naar Westkapelle gevaren bij het kleine vuurtorentje en geankerd op 16 meter en de aasvoorziening was leeglopers en ensis. Het was 1 dag na doodtij dus de verwachtingen waren niet zo hoog. Toch viel de vangst niet tegen want vooral achterop deden Leo en Mart goed zaken want ze draaiden de scharren er met de twee en drie gelijk uit ook de rest ving goed schar van een mooi formaat. Wijting hebben maar een paar gezien waarvan slechts eentje de maat had. Jan verspeelde nog een gul door lijnbreuk maar hij is pas terug van Thailand en daar is natuurlijk alles wat kleiner. De meeste hadden aantallen dat overeen stemt van mensen die op middelbare leeftijd zijn en dat met slechts 1 hengel.

Mark ving een schar van 34 cm en had daarmee de langste vis van de dag en kreeg daarvoor een mooie tas van Okuma (gefeliciteerd) ook werd hij uitgeloot voor de gratis loterij en kreeg daarvoor een forellenhengel van Okuma (nogmaals gefeliciteerd). Fons had voor tomatensoep en worsten gezorgd, Jan voor de kaas, Leo voor de versnaperingen en Paul voor de Wortegemsen citroenjenever. Het was weer een super gezellige dag en iedereen was meer dan dik tevreden, dus we hebben het nieuwe jaar in ieder geval goed ingezet. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
spacer   spacer
Copyright © 2011 - 2015 Sportvisserij Vriends     Alle rechten voor behouden.     Best bekeken resolutie 1680x1050pixels