spacer

spacer
spacer
     
DONDERDAG 20 DECEMBER


DE DINSDAGPLOEG EN MART VAN EST WAS BETER DAN DE REST


Op dinsdag 18 december weer eens een keer op pad geweest met de dinsdagploeg t.w. Mart, Fons, Dirk, Leo, Ad, Louis, Martin en Wiek de komiek. Om 8.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken er viel wel wat regen maar er was weinig wind en de golven waren rond de halve meter. De watertemperatuur is inmiddels al gezakt naar een kleine 6 graden. In overleg werd er besloten om het eens een keer aan de Steenbanken te gaan proberen. Daar aangekomen was het opgehouden met regenen en we hebben het de gehele dag verder droog gehouden.

De aasvoorziening was leeglopers en kort na het ankeren kwamen de eerste scharren al boven en ik moet zeggen van wel een zeer mooi formaat. Fons pakte een mooie bot maar wijting hebben we de gehele dag niet gezien. Wiek verspeelde een gul door te kleine haken waarop Mart gelijk grotere haken zette en na 10 minuten was het bingo en er moest een gul geschept worden van 74 cm. een vrouwtje van 4 kilo en hoogzwanger. Even later weer een aanbeet maar dat was een misser. Toen begon het flink te stromen en de beet ging er helemaal uit.

Mart had voor jenever en kippenbouten gezorgd, Louis voor cake, Fons voor soep (voor de volgende keer)en Wiek voor zelfgemaakte heerlijke goulashsoep en erwtensoep. Dus op culinair gebied weer niets te kort gekomen. Iedereen kon een mooi klusje grote scharren vangen geen super aantallen maar eenieder had het naar zijn zin. De prijs van de gratis loterij ging naar Martin Keizer en kreeg hiervoor een Imax materiaaldoos en een map gevuld met onderlijnen (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Mart en kreeg hiervoor een Imax tas en een onderlijnen opberg systeem (gefeliciteerd). Het was weer een super gezellige dag en iedereen ging met buikpijn van boord (van het lachen). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
MAANDAG 3 DECEMBER


ONWEER, HAGEL, SNEEUW, STORM EN REGEN HIELD ARJAN NIET TEGEN


Op zondag 2 december was de Big Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor de derde en beslissende wedstrijd van de topcompetitie. De weersverwachtingen waren ronduit slecht maar er werd besloten om op de Oosterschelde te vissen. Om 8.00 uur waren de tien deelnemers met hun begeleiders Leen van Wensen en Wil Franken aan boord en konden we na een bak koffie vertrekken. Op dat moment stond er nog een noordwester kracht zes tot zeven. De watertemperatuur is momenteel rond de 8 graden. In overleg hebben we koers gezet naar de omgeving van de R18.

Daar hebben we de eerste periode gevist en dat viel eigenlijk aangezien de weersomstandigheden nog niet helemaal tegen want Louis van Bommel wist er tien mooie scharren uit te draaien. Ook Piet Buijk en Frank van Schilt draaiden er elk 8 uit. De tweede periode viel de stroom eruit en waren we aan de noordwestenwind overgeleverd toen werd er in overleg besloten om het bij de SVC4 te gaan proberen. Toen er daar de stroom in kwam viel het toch tegen. Frank van Schilt wist hier nog wel een joekelschar te vangen van 34 cm. We zijn toen toch weer maar terug gegaan naar de eerste stek. Wat wel opviel is dat de scharren op de Oosterschelde zeker niet onderdoen voor die van de Noordzee. Alleen het weer bleef super slecht.

De vangst bestond uit 10 tot 16 vissen per persoon met als winnaar aan stuurboord Arjan Rijnberg en aan bakboord Piet Buijk. Het was weer een sportieve maar gure wedstrijddag. De vijf beste uit het klassement komen in aanmerking voor het wereldkampioenschap te Setabul in Portugal en zijn: 1 Arjan Rijnberg, 2 Piet Buijk, 3 Frank van Schilt, 4 Rien van Eekeren, 5 Ernest Ripson. Voor de Nationscup zijn dat 6 Michiel van Giezen, 7 Louis van Bommel, 8 John Soederhuijsen, 9 Christ van Gastel, 10 André Verdonk. Allemaal weer bedankt en succes in Portugal en met de Nationscup. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer. Voor de complete uitslag kijk je bij sportvisserijnederland.nl

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 24 NOVEMBER


HASSELT MET EEN MAN OF NEGEN EN DAT VIEL NIET TEGEN


Op zaterdag 24 november was de Big Marlin afgehuurd door de Limburgse Zeevissers Club uit Hasselt (B) met 9 personen waarvan er 8 hebben gevist. Ze waren al voor zessen aan de boot omdat ze bijtijds van huis waren gegaan in verband met de hardnekkige mist. Ook zijn dit van huis uit wrakvissers. Dus na een bak koffie op tijd vertrokken richting R1 voor ankervisserij. Het was koud en potdikke mist een zo goed als vlakke zee en een zuidoostenbriesje. De watertemperatuur is inmiddels gezakt naar 8,8 graden.

Nadien kwamen er ook Maatje Adriana, Andromeda, de Zeearend en de Marie Louisse bij liggen met nog 3 kleinere bootjes. Er kwam goed schar naar boven van een heel mooi formaat en ook wat wijting maar daar waren de meeste net niet aan de maat en verder nog wat meuntjes gezien. We hebben geankerd op 18 meter en de aasvoorziening was leeglopers. Om 11.00 uur zijn we aan de snert begonnen omdat we vandaag wat vroeger wilden stoppen. Ook zou de wind gaan toenemen in de namiddag.

Sjef had aan boord lijnen van Mr.Gastel aangeschaft en dat leverde niet alleen de meeste vis op maar ook de langste schar en kreeg daarvoor een map/tas van Ron Thompson (gefeliciteerd) en of dat nog niet genoeg was werd hij er ook nog uitgetrokken met de gratis loterij en kreeg een doos gevuld met nylon en een echte leren riem (nogmaals gefeliciteerd). Iedereen kon trouwens met een leuke klus schar naar huis en hadden met zijn allen een mooie visdag beleefd. Voor zondag werd er gewaarschuwd door de kustwacht voor zuidwest kracht 9 en een golfhoogte tussen drie en een halve en vijf meter. Dus onstuimig weer. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 17 NOVEMBER


MET ANTWERPSE ZOO MOOIE SCHARREN EN ZO


Op vrijdag 16 november was de Big Marlin afgehuurd door Jan Goetghebeur met 11 personen bijna allemaal werknemers van de welbekende Antwerpse dierentuin de Zoo. Er waren oppassers van mensapen, neushoorns en olifanten bij ook een monteur en een magazijnier. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie konden we richting sluis. Het was droog weer met wat mist en een redelijk vlakke zee en een watertemperatuur van 9.3 graden.

Dus weer richting R1 gevaren maar dat het vandaag moeilijker vissen zou worden dat wisten we omdat het daags na springtij was en de meeste maar eens een enkele keer op zee vissen. Na de mensen wat advies te hebben gegeven kwamen de scharren toch redelijk naar boven soms met de twee- drie gelijk. Ook redelijk wat wijting maar daar was 80% van onder de maat. Toen de stroom ging gieren was het over met de vangst dus tijd voor de erwtensoep. Die ging er bij iedereen wel in want het was slechts een graad of 5 – 6 buiten.

Na de soep werd er eieren en spek gebakken die ze zelf hadden meegebracht met heerlijk stokbrood uit Belgie en bier, Jenever en zureappeljenever genoeg voor iedereen alsook koffiekoeken uit Belgie en spearribs. Dus weer zat te bikkelen. De prijs van de gratis loterij was voor Bart de olifantenman en kreeg een volle doos met nylon een paar handschoenen en een kunstaastas (gefeliciteerd). De aantallen van de vangst waren dan wel minder als de voorgaande dagen maar we hebben het iedereen naar de zin kunnen maken en het was een zeer dankbare en gezellige groep die allen weer terug willen komen. Alleen Herman die ging zo hard als een kangaroe en was de uitschieter vandaag met heel veel vis en hij ving ook nog de langste vis een wijting van 34 cm. Daarmee had hij de prijs voor de langste vis en kreeg een hengel en molen van Okuma (gefeliciteerd). Dus weer een geslaagde dag voor ons allen en iedereen kon met de nodige verse scharren terug naar de koekenstad. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DONDERDAG 15 NOVEMBER


MET LASMONTAGE BV.EN PETER KOP KON HET WEER NIET OP


Op woensdag 14 november was de Big Marlin afgehuurd door Peter Kop uit Sint Willebrord voor zijn bedrijf Lasmontage bv. in Oudenbosch. De groep bestond uit 8 personen t.w. Peter, Sjors, Wijnand, Eric, Rinus, Marco en 2 overkanters uit Philipine Pierre en zoon Detlef. Om iets voor 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie en vers worstenbrood van bakkerij Gebr. De Jong uit Sint Willebrord konden we het ruime sop kiezen.

Het was mooi rustig weer geen wind en een zeetje als een biljartlaken en het zonnetje kwam er al heel vroeg door en we hebben de gehele dag een uitzonderlijk mooie zomerse dag gehad. Geankerd weer bij de R1 op 17 meter en werkelijk weer de gehele dag uitzonderlijk veel en mooie schar gevangen. Eric Goossen begon al gelijk met een triplet en had er aan het eind van de dag met slechts 1 hengel een aantal van 3 cijfers. Ook de rest ving heel goed. De aasvoorziening was leeglopers. Ook weer veel onderlijnen gezien van Mr.Gastel. Marco ving een bot van 32 cm. en dat was de langste vis vandaag maar de eerste vis was voor Sjors. Ook de Aisling, Marie-Louisse en 8 kleinere bootjes waren van de partij.

De hoofdmoot was schar ook een enkele bot enkele maatse wijtingen maar ook ondermaatse, puitaal en meuntjes. Er is net zo veel vis gevangen als er eten en drinken was meegebracht. Jagermeister, Sambucca, Whisky, Bier, een box vol met worstenbrood en een box vol met ham/kaas croissants van de bekende bakkers van het Heike. Ook erwtensoep, zuurkool met worst en per persoon twee vissalades. (recessie???) Je kunt je wel voorstellen dat dit meer een feestdag was. Er werd nog een fles whisky met glazen verloot en die was voor Wijnand (gefeliciteerd). Eric had ook wat sponsor materiaal van Spro meegebracht en Lasmontage bv. had ook voor mooie prijzen gezorgd zodat ze alle 8 voor een prijs in aanmerking kwamen (toppie). Volgend jaar komen ze 1 keer per maand feesten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende weer maar.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DINSDAG 13 NOVEMBER


MET DE DINSDAGPLOEG EN NOL WEER VEEL LOL


Op dinsdag 13 november weer op pad geweest met de dinsdagploeg, 8 personen t.w. Jan, Leo, Mart, Ben, Fons, Dirk, Mark uit Bonheide (B) en Nol Sweep van de federatie Zuidwest Nederland. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Eenmaal buiten trok het dicht van de mist en de wind was matig uit zuidelijke richting en de golven een dikke halve meter. De watertemperatuur is 9.4 graden.

Weer geankerd bij de R1 op 17 meter maar de kentering zat er net in dus het was in het begin niet veel maar eenmaal gedraaid kwam er weer als vanouds veel vis boven. Het was weer schar van een mooi formaat wat de klok sloeg, een paar botten, puitaal en wat maatse en ondermaatse wijting. Ook werd er vandaag vis levend apart gehouden door middel van zuurstoftoevoeging. Deze vis werd aan de steiger opgehaald door personeel van Joop Paauwe uit Yerseke die een groothandel heeft in vis en werkt onder de naam Le Petit Pecheur. Deze vis was voor zijn privé aquarium een overdekt bassin van 20 bij 20 meter.

De snert ging er rond de middag ook weer goed in maar ook de cocktailworstjes van Ben, de satéballen van Jan, De versnaperingen van Leo en de jenever van Mart gingen er eveneens goed in. Iedereen had weer een super mooie visdag met allemaal een mooie klus vis en Mart was vandaag weer eens de beste. Fons was de winnaar van de gratis loterij en kreeg een voorraaddoos van Imax (gefeliciteerd) en Mart was de winnaar van de langste vis na loting want Jan had ook een vis van 30cm en kreeg hiervoor een tas en molentas van Imax (gefeliciteerd). Dus alweer iedereen tevreden. Dat er nog veel zulke dagen mogen komen, allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
MAANDAG 12 NOVEMBER


EEN DAG DIE ALLES GAF VOOR DE PLOEG VAN DAF


Op zondag 11 november was de Big Marlin afgehuurd door Marcel van Geel uit de omgeving van Olen (B) met totaal 6 personen de meeste allemaal werkzaam bij DAF vrachtwagens in Westerloo (B). Normaal vist deze ploeg op de wrakken maar omdat daar nog steeds niets is te halen werd er gekozen voor de optie ankervissen. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie zijn we met droog weer vertrokken richting R1 met een matige zuidwestenwind kracht 3-4 en een golfhoogte van een dikke halve meter. De watertemperatuur is momenteel 9,5 graden.

We lagen dus al op tijd te vissen en het zonnetje kwam er al op tijd door, dus zeer aangenaam visweer. Maatje Adriana, Andromeda. Marie Louisse en nog een aantal kleine bootjes waren ook van de partij. Geankerd op 18 meter en de aasvoorziening was leeglopers en wat steekzagers. De vangst bestond hoofdzakelijk uit schar van een mooi formaat en de maatse wijting is nog steeds niet van de partij op een en enkeling na. Eddy ving een wijting van 32 cm maar Marcel had al een bot van 37 cm. Fons liet het in het begin een beetje afweten maar na de snert kwam hij goed op gang.

Carlo ging te keer als een grote nadat ik hem een speciale bril had geleend en hij won ook nog de prijs van de gratis loterij en kreeg een doos met shads en onderlijnenspullen (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Marcel en kreeg hiervoor een map/tas van R.T. voor onderlijnen en spullen in op te bergen (gefeliciteerd). Tegen 15.30 uur was het aas op en zijn we weer richting Neeltje Jans gevaren met allemaal tevreden mensen met voldoende scharren en een tiental mooie wijtingen. Dus van alle kanten iedereen weer meer dan tevreden. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

Voor 2013 hebben we voor de donderdagen een opstapdag voor senioren als je hierover meer wilt weten klik dan op agenda op deze site.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DINSDAG 30 OKTOBER


EERSTE DAG TOPCOMPETITIE WAS NIET ERG VOOR ARJAN RIJNBERG


Op zondag 28 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor de eerste van de drie topcompetitiedagen. Om 7.30 uur konden we na een bak koffie vertrekken met 10 deelnemers onder leiding van Wil Franken en Leen van Wensen. Het was droog weer en de wind en de golven vielen reuze mee omdat er veel slechter was voorspeld. Dus we konden het buitengaats gaan proberen en inderdaad er stond tussen 1 en 1,5 meter golven maar deze gasten hebben allemaal zeebenen. De watertemperatuur is momenteel 11,5 graden.

Om 8.15 uur lagen we al te vissen bij de R1 voor Oostkapelle. Aan stuurboordkant kwam duidelijk meer vis boven dan aan bakboordkant en dat bleef de gehele dag zo. Er werd gevist met zagers,leeglopers en scheermessen en een varia aan onderlijnen ook de onderlijnen van Mr.Gastel en Hengelsport Vriends zaten ertussen. De vangst bestond voornamelijk uit schar van een goed formaat ook een paar mooie botten en slechts een maatse wijting. Er werd gevist op maatse vis. De 5 besten uit het klassement gaan volgend jaar naar de Wereldkampioenschappen in Setabul in Portugal. De viervoudig Nederlands kampioen Piet Buijk, Frank van Schilt en Arjan Rijnberg waren wel de uitblinkers vandaag.


De uitslag over 3 keer 2 uur vissen met 2 ploegen (stuurboord en bakboord) is als volgt. 1. Arjan Rijberg, 5punten, 55 vissen en 9,360kg. 2.Frank van Schilt, 6 punten, 53 vissen en 9,610kg. 3. Piet Buijk, 7 punten, 39 vissen en 6,210kg. 4. Michel van Giesen, 8 punten, 34 vissen en 5,320kg. 5.Louis van Bommel, 9 punten, 48 vissen en 8,140kg. 6. Rien van Eekeren, 9 punten, 35 vissen en 5,470kg. 7. Ernest Ripson 9 punten, 32 vissen en 5,430kg. 8. Chris van Gastel, 11 punten, 29 vissen en 4.750kg. 9. John Soederhuijsen, 12 punten, 42 vissen en 7,100kg. 10. André Verdonk, 13 punten en 6,350kg. De volgende wedstrijd in november wordt vanuit Vlissingen vervist met The Pirate 2. En de derde in december weer met de Big Marlin. Het was een gezellige en sportieve visdag. Allemaal weer bedankt en tot 2 december.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZONDAG 28 OKTOBER


EEN VERHAAL OVER DE GARNAAL


Op vrijdag 26 oktober zijn we met de dinsdagploeg en een paar Zeeuws-vlamingen eens iets heel anders gaan doen. We zijn namelijk vanuit Breskens met een garnalenboot mee geweest met 9 personen t.w. Ben, Jan, Leo, Mart, Dré, Fons, Dirk, Piet en Levin. We waren om 7.30 uur aan de vismijn en er stond een straffe noordoostenwind kracht 6 maar het was gelukkig wel droog.

Om 8.00 uur vertrok de schipper en zijn deckhand met ons naar de garnalengronden en dat was richting Walvischstaart. Ik moet wel zeggen dat de golven eigenlijk best meevielen maar het gaat natuurlijk heel langzaam met de 300 pk 12 cylinder met maximaal 1600 toeren. Ik was bevoordeeld dat ik een kijkje in het stuurhuis mocht nemen en kreeg alle uitleg maar we mochten niet zijn naam en de naam van het schip noemen op de site en daar houden we ons aan.

We hebben 2 trekken gedaan en de eerste leverde niet echt veel op ongeveer ľ kist garnalen en een berg platvis voornamelijk schar. De tweede trek was supergoed een veelvoud van de eerste en nog meer platvis. Er waren ook 2 hondshaaitjes, spiering, wijting, gul, griet, tarbot, bot en nog divers gemengd klein spul bij. Iedereen ging met een emmer garnalen en een honderd scharren de man naar huis dus een super geslaagde onderneming voor iedereen en ik ben weer wijzer geworden over dieptes en stekken want het is echt niet zo dat er overal evenveel vis zit. Dus leuk en leerzaam en iedereen was vol lof en het is zeker voor herhaling vatbaar. Allemaal bedankt en tot binnenkort.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 27 OKTOBER


HASSELTENAREN KONDEN WEER VIS VERGAREN


Op donderdag 25 oktober was de BIG MARLIN weer afgehuurd door de Limburgse zeevissers uit Hasselt (B). De groep bestond slechts uit 8 personen omdat 4 personen het af laten weten hadden omdat het ankervisserij zou worden. Dit soort leden is volgens mij niet waardig dat ze bij een club zijn aangesloten. Om 6.00 uur waren ze al aanwezig.

Na een bak koffie zijn we al om 6.15 vertrokken de wind was nu nog Noordoost 3 maar zou toenemen naar kracht 5-6. De golfhoogte was bij vertrek een halve meter maar het was wel droog en de watertemperatuur is momenteel een kleine 12 graden. De aasvoorziening was leeglopers en de visstek was weer de R1. Op een diepte van 18 meter. De soep werd weer met smaak verorberd.

Vis werd er vandaag weer als vanouds gevangen alleen toen het nog donker was ging het wat minder. Iedereen kon een leuke klus schar bij elkaar vissen. Francis won de prijs voor de langste vis met een bot van 34 cm en kreeg hiervoor een onderlijnen/opbergtas van R.T. (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Lowie en kreeg daarvoor een doos met shads en onderlijnenspullen (gefeliciteerd). We waren vroeg terug binnen met een tevreden groep mensen die allen genoten hebben van deze prachtige visdag. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 27 OKTOBER


MET GROEP VAN PEET VANDAAG MINDER BEET


Op woensdag 24 oktober was de BIG MARLIN afgehuurd door Peet Leentjes uit Rockanje met 4 familieleden. Om 8.15 uur was iedereen aan boord en na een bak koffie konden we vertrekken. Het was droog weer en de wind was Noordoost 3-4 en de golven ongeveer 60 cm. We zetten koers naar het Steendiep omdat ze toch wilden proberen een laat haaitje te vangen maar ik had ze al te kennen gegeven dat het niet mee zou vallen omdat het aan de late kant is.

We hebben daar gevist tot de middag want er kwam weinig en veelal te kleine vis boven, schar, steenbolk en wijting. We zijn toen verkast naar de R1 en na de soep en de worst kwam de beet langzaam op gang maar beslist niet als de dag ervoor. Zo zie je maar geen dag is hetzelfde. De aasvoorziening was leeglopers en kweekzagers. Ook kregen we in de middag nog regen.

Er is heus wel vis gevangen maar mij persoonlijk viel het toch wel tegen maar de gasten vermaakten zich prima en bij navraag hadden ze een geweldige visdag met 2 Opa´s een vader en een zoontje (die laten we volgend jaar beslist een haai vangen) Het was een gezellige dag en we hebben weer eens lekker bij kunnen praten. Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis. Allemaal weer bedankt en tot de volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 27 OKTOBER


DE DINSDAGPLOEG, VEENENDAAL EN EEN STERK VERHAAL


Op dinsdag 23 oktober weer op pad geweest met de BIG MARLIN met de opstappers van de dinsdagploeg t.w. Jan, Ben, Louis en Fons. Nieuwkomer was de Belg Mark en een groepje van 3 personen uit Veenendaal t.w. Ab, Wim en Anton/Jan. Om ruim 8 uur was iedereen aanwezig en konden we na een bak koffie het ruime sop kiezen. Wind was er bijna niet dus een zeer rustig zeetje. Er hing wel een beetje mist en de watertemperatuur zit rond de 12 graden.

We hebben gevist bij de R1 waar in de loop van de dag een stuk of 12 bootjes lagen. De aasvoorziening was leeglopers, scheermessen en zagers, de onderlijnen waren hoofdzakelijk van Mr.Gastel. De vangst was voornamelijk schar van een mooi formaat een enkele bot en wat kleine wijting. De scharren kwamen veelal met de 2 gelijk naar boven en een enkele keer 3. In de namiddag na de soep kwam het zonnetje erdoor. Tussendoor werd er over de vangsten van vroeger gepraat en kwamen de verhalen los waarbij tongen van 80 cm geen uitzondering waren.

De prijs voor de langste vis was vandaag voor Jan met een leuke bot en kreeg daarvoor een opbergtas van Imax (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Ben en kreeg een doos met shads en een doos met spullen voor onderlijnen te maken(gefeliciteerd) Er was weer genoeg te eten en te drinken want Fons had tomatensoep en hotdog worsten meegebracht ,Ab pepernoten, Louis cake, Ben speculaas en Jan kaas (bedankt met zijn allen) Iedereen genoot zichtbaar van de fijne visdag met genoeg vis voor iedereen. Dus van alle kanten iedereen tevreden. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZONDAG 21 OKTOBER


MET B.V.Z. LUKTE HET


Op zaterdag 20 oktober was de Big Marlin afgehuurd door Bouwbedrijf van Zundert (vader Henk en zoon Heino) uit Boschenhoofd. De groep bestond uit 9 personen. De Big Marlin is vanaf vrijdag weer in de vaart. Enkele weken naar de werf geweest in verband met schade aan de kuip. De veroorzaker heeft geen briefje achter gelaten het is vervelend maar we zijn in ieder geval niet afgebrand. Om 8 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie konden we vertrekken.

Het was droog weer en de wind was ZW – W. kracht 3. En de golfhoogte was een dikke halve meter. De watertemperatuur is inmiddels gezakt naar 12,5 graden. De aasvoorziening was leeglopers en de onderlijnen van Mr.Gastel. We hebben eerst geprobeerd bij de Veerse Dam omdat er een behoorlijke deining liep, er kwam wel vis boven maar het hield niet over. Dus zijn we na een poosje verkast naar de R 1 en daar was het gelijk bingo. We hebben gevist op 15 meter. Kick uit de omgeving van Venlo pakte een mooie tong. Het formaat van de schar was zeer goed.

Meestal kwamen ze met de twee gelijk boven en ook verschillende tripletten ook enkele botten en een paar wijtingen waren van de partij. De soep ging er ook weer goed in. Ook Geert van den Bos genoot uitermate van deze mooie visdag. De prijs voor de langste vis was voor Edwin met een bot van 35,5 cm en kreeg hiervoor een map/tas/opbergetui van Ron Thompson (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar zijn vader Peter en kreeg een doos met shads en een doos met spullen voor onderlijnen te maken van Ron Thompson (gefeliciteerd). Dit was in ieder geval weer een goede herstart met allemaal supertevreden mensen en daar doen we het voor. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DINSDAG 11 SEPTEMBER


HET WAS CARPENTRY COPPENS ASSEMBLING DIE VIS VING


Op zondag 9 september was de Big Marlin afgehuurd door Mark Coppens uit Molenschot voor een arrangement voor 10 personen met zijn bedrijf CARPENTRY COPPENS ASSEMBLING. Om 8.00 uur was Mark, zijn vrouw, dochter, zoon, schoonzoon, werknemers en familie aan boord. Na een bak koffie en overleg koers gezet naar het Steendiep. Het weer was supergoed, geen wind en een zeetje als een spiegel en de watertemperatuur is 19 graden.

Na geankerd te hebben op 22 meter kwam er de eerste draai al gelijk 3 vissen naar boven dus dat beloofde wat. En inderdaad er is de gehele dag heel veel vis gevangen alleen de wijting moest bijna allemaal weer terug naar het aquarium van Neptunes. De maat van de schar viel niet tegen want ze konden toch 90 maatvissen mee naar huis nemen. Ik heb ze allemaal schoongemaakt en in het scherfijs gelegd voor hun dus ze konden super kwaliteitsvis mee naar huis nemen. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De kippensoep en een gratis drankje gingen er ook weer goed in.

Na de middag wist Rini de Visser nog een haaitje te vangen van 61 cm en had daarmee de langste vis van de dag te pakken en kreeg daarvoor een onderlijnenmap/tas van Ron Thompson (gefeliciteerd). Ook kwamen er nog een paar mooie makrelen en een paar maatse wijtingen aan boord. Er was nagenoeg geen wind dus het werd bloedheet het leek wel of we in de tropen zaten. Ook hebben we de Zeearend en de Maatje Adriana erbij geroepen zoals dat hoort.

We hebben gevist tot 15.30 uur en we wilden nog zeehonden spotten maar we waren net te laat want de plaat zat al onder water. Toen zijn we met zijn allen een maaltijd met drank en ijs gaan nuttigen bij Kees en Marianne wat weer 100% voor elkaar was. Het was een zeer gezellige groep Brabanders die met zijn allen een topdag hebben beleefd. En de schipper kreeg ook nog een fles schrobbelér waarvoor mijn dank. Terug in de haven nam Mark nog een verkoelende duik in het water. Dus de conclusie is dat de wintervis er alweer aan zit te komen. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
MAANDAG 10 SEPTEMBER


EEN ENKEL TONGESKE VOOR ´T SCHARREKE


Op zaterdag 8 september was de Big Marlin afgehuurd door visclub ´t scharreke uit Kalmthout (B). Om 7.30 uur was iedereen aan boord en konden we na een bak koffie op tijd vertrekken. Na wat overleg werd er besloten om voor de tong te gaan voor Westkapelle. De groep bestond uit 8 personen. Het was mooi rustig weer met het zonnetje erbij. Op de kop van Westkapelle was het behoorlijk onrustig.

Geankerd bij het Zuiderhoofd en daar was het vrij rustig. Na verloop van tijd lagen er wel 10 bootjes te vissen. Het was 2 dagen voor doodtij en er liep dus weinig stroming en de vis liet het grotendeels afweten ook bij de andere bootjes. Af en toe kwam er een visje boven en heel veel groen. Soms een tong en een keer zelfs 2 tegelijk. De aasvoorziening was kweekzagers en leeglopers. Er werden slechts 15 tongetjes gevangen met de nadruk op tjes.

De kippensoep liet zich wel goed smaken en de sfeer aan boord was ook geweldig goed te noemen ondanks er af en toe maar een visje boven kwam buiten de tongetjes kwamen er wat kleine scholletjes enkele mooie scharren en een vijftal mooie botten naar boven, Dirk ving er een van 32 cm, maar Staf ging er overeen met 34,5 cm en had daarmee de langste vis te pakken en kreeg hiervoor een tas/map van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Sjef en kreeg een Okuma molen (gefeliciteerd). Het was een als vanouds met deze club een gezellige visdag maar qua vangst was het maar magertjes. Allemaal weer bedankt en tot binnenkort.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
VRIJDAG 7 SEPTEMBER


VOOR BASF PLOEG TOCH TONG WAT DE KLOK SLOEG


Op donderdag 6 september was de Big Marlin afgehuurd door de visclub van BASF uit het Antwerpse. Dit o.l.v. Peter Storms. We zijn om 7.00 uur na een bak koffie vertrokken met 12 personen. De wind was noordwestelijk kracht 4 en de golven tussen de halve en een meter. De watertemperatuur is momenteel 19 graden. Na wat overleg werd er besloten om het maar eens een keer aan Westkapelle te proberen.

We hebben eerst geprobeerd bij het kleine vuurtorentje daar kwamen enkele visjes naar boven en toen de stroom eruit viel was het helemaal niets meer. Toen zijn we in overleg verkast naar het Zuiderhoofd. Daar hadden we volop stroming maar aangezien iedereen met 1 hengel heeft gevist was dat geen probleem. We hebben daar de gehele dag vis gevangen geen volle emmers maar voor op dit moment viel het mij heel erg mee. Na de soep kwam de zon erdoor wat een mooie zomerse middag opleverde en ook de wind ging liggen waardoor het een vlak zeetje werd.

De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Er werd een zeebaarsje gevangen maar die is weer naar moeders terug gestuurd, ook ving Benny nog een reuze Noordzee krab en er kwam regelmatig een schar en een paar botten naar boven. Ook kwamen er 30 maatse tongen naar boven en dat viel niet tegen voor overdag, de maat was tussen de 24 en 34 cm want ze zijn dit jaar helaas niet groter. Geerd ving de langste tong (34cm). Armand ving er zelfs 2 tegelijk maar Benny ving een bot van 38 cm en had daarmede de langste vis en kreeg daarvoor een OKUMA zeemolen en een pet (gefeliciteerd) De prijs van de gratis loterij ging naar Peter en ontving een OKUMA zeemolen (gefeliciteerd). We kunnen terug kijken op zeer gezellige visdag met een toffe ploeg en een goede sfeer aan boord. Allemaal weer bedankt en tot binnenkort voor een avondtrip op de tong.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 5 SEPTEMBER


VIS TROPHY ARCUS NEDERLAND 2012


Op zondag 2 september was de Big Marlin afgehuurd door Jaap Ruitenberg met 12 personen en we zijn om 7.30 uur na een bak koffie vertrokken met een matige westenwind en een watertemperatuur van ongeveer 19,5 graden. Hieronder een verslag van Jaap over het verloop van de visdag.

ARCUS, gespecialiseerd in rvs buizen flenzen en fittingen had deze dag uitgekozen om met de klanten een mooie visdag te houden. Evenals vorig jaar hadden we droog weer en een heerlijk zonnetje. Omdat er op de wrakken niets te vangen is gingen we op de banken en hoopte dat we wat haaitjes zouden vangen. Maar hoe verder we de zee opkwamen des te hoger werden de golven. Omdat de helft van de vissers ziek werden besloten we maar om gauw terug te keren en het wat dichter bij de kust te proberen.

Het zat allemaal niet mee, veel stroming weinig aanbeten, ondanks alles hielden we de moed erin en hadden toch veel lol. Uiteindelijk werd er dan toch een haaitje gevangen van 84 cm door Jeffery van Hoorn van de firma MOH. Hij won hiermee de beker en de bootprijs wat dit keer uit een mooie vistas en molen bestond. Arnold Pol van ARCUS won ook een beker hij ving de meeste vissen. We hadden nog een beker over, deze was voor Willem Otto van de firma van MOURIK, Willem hoorde je niet klagen over de mindere vangsten maar genoot wel met volle teugen van het heerlijke weer en de gezelligheid aan boord. Al met al heeft iedereen een heerlijke visdag gehad en kijken we uit naar de volgende ARCUS VIS TROPHY.

De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en rond de middag kon iedereen genieten van een kop heerlijke kippensoep. Iedereen weer bedankt en tot volgend jaar.

SCIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 25 AUGUSTUS


SHARK ATAG DERDE DAG


Vrijdag 24 augustus was de derde en laatste dag van het haaien evenement. Tegen 9.00 uur was iedereen aan boord van de Big Marlin en na een bak koffie konden we vertrekken en ook vandaag gingen alle deelnemende boten gelijk door de sluis naar buiten. Het weer was supergoed vandaag dus we konden gelijk naar het Steendiep. Iedereen op een enkele boot na ging die richting uit. Vandaag weer wat bekenden aan boord namelijk alweer Mart van Est, Dirk Lucasse, oud Nederlands kampioen kustvissen Arjan Heijboer en Martijn Westdorp en uit onze omgeving Lucien en Ron van Dijck.

Na geankerd te hebben waren er al na twintig minuten 2 haaien aan boord dus dat beloofde wat. Vandaag varieerden de lengtes van 31 cm tot 77cm dus niet de aller grootste maar er werden er toch 12 stuks bovengehaald vandaag. Alleen Mart kon er vandaag geen een aan zijn kant komen en dat lag niet aan hem zij hij. Ron van Dijck ving 2 aardige . Mathijs wist er 3 te vangen en Martijn Westdorp 2 evenals Mark Giljam en diverse personen met een stuks. De tomatensoep ging er rond de middag ook weer goed in. In drie dagen hebben we 24 haaien op de Big Marlin bovengehaald.

Marie Louise wist er vandaag zelfs 14 aan boord te krijgen. De bijvangst was vandaag ook minder dan gisteren, wel enkele scharren en botten. Op de Big Marlin zijn tot op heden nu 118 haaien gevangen dit jaar en zijn op enkele kleintjes na allemaal gemerkt. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd experiment dat alleen tot stand kan komen door een perfecte samenwerking wat zeker het geval was. En petje af voor Pieter Beelen. Allemaal en iedereen bedankt en tot volgend jaar want dan komt er een tweede editie. Voor een uitgebreid verslag kijk bij www.sportvisserijnederland.nl

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 25 AUGUSTUS


SHARK ATAG TWEEDE DAG


Donderdag 23 augustus om 9.00 uur vertrokken na een kop koffie met 10 mensen die ingeschreven hadden voor het haaienmerk evenement. Ditmaal was het weer goed en konden we naar een haaienstek in het Steendiep. Er waren voor mij bekenden aan boord zoals Mart van Est, Ad Nieuwdorp, Niels Brevé en Pieter Beelen. Na 45 minuten stomen konden we gaan vissen.

Al snel kwamen de eerste haaitjes naar boven echter ze waren veelal aan de kleine kant maar er waren ook enkele mooie bij. De lengtes varieerden van 28 cm tot 94 cm. We hebben er totaal vandaag 9 stuks naar boven kunnen halen waarvan er Mart van Est 5 voor zijn rekening nam. Een aantal boten bleef bij de kering liggen maar daar bleek het achteraf toch minder te zijn geweest. Wat wel opviel was dat er een stuk of 10 hele mooie tongen werden gevangen en ook enkele grote wijtingen bij ons aan boord.

Het onderlinge contact tussen de boten Nautilus,Zeearend,Happy Fisherman,Marie Louise, Rover, Qua Vadis, Aisling, Pirate 2 en Big Marlin was uitstekend. Voor elke deelnemer was er elke dag een tas met van alles erin en een shirt beschikbaar en Topsy Baits had voor alle drie de dagen uitstekend verse kweekzagers gratis beschikbaar gesteld. De sfeer onderling was enorm goed en rond de middag heb ik iedereen van een kop tomatensoep voorzien. Voor morgen ziet het ook goed uit dus duimen maar. Vandaag in ieder geval weer een geslaagde dag met allemaal tevreden mensen.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 25 AUGUSTUS


SHARK ATAG EERSTE DAG


Woensdag 22 augustus was de eerste dag van het haaienmerk evenement georganiseerd door Sportvisserij Nederland o.l.v. Pieter Beelen. Er waren 3 boten gereserveerd voor politiek Nederland. De Aisling, Pirate 2 en de Big Marlin waren de klos en de andere 6 boten konden met sportvissers aan de binnenkant voor de kering vissen. Wiesje was de persboot. Tegen 10.00 uur konden de genodigden opstappen bij frituur de Helling na daarvoor koffie met een Zeeuwse bolus te hebben genuttigd bij Kees en Marianne.

Toen door de sluis naar de binnenkant want buiten stond er teveel wind(west 6) hier hebben we een uurtje groen staan trekken zonder vis te vangen, we hebben toen overlegd om dan maar te proberen zeehonden te spotten aan de buitenkant maar ook daar konden we niet komen. Ben was vandaag mijn deckhand want dat is wel nodig in zulke omstandigheden, ook Nol Sweep was van de partij om een handje toe te steken. We hadden heel wat prominenten aan boord zoals Lutz Jacobi, Ad Koppejan,Fred Bloot, enz. Om 13.00 uur werd er geluncht bij Kees en Marianne in de vorm van een koud buffet en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zo een verzorgd koud buffet heb gezien (petje af).

Tegen 15.00 uur wilde er nog een man of 12 toch nog proberen een haai te vangen, dus hebben we de mensen over 3 boten verdeeld en zijn aan de buitenkant van de kering gaan liggen. Doordat het tij was gedraaid was het om te doen. Bij de Pirate 2 werd er een haai gevangen alsook bij de Aisling. Wij hadden het geluk dat er 3 stuks boven kwamen. Wouter van der Heij van de waddenvereniging ving er twee stuks en Theodoor van Natuuravontuur ving er ook een. Dus kunnen we terug kijken op een geslaagde dag. Morgen geven ze beter weer en kunnen we hoogstwaarschijnlijk naar de haaienstekken.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 25 AUGUSTUS


LEO VING ER VEEL AL WAS HET HORSMAKREEL


Op dinsdag 21 augustus op pad geweest met de dinsdagploeg en vandaag kon ik zelf weer eens meevissen want Mariette was erbij vandaag om te kokkerellen. Om 8.00 uur zijn we na een bak koffie en de loting vertrokken richting Westkapelle naar het kleine vuurtorentje. Mart, Jan, Leo, Fons, Cor en Ben waren ook van de partij. Het was prachtig weer en een watertemperatuur van ruim 20 graden. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers.

De beet kwam maar langzaam op gang bij iedereen behalve Leo want die ving de ene horsmakreel na de andere en wist niet wat hij er mee aan moest dus die zijn op Achtmaal beland, maar dat zal wel de laatste keer zijn denk ik want ik heb hem het recept gegeven en dat heb ik hem indertijd ook gegeven van bot en die geeft hij ook nooit meer weg.(jammer). Voor de rest kwam er weinig vis boven alleen ik kon nog een haai van 95 cm aan boord halen. Na de soep zijn we in overleg weer maar terug gegaan naar de kering maar ook daar was het magertjes.

Mart had weer voor de jonge gezorgd,Jan voor de ballen, Fons voor verse eierkoeken en worst en Leo weer voor de zoetigheid. Het was weer een gezellige (vis)dag met weinig vis, alleen ik kon met 11 grote horsmakrelen, 2 tongen en een grote krab naar huis, ik zal maar zeggen daar heb je vrienden voor. De prijs voor de langste vis word volgende week verdubbeld omdat ik hem zelf had vandaag en de prijs van de gratis loterij ging naar Jan en van die prijs kan hij nu zelf zijn onderlijnen maken (gefeliciteerd). Volgend week als het weer het toelaat gaan we het eens een eind verderop zoeken want dit schiet allemaal niet op. Allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 25 AUGUSTUS


GROEP VAN GEBROEDERS DE TREE TOCH TEVREE


Op maandag 20 augustus was de Big Marlin afgehuurd door Patrick en Johan de Tree uit Roosendaal met een groep van 9 personen. Na enigszins afraden wilden ze toch een dagje gaan wrakvissen al wisten ze dat het wel eens tegen kon vallen. Om 5.30 zijn we vol goede moed vertrokken richting noordwest om het op een goede 30 mijl het te proberen.

We hebben totaal 5 wrakken aan gedaan en er kwam overal wel vis af voornamelijk steenbolk maar ook zijn er totaal 27 gullen boven gehaald waaronder enkele hele mooie en ook 2 mooie zeekarpers. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen. Op zee hebben we wel bijna de gehele dag mist gehad maar het was een mooi rustig zeetje. Kolo de chinees ving er een van 68 cm en Geert een van 65 cm en een zeekarper maar Patrick ving er een van 69 cm en ook een mooie zeekarper.

De prijs voor de langste vis ging dus naar Patrick en ontving een gevulde map met onderlijnen (gefeliciteerd). Ze vonden het al een geslaagde dag maar toen kwamen we in een school makreel terecht en kon iedereen nog een 50-75 makrelen vangen dus dat was de kers op de taart. Zo zie je maar je denkt dat je het weet maar het is niet zo. Dus toch weer een gezellig wrakkentochtje gehad met een super gezellige ploeg. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 25 AUGUSTUS


MET WIJNAND DE HOON OOK NIET OP DE TROON


Op zondag 19 augustus was de Big Marlin afgehuurd door een groep van 11 personen o.l.v. Wijnand en Wilma de Hoon uit Etten Leur ( de kakkerlakken stad). De afspraak was dat we om 6.00 uur al zouden vertrekken omdat het s´avonds wel eens druk kon zijn op de weg. Het was prachtig weer maar we besloten toch om voor de kering te blijven omdat het overal maar magertjes is. Dus na een bak koffie lagen we al voor 6.00 uur in de sluis.

De watertemperatuur zit iets boven de 20 graden en de aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Goof pakte al na 15 minuten een leuk gulletje wat later de langste vis van de dag zou worden. Verder kwam er wat kleine steenbolk een hoofdkrab en nog een paar maatse gulletjes. Wijnand baalde als een stekker toen hij een mooie haai verspeelde. Het was springtij en er liep een loeiharde stroming.

We zijn al vroeg aan de soep begonnen omdat we tot 13.30 uur zouden vissen. De prijs van de gratis loterij ging naar Henk en ontving een doos met shads en een Okuma pet (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Goof en ontving een gevulde map met onderlijnen (gefeliciteerd). Een dag met te weinig vis maar wel een super gezellige dag met een toffe ploeg. Allemaal weer bedankt en tot binnenkort om de achterstand weer op peil te brengen.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 18 AUGUSTUS


VOOR BP VIEL HET OOK NIET MEE


Op vrijdag 17 augustus was de Big Marlin afgehuurd door de personeelsvereniging van BP Europoort o.l.v. Arthur van Tienen. De groep bestond uit 10 personen en om 7.30 uur zijn we na een bak koffie en plaatsloting vertrokken richting Steendiep. De wind was zuidoost 4-5 en de golven een dikke halve meter. Volgens de berichten zou de wind afnemen in de loop van de middag. De watertemperatuur zit al ruim boven de 20 graden.

Na geankerd te hebben ving Frits het eerste haaitje om 9.30 uur. De aasvoorziening was steekzagers, leeglopers en verse ensis. Er kwam heel veel kleine steenbolk en wijting naar boven maar ook pitvis, makreel, horsmakreel schar en een enkele bot. Maar erg druk was het niet. We hebben wel 11 haaitjes gevangen maar die waren ook niet aan de grote kant. Jeroen ving er een van 57 en Arthur eentje van 58 cm.

Na de soep en de worst werd het water rustiger maar ook de aanbeten. Wel kon iedereen genieten van de bijna tropische dag. Ook nog contact gehad met diverse collega´s en ook bij hun was het allemaal kommer en kwel. De prijs van de gratis loterij ging naar Koos en kreeg hiervoor een doos met shads en een doos met spullen voor onderlijnen te maken (gefeliciteerd). Augustus en september zijn van die maanden als de zomervis het niet doet er weinig anders overblijft. Allemaal weer bedankt en tot over 2 weken.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DONDERDAG 16 AUGUSTUS


MARTIN HAD HET REUZE NAAR ZIJN ZIN


Op dinsdag 14 augustus op pad geweest met de dinsdagploeg. Ben, Mart, Dirk, Fons,Cor, Jan , Martin en Rudolf waren van de partij. We zijn om 8.00 uur na een bak koffie en de plaatsloting vol goede moed vertrokken richting Westkapelle. Het was mooi weer een vlak zeetje en de watertemperatuur is inmiddels 20 graden.

Eenmaal geankerd net voorbij de Joosjesweg kwam de beet slecht op gang alleen Martin ving een maatse en een ondermaatse tong en even later nog een grietje. Ook Ben ving enkele vissen maar voor de rest was het knudde. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Na de tomatensoep hebben we onderling besloten om het dan maar voor de stormvloedkering te proberen. Dus daar weer geankerd maar het leverde ook niet veel op alleen wat kleine steenbolk en een enkel platvisje. Maar Martin ving weer iets bijzonders namelijk een hoofdkrab met heel bijzondere tekening.

Ben ving nog een net maats gulletje en Fons een haai van 78 cm maar Martin wist een enorme zeebaars naar boven te halen. De prijs van de gratis loterij ging naar Jan en kreeg een Imax voorraaddoos en een doos met spullen voor onderlijnen te maken (gefeliciteerd). En de prijs voor de langste vis was voor Fons en kreeg een Imax onderlijnenmap boordevol met onderlijnen (gefeliciteerd). Te eten en te drinken was er ook weer volop want de een en ander had weer het nodige meegebracht. Het was een mooie dag om op zee te vertoeven maar heeft eigenlijk niets met vissen te maken behalve voor Martin dan. Allemaal weer bedankt en tot volgende week en hopen op beter resultaat. Voor verslag van Ben kijk op www.zeevissport.com

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 15 AUGUSTUS


EEN WERELDREIS VOOR ENKELE GULLEN


Op zondag 12 augustus was de Big Marlin afgehuurd door visclub De Limburgse Zeevissers uit Hasselt (B) voor een wrakkentocht. De groep bestond uit 11 personen. De wind viel wat tegen want er stond meer dan ze afgegeven hadden maar hij zou in de loop van de dag afnemen. Maar het was wel droog. De golven zaten tegen de meter.

In overleg werd er gekozen om richting Thornton bij de windmolens te proberen maar er was zeer weinig te halen hier en daar kwam er een gul af maar het was eigenlijk niet de moeite. We hebben totaal 11 wrakken gehad en op het laatste wrak vlak bij huis hebben we nog de meeste gevangen. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen.

De bijvangst was een enkele makreel en veelal kleine steenbolk en de gul viel gewoon erg tegen alhoewel Gerard er 12 boven wist te halen en Benny ving de grootste van 68 cm. De prijs van de gratis loterij ging naar Jan en kreeg een doos met shads en een doos onderlijnenspullen van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Benny en kreeg hiervoor een fileerset van Ron Thompson(gefeliciteerd).Het was een hobbelige dag met een karig maaltje gul. Iedereen weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 15 AUGUSTUS


OP ANKER EN MAKREEL MAAR HET WAS NIET VEEL


Op zaterdag 11 augustus was de Big Marlin afgehuurd door vissersclub ´t Scharreke uit Kalmthout (B) voor een combitocht op anker en makreel. De groep bestond uit 11 personen. Na een kop koffie werd er voor gekozen om eerst op anker te vissen en daarna op de makreel. Er werd na overleg koers gezet naar de Steenbanken.

Het was droog weer, de wind woei uit oostelijke richting en was rond kracht 3 en zou toenemen naar noordoost 5, de golven waren rond de halve meter. De watertemperatuur is 19,5 graden. De vangst was matig er kwam wat schar naar boven en Staf 1 en Staf 2 vingen elk een mooie bot, de grootste was 37,5 cm. Na de soep werd er gekozen om het op de makreel te proberen maar de berichten van de collega´s waren niet veel belovend.

We hebben in overleg dan maar besloten om maar over wat wrakjes te driften omdat daar meestal wel wat makreeltjes op en rond zitten. De makreel ging moeizaam maar er werden wel redelijk wat zomergulletjes gevangen. Op het laatste moment nog helemaal de Noord in geweest omdat Maatje Adriana daar wat ontdekt had. Toen we er aan kwamen toch wat makreel gevangen maar het was snel afgelopen. De prijs van de gratis loterij ging naar Sjors en ontving een doos met shads en een doos met spullen voor onderlijnen te maken van Ron Thompson(gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was voor Freddy met een gul van 47 cm en ontving een tas/map voor het opbergen van materiaal en onderlijnen van Ron Thompson (gefeliciteerd). Het was een zeer matige visserij maar iedereen kon toch nog enkele visjes meenemen voor de pan. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer


VRIJDAG 10 AUGUSTUSHAAITJES WAREN KORT VOOR TEAM ZEEVISSPORT


Op vrijdag 8 augustus was de Big Marlin all in afgehuurd door het visteam van de bekende zeevissite Zeevissport van Eric de Keuster o.l.v. Leon van Westen ook wel de beer van Borssele genoemd. De planning was om wat haaitjes te vangen. De groep bestond uit 10 personen en om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie zijn we vertrokken richting Steendiep. Het was bewolkt weer en een matig windje en er liep nog een behoorlijke deining van de forse wind van gisteren, tussen de halve en een meter. De watertemperatuur zit tegen de 19 graden.

Voor iedereen lag er een onderlijn klaar en ook lood voor diegene die daar behoefte aan hadden. De aasvoorziening was steekzagers. Na geankerd te hebben kwam er na een halfuurtje het eerste jonge haaitje naar boven het was klein maar leuk om te vangen. Er kwam ook wat klein spul naar boven zoals wijting en steenbolk verder een enkele bot en schar. Er zijn 14 haaitjes boven gehaald waarvan er 10 klein waren en 4 mooie. Wat wel opviel is dat er 11 tongetjes werden boven gehaald waarvan Jan Overbeeke er 7 voor zijn rekening nam. Zo af en toe kregen we een regen bui op ons dak en toen de stroom eruit viel was het duimen draaien. Maar iedereen kon genieten van de tomaten soep en de warme worst en op tijd een biertje.

Spekkoper was vandaag Bram want die ving 4 haaien waarvan de grootste 90 cm was maar ook Leon ving er een van 88 cm. De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Bram en ontving een opberg/onderlijnenmap van Ron Thompson (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Eric van den Dries en ontving een doos met shads met toebehoren en een doos met spullen voor onderlijnen te maken van Ron Thompson.(gefeliciteerd) Het was een leuke gezellige dag met een superteam alleen de lengte van de haaien heb je niet in de hand. Alles is weer keurig gemerkt en terug gezet. Voor meer info klik je op www.zeevissport.com  Augustus en september zijn eigenlijk komkommermaanden wat betreft de visserij want de makreel laat het de laatste week ook afweten evenals de wrakvisserij en de zeebaarsvisserij is ook kommer en kwel . Zelf hebben we afgelopen tijd op de vrij geplande dagen wat oude en nieuwe visstekken bezocht en het is overal peuteren voor een maaltje vis zowel op de Oosterschelde en de Noordzee, haai vang je overal ook op de Oosterschelde. Alleen gisteren hadden we wat meer succes en konden een klusje mooie tong vangen. Allemaal weer bedankt en tot in september voor de tong.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer


ZATERDAG 28 JULIMET GROEP UIT DE ACHTERHOEK GEEN GEZOEK


Op vrijdag 27 juli was de Big Marlin afgehuurd door een groep van 8 personen uit de Achterhoek voor een combitocht van makreel/ankervissen o.l.v. de heer Bouwmeester. In principe was er geboekt voor wrakvisserij maar aangezien er weinig te halen is op de wrakken werd er gekozen voor deze optie. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie zijn we vertrokken om eerst de makreel te belagen. Het was zo goed als windstil en een gladde zee en de watertemperatuur is momenteel rond de 18-19 graden.

Ook de Zeearend, Maatje Adriana en Andromeda waren van de partij om de snelle jongens te belagen. Na ongeveer drie kwartier hadden we ze al te pakken en we hebben tot 10.30 uur makreel gevist en toen had iedereen er voldoende en zijn we in het Steendiep voor anker gegaan. De aasvoorziening voor de ankervisserij was leeglopers en steekzagers. De onderlijnen van Hengelsport Vriends en Mr.Gastel deden het weer goed. De vangst was voornamelijk schar, horsmakreel en veel te kleine steenbolk en wijting. Maar er werden ook weer 3 haaitjes gevangen.

De kippensoep werd weer met smaak verorberd en we hebben gevist tot 14.30 uur toen had iedereen wel genoeg vis en omdat er buien aan zaten te komen werd besloten om terug te varen. Het was een mooie geslaagde zomerse visdag met meer dan voldoende vis. De vangst van een of meerdere haaitjes is elke keer weer voor de meeste opstappers een spektakel en we hebben er elke tocht wel enkele gevangen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer


ZATERDAG 28 JULIOPSTAPPERS WAREN HAAIENMEPPERS


Op donderdag 26 juli met de Big Marlin met 9 opstappers een dagje ankervissen. De wind was matig en de golven een dikke halve meter. We zijn om 7.30 uur na een bak koffie vertrokken richting Steendiep. De opstappers kwamen uit alle windstreken n.l. de Achterhoek, Tholen, Capelle a/d IJssel, Nuland en Den Dungen.

John Steenbakkers wist al voor half 10 zijn eerste haai te vangen en voor de rest kwam er redelijk vis naar boven voornamelijk schar maar Marvin de zoon van John wist ook nog een mooie gul te vangen ook de mannen van Rob Melis wisten de haaien te belagen alsook de gebr. Verdoold uit Capelle a/d IJssel wisten ieder een haaitje te vangen. In totaal hebben we vandaag weer 10 haaien gemerkt en terug gezet. Voor iedereen weer een ervaring. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. De onderlijnen van Mr.Gastel waren weer favoriet.

Er was een varia aan vis n.l. Makreel, horsmakreel¸steenbolk, wijting, gul, schar, bot en haai. Soep is er vandaag bij in geschoten omdat het zeetje nogal tegen viel. De prijs van de gratis loterij was voor Arjan en kreeg een voorraaddoos van Imax (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was voor John met een haai van 96 cm. en kreeg hiervoor een fileer cassette van R,T.(gefeliciteerd). Iedereen was weer tevreden vandaag al was er wel iemand bij die last had van de nukken van Neptunes. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 28 JULI


VAN AVONDVISSERIJ WORD JE OOK NIET BLIJ


Woensdagavond 25 juli met de Big Marlin met 10 opstappers geprobeerd de tong te belagen. Het was windstil en een vlakke zee. De watertemperatuur is 18,5 graden. Om 19.00 uur zijn we vol goede moed vertrokken richting Vrouwenpolder.

Er kwamen wat platvisjes en wat horsmakreel boven en een paar mooie botten maar het hield niet over. Dus maar hopen als het donker word dat de tongen het zullen gaan doen. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De warme worst werd met smaak geconsumeerd ondanks het warme weer. Er werden totaal slechts een vijftal tongen gevangen maar ook aan Westkapelle was het bedroevend slecht.

De prijs van de gratis loterij ging naar Johan en kreeg een Imax voorraaddoos (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging naar Jeroen met een bot van 36 cm. en kreeg een R.T. fileer cassette (gefeliciteerd). Het was een mooie zomerse avond met een gezellige sfeer aan boord maar daar is dan ook alles mee gezegd. Voorlopig ga ik niet meer met opstappers avondvissen want er is geen eer aan te behalen. Allemaal weer bedankt en misschien tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 25 JULI


EEN TROPENDAG VOOR DE PLOEG VAN DINSDAG


Op dinsdag 24 juli weer met de Big Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg. Na een week vakantie in Portugal en 2 weken op de werf voor het jaarlijkse onderhoud kunnen we er weer volop tegenaan. De vaste dinsdaagers waren Ben, Mart, Jan, Dirk, Cor, aangevuld met vader Henk, dochter Mirella en haar man Ruud allen uit Zeeland. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en konden we na de loting en de koffie vertrekken richting Steendiep. Er was nauwelijks wind en de zee was als een biljartlaken en de zon deed al behoorlijk zijn best, de watertemperatuur zit rond de 18 graden.

De familie Simons wilde vandaag graag een haai zien vangen en als het kon er eventueel zelf ook eentje vangen dus dat moesten we weer maar even klaren die klus. Mart was de verlossende engel weer want hij wist binnen no-time 2 haaien te vangen en de grootste was 91 cm. Verder kwam er wat horsmakreel, makreel, een paar tongen, bot, schar geen grote aantallen maar dat is normaal voor juli en augustus wel heel kleine steenbolk en wijting. Ruud ving ook een klein haaitje gevolgd door vader Henk met een joekelhaai en even later was Mirella aan de beurt dus de missie was geslaagd, maar er kwamen er nog meer want Dirk ving ook een mooie gevolgd door Cor en Ben en Henk ving er ook nog een bij. Ruud pakte er ook nog 2 bij waarvan de grootste 94 m was. Dus totaal 14 haaien waarvan de familie Simons er 6 voor hun rekening namen, Mart 4 stuks en Jan ving er het laatste kwartier nog eentje dus iedereen had minstens een haai vandaag dus dat kon niet beter.

De zon stond volop te branden op het dek het was eigenlijk veel te warm, maar ja het is ook nooit goed. Cor had voor iedereen gebak mee gebracht, Mirella zelfgemaakte gehaktballetjes, Jan kaas, Dirk knakworst en Ben knakworst en stroopwafels en er was ook weer tomatensoep dus weer volop eten maar ook het gekoelde vocht werd gretig genuttigd.(tegen het uitdrogen).De prijs van de gratis loterij ging naar Cor en ontving een voorraaddoos van Imax en een pilkermap van R.T. (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging uieraard naar Ruud met een haai van 94 cm en ontving een tassen en mappen set van R.T. en Imax (gefeliciteerd). Dus weer een super geslaagde visdag voor iedereen . Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZONDAG 8 JULI


GROEP UIT LEUR WAS CONTENT OVER ARRANGEMENT


Op zaterdag 7 juli was de Big Marlin wederom afgehuurd voor een arrangement, ditmaal door Wijnand de Hoon uit Etten-Leur met een groep van 8 personen. Om 13.00 uur vertrokken richting Steendiep met weinig wind en een glad zeetje en mooi droog weer. Na geankerd te hebben kwam er vrijwel direct vis naar boven en de stroming was duidelijk een stuk minder dan gisteren. Dat was wel te merken aan de visvangst er kwamen heel wat doubletten van voornamelijk schar binnen al zaten er ook de nodige kleintjes tussen.

De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Voor de rest werden er enkele mooie botten, wat maatse wijting, pitvis en horsmakreel bovengehaald. Henny ving een haaitje van 45 cm en even later een mooie van 84 cm en ook Marco ving er een van 57 cm. Het was een super mooie zonnige middag met redelijk veel vis ten opzichte van gisteren. Enig minpuntje was dat Wijnand een super bonito van zijn vrouw Wilma zo maar over boord donderde (waarschijnlijk een wereldrecord). Om 17.00 uur zijn we weer vertrokken richting Kees en Marianne voor een maaltijd en een drankje wat weer zoals gisteren dik in orde was.

Om 19.00 uur weer vertrokken bij Frituur De Helling voor een avondje tongen. Het weer was inmiddels zodanig veranderd dat het bijna de gehele avond heeft geregend. We hebben het geprobeerd bij Westkapelle bij het kleine vuurtorentje, er kwam wel mooie vis naar boven, schar, bot en wijting maar de tong liet het alweer afweten ik heb er een stuk of 4 gezien. Misschien moeten we er toch verder voor weg. Maar de stemming zat er goed in want we hebben heel veel gelachen over de sterke verhalen van Govert en onder het genot van een biertje. De prijs van de langste vis ging uiteraard naar Henny en kreeg een Ron Thompson onderlijnen/opbergtas (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste platvis was voor Richard een kreeg een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Het was een super mooie maar bijna tongloze dag maar dat kon de pret niet drukken. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZONDAG 8 JULI


MOOI WEER, GEZELLIGE SFEER MAAR TE WEINIG VIS DEZE KEER


Op vrijdag 6 juli was de Big Marlin afgehuurd door Ton van de Put uit Tilburg met hun clubje van een glasfabriek uit Dongen. Ze hadden een arrangement geboekt met 11 personen. We zijn vertrokken om 13.00 uur met een matige zuidwestenwind kracht 3-4 en de golfhoogte was ongeveer een halve meter. De watertemperatuur is momenteel rond de 18 graden en na een klein beetje regen is het de gehele dag droog gebleven.

We hebben koers gezet naar het Steendiep en al binnen 10 minuten na het ankeren ving Freek (de jongste aan boord) een haaitje van 55 cm. Er kwam een uurtje redelijk vis naar boven maar toen de stroming er door kwam was het zeer moeilijk vissen want het was daags na springtij. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Het weer was geweldig goed maar de vangst was maar magertjes. Er werd wel wat schar,makreel,horsmakreel en een enkele wijting gevangen. Om 17.00 uur hebben we het anker opgehaald en zijn we naar frituur De Helling gevaren van Kees en Marianne waar iedereen een maaltijd met gebakken vis of kibbeling kon nuttigen met een drankje wat uitzonderlijk goed verzorgd was( bedankt Kees en Marianne).

Na het eten zijn we weer vertrokken voor een avondje op de tong. Besloten werd om het eens iets verder uit de kust te proberen een oude stek van vroeger omdat er bij ons voor de kust de tong het nog steeds laat afweten. Echter er liep hier ook weer heel veel stroming en er kwam vooral klein spul boven wat niet de moeite was om mee te nemen. Toen hebben we in overleg maar besloten om het nog even voor de kering te proberen. Wel was het een prachtige zomeravond en het bleef tot 23.00 uur licht. We hebben nog wel een paar visjes bij gevangen maar slechts een enkel tongetje maar iedereen genoot duidelijk van de uitzonderlijke avond met een biertje en zagen het arrangement als een geweldig uitje. De prijs voor de langste vis was voor Freek met de haai van 55 cm en kreeg een Okuma zeemolen (gefeliciteerd) en uit de loterij werd Jack getrokken en kreeg een Ron Thompson onderlijnenmap/opbergtas (gefeliciteerd). Om 24.00 uur hebben we weer vastgemaakt aan het ponton. Iedereen was toch zeer tevreden ondanks de wat mindere aantallen vis. Iedereen weer bedankt en tot volgend jaar. Morgen hebben we er weer een arrangement op staan.

SCHIPPER NAAST M..
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DINSDAG 26 JUNI


DE PLOEG VAN DINSDAG HAD EEN DAG DIE ER WEZEN MAG.


Op dinsdag 26 juni met de Big-Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg. Om 7.30 uur waren de 8 opstappers aan boord t.w. Ben, Mart, Dirk, Fons, Leo, Louis, Cor en Wim en konden we na een kop koffie vertrekken. Afgesproken werd er om naar het Steendiep te varen. De wind was zwak en er was bijna geen golfslag. De watertemperatuur is rond de 16 graden en het zonnetje kwam er al vroeg door. Onderweg werden we allen getrakteerd op een chocoladebroodje van Louis.

Eenmaal ten anker kwamen de eerste scharren al boven wel een maatje kleiner dan vorige week maar dat kon de pret niet drukken. Het werd een zomerse dag en iedereen voelde zich uitgelaten. Wim wist al vlug het eerste haaitje te vangen van 53 cm. en even later ving Ben er een van 67 cm. maar we zijn toen toch verkast want de scharren bleven aan de kleine kant. Op de tweede locatie was het inderdaad beter, Mooiere schar enkele mooie botten veel horsmakrelen, makreel en Louis ving ook nog een tong, verder wat wijting waarvan enkele maatse en een enkel scholletje. Na de tomatensoep en de warme worst ving Louis nog een mooie haai van 82 cm. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers.

Dirk had twee aardbeienvlaaien met slagroom meegebracht omdat hij pas jarig was geweest (gefeliciteerd) Cor had een fles Schrobbelaar meegebracht en Leo weer versnaperingen en Ben en Joke hebben de mosterd en het glasservies weer aangevuld. De gehele dag weer een biertje en een borrel gedronken en weer veel gelachen. De prijs van de gratis loterij was voor Leo en kreeg een Imax voorraaddoos (gefeliciteerd) en de prijs van de langste vis was voor Louis en kreeg een tassen/mappenset van Ron Thompson (gefeliciteerd). Iedereen had een leuk maaltje vis en een vooral super gezellige visdag beleefd. Allemaal weer bedankt en tot over 14 dagen.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
VRIJDAG 22 JUNI


OOK BASF.ERS ZIJN HAAIENMEPPERS


Op donderdag 21 juni de langste dag maar qua weer niet de mooiste was de Big Marlin afgehuurd door de visclub van BASF uit Antwerpen. De groep bestond uit 12 personen onder leiding van Benny Bal. Na de koffie werd er besloten om naar het Steendiep te gaan en maar kijken hoe lang we het vol konden houden want in de namiddag werd er vreselijk slecht weer voorspeld. We zijn op tijd vertrokken iets voor 7.00 uur konden de trossen los. Op dat moment was het rustig, weinig wind uit het zuidoosten en het zonnetje liet zich af en toe zien. De watertemperatuur is momenteel rond de 16 graden.

Het was wel springtij vandaag dus iedereen aangeraden om met goed ankerlood te vissen en ik moet zeggen dat er weinig problemen zijn geweest met in elkaar zitten. Na het ten anker gaan kwam er al gelijk redelijk schar boven een mengeling van klein en groot. Ook werden er wat mooie botten,horsmakreel,makreel en wijting boven gehaald, de wijting was meestal aan de kleine kant maar er zaten ook hele mooie tussen. Fons kreeg opeens een enorme dreun op zijn hengel en wist een enorme haai langszij de boot te brengen maar omdat het zo hard stroomde kwam het ankerlood in het net verstrikt te zitten en na een flinke ruk trok de haai de haaklijn van 30 lbs amnesia stuk alsof het een garendraadje was. Ik denk dat Mr. Drédeschepper niet goed zijn werk heeft gedaan. Dus hij is ongemerkt weer naar de diepte gegaan, ik had dit exemplaar graag gemeten.

Na de soep en de worst ving Mark een gevlekte haai van 83 cm en de scharren kwamen met de 2-3 gelijk naar boven, De aasvoorziening was steekzagers, leeglopers en ensis. Even later was het weer Fons die er een haai aan had deze maal ging alles goed en er kwam een gevlekte van 93 cm aan boord. Ook ving Eddy er een van 69 cm Benny eentje van 50cm, Rudy ving er twee van 70 en 61 cm, Danny eentje van 55 cm en Rogier maar liefst een van 96 cm. Dus maar liefst 9 haaien vandaag. Alles op die ene na weer geregistreerd en gemerkt en terug gegeven aan moeder natuur. De prijs van de gratis loterij ging naar Mark en kreeg een voorraaddoos van IMAX (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis was uiteraard voor Rogier en kreeg een cassette met fileer spullen van R.T. iedereen heeft een gezellige visrijke dag beleefd en we waren net op tijd voor het slechte weer binnen. Allemaal weer bedankt en tot binnenkort.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 20 JUNI


DE DINSDAGKLANTEN WISTEN VAN WANTEN


Op dinsdag 19 juli op pad geweest met de Big Marlin met de dinsdagploeg, aanwezig waren Ben, Jan, Leo, Dirk, Fons,Aad, Mart en Nol Sweep van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na een kop verse koffie en de loting werd er afgesproken om naar de Steenbanken te varen. Het was rustig weer en droog dus vandaag niets in de weg. Iedereen had er geweldig veel zin in vandaag. Na het ten anker gaan kwam er gelijk mooie vis boven voornamelijk schar. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers ook werden de octopusjes die Alain gisteravond achter gelaten had gebruikt hiervoor onze dank.

Ben ging als een robot tekeer hij heeft de gehele dag bijna niet zonder vis opgedraaid en van omvallende en leeglopende bierflesjes heeft hij ook geen last meer want we hebben tegenwoordig beugelflessen, zo zie je maar er wordt overal aan gedacht. Dirk ving een mooie bot, Leo 2 mooie tongen en Fons een mooie gevlekte toonhaai van 89 cm. ook pieterman,wijting makreel, horsmakreel en wat botten kwamen boven en het kleine spul ging terug naar waar ze vandaan kwamen. Tegen de middag ging de beet er helemaal uit en hebben we besloten om naar het Steendiep te gaan. Zo gezegd zo gedaan en er kwam gelijk mooie schar boven nog mooier en meer dan op de vorige plek en dikwijls 3 gelijk. Opeens riep Mart om het schepnet en ving een gevlekte haai van 56 cm. even later was Ben aan de buurt met eentje van 51 cm. en ook Aad ving ook een kleintje van 54 cm. Dus weer 4 haaien vandaag. Alles weer gemerkt en geregistreerd en de vrijheid weer gegeven.


Ben had vandaag mosselsoep meegebracht, Mart verse braadworst, Jan kaasblokken, Leo versnaperingen, Aad door Carla zelfgemaakte gehaktballen, Dirk bockworst, Fons reuze knakworsten en kaas en dan nog de ballen van de gebroeders Tulleneers. Sjonge jonge wat een berg voedsel en dan te weten dat er in de wereld nog mensen zijn die bijna niets te eten hebben het is te gek voor woorden. Ik heb de gehele dag achter het gasfornuis gestaan. Veel eten, veel drinken en veel vis en goed weer wat wil je nog meer. De prijs van de gratis loterij was voor Dirk en kreeg een gevulde onderlijnenmap van R.T. (gefeliciteerd)De prijs voor de langste vis was natuurlijk voor Fons en ontving een tassen/mappenset van R.T.(gefeliciteerd). Na de domper van gisteravond nu weer een superdag. Alles en iedereen super tevreden, allemaal weer bedankt en tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 20 JUNI


MET DE GEBROEDERS TULLENEER RECHTSOMKEER


Op maandagavond 18 juni was de Big Marlin afgehuurd door de gebroeders Tulleneers uit Lanaken (B) voor een avondje tongvissen. Alain, Isi en Bie waren tegen 18.30 uur aan boord want Jean-Pierre was verhinderd. Dus wat een luxe afhuur met 3 personen en ik kreeg een aanbod om ook mee te vissen en dat werd met dank aanvaard. Het was droog weer en er stond niet veel wind en de vooruitzichten waren prima. Na een bak koffie zijn we in overleg richting Westkapelle gevaren om daar even te proberen anders konden we verder gaan.

Maar de golfhoogte viel tegen maar ik dacht als we het ondiepe voorbij zijn zal het wel beter worden, maar vergeet het maar het werd steeds erger en er stond een dikke anderhalve meter. Dus weer klote en in overleg zijn we terug gevaren om dan maar op de Oosterschelde te proberen. Toen we terug waren voor de kering toch nog een plekje gevonden aan de buitenkant. Maar dat de vangst tegen zou vallen wisten we op voorhand. De watertemperatuur is nog steeds maar rond de 15 graden dus de tongen willen voorlopig nog niet onze kant op komen. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en Alain had octopusjes bij en gigantische voerkorf met gemalen makreel. Isi vertelde ook nog dat alles beter is dan een windhoos terwijl hij zat te genieten van de zonsondergang.

Over de vangst kunnen we kort zijn het was eigenlijk zo goed als niets. Er werden 3 noordzeekrabben gevangen, enkele scharren, 2 maatse tongen en 2 ondermaatse, een ondermaats gulletje en dat was de schrale buit. Toch zorgde Isi nog voor sensatie want hij toverde een gevlekte toonhaai aan boord van 72 cm. Dit was dan toch weer een goedmakertje. Met het eten leek het wel op een voorbereiding van de dinsdag. Ze hadden goulashsoep en gehaktballen meegebracht en wel zoveel dat er voor dinsdag ook nog genoeg waren want die hebben toch nooit niks. Verder hebben ze kunnen genieten uit de beugelfles. Alain kreeg de prijs van de gratis loterij een onderlijnenmap/opbergmap van Ron Thompson (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Isi met zijn haai die we overigens weer gemerkt en geregistreerd hebben, we hebben hem terug gezet en hem de boodschap mee gegeven dat hij de tongen onze kant op moet sturen. Isi kreeg een xxl onderlijnenmap/opbergmap van Ron Thompson )gefeliciteerd) Allemaal (3) weer bedankt voor de vooral super gezellige avond en tot in november.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 16 JUNI


HOEKSEWAARDERS WAREN HAAIENVERGAARDERS


Op vrijdag 15 juni was de Big-Marlin afgehuurd door Patrick Fiere met zijn familie uit de omgeving van de Hoekse Waard. Totaal waren ze met 9 personen. Om 8.00 uur was iedereen aan boord maar deze keer was er geen koffie want de koffiebus was helaas leeg. De weersvoorspellingen waren weer niet best vandaag en de regen viel soms met bakken uit de lucht. En het was rond doodtij vandaag. Ook de watertemperatuur is met 15 graden te laag voor de tijd van het jaar. Het ene lagedrukgebied volgt het andere op en wind waait teveel uit verschillende richtingen dus allemaal niet zo hoopvol. Er werd een waarschuwing afgegeven van zuidwest 6 maar met opkomend tij valt dat best mee.

Besloten werd er in overleg om het in het Westgat te gaan proberen. Daar geankerd viel het inderdaad mee alleen de platvis is de weg kwijt denk ik want er kwam maar mondjesmaat een schar en een bot boven wat ondermaatse scholletjes en wat horsmakreel. Tot Arie Fiere een gladde haai ving van 91 cm toen brak er een feeststemming los. Na de tomatensoep kwamen we dwars in de golven te liggen en hebben we besloten om in de buurt van de kering wat rustiger water op te zoeken. Ondertussen konden ze genieten van een gratis drankje in compensatie van de koffie.

Toen we ons stekje gekozen hadden kreeg Antoon Meijer bijna gelijk een enorme dreun op zijn hengel en wist een gevlekte toonhaai van 84 cm aan boord te brengen. Een half uur later wist Jan Groenendijk een gevlekte te vangen van 78 cm, weer een half uur later was Leo Meijer aan de beurt met een gevlekte van 82cm. en na een kwartiertje was het weer Antoon met een gladde van 85 cm. 10 minuten later ving Jan nog een gevlekte van 68 cm. drie kwartier later pakte Jan ook nog een gevlekte van 80cm. Dus totaal 7 haaien vandaag. Weer weinig platvis vandaag maar wel een visdag die menigeen niet vlug zullen vergeten. Dus ondanks alle sombere vooruitzichten toch nog een topdag. De aasvoorziening was weer leeglopers en steekzagers, de onderlijnen van Mr.Gastel en H.S.Vriends. De prijs van de gratis loterij was voor Leo een kreeg een opbergdoos van Imax (gefeliciteerd) De prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Arie en ontving een cassette met fileermateriaal van Ron Thompson. (gefeliciteerd) Allemaal weer bedankt en tot de volgende weer maar. Weinig vis voor de pan maar qua visdag SUPER.

SCHIPPER NAAST M..
spacer
spacerspacerspacer
spacer
ZATERDAG 16 JUNI


VOOR DE KERING NOG GEEN TONG IN BEWEGING


Donderdagavond 14 juni was de Big-Marlin afgehuurd voor een avondje tongvissen door Patrick De Tree uit Roosendaal met een groepje van 6 personen. De vooruitzichten waren niet best qua weer en vangst maar na verschillende verwaaidagen wilden ze toch het water op al was het maar om een keer uit te waaien. We zijn vertrokken om 19.00 uur na een bak koffie en besloten werd om het voor de kering te proberen omdat de wind toe zou gaan nemen naar zuidoost 6 en omdat het afgelopen dinsdag voor Westkapelle ook geen succes was.

De watertemperatuur zit rond de 15 graden en het was gelukkig droog weer. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Na geankerd te hebben kwam er af en toe een visje boven dus zijn we na een poosje verkast en dat leverde ook niet al te veel op. Tot Johan De Tree een haaitje ving van 52 cm en even later ving Ronald van Hassel uit Essen er eentje van 64 cm. We hebben ze weer keurig gemerkt en geregistreerd en ze weer vrij baan gegeven.

Het was een gezellige boel aan boord en er werd veel over vroeger gepraat van in die tijd dat er nog vis zat. Er werden enkele scharren en wat ondermaatse scholletjes gevangen en tong hebben we in het geheel niet gezien dus lang leve de haaitjes die de avond toch nog enigszins hebben goed gemaakt. Johan was de winnaar van de gratis loterij een kreeg een voorraaddoos van Imax (gefeliciteerd). En de prijs voor de langste vis was voor Ronald een kreeg een cassette met fileermateriaal van Ron Thompson (gefeliciteerd). Het was een gezellige maar visarme avond. Maar 25 juni gaan we het nog een keer proberen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 13 JUNI


NOORDOOST ZES WAS GEEN SUCCES


Op dinsdag 12 juni op pad geweest met de Big-Marlin met de dinsdagploeg t.w. Mart, Jan, Leo, Martin, Ben, Fons, Dirk en Cor. Tegen 8.00 uur was iedereen aan boord en na de gebruikelijke kop koffie zijn we in overleg vertrokken richting Westkapelle om eens te kijken of de tong er al gearriveerd was. Het was droog met het zonnetje erbij en de wind was nu nog noord- noordoost 3-4 en zou toenemen naar 5-6 maar omdat je met die wind goed kunt vissen voor de Joosjesweg hebben de gok maar gewaagd.

Eerst geprobeerd bij het kleine vuurtorentje omdat het daar toen nog goed om te doen was. Ben ving al gelijk een tong en er kwam wat schar van een mooi formaat boven ook een enkele bot maar het hield niet over. Na een poosje kwamen de golven flink opzetten en zijn we verkast naar de Joosjesweg en daar was het zo goed als vlak. Over de vangst kunnen we kort zijn het was niet veel , heel veel te kleine vis en we hadden een stuk of 8 tongetjes. Martin ving een wijting van 33 en Fons een bot van 33 maar Ben ving een horsmakreel van 36 cm. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Ben had vandaag voor de vissoep gezorgd, Jan voor gerookte snakefilé, Dirk voor de worst, Leo weer voor de versnaperingen en Mart voor het kort nat.

De prijs van de gratis loterij ging naar Cor en ontving een cassette met fileerspullen van R.T. (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Ben en ontving een tassen/mappen set van R.T. en een aaskoeltas van Imax (gefeliciteerd). Qua vangst een mindere dag maar een super gezellige visdag en je weet de zee geeft en de zee neemt dus vandaag zijn we genomen. Maar ik heb van Ben en Dirk in ieder geval een mooi maaltje vis voor thuis mee gekregen (bedankt) Voor de liefhebbers die eens een keer een haai willen vangen hebben Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland een Sharkatag evenement gepland en wel op 22-23-24 augustus de bedoeling is met 11 boten te gaan en totaal met 247 deelnemers,er is gratis aas en de inschrijfkosten zullen rond de 40 euro bedragen en iedereen ontvangt een gratis goodybag met inhoud. Meer info vind u bij ZEEVISSPORT.COM en bij Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland ook kunt u voor meer info bij ons terecht. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
spacer
spacerspacerspacer
spacer
WOENSDAG 13 JUNI


TE WEINIG GULLEN MAAR WEL MULLEN


Op maandag 11 juni was de Big-Marlin afgehuurd door de Limburgse Zeevissers uit Hasselt (B) de groep bestond uit 12 personen. Na overleg wilden ze toch op de wrakken gaan proberen. Het was droog weer en de wind was noordoostelijk kracht 3-4 en de golven ongeveer een halve meter. De watertemperatuur schommelt rond de 14,5 graden.

We zijn om 5.30 uur vetrokken richting noordwest en op het eerste wrakje aan gekomen was het gelijk bingo er werden er zelfs drie gelijk boven gehaald maar de pret duurde maar een half uurtje want toen konden het wrakje niet meer bereiken door een obstakel wat er bovenop was komen liggen. Dus verkast naar het volgende en zo hebben we er nog een stuk of 5 aangedaan tot het tij weer gekeerd was en terug konden naar het eerste wrakje en we konden er weer aan en hebben daar weer redelijk wat vis gevangen.

Er werden totaal 64 gullen mee naar huis genomen en de torren werden terug gezet, de bijvangst was horsmakreel, makreel, steenbolk en wat opviel 4 stuks mooie mullen. De aasvoorziening was leeglopers .Zo heeft bijna iedereen een mooi portie vis bij elkaar kunnen sprokkelen maar echt goed is het nog steeds niet. Spekkoper was vandaag Jozef want hij ving 15 mooie gullen en ook nog de langste van 65 cm. Hij ging met de prijs voor de langste vis aan de haal en kreeg een map en een gevulde pilkermap van R.T. (gefeliciteerd). Al bij al een redelijke visdag. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M..
spacer
spacerspacerspacer
spacer
MAANDAG 11 JUNI


FALEND ORANJE MAAR WIJ HADDEN EEN VISDAG MET EEN FRANJE


Op zondag 10 juni was de Big-Marlin afgehuurd door Leon Meesters met een groep van totaal 8 personen uit de omgeving van Oudenbosch. Na de gebruikelijke kop koffie zijn we voor 7.00 uur vertrokken richting ZBJ. Er was weinig wind en het was droog met een lekker zonnetje en de watertemperatuur is 14,7 graden. In de morgen stond er nog een behoorlijke deining maar die vlakte spoedig af.

Van de collega´s gingen Andromeda, Maatje Adriana en Neeltje Jans op de makreel en de zeearend op de wrakken. Na geankerd te hebben in de Zuid Banjaard liet de vis het grotendeels afweten en na nog twee keer verkast te hebben had de vis er geen zin in. Er kwam ook nog een charterboot uit Vlissingen bijliggen maar die spreken kennelijk geen Nederlands (dat beloofd wat in augustus). Toen zijn we in overleg maar verkast naar de Steenbanken. De onderlijnen waren zowel van Hengelsport Vriends en Mr. Gastel en de aasvoorziening was leeglopers.

Bij de Steenbanken was het bingo niet de massa´s die we gewend zijn maar alleen maar mooie scharren enkele maatse wijtingen, horsmakreel en wat mooie botten, de kleintjes zijn weer retour gegaan. Na de kippensoep werden er nog 3 tongen gevangen waarvan Kees er eentje ving van 35,5 cm. Dick ving een zeebaars van 41 cm. maar Leon ving er een van 48 cm. en had daarmede de langste vis voor vandaag en kreeg daarvoor een onderlijnenmap van R.T. en een Imax aaskoeltas (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Johan van der Spek omdat hij vorige week 50 jaar is geworden (gefeliciteerd). Dus alweer een super geslaagde visdag met iets mindere aantallen maar dat maken de bijzondere vissen weer goed. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DONDERDAG 31 MEI


WIJ NIET MAAR JAN VAN GENT ZEER CONTENT


Op woensdag 30 mei met de Big-Marlin naar de wrakken geweest met losse opstappers. Totaal 8 personen want 3 personen kwamen niet opdagen omdat ze daags ervoor hun auto Total loss hadden gereden. Om 6.00 uur was iedereen aan boord en zijn we vertrokken naar een noordwestelijke richting. Het weer was goed, weinig wind en golven die niet veel voorstelde , vorige week werden er nog goede vangsten geboekt door Neeltje Jans en de Zeearend maar de afgelopen dagen was het weer een stuk minder.

De aasvoorziening was scheermessen en leeglopers. Op het eerste wrakje aan gekomen op een kleine 30 mijl was het eigenlijk al meteen goed er kwam goed gul af geen kneiters maar wel een mooi formaat. Dit duurde een poosje maar opeens was het helemaal klaar, dus hup naar het volgende wrak. We hebben totaal 6 wrakken bezocht maar alleen het eerste leverde een beetje vis op. In totaal met 8 man 49 stuks en wat torren die terug gezet zijn. En ik stel een vraag aan Sportvisserij Nederland, een baglimit van 10 stuks per persoon per dag is akkoord maar als we ze niet vangen worden we dan gecompenseerd???

De prijs voor de langste vis ging naar Geerd met een gul van 67 cm. en ontving een cassette met fileerbenodigdheden van Ron Thompson (gefeliciteerd). Een half uur voor het terug varen dook er een Jan van Gent op het aas van Dirk tijdens het binnendraaien en wat bleek die had een stuk netwerk rond zijn snavel zitten. Dat was er behoorlijk ingegroeid dus hebben wij hem binnen boord gehaald (wat zijn dat enorme vogels) en hem/haar bevrijd van het opstakel. Dus we hebben vandaag in ieder geval weer een goede daad verricht voor het welzijn op zee. Het wil nog niet echt lukken op de wrakken op een uitzondering na. Maar we hebben wel een fijne dag mogen beleven. Wat mij betreft moet je de volle bakken kabeljauw maar zo snel mogelijk uit je hoofd zetten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en een tip, probeer eens gezellig de ankervisserij.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
DONDERDAG 31 MEI


BEN VING EEN GEVLEKTE, DIRK EEN LANGGESTREKTE


Op dinsdag 29 mei weer op pad geweest met de Big-Marlin met de dinsdagploeg. Om 7.30uur was iedereen aan boord en na de gebruikelijke koffie werd afgesproken richting Steenbanken te gaan. De watertemperatuur is ruim 14 graden de wind was zwak in de morgen uit noordelijke richting, het was een beetje bewolkt en het zonnetje kwam er ook door. Er stond een behoorlijke deining en de aasvoorziening was vandaag steekzagers en leeglopers. De ploeg bestond uit 8 personen t.w. Ben, Nol Sweep, Mart, Jan, Leo, Lowie, Fons en Dirk.

Na geankerd te hebben op 22 meter was het al meteen raak en dat duurde weer de gehele dag zo. Om 10.30 uur ving Ben een gevlekte toonhaai van 71 cm maar na de groentesoep ving Dirk een langere van 89 cm en dat was meteen zijn allereerste in zijn leven in Nederland. De haaien zijn weer gemerkt en netjes terug gezet. De wind was inmiddels toegenomen naar noord 5 en er stond een metertje golven en de boot kwam dwars in de golven te liggen daardoor ging Jan onderuit maar al bij al liep dat nog goed af. Iedereen ving weer enorm veel mooie schar en de kleintjes en bijna alle wijting zijn retour gegaan. Nol ving nog een mooie bot en Fons een maatse schol voor de rest was er weinig bijvangst maar dat kan ook niet als de scharren zo dik liggen.

De prijs van de gratis loterij ging naar Fons en kreeg een pilkeretui en opbergdoos van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Dirk en ontving een driedelig tassen/mappenset van Ron Thompson (gefeliciteerd). De onderlijnen van Mr.Gastel deden het weer goed. Eten en drinken was er ook weer genoeg want Nol en Ben hadden voor de sterke drank gezorgd, Leo voor de whisky en de versnaperingen, Lowie voor de cake, Dirk voor de worst, Jan voor gefrituurde bot kibbeling (heerlijk) en Mart had een aardbeienvlaai meegebracht omdat hij 65 jaar is geworden (gefeliciteerd). Iedereen heeft weer een prachtdag beleefd en gingen allen trots terug naar moeder de vrouw. Voor het verslag van Ben klik op www.zeevissport.com Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en dat zal waarschijnlijk op de tong zijn.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacerspacer
spacer
  MAANDAG 28 MEI


VOOR GROEP UIT ACHTMAAL WAS DE KERMIS OPTIMAAL


Op zondag 27 mei was de Big-Marlin afgehuurd door Ron van Dijck uit Achtmaal met inwoners van Achtmaal en omstreken en een koppel uit de omgeving van Mechelen (B) in totaal met 8 personen. En in Achtmaal is er met Pinksteren altijd de jaarlijkse kermis. Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie zijn we weer richting Steenbanken vertrokken. Het was prachtig weer met een oostelijk windje kracht 2-3 en golfjes van 30-40 cm. De watertemperatuur is tussen de 13 en 14 graden.

We lagen al voor 8.00 uur te vissen en er kwam alweer gelijk veel vis naar boven en de zon liet zich al gelijk van zijn beste kant zien. De aas voorziening was leeglopers en steekzagers. De onderlijnen kwamen grotendeels van Hengelsport Vriends. De vangst bestond uit voornamelijk schar van een mooi formaat de wijting kon helaas bijna allemaal retour, ook werd er horsmakreel en makreel gevangen. Andromeda was vandaag voor de eerste keer dit seizoen op de snelle jongens. De Edelkarper had ook een bootwedstrijd en die boten lagen ook in de omgeving. Om 10.30 uur wist Nancy een gladde haai te landen van71 cm een mannetje en tegelijkertijd aan de andere zijde ving Gerard gevlekte van 78 cm een vrouwtje. Na de soep ving Lucien de broer van Ron ook nog een gevlekte toonhaai van 86 cm. een mannetje. Na het merken zijn ze weer aan moeder natuur terug gegeven.

De prijs van de gratis loterij ging naar Ron en ontving een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Lucien voor de haai van 86cm. en ontving een multifunctionele draagtas van Ron Thompson (gefeliciteerd). We hebben gevist tot 15.00 uur en iedereen had weer enorm veel vis en een dag beleefd die ze niet snel zullen vergeten want met de kermis de eerste haai van je leven vangen gebeurt natuurlijk niet zo vaak . Leo en Nancy hadden een kruiwagen nodig om de vis naar de auto te brengen. Voor iedereen weer een topdag. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 26 MEI


MET BOUWBEDRIJF VAN ZUNDERT WAS ROY DE HAAIENBOY


Op zaterdag 26 mei was de Big-Marlin afgehuurd door vader Henk en zoon Heino van bouwbedrijf van Zundert uit Hoeven. De groep bestond uit 10 personen(9 mannen en 1 vrouw). Om 7.00 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie werd besloten om richting Steenbanken te gaan. Het was droog weer en het zonnetje kwam er al vroeg door, de wind was noordoostelijk kracht 3-4 en er liep nog een behoorlijke deining.

Op de plaats delict aan gekomen werd er al gelijk enorm veel schar bovengehaald en dat heeft de gehele dag geduurd ook werd er schol, bot, horsmakreel, makreel en veelal te kleine wijting boven gehaald. Roy Lazeroms haalde ook nog een mooie gladde haai naar boven van 92 cm en die werd na het merken weer netjes terug gezet. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Twee personen kregen toch wat Neptunes perikelen maar hebben toch de gehele dag door kunnen vissen.

De soep werd ondanks het warme weer met smaak geconsumeerd. De prijs van de gratis loterij ging naar Heino en kreeg een fileerset van Ron Thompson. (gefeliciteerd) De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Roy Lazeroms met zijn haai van 92 cm. en kreeg hiervoor een tas met onderlijnen opbergsysteem en materiaal opbergdoos van Ron Thompson (gefeliciteerd). Dit was alweer een dag dat je het iedereen naar zijn zin kunt maken en dat wordt duidelijk gewardeerd. Al het kleine spul is retour gegaan soms in combinatie met etensresten en er werd weer verschrikkelijk veel mooie vis mee naar huis genomen. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 24 MEI


EERSTE HAAIEN TE DOL VOOR QUARTAIR CONTROL


Op woensdag 23 mei was de Big-Marlin afgehuurd door drs. Gert Smit van Quartair Control uit Oss met werknemers en mensen die uitgenodigd waren met totaal 9 personen. Om 6.45 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie zijn we vertrokken richting Steenbanken. Het was droog weer en de wind was zuidwest 2-3 en een golfhoogte van een half metertje. De watertemperatuur is momenteel 13 graden. Door een klein misverstandje hadden we vandaag alleen steekzagers en ensis.

Op de visstek aan gekomen kreeg een kwartiertje na het ankeren good old Arie de Ligt een enorme run op zijn hengel en hij zij dat wordt iets leuks en inderdaad hij ving bij ons de eerste gevlekte toonhaai van dit seizoen een mannetje van 90 cm.(gefeliciteerd) en een kwartier later weer hetzelfde verhaal eentje van 83 cm. Voor de rest kwam er mooie schar naar boven alleen de wijting was aan de kleine kant. Iedereen heeft de gehele dag staan te takelen ondanks het springtij was. Ook had er iemand een groene cake meegebracht die zijn vrouw speciaal voor deze dag had gebakken en die was verrukkelijk (bedankt). Om 10.30 uur kreeg Arend een enorme klap op zijn hengel en wist een gladde haai van 93 cm. te landen ook weer een mannetje en wist hiermede de prijs voor de langste vis in de wacht te slepen en ontving hiervoor een fileer cassette van Ron Thompson (gefeliciteerd).

Om 11.15 uur ving Chiel ook nog een gevlekt mannetje van 67 cm en de haaien zijn alle 4 na het merken weer terug gezet. Na de soep was de boot inmiddels op het andere tij gedraaid en werden de scharren nog groter en nog meer stuks maar de haaientand konden we uit trekken. De prijs van de gratis loterij ging naar Chiel en ontving een IMAX voorraaddoos (gefeliciteerd). Dit was voor iedereen weer een onvergetelijke visdag met weer enorm veel vis en we kunnen stellen dat de haaien ook weer los komen. Voor Arie was het een speciale dag want hij heeft over de gehele wereld enorme haaien gevangen maar in Nederland waren dit zijn eersten. Dus voor iedereen weer een succes vandaag met een super gezellige ploeg. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 20 MEI


MET DE GROEP VAN STANNEKE TOCH NOG EEN MOOI VISPANNEKE


Op zondag 20 mei was de Big-Marlin afgehuurd door Stanny Ansoms uit Loenhout (B) met een groep van 11 personen uit de Noorderkempen. Maar er was een spelbreker want de wind was al aangetrokken tot Noordoost 5, dus het Meerkerkgebied, Westgat en Steenbanken konden we wel vergeten vandaag. Tegen 7.00 uur was iedereen aanwezig en hebben we onder het genot van een kop koffie besroken wat de mogelijkheden waren. Er waren 2 opties de tocht cancelen of voor de Joosjesweg bij Westkapelle te gaan vissen, maar dat zou een heel andere visserij worden dan wat we de laatste dagen gewend zijn. Gekozen werd er voor Westkapelle.

De golfhoogte was al opgelopen tot 1,5 meter, de lucht was grauw maar het was wel droog en de watertemperatuur is 12,5 graden. En de zon hebben we de gehele dag niet gezien. We kwamen net op de kentering aan en begonnen gelijk schar te vangen dikwijls met de 2 gelijk en soms drie. De zee was hier zo goed als vlak, dus riant vissen. De aasvoorziening was leeglopers en de lijnen en materiaal kwamen van Hengelsport Vriends omdat ze daar allemaal klant zijn. De soep werd weer met smaak opgegeten. Er werd wel de gehele dag vis gevangen doch met vlagen. De bakboordzijde dus de diepe kant was het beste.

Er werd schar, schol, wijting, horsmakreel en 7 tongen boven gehaald. Sjef ving een tong van 38 cm maar Hans ving een bot van 40 cm. en had hiermee de langste vis vandaag en kreeg hiervoor een cassette van Ron Thompson om vis te fileren (gefeliciteerd). En de prijs van de gratis loterij was voor Frank en kreeg een onderlijnen en voorraadmap van Ron Thompson (gefeliciteerd). Iedereen heeft genoten van de fijne visdag al waren de aantallen vandaag een stuk minder en ik wist niet dat Stanneke een echte vogel liefhebber was want op de terugweg die overigens zeer hobbelig was ging hij spontaan de meeuwen voeren. Dus de tongen zitten er ook weer aan te komen. Allemaal weer bedankt en tot in juni.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 19 MEI


VOOR ´T SCHARREKE VIEL HET MEE BIJ DE ZBJ


Op zaterdag 19 mei was de Big-Marlin afgehuurd door ´t scharreke uit Kalmthout (B). We zijn om 7.30 uur met 8 personen vertrokken na een bak koffie richting ZBJ. De wind was zuidelijk kracht 3 en weinig golfslag. Het was droog en een zonnetje erbij af en toe. We hebben geankerd op 15,5 meter, iets dieper dan gisteren en dat was gelijk bingo want de scharren kwamen met de 2-3 gelijk naar boven en het formaat was veel beter dan gisteren.

Maatje Adriana lag ook weer in de buurt alsook de boten van de Nations-cup. De aasvoorziening was weer leeglopers, steekzagers en ensis. Er werd de gehele dag door enorm veel vis gevangen er gingen weer mensen van boord met aantallen met 3 cijfers en allemaal maats. De prijs voor de langste vis was voor Dirk met een bot van 35 cm. en kreeg daarvoor een XL onderlijnen – opbergmap van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Guy en kreeg een Small exemplaar van de map (gefeliciteerd).

Dit was weer een dag die velen lang bij zal blijven. Er zijn maar een paar botten boven gehaald ook horsmakreel, zeedonderpad en wijting waarvan er zeer mooie bij waren. De hoofdmoot was schar wat hun clubje natuurlijk eer aan doet. Van Neeltje Jans kreeg ik via de telefoon door dat ze vandaag enorm veel gul op de wrakken hadden gevangen en ook de Zeearend had positieve berichten, dus als dit doorzet kunnen we weer naar de wrakken binnenkort. Maar de dag van vandaag pakken ze ons niet meer af. Iedereen ging met een berg vis huiswaarts en er waren alleen maar tevreden gezichten. Allemaal weer bedankt en tot in juli.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 19 MEI


BP EUROPOORT HADDEN VEEL VIS ZOALS HET HOORT


Op vrijdag 18 mei was de Big-Marlin afgehuurd door de personeelsvereniging van BP Europoort o.l.v. Arthur van Tienen. De groep bestond uit 9 personen. Om 7.30 uur zijn we na een bak koffie vertrokken richting Westgat. Er stond een oostelijke wind kracht 3-4 en de golven waren ongeveer 75 cm. De watertemperatuur zit rond de 12 graden, het was droog weer met het zonnetje erbij. Onderweg waren de zeehonden op de Hompels weer aan het poseren.

De vangst in het Westgat viel eigenlijk ten opzichte van vorige week flink tegen, er werd alleen over bakboordzijde redelijk vis gevangen en er zaten nogal wat retour exemplaren bij. Dan zijn we in overleg verkast naar de Meerkerk. Daar lagen ook de Neeltje Jans, Andromeda, Maatje Adriana en de Zeearend. Er werd heel veel vis boven gehaald doch ook met de nodige kleinere er tussen. De aasvoorziening was leeglopers, steekzagers en ensis.

De soep werd weer met smaak verorberd en toen de boot op het andere tij was gedraaid kwam er mooiere vis boven zelfs mooie maatse wijting. De langste vis was voor Steven met een bot van 39 cm. en ging met de pot aan de haal die ze zelf hadden ingelegd (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Sjaak Nuit en kreeg een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd.) Het was voor iedereen weer een super gezellige en visrijke dag dus iedereen was weer in zijn nopjes. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en dan gaan we de haaien belagen.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 13 MEI


MOEDERDAG VOOR HASSELTENAREN EEN EXTREEM GOEDE VISDAGOp zondag 13 mei (Moederdag) was de Big-Marlin afgehuurd door de Limburgse Zeevissersclub uit Hasselt (B). De groep bestond uit 12 personen van huis uit eigenlijk allemaal wrakvissers. Maar vandaag gingen we ankervissen. Het was koud vanmorgen rond het vriespunt (ijsheilige) iedereen was al voor 6.00 uur aan boord want ze wilden vroeg vertrekken en vroeg terug binnen zijn. Dus na een bak koffie zijn we richting Westgat vertrokken, de wind was zwak westelijk kracht 2 en er liep een deining van 0,75-1.00 m. Maar het was droog en het zonnetje kwam er al vroeg in de morgen door. De watertemperatuur is momenteel 11,5 graden.

Na geankerd te hebben in het Westgat op 14 meter kwam de vis al gelijk binnen gevlogen met de 2 en 3 tegelijk en dat heeft de gehele zo geduurd. De hoofdmoot was vandaag schar en wijting. Ook kwamen er enkele schollen en botten boven in totaal 8 soorten vis. Om 8.00 uur had eigenlijk iedereen al genoeg vis. Iedereen heeft slechts met 1 hengel gevist en iedereen had slechts een pondje leeglopers. De soep werd vandaag iets vroeger opgediend en werd met smaak verorberd.

De prijs van de gratis loterij ging naar Louis en kreeg een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis ging naar Jan met een bot van 35 cm. en kreeg hiervoor een koffer met messen en toebehoren van Ron Thompson (gefeliciteerd). Tegen 13.30 uur was het aas volledig op en zijn we weer richting Noordland gegaan. Iedereen was zeer tevreden want de minste had nog een berg vis en er waren aantallen bij van 98-101-124 stuks en de absolute topper was Ludo met maar liefst 187 stuks (gefeliciteerd) en dan zijn de kleintjes nog terug gezet, echt abnormaal vandaag ze lijken wel een halve meter dik gestapeld te liggen. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 9 MEI


DE DINSDAGPLOEG, ALAIN EN ISIDOOR GINGEN ER VOOR


Op dinsdag 8 mei weer eens op pad geweest met de Big-Marlin en de opstappers waren 6 personen van de vaste dinsdagploeg t.w. Ben, Mart, Jan, Leo, Dirk, Fons en de gebroeders Tulleneers Alain en Isidoor uit Lanaken (B-Limburg). Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie zijn we in overleg vertrokken richting Westgat. De wind was zuidelijk kracht 2-3 en de golven ongeveer 40 cm. De watertemperatuur is nog steeds maar 10,5 graden. Alain en Isi kregen een gratis onderlijn van Mr. Gastel aangeboden.

Na geankerd te hebben kwam er al gelijk heel veel vis naar boven maar dat was niet alleen bij ons want Jo met de Zeearend en José met de Aisling lagen iets verder bij de ZBJ en zij vingen ook geweldig. De aasvoorziening was steekzagers, leeglopers en ensis. De vangst bestond uit heel veel mooie schar een massa grote botten en heel wat maatse schollen tot wel 35 cm. Ben ving de schollen met 3 maatse tegelijk. Er werden 10 verschillende soorten vis gevangen. Er zijn heel wat botten gevangen van rond de 40 cm. en veel schol tussen de 30 en 35 cm en ook schar tot 34 cm. Fons wist ook nog een mooie tong te verschalken maar de topper was Isi met een zeebaars van 43 cm. Een ouderwetse visdag met heel veel en grove vis.

Alain had voor mij zelfgemaakte paté van makreel en zalm meegebracht en dat hebben we vandaag opgepeuzeld en dat was me een partij lekker (bedankt namens mij en M.) Voor de mannen aan boord was er ook weer genoeg te eten en te drinken, Fons en Dirk hadden soep en knakworsten bij, Ben,Mart en Dirk hadden sterke drank bij, Jan kaas, Leo versnaperingen,Fons cake en Mart had voor verse Duitse braadworst gezorgd (bedankt met zijn allen) dus je begrijpt weer wel hoe bol de buikjes weer stonden (en maar lijnen). De prijs van de gratis loterij ging naar Fons een kreeg een Imax molentas voor 3 molens (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis ging uiteraard naar Isi met de zeebaars van 43 cm en ontving hiervoor een Imax boatbag (gefeliciteerd). De onderlijnen van Mr. Gastel hebben hun werk weer goed gedaan. Dit was weer eens een dag waar we nog lang over zullen napraten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 4 MEI


VOOR TON VAN KOOTEN WAS HET ZEKER NIET KLOOTE


Op donderdag 3 mei was de Big-Marlin afgehuurd door de personeelsvereniging van Glasfabriek Leerdam. De groep bestond uit 9 personen waaronder oud medewerker Lambert Jansen en organisator Ton van Kooten . In principe zouden we om 7.00 uur vertrekken maar er waren 2 personen die eerst de gehele Zeelandroute zijn afgereden en pas om 7.45 uur arriveerden. Toen zijn we na een bak koffie vertrokken richting Steenbanken. Het was rustig weer de wind was variabel 2-3 en er hing op zee wat mist. Wel stond er een lange noordelijke deining van ongeveer een meter maar dat viel best mee toen we helemaal op anker lagen.

De aasvoorziening was leeglopers en verse Ensis. De vangst kwam moeizaam op gang ten opzichte van de vorige dagen en de vis was ook niet erg groot dus op iets ondieper geprobeerd er kwam wel vis boven maar niet wat we gewend waren. Wel een varia aan vis zoals bot, pieterman,steenbolk, schol, horsmakreel, makreel, wijting en schar. Na de soep en rookworst van Lambert(bedankt) zijn we in overleg in de buurt van de ZBJ gaan liggen en daar was het een waar gekkenhuis de vis vloog je letterlijk om de oren en bijna allemaal goed van de maat. De onderlijnen van Hengelsport Vriends bewezen hun vangkracht weer maar eens.

René ving een hele mooie schol een bot van 37 en even later eentje van 39 cm. maar Lambert ging er overheen met een bot van 40 cm en had daar de langste vis mee en kreeg daarvoor een fileercassette van Ron Thompson voor (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Ton en kreeg een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd) Dus iedereen heeft weer zijn visje kunnen vangen en waren allen cotent . Om 17.00 uur lagen we weer aan het ponton want om 17.30 uur hadden we een bijeenkomst bij frituur de Helling van Sportvisserij Nederland over het merken van haaien en roggen in 2012 en er komt een haaienwedstrijd georganiseerd door Sportvisserij Nederland, hier komen we later op terug. En dan nog een droevig bericht want a.s zaterdag word Nel Willemse gecremeerd en willen wij de familie bij deze condoleren. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 4 MEI


LASMONTAGE BV OOK WEER TEVREE


Op woensdag 2 mei was de Big-Marlin afgehuurd door Peter Kop van Lasmontage bv uit Oudenbosch. Om 7.00 uur zijn we na een bak koffie vertrokken richting de Steenbanken met 6 personen t.w. Peter, Georges, Marco, Eric, Rinus en Wijnand. Het was dik van mist en de wind was matig 3-4 uit het noordwesten. De watertemperatuur is nog steeds maar rond de 10 graden en er was behoorlijk wat golfslag in het Middeldiep.

Dus het was moeilijker vissen dan afgelopen maandag maar er zat wel vis genoeg toch ook behoorlijk wat kleinere. Eric liet toch zien dat je onder mindere omstandigheden ook vis kunt vangen want hij heeft er een dikke honderd bovengehaald maar ja hij is niet voor niets wereldkampioen bootvissen geworden. Leeglopers was de maaltijd voor de vissen en voor de innerlijke mens was er echt weer veel te veel zoals soep, rookworst, gehaktballen met satésaus, broodjes gezond en drie schalen vis/vleessalade voor 6 personen elk (echt niet normaal) het leek wel een feest. En dan nog de nodige Sambuca en Schotse Whisky.

Het was vandaag voornamelijk schar en wijting en de langste vis was vandaag voor Georges met een wijting van maar liefst 41,5 cm. (gefeliciteerd) De onderlijnen van Mr.Gastel deden het weer goed. Wynand de Hoon ving een vreemde platvis we dachten eerst aan een tongschar maar na wat zoekwerk zou het wel eens een schurftvis kunnen zijn in ieder geval is de foto naar Sportvisserij Nederland gestuurd en we wachten hun conclusie af en de foto word op deze site geplaatst onder de fotorubriek. De vreemde vis hebben we terug gezet. We hebben tot 13.30 uur gevist aan de Steenbanken en hebben nog een paar uurtjes aan de kering gevist maar dat leverde echter maar enkele wel mooie scharren op . Eric Goosen wist daar ook nog een mooie tong te vangen. Eric had van Spro een zeemolen en een aastas ter beschikking gesteld (bedankt) en er waren nog 2 Okuma reels en 2 Imax gevulde onderlijnmappen ter beschikking gesteld door Lasmontage bv. Dus iedereen had prijs. Iedereen heeft voldoende vis kunnen vangen en een geweldige dag beleefd. En ik hoefde niet alleen naar huis want ik werd vergezeld van een fles Sambuca (bedankt). Allemaal weer bedankt en tot volgende week donderdag.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 1 mei 2012


OP KONINGINNEDAG 30 APRIL ZOVEEL VIS ALS JE MAAR WIL


Op maandag 30 april was de Big-Marlin afgehuurd door Leon Meesters met een groep van 10 personen uit de omgeving van Oudenbosch. Na de gebruikelijke kop koffie zijn we al voor 6 uur vertrokken omdat iedereen op tijd thuis wilde zijn vandaag. Het was rustig mooi weer vandaag maar er liep wel wat noordelijke deining en de watertemperatuur schommelt tussen 9,5 en 10 graden. In overleg werd er besloten om naar de Steenbanken te gaan. De aasvoorziening was mesheften en leeglopers.

Na geankerd te hebben kwam er binnen notime al vis naar boven, veel schar maar wat vandaag opviel was dat er ook heel veel wijting naar boven kwam waarvan de meeste behoorlijk groot waren. Heel wat tripletten gezien met combi van schar en wijting en de kleintjes werden allen terug gezet zoals dat hoort. Heel de dag door werd er vis gevangen, maar er deed zich een probleem voor want aas tekort dreigde dus heb ik een pond zoute tappen gesponsord en geadviseerd wat stripjes vis te snijden van de wijting en zodoende bleven ze vis vangen en hebben de dag tot 14.15 uur uit kunnen zingen. Het waren allen klanten van Hengelsport Vriends en gebruikten ook die onderlijnen en je ziet het resultaat.

Mario Lips ving een wijting van 36,5 cm, ook Johan van der Spek eentje van 36,5 Robert Schepers eentje van 37 cm en Nick van Dam eentje van 38 cm. en had daar de langste vis mee voor vandaag en omdat ze vandaag iets meer hadden uitgelegd net als de dinsdagploeg was het Imax pakket met onderlijnenmap, coolbag en hengelfoudraal voor hem (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij was voor Ferry en kreeg daarvoor een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd). De soep liet zich ook weer smaken. Er werden gigantisch hoge aantallen vis gevangen ik heb zelfs een twintigtal wijtingen mee naar huis gekregen(hiervoor dank van M.) Johan van der Spek ving ook nog 4 horsmakrelen en Jakko een blauwe makreel, Mario een puitaal en een schol en Kees een Pieterman dus variatie genoeg. Dit was weer eens een uitmuntende visdag met alleen maar blijde gezichten, voor dinsdag ziet het er niet goed uit want ze geven voor vannacht noordoost 6-7 af met golven van 1 tot 1,5 meter dus het zal voor woensdag zijn met Lasmontage bv. Uit Oudenbosch. Allemaal weer bedankt en tot 17 mei.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 25 APRIL


OVER DE STEENBANKEN GEEN WANKLANKEN


Op dinsdag 23 april met de Big-Marlin weer eens op pad geweest met een gedeelte van de dinsdagploeg t.w. Jan, Leo, Mart, Fons en aangevuld met Bertus Schoonhoven en zijn 2 zoons Jaco en Berry uit Utrecht en uit Roosendaal Corné Danen van Marconi Kabelwerken. Na een bak koffie zijn we om 8.00 uur vertrokken naar de Steenbanken want daar werd na overleg voor gekozen. Het weer was goed op een klein spatje regen in de morgen na. De wind was variabel kracht 2 tot 3 en de zee was bijzonder kalm en verder de gehele dag droog zonnig weer. De watertemperatuur is 9 graden.

Gisteren was het springtij geweest dus konden we flink wat stroming verwachten. We begonnen net op de kentering en er kwam al gelijk mooie schar naar boven. Dat heeft de gehele dag geduurd alleen de bakboordzijde was vandaag het beste. Berry ving een bot van 35,5 cm maar werd er een poosje later afgevist door Leo met een zeebaars van 42 cm. Corné ving ook nog een mooie schol en even later een pieterman, dus we kunnen stellen dat de zomervis op komst is. Ik heb vandaag heel wat 30+ scharren gezien en ook wijtingen tot 32 cm. Bij regelmaat 2-3 scharren gelijk alsook de wijtingen. De aasvoorziening was vandaag leeglopers , steekzagers en diepvriesmessen. De bijzondere vissen zijn allen gevangen aan de Mr. Gastel onderlijnen.

Mart had vandaag zelfgemaakte (Elly) erwtensoep meegebracht, Jan kaas en borrelballen, Corné gevulde koeken, Leo stroopwafels en versnaperingen aangevuld met eieren en een borrel.(bedankt). De prijs van de gratis loterij was voor Fons en kreeg daarvoor een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was uiteraard voor Leo en kreeg daarvoor een Okuma zeebaarsmolen (gefeliciteerd). Voor iedereen weer een pracht visdag en voor allen weer voldoende mooie vis.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 15 APRIL


VOOR ´T SCHARREKE EEN MINDER DAGESKE


Op zaterdag 14 april was de Big-Marlin afgehuurd door visclub ´t scharreke uit Kalmthout (B) met 9 personen t.w. Freddy, Guy, Guido, Dirk, Ronny, Ludo, Georges, Jos en Paul. Er stond een beetje wind uit het Noordoosten en die zou in de namiddag toe gaan nemen naar kracht 5 á 6. Toen iedereen aan boord was om 8.00 uur en een gratis kop koffie aangeboden kreeg hebben we in overleg besloten om niet naar de Steenbanken te gaan vandaag maar om het eens te proberen aan de Joosjesweg bij Westkapelle misschien wellicht op een vroege voorjaarstong.

We kwamen net op de kentering aan en dat betekende dat we zeker even geduld moesten hebben, de wind was al behoorlijk toe genomen maar daar lagen we prima. Er werden twee personen uit geloot (Guy en Paul) die mochten vandaag een verzwaarde onderlijn van Mr.Gastel uitproberen en mee naar huis nemen. Ze waren er zeer over te spreken. De visserij was maar matig, er kwam wel vis naar boven maar dat was allemaal Westerschelde formaat en bijna allemaal voor de teruggooi. Wel veel soorten n.l. bot, schol, wijting, puitaal, schar en tong. De voorzitter Guy ving een mooie tong van 30+ en Freddy een sliptong en dat was de gehele tongbuit.

Rond de middag na de soep en de worst zijn we verkast naar iets dieper water en dat leverde toch wat meer scharren op maar echt niet te vergelijken met de Steenbanken. De wind was schraal en het zonnetje liet zich af en toe zien en het was droog. De aasvoorziening was leeglopers. De prijs van de gratis loterij was voor Jos en ontving een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs voor de langste vis was voor Ludo met een bot van 36 cm. en kreeg daarvoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Qua vangst een mindere dag maar dat was niet te merken aan de gezelligheid aan boord. Allemaal weer bedankt en tot 19 mei.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 15 APRIL


VRIJDAG DE DERTIENDEN KAN OOK VIS BIEDEN


Op vrijdag 13 april was de Big-Marlin afgehuurd door Visclub YARA uit Sluiskil. De groep bestond uit 10 personen en de bedoeling was om naar wrakken te gaan. Het was voor mij geleden van 29 maart dat ik nog op het water was geweest en dat kwam omdat ik eerst de berg reparatie en nieuwbouw moest afwerken en omdat de vangstresultaten toch nog niet zo denderend waren. We zijn om 6.15 uur vertrokken richting Europlatform met weinig wind, een vlakke zee en een watertemperatuur van rond de 8 graden.

Ook van de partij waren de Valkery, de Zeearend en de Happy Fisherman die allen hun gebied hadden gekozen. Op de eerste stek aan gekomen kwam er al gelijk gul naar boven dus dat viel niet tegen en het formaat was ook goed. De onderlijnen met korte lussen deden het best en de leeglopers waren favoriet. Er kwam ook mooie wijting, steenbolk en een mooie zeedonderpad naar boven. De torren onder de 35 cm. werden allemaal terug gezet. Op weg naar het tweede wrak zagen we een aantal bruinvissen.

In totaal hebben we 5 stekken aan gedaan en het resultaat was 61 mooie gullen met wat bijvangst. De prijs voor de langste vis was voor Ronald met een gul van 63 cm. en ontving daarvoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd) maar de topper was Joop Meijer met 14 stuks. Van Jochem kreeg ik nog een paar mooie gullen mee naar huis (hartstikke bedankt), dus voor dit moment geen verkeerde dag op de wrakken. Iedereen had gul en alleman was zeer dik tevreden. Om half 5 lagen we alweer aan het ponton. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 29 MAART


BESTENAREN WISTEN HET TE KLAREN


Op donderdag 29 maart was de Big-Marlin afgehuurd door Gert-Jan Swinkels en zijn zoon Teun met nog 3 personen uit Best, Klaas, Rein en Paul ook was er een Belg uit de omgeving van Peer bij n.l. Wim. Dus een groepje van 6 personen die om 7.30 uur allen aan boord waren en na de koffie met koek zijn we vertrokken richting Steenbanken. Er werd in de namiddag nogal wat wind verwacht uit het NW. Dus we zouden wel zien hoe lang we het vol zouden houden. De watertemperatuur is weer 7,1 graden.

Buiten op zee was het weer dik van de mist en we weten uit ervaring dat de visvangst hierdoor wordt beďnvloed. Maar het was wel een vlak zeetje en later liet de zon zicht toch regelmatig zien tussen de mist door, maar als hij weg was dan was het frisjes. De beet kwam langzaam op gang, ze hebben allemaal met slechts een hengeltje gevist maar ik was vast besloten om de fout van afgelopen zondag vandaag niet te maken dus gewoon blijven liggen. Dat bleek later een goede keuze. Bij regelmaat kwam er vis boven later ook heel wat doubletten en enkele tripletten De hoofdmoot was weer schar waarvan er hele mooie exemplaren tussen zaten,botten zijn er maar een paar gevangen alsook een paar wijtingen. De prijs voor de langste vis was voor Gert-Jan met een bot van 32 cm en kreeg een fileerset van Ron Thompson (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij ging naar Wim en kreeg daarvoor een cassette met nylon (gefeliciteerd). De leeglopers waren weer favoriet en ook de onderlijnen van de twee leveranciers.

Rond de middag heeft iedereen kunnen genieten van de soep en warme worst en iedereen had het enorm naar zijn zin en bij deze mensen gaat het niet om massa´s te vangen maar een heerlijke ontspannen dag staat voorop. De wind kwam niet opzetten en we hebben de dag gewoon uit kunnen vissen en iedereen ging met meer dan voldoende mooie vis naar huis. Dus iedereen was weer super tevreden en daar doen we het voor. Allemaal weer bedankt en tot in augustus voor de tong.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 27 MAART


MET BEN EN MART WEER EEN GOEDE START


Op dinsdag 27 maart met de Big-Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg en wel met 8 personen t.w. Ben, Mart, Jan, Leo, Fons, Dirk, Cor en Louis. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na de loting en de koffie met Carlo´s cake hebben we in overleg besloten om toch naar de Steenbanken te gaan. Het weer was voortreffelijk want het was windstil en een vlakke zee ook het zonnetje kwam er al vroeg door. De watertemperatuur is 6,8 graden.

Bij de Steenbanken aan gekomen werd er gelijk vis gevangen dus dat beloofde meer dan afgelopen zondag. Na een half uurtje kwam ook de Aisling in de buurt liggen. Er werd voornamelijk schar gevangen van een mooi maatje en enkele mooie botten een maatse wijting en 2 schollen net onder de maat. Mart en Ben gingen als een speer maar Ben moest het afleggen tegen Mart want die wist met 1 hengel 50 vissen te vangen en Ben slechts een paar minder. Maar iedereen heeft vandaag veel vis gevangen de meeste 30-40 stuks per man met slechts 1 hengeltje. Leo ving de langste vis vandaag en dat was een bot van 40cm. en kreeg daarvoor een IMAX foedraal en een tas van SCIERRA. (gefeliciteerd) en Dirk won de prijs van de gratis loterij n.l. een etui met kunstaas (gefeliciteerd). Voor aas hadden we leeglopers en de onderlijnen van Mr. Gastel en Hengelsport Vriends deden het beide uitstekend.

Voor de inwendige mens was er eigenlijk weer veel te veel want iedereen had weer van alles bij, Cor had een doos met heerlijk gebak bij en de rest een paasstol, worst, soep, zelfgemaakte gehaktballen, Cake, Snoep, Snackballen met zelfgemaakte pindasaus, Jenever, Knakworst enz. (allemaal bedankt). Dit was weer een super gezellige en visrijke dag met veel zon. En zo zie je maar dat de ene visdag niet de andere is. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer .

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 26 MAART


GROEP CARLO VAN RIJEN MOEST FLINK STRIJDEN


Op zondag 25 maart was de Big-Marlin afgehuurd door een groep van 9 personen door Carlo van Rijen, de meeste kwamen uit Hoeven. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en na de loting en de koffie zijn we vetrokken richting de stek van gisteren maar het was totaal ander weer vandaag. De watertemperatuur is ook weer iets terug gezakt naar 6,7 graden. Er was dikke mist en de wind was NO kracht 3-4 . Zeehonden lagen er niet op de Hompels maar wel een boot bij ons uit de haven van een Antwerpse schipper die door de mist waarschijnlijk de weg kwijt was (?????) ik ga er maar niet te veel over schrijven want anders heb ik het weer gedaan.

De beet kwam heel slecht op gang ten opzichte van gisteren na een paar uur slechts enkele visjes aan boord. Dus maar verkast maar ook dat hielp niet dus nog maar eens verkast tot 5 maal toe en achteraf bekeken hadden we dat beter niet kunnen doen . De 4 boten van de Edelkarper zijn blijven liggen en hebben toch nog wat vis kunnen vangen. Als laatste stek zijn we weer gaan liggen op de eerste plek en warempel daar was de vis weer. Regelmatig vis met zelfs doubletten maar niet te vergelijken met gisteren en ze waren ook kleiner. Men moest hard werken voor een maaltje vis.

Roy ving de eerste mooie schol van dit jaar en Paul ving een bot van 36,5 cm maar Cor ving later een bot van 37,5 cm. en ontving hiervoor een SAVAGEGEAR forelhengel (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij ging naar Pascal en kreeg daarvoor een etui met kunstaas (gefeliciteerd) Jack wist toch nog 16 vissen te vangen en was spekkoper vandaag de rest had er 13, 12 10, en minder. Zo zie je maar de ene dag is de andere niet en het blijft vissen en je bent afhankelijk van de weersomstandigheden. Het was wel een gezellige dag en buiten de soep hadden ze zelf een halve winkel geplunderd denk ik, we hebben ons best gedaan en er zat niet meer in maar de data voor volgend jaar liggen ook al weer vast. Allemaal weer bedankt en tot in Juni.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 24 MAART


HET IS BOUWBEDRIJF VAN ZUNDERT DIE GLUNDERT


Op zaterdag 24 maart was de Big-Marlin afgehuurd door Heino en vader Henk van Zundert van bouwbedrijf van Zundert uit Boschenhoofd. De groep bestond uit 8 personen, 7 uit Brabant en Kick uit Arcen(Limburg). Om 7.30 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie met speculaas zijn we vertrokken richting Steenbanken. Daar hebben we geankerd op 20 meter, er was een nadeel vandaag want het was springtij. Onderweg zagen we weer een kolonie zeehonden, het weer was goed met een vlak zeetje en de watertemperatuur is nu 7,1 graden.

Er kwam eigenlijk gelijk vis naar boven en dat ging de gehele dag zo behalve op het hevigste van de stroom, de hoofdmoot was weer schar van een mooi formaat dikwijls met 2 soms met 3 gelijk en bijna bij elke indraai een vis, de botten en wijting lieten zich vandaag nauwelijks zien maar dat zal wel met het tij te maken hebben. De aasvoorziening was leeglopers. Later kwam ook de Aisling bij ons in de buurt liggen. Geert van den Bos (van de camping´s) had het ook weer geweldig naar zijn zin en de onderlijnen van Mr. Gastel waren ook vandaag weer favoriet (verzwaard).

Rond de middag na de snert en de reuze knakworsten kwam er echt heel veel vis naar boven. Roy Laseroms ving een bot van 36 cm en dat was gelijk de langste vis vandaag en ontving hiervoor een OKUMA zeemolen (gefeliciteerd) maar er waren ook heel war 30+ scharren , de prijs van de gratis loterij ging naar Heino en kreeg een etui met kunstaas (gefeliciteerd). Iedereen heeft goed vis kunnen vangen en de aantallen lagen bij de meeste rond de 30 stuks met als uitschieter Rini van der Kloot met maar liefst 46 stuks (gefeliciteerd). Dit was weer een geweldige dag waar iedereen blij van word en de data´s voor volgend jaar liggen al weer vast. Allemaal weer bedankt en tot in Mei.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 21 MAART


VISSEN MET WIEK IS LACHEN MET HEEL DE KLIEK


Op dinsdag 20 maart op stap geweest met de dinsdagploeg, de groep bestond uit 8 personen daarom heb ik zelf niet mee gevist. Ben, Dirk, Fons, Aad, aangevuld met Cor van den Wittenboer uit Vught, Fred Blommaert (autorijschool) uit Zierikzee, Wiek van Hout en zijn maat Toon uit Helmond. Om 7.30 uur was iedereen aan boord en konden genieten van een kop koffie met speculaas. Het weer was goed en rustig en de watertemperatuur is 6,5 graden. Unaniem werd besloten om bij de Steenbanken te gaan proberen. Op de heenreis lag er weer een groepje zeehonden op de Hompels.

Er was vandaag vlaai met slagroom omdat M. donderdag jarig is en Wiek de komiek had een fles beerenburg bij (bedankt). Dirk had worst en soep bij maar de soep is voor volgende week want Autorijschoolhouder Fred Blommaert uit Zierikzee had zelf gemaakte tomatensoep bij en die was me een partij lekker (bedankt). Vis hebben we de gehele dag door gevangen, schar was weer de hoofdmoot en ook weer wat mooie botten en een enkele wijting. Maar met Wiek was het niet normaal vandaag de een na de mop rolde uit zijn mouw, iedereen lag werkelijk krom van het lachen en hij zelf geniet optimaal van een dag op zee. De aas voorziening was leeglopers en de onderlijnen van Mr. Gastel deden het weer goed. Toon van d´ Hoge Venen te Mierlo (golfclub) had het ook geweldig naar zijn zin.

Iedereen heeft weer een leuk maaltje vis bij elkaar kunnen sprokkelen. Aad ving een wijting van 36,5 cm en even later ving Fons een bot van 36,5 cm dus moest er om geloot worden en Aad was de gelukkige en kreeg een Imax hengelfoedraal en een Imax voorraad doos (gefeliciteerd) en ook de prijs van de gratis loterij viel op zijn nummer en kreeg hiervoor een fileerset en Imax hakendoos (gefeliciteerd). Iedereen stapte weer met een super tevreden gevoel van boord en daar doen we het toch allemaal voor. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en Wiek is er kortelings ook weer bij.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 18 MAART


DANK VOOR DE STEENBANK VAN HET SCHARREKE


Op zaterdag 17 maart was de Big-Marlin afgehuurd door visclub het Scharreke uit Kalmthout (B). De groep bestond vandaag uit 8 personen die om 7.45 uur allemaal aan boord waren en van een kop koffie met speculaas konden genieten. Het was droog weer met een matig golfje en de watertemperatuur is momenteel 5,9 graden en in overleg hebben we besloten om naar de Steenbanken te gaan omdat daar in ieder geval een visje is te vangen. Guido, Guy, Freddy, Sjef, Dirk, Paul en twee nieuwkomers Sjors en Ludo waren van de partij. Op plaats delict aan gekomen kwam er al gelijk een visje boven dus voor mijn gevoel zou het wel weer goed komen.

Het zonnetje liet het weer afweten maar het was prima visweer en er kwam redelijk tot goed vis boven niet allemaal even groot maar genoeg om een maal vis mee naar huis te nemen, het was weer voornamelijk schar wat de klok sloeg met regelmaat een triplet en heel veel doubletten. Maar ook werden er flink wat grote botten gevangen en Sjef ving zelfs ook nog 2 maatse wijtingen. De aas voorziening was leeglopers. De snert ging er rond de middag in als koek, over koek gesproken Freddy had zijn zoon die banketbakker is een taart en cake laten bakken omdat hij onlangs 50 is geworden en dat was echt smullen(bedankt). Paul had een fles Wortegemse bij en die was ook niet te versmaden (bedankt) verder was er voor iedereen chocolade (het begint op dinsdag te lijken).

Iedereen heeft voor wat de vangsten op het ogenblik betreft zeer goed gevangen want er waren uitschieters bij van boven de dertig stuks met de nodige terugzetters . Grote Guy ving een bot van 35,5 cm maar werd er af gevist door Sjef want die ving er een van 37,5 cm. en kreeg daarvoor een Ron Thompson fileerset (gefeliciteerd). De prijs van de gratis loterij was voor Dirk en ontving hiervoor een Diamant hakenslijper en een fileermes(gefeliciteerd). Ook kon Dirk de prijs van de langste vis van hun club over 2011 in ontvangst nemen die geschonken werd door Big-Marlin en dat was een 30 lb waypoint wrakkenhengel van Ron Thompson (gefeliciteerd). Volgende maand willen ze misschien op de wrakken als het tenminste de moeite is want momenteel is het niets ook de wijting die op de wrakken word gevangen is veelal ondermaats dus afwachten maar. Allemaal weer bedankt voor deze super gezellige dag en tot volgende maand en de dagen voor volgend jaar liggen alweer vast.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 15 MAART


WATERSPORT ALL-INN KWAM TOCH DE VISSEN AAN HUN VIN


Op woensdag 14 maart was de Big-Marlin afgehuurd door Paul Mol van de bekende water en hengelsportzaak Watersport All-Inn uit Bergen op Zoom. Ze waren met een klein groepje van 5 personen. Na een bak koffie zijn we om 8.00 vertrokken met weer een glad zeetje en het was niet zo koud als gisteren maar het zonnetje hebben we weer de gehele dag niet gezien. In overleg hebben we besloten om gelijk naar de laatste stek van gisteren op te stomen. Eenmaal op bestemmingsplek aangekomen kreeg iedereen gelijk volop beet soms minuten achter elkaar, maar vis boven komen ho maar slechts een enkele schar liet zich zien. Toen er iets meer stroming kwam ging het geleidelijk beter maar je werd gek van die aanbeten.

De aasvoorziening was leeglopers. Na de soep(die was er vandaag genoeg) en de worst was de boot inmiddels gedraaid op het andere getij toen kwam er redelijk tot goed vis boven, een enkele keer 3 gelijk en toch heel wat doubletten, ook een stuk of 5 mooie botten. De langste bot was voor Rob eentje van 35 cm daar had hij er 2 stuks van en kreeg hiervoor een Okuma Lexan baitrunner (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij was voor Bilal, een Nederlandse Marokkaan een kreeg daarvoor een etui met kunstaas (gefeliciteerd).

Het was een super gezellige dag met een toffe ploeg vissers die zeker voor herhaling vatbaar zal zijn. Kees was spekkoper met 24 vissen plus de nodige kleintjes teruggegooid te hebben gevolgd door Paul met een 20 vissen en die ook de kleinste heeft terug gegooid. Dus we mogen zeker niet klagen vandaag. En als je iets voor de boot of iets voor de hengelsport nodig hebt kijk dan eens bij www.allinwatersport.com  Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 15 MAART


GEEN WORST EN SOEP EN DE VISSERIJ WAS OOK NIET GOED


Dinsdag 13 maart met de Big-Marlin weer op stap geweest met de dinsdagploeg. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na een kop koffie zijn we met 8 personen vertrokken richting Schouwendiep naar een put van 34 meter. Het was een glad zeetje maar de temperatuur viel wat tegen want het was guur en mistig omdat het zonnetje er maar niet wilde doorkomen ik moest zelfs mijn jas afstaan aan Ben. De watertemperatuur is nu 5,3 graden, de ploeg bestond uit Mart, Ben, Leo, Martin, Dré, Fons, aangevuld met Kees Graaf uit Scheveningen maar die is ook al eerder mee geweest en nieuwkomer Cor van den Wittenboer uit Vught. Mart begon al gelijk vis te vangen maar bij de rest kwam er af en toe een visje boven.

Na een paar uur zijn we verkast naar het Middeldiep een put van 31 meter maar daar stroomde het als een gek en dat leverde slechts 2 scharren op. Ik had nog een reserve gasfles meegenomen maar toen ik de soep wilde warm maken kwam ik er achter dat ik de soep en de worst in het ponton had laten staan. Je kunt je wel voorstellen wat de reacties waren dus heb ik maar oordoppen in gedaan. Gelukkig bracht Kees Graaf redding want die had Katwijkse bokking voor iedereen meegebracht en daar wil ik de soep nog wel eens voor vergeten (bedankt Kees). Voor aas hadden we leeglopers. Omstreeks 15.00 uur hebben we in overleg besloten om naar de Steenbanken te gaan en wel op 21 meter. Dat bleek voor vandaag de beste keuze te zijn want er kwam zelfs een triplet en regelmatig een doublet naar boven echter alleen maar platvis. Wel veel missers gehad want de scharren zijn nog steeds niet afgepaaid de botten die we vandaag hadden die waren hun kuit al kwijt.

Het was voornamelijk schar met de maat van klein tot groot, alleen de botten waren van een flink formaat Martin ving er een van 31,5 cm maar Ben ving er twee gelijk en de langste was 36 cm. en kreeg hiervoor een Okuma Cortez boothengel (gefeliciteerd) en de prijs van de gratis loterij was voor Mart en kreeg hiervoor een Ron Thompson spinhengel (gefeliciteerd) Cor ving ook nog een schar van ruim 30 cm en die had het zo naar zijn zin dat hij nog enkele keren heeft geboekt. Mart was spekkoper met 14 vissen gevolgd door Kees met 11 stuks Ik denk dat we morgen maar gelijk deze stek aan doen. Leo had weer voor versnaperingen gezorgd en het vloeibare gedeelte liet zich rijkelijk vloeien. Allemaal weer bedankt en tot volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 12 MAART


PSV VERLOREN MAAR VIS WAS ER OOK NIET NAAR BEHOREN


Op zondag 11 maart was de Big-Marlin afgehuurd door Feike de Jong een Fries met nog 10 personen uit de omgeving van Geldrop (Brabant).We zijn om 8.00 uur vertrokken na een bak koffie richting Steenbanken om te kijken of we een visje konden verschalken, dat het niet mee zou vallen wisten we eigenlijk op voorhand mede omdat het vandaag springtij was en je toch naar diep water moet om een enkel visje te vangen. Het weer was super goed met een glad zeetje en een zonnige voorjaarsdag. De watertemperatuur is momenteel een dikke 5 graden. Bij de Hompels lagen weer een 50 tal zeehonden in 3 groepjes.

Net voorbij de Steenbanken hebben we geankerd op 29 meter maar het stroomde als een gek, dus goed ankerlood was een vereiste en even wachten tot de stroming wat afnam. Als aas hadden we leeglopers en het merendeel had een huurhengel. Toen de stroming minder werd kwam er toch bij regelmaat een schar en een botje boven soms met de 2 gelijk. Na de middag toen de snert en de worst was geconsumeerd hing er een verdrietige sfeer aan boord, dat lag niet aan de vis maar omdat hun club PSV voor de derde maal op rij het onderspit moesten delven en nu wel door NAC en laat dat nu mijn favoriete club zijn. De prijs voor de langste vis was voor Gijs met een schar van 30 cm. en ontving hiervoor een OKUMA molen en ook de prijs van de gratis loterij was voor Gijs en kreeg hiervoor een etui vol met kunstaas (gefeliciteerd).

Ook nog contact gehad met andere charters die naar de wrakken waren geweest maar dat is nog steeds kommer en kwel. Over de vangst was ik gezien de omstandigheden niet ontevreden en ook het gezelschap vonden het een geslaagde dag want ze komen over enkele weken weer terug. Zo zie je maar dat je ook met minder vis het de mensen naar hun zin kunt maken. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. Wij gaan dinsdag a.s. weer eens proberen met de dinsdagploeg.

SCHIPPER NAAST M...
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 7 MAART


MET DE DINSDAGPLOEG WAS HET SCHAR WAT DE KLOK SLOEG


Na een onderbreking van een paar weken in verband een cruise die we gemaakt hebben naar de Caribbean zijn we gisteren dinsdag 5 maart weer eens op pad geweest met de Big-Marlin en wel met de dinsdagploeg. We zijn om 8.00 uur vertrokken na een kop koffie met 7 personen t.w. Mart, Leo, Aad, Dré, Fons, Nol en Fred. Ben was verhinderd. Na de plaatsloting hebben we overlegd waar we naar toe zouden gaan en dat was al gelijk duidelijk dat we wat verder naar buiten moesten op diep water. Het weer was goed alhoewel het hier toch nog koud is, weinig wind en een zo goed als gladde zee met een watertemperatuur van een kleine 5 graden. Dat er vis moet zitten was duidelijk want er lagen een dertig zeehonden op de Hompels en die zagen er echt niet mager uit.

We zijn opgestoomd naar de Middelbank naar een put van 32 meter en na een kwartier haalde Aad Nieuwdorp al een triplet op n.l. een bot en twee scharren en bij iedereen kwam regelmatig vis naar boven en dat eigenlijk tegen de verwachting in. Hier hebben tot de middag gevist omdat iedereen al een maaltje bij elkaar gevist had. Toen nog 2 andere stekken geprobeerd op wat ondieper water maar dat was geen succes dus dan weer maar naar de put en dat was weer gelijk goed. De snert werd weer met smaak verorberd evenals de zelfgemaakte nasi van Elly van Est. Fons had knakworsten bij van tegen de halve meter en Leo had een vlaai bij omdat hij 65 is geworden (gefeliciteerd). Dus weer zat calorieën opgedaan met weer teveel eten en drinken. De aas voorziening was leeglopers. De onderlijnen van Mr. Gastel en van Hengelsport Vriends deden het beide zeer goed. We hebben allemaal met een hengel gevist wat bij ons gebruikelijk is op dinsdag.

De hoofdmoot was schar van een mooi formaat en 6 mooie botten. Fons was spekkoper met 18 vissen gevolgd door 17, 15, 14 enz. Ook de rijschoolhouder uit Zierikzee Fred Blommaert ging met een mooie klus vis naar huis en ook Nol Sweep en Aad Nieuwdorp hadden een flinke klus mede dankzij Mart, Leo en Fons omdat die geen vis mee naar huis namen (dat wordt super gewardeerd). De langste vis was vandaag voor Nol Sweep met een bot van 32 cm. en ontving daarvoor een Okuma 30 lb reishengel en ook viel de prijs van de gratis loterij op zijn nummer en ontving hiervoor een etui met wrakvis benodigdheden (gefeliciteerd). Nog een paar weekjes geduld en de vis zit weer korter bij toch zit de schar nog vol met kuit en rondvis hebben we niet gezien. Allemaal weer bedankt en hopelijk tot volgende week.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 13 FEBRUARI


HET SCHARREKE MET VIER MAN TOCH VIS IN DE PAN


Op zondag 12 februari was de Big-Marlin afgehuurd door visclub Het Scharreke uit Kalmthout (B). De groep bestond slechts uit vier personen, de grootste reden was een Abraham feest de avond ervoor (van harte gefeliciteerd Freddy). Bij vertrek thuis vroor het toch weer 11 graden en in de haven vroor het 5 graden. Gelukkig was er weinig wind en voelde het niet zo koud aan als de afgelopen dagen. We zijn om 8.00 uur vertrokken na een gratis bak koffie voor iedereen. Besloten werd om maar wat dieper water op te zoeken in verband met de wel wat erg lage watertemperatuur ( rond de 2 graden).

Dus opgestoomd naar een put van 31 meter in de buurt van de Middelbank. Na een poosje kwamen toch de eerste scharren naar boven maar men moest ze er wel aan peuteren, want ze aasde zeer voorzichtig. De aasvoorziening was leeglopers. Rond de middag na de snert begon het loeihard te stromen en werd vissen eigenlijk onmogelijk. Ook werden twee personen mottig zoals ze dat in Belgie zeggen tegen een beetje kattiger zijn. Dat kwam vooral omdat de Noordwestenwind begon toe te nemen en de golven dwars op de boot stonden. Toen zijn we verkast naar de Steenbanken op wat ondieper en rustiger water. Daar kwam ook wel wat vis boven maar duidelijk kleiner en minder dan op diep water.

Georges, Staf, Mark en Roel wisten toch nog een maaltje schar bij elkaar te sprokkelen wat mij eigenlijk helemaal niet tegen viel. Mark was spekkoper met 13 stuks. De prijs van de gratis loterij was voor Roel en kreeg daarvoor een paar neopreen handschoenen van Ron Thompson (gefeliciteerd) en de prijs voor de langste vis een schar van 28 cm. was voor Mark en die koos voor een etui vol met kunstaas (gefeliciteerd). Het was in ieder geval wel comfortabel vissen voor de vissers qua ruimte en konden ze zich toch nog goed bewegen in de Eskimopakken. Allemaal weer bedankt en tot in maart.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 11 FEBRUARI


GROEP UIT SCHOTEN HEEFT HELAAS MIS GESCHOTEN


Op zaterdag 11 februari tegen beter weten in toch met een ploeg uit Schoten (B) onder leiding van Vic Raes naar de wrakken geweest met de Big-Marlin. Toen ik thuis vertrok vroor het 12 graden in de haven was het min 7 graden. De watertemperatuur is momenteel tussen 1 en 2 graden. Het was weer berekoud bij een matige oostenwind en ongeveer een halve meter golfslag. We besloten om noordwestelijk te gaan boven de 40 mijl. Al gelijk op het eerste wrak ging het al mis ,slechts een enkele kleine gul. We hebben daar 5 wrakken aan gedaan en overal het zelfde resultaat.

Ook enkele steenbolken en wat wijting kwamen naar boven maar dat was het. Om 11 uur contact gehad met good old Piet van Neeltje Jans en die vertelde dat het bij hem best goed ging, maar hij zat in een heel andere hoek dan wij. Dus overlegd en er nog maar eens een kleine 20 mijl tegen aan gegooid want de dieselolie kost immers toch weinig (denk). Maar wat ik al had vermoed kwam uit want toen wij daar aan kwamen was de stroming er volop ingekomen en klaar was kees. We hebben daar nog eens 3 wrakken bezocht maar het was allemaal droevig gesteld. Bij de andere charters die ik heb gesproken was het ook allemaal slecht alleen Piet was vandaag met zijn neus in de boter gevallen zoals hij zelf aangaf (petje af).

Van de 11 vissers werden er ook nog eens 2 ziek en rest had last van koude jatten want het ijs zat centimeters dik op de hengels en de boot. De aasvoorziening was leeglopers en ensis. De langste vis was voor Chris en kreeg hiervoor een OKUMA zeemolen en een paar SCIERRA handschoenen (gefeliciteerd). Van de tocht van gisteren ben ik vergeten de langste vis te vermelden want die was voor een jongen uit de groep van Kats uit Breda en ontving hiervoor een Okuma zeemolen en een Ron Thompson visweger (gefeliciteerd). We zijn vandaag vroeg gestopt omdat het echt niet meezat vandaag. We hebben veel lol gehad en het vissen eens van een andere kant beleefd en ondanks de slechte vangst heeft iedereen gezonde maritieme lucht in kunnen ademen en Noordpool taferelen kunnen zien en dat heeft ook wel wat. Allemaal weer bedankt en tot in maart temminste als er iets te vangen valt en anders blijf je wat mij betreft gewoon thuis.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 10 FEBRUARI


GELOOF ME MAAR MET DE GUL IS HET KLAAR


Op vrijdag 10 februari op pad geweest met de Big-Marlin voor een wrakkentocht. Er waren 12 opstappers (11vissers en een onderzoeksrechter). Gekozen werd voor een noordelijke richting in verband met springtij. De opstappers waren bijna allemaal Brabanders uit de omgeving van Breda en Eindhoven. Het was berekoud een beetje golfslag en niet te veel wind. We zijn begonnen op ongeveer 35 mijl en op het eerste wrakstukje kwamen er al gelijk een stuk of 8 gullen naar boven dus dat begon niet slecht maar het was schijn.

In totaal hebben we 11 wrakken aan moeten doen voor een toch wat schamele vangst, niet dat de mensen niet tevreden waren maar ikzelf in ieder geval niet. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen, ook werden er een paar op de pilker gevangen. Zo zie je maar het is een week goed geweest en het is weer naar de klote. En de site van Zeevisland lijkt wel een schipperskwartier waar diverse schippers hun verhaal kwijt willen. Ik vind dat je dat aan de opstappers moet overlaten. Maar ja wie ben ik. Ook mogen de slechte en mindere vangsten gemeld worden om een eerlijk beeld te krijgen over de vangsten.

De gullen waren niet erg groot, de steenbolken wel en wat maatse wijting en daar moesten we het mee doen. Aan de schipper lag het niet volgens de opstappers maar je krijgt bijna tranen in je ogen als de mensen moeten afrekenen. Allemaal weer bedankt en tot betere tijden.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 1 FEBRUARI


VOOR DE DINSDAGPLOEG WAS HET KOUD GENOEG


Op dinsdag 31 januari met de Big-Marlin weer op pad geweest met de dinsdagploeg t.w. Mart, Ben, Leo, Jan, Dré, Dirk en 2 opstappers uit Tilburg Toon en Frans. Er stond een redelijk straffe Noordoostenwind en het voelde berekoud aan, de watertemperatuur is momenteel 5,5 graden. In overleg gekozen voor de monding van de Westerschelde omdat je daar redelijk in de luwte kunt liggen. Na de plaatsloting om 8.00 uur vertrokken met de kachel op volle toeren. Onder het genot van een bak koffie hebben we nog het lang zal hij leven gezongen voor Ben want die is gisteren 64 geworden(gefeliciteerd).

Wij zijn begonnen bij een wrakje aan het bankje van Zoutelande maar dat leverde niet veel vis op. Onze tweede stek was het begin van de Walvisstaart, hier kwam echter geen enkel visje naar boven en er kwam hier ook al behoorlijk wat deining te staan. Toen maar besloten om voor de Joosjesweg te gaan liggen. Hier was het in ieder geval een stuk minder koud en de zee was als een biljartlaken. De aasvoorziening was leeglopers en bij de vissers waren het vooral de neuzen die leegliepen van de kou. Na een half uurtje toen we op stroom lagen bij opkomend tij werd er een visje gevangen, niet overdreven want men moest echt peuteren. Er kwamen wat scharren enkele wijtingen en redelijk wat ondermaats spul naar boven, alleen Mart wist een gul te verschalken van 44 cm en was daarmede dagwinnaar en kreeg daarvoor een Okuma zeebaarshengel (gefeliciteerd).Ook had Mart de meeste maatvissen n.l. 10 stuks.


Na de soep werd er een opendeur wc. toneelstuk opgevoerd door Mart (klik rubriek foto´s aan op deze site). Iedereen had weer van alles bij van vlaai tot Remy Martin. De Tilburgers hebben zich kostelijk vermaakt en weten in ieder geval dat je op zee geen kilo´s kwijtgeraakt aan lichaamsgewicht. Met de gratis loterij was het ook Mart weer die in de prijzen viel en ontving een Ron Thompson tas met visweger (gefeliciteerd). De meeste mensen hebben een maaltje vis bij elkaar kunnen sprokkelen maar het was niet wild maar vergeet niet het is februari. Maar het was weer een ouderwetse gezellige dag, dat er zo nog vele mogen komen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 1 FEBRUARI


MET SPORTVISSERIJ NEDERLAND, RTL7 EN VISBLAD GEEN GROTE GULLEN GELAND


Op maandag 30 januari was de Big-Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland. Joran Bal hoofdredacteur van het Visblad en Onno Terlouw hoofd communicatie alsook Marco Kraal van Sportvisserij Nederland (Ed Stoop was verhinderd) hadden 5 mensen van RTL7 uitgenodigd om het vissen op zee eens aan de lijve mee te maken. Want zij zijn de mensen die Vis TV verzorgen en uitzenden. De bedoeling was om wat mooie gullen te gaan vangen op de wrakken. De planning was te gaan varen om 6.00 uur, maar omdat de mensen van RTL7 wat later waren was het over 7.00 uur dat we de sluis hadden gepasseerd.

Gezien we vandaag aan de late kant waren toch maar gekozen voor noordwestelijke richting omdat westelijk normaal alles al vol ligt dan. In overleg gelijk naar de Engelse wrakken op 50 mijl. Het was droog weer en een zwakke noordoostenwind maar wel berekoud. Daar aangekomen werden er al gelijk drie mensen ziek van de noordelijke deining die er stond. Het merendeel had nog nooit op zee gevist en dan slaat Neptunes onverbiddelijk toe. Grote kabeljauwen konden we vergeten want ze waren er niet ook het aantal kleinere gullen viel toch wel erg tegen voor die afstand. Marco, Onno en Joran hebben alles uit de kast gehaald om toch nog enig resultaat te boeken. Die Marco is echt helemaal gek van vissen en geniet van elke seconde. Toch vingen de gasten voor hun doen behoorlijk vis aan het huur materiaal en waren in hun nopjes, maar helaas moest er nog een vierde afhaken omdat hij zo nodig moest bijvoeren. Ook moest er nog een grote gulhaak uit een bekende duim worden geopereerd.

Marco ving nog een zeebaarsje van 38 cm en na afloop werd de vis verdeeld en had iedereen toch nog een behoorlijk portie verse gul en Marco ging een recept opsturen voor de mensen van RTL7. Naar mijn idee was de missie toch geslaagd. Verder hebben we de planning voor het aankomende seizoen nog door genomen, want we gaan weer wat experimenteren met Ed, Marco, Onno en Joran. Meer daarover leest u te zijner tijd op onze site of bij Sportvisserij Nederland en het Visblad. Allemaal weer bedankt en tot in de zomer. Het was een gezellige en waardevolle dag.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 1 FEBRUARI


MET GROEP VAN CARLO WAS HET MOOI ZO


Op zondag 29 januari was de Big-Marlin afgehuurd door de groep van Carlo van Rijen met 8 personen voor een wrakvistocht. We zijn vroeg vertrokken met iets meer wind dan gisteren en ook was het iets kouder. We maakte de keuze om iets westelijker te gaan omdat de resultaten daar toch beter zouden zijn. Op het eerste wrakje was het al gelijk goed en zijn er de bijna de gehele dag op actief geweest. Het laatste uurtje nog geprobeerd op een ander wrak vlak in de buurt maar daar kwam weinig af in verband met de stroming.

Elke drift was er goed vis van een mooi formaat. De ploeg wist 111 mooie gullen te landen, wat steenbolk,1 koolvis, 1 pollak en wat wijting. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen. Carlo was de topper met 23 mooie gullen en de langste vis was voor Ruud Hoogers en ontving daarvoor een Okuma zeebaarsmolen (gefeliciteerd). Ook mocht Ruud de prijs voor de langste haai van het afgelopen seizoen in ontvangst nemen voor een haai van 108 cm. en kreeg hiervoor een Okuma Magda Pro Reel met dieptemeter (gefeliciteerd).

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde visdag en zijn al om 13.30 richting Neeltje Jans gevaren met allemaal blije gezichten en ook kunnen de vriezers weer gevuld worden. Dus het begint weer iets leuker te worden op de wrakken, maar waar blijven de grote jongens? Allemaal weer bedankt en tot in maart.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 1 FEBRUARI


MET GROEP VAN STANNEKE PEK WAS HET NOG NIET ZO GEK


Op zaterdag 28 januari was de Big-Marlin afgehuurd door een groep uit Loenhout (B) voor een wrakkentocht, De groep van Stanny Ansoms bestond uit 12 personen (incl.1 dame). We zijn op tijd vetrokken en er was een zwak oostelijk windje en het was niet zo koud met droog weer. De watertemperatuur is rond de 6 graden. Gekozen werd voor een NWestelijke richting. Eerst geprobeerd op 30 mijl maar daar kwam geen enkele vis af, dus maar opgestoomd boven de 40 mijl.

We hebben verschillende wrakken aangedaan en er kwam overal wel wat vis af niet overdreven en ook geen kneiters. Voor aas hadden we leeglopers maar ook op de pilker en de oranje- gele oktopussen deden ze het goed. Het Pools Madammeke (voor de eerste keer op zee) stond heus haar manneke, Ludo van Hassel was de topper met 18 mooie gullen maar de langste vis was voor Steven en kreeg hiervoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd).

Ze wisten 115 gullen bij elkaar te vissen en de nodige steenbolken en wat opviel een berg hele mooie wijting. Van de andere charterboten vernamen we dat het in de Noord slechter is maar Westelijk is het weer beter, maar je maakt s´morgens je keuze. Iedereen was zeer content en namen meer vis mee naar huis dan waarop ze hadden gerekend, dus weer een geslaagde dag en eindelijk weer wat vis op de wrakken. Allemaal weer bedankt en tot in maart.

SCHIPPER NAAST M.  
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 18 JANUARI


IETS MINDERE DAG VOOR PLOEG VAN DINSDAG


Op dinsdag 17 januari met de Big-Marlin weer op pad geweest met de alom bekende dinsdagploeg. Om 8.00 uur was iedereen aan boord en na het nuttigen van een kop koffie al of niet met B-K-L (Ben´s koffie likeur) en de plaatsloting in overleg vertrokken naar het Westgat. Er stond iets meer wind dan gisteren en toch wel wat golfslag, de watertemperatuur is nog steeds 6 graden. De groep bestond uit 8 personen t.w. Ben, Mart, Dirk, Jan, Aad, Leo, Fons en Martin. Ikzelf moest de kachel aanhouden want het was koud vandaag.

Eenmaal geankerd op de visstek kwam de beet langzaam op gang en weer net als vorige week heel veel missers en de stroom liet het vandaag geheel afweten. Dus je ziet maar de ene dag is de andere niet en het blijft vissen. Maar de dinsdagploeg treurt daar niet om want het zijn allemaal ervaren rotten. Ze vermaken zich toch wel op dinsdag. Was het nu echt zo slecht nee dat ook weer niet maar er moest gewerkt worden voor een klusje vis, maar ik niemand horen zeuren. De hoofdmoot bestond toch weer uit schar waaronder hele mooie enkele maatse wijtingen en een aantal mooie botten. Ben ving de langste bot eentje van 35 cm. en ontving daarvoor een gevulde onderlijnenmap van IMAX (gefeliciteerd).

Van de gratis loterij ontving Leo een gevulde onderlijnenmap van Ron Thompson (gefeliciteerd). Er was vandaag wel ruimte om te eten en te drinken en dat was maar goed ook want Aad had een doos met zelfgemaakte gehaktballen meegebracht, Jan een doos oude kaas, Ben likeur en jenever, Mart jenever, Martin rookworst, Fons erwtensoep en hot dog´s, Dirk erwtensoep en Leo versnaperingen en zelfgemaakte mini worstenbroodjes voor bij de koffie. Dus we hebben voor volgende week ook nog over. Iedereen had toch een leuk maaltje vis en zijn een paar kilo aangekomen. Het was vooral een gezellige visdag. Allemaal weer bedankt en tot volgende week. Voor het verslag van Ben klik op www.zeevissport.com   

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 18 JANUARI


HET TEAM VAN ZEEVISSPORT KWAM NIETS TE KORT


Op maandag 16 januari op pad geweest met de Big-Marlin en de gasten waren het team van zeevissport die na twee verwaaidagen eindelijk aan hun trekken kwamen. Het was koud toen we om 8.00 vertrokken na een bak koffie met een matige oostelijke wind en een watertemperatuur van rond de 6 graden, de golven onder de kust vielen reuze mee. Maar na overleg en gezien de vangst van gisteren toch besloten om naar de Steenbanken te gaan. De groep bestond uit 8 personen t.w. Eric de Keuster, Leo Stoutjesdijk, Leon van Westen, Eric, Marco, Jan, Eelco, Bram.

Dit team was in de prijzen gevallen een kreeg een volledige gesponsorde visdag aangeboden wat ze met een waardebon van nul euro konden betalen. Bij de Steenbanken geankerd maar na korte tijd werd het toch een beetje te hobbelig om lekker te kunnen vissen omdat de wind en de golven dwars op de boot stonden. Na kort overleg besloten om het maar in het Westgat te proberen. Daar aangekomen bleek dat een goede keus want het was hier een stuk rustiger. En over de vangst was zeker niet te klagen, er werd de gehele dag wel in vlagen zeer mooie vis gevangen. Het was voornamelijk schar, enkele botten en een paar wijtingen. Rond de middag na het nuttigen van de erwtensoep en de warme rookworst kwam het zonnetje erdoor en was het weer goed toeven op zee. Leo Stoutjesdijk had warme gluwijn bij en dat ging er ook wel in. Ook werd er met regelmaat een borrel en een biertje geschonken. Iedereen had op het eind van de dag een mooi klusje vis.

De aasvoorziening was alleen leeglopers. De langste vis was een bot van 39 cm gevangen door Eelco (gefeliciteerd) en die ging er met de pot vandoor.
Het lood werd gesponsord door Jakko Willibrordussen en iedereen mocht het mee naar huis nemen en kregen zelfs nog diverse modellen en gewichten mee om uit te proberen. Ook de onderlijnen werden gesponsord door Mr. Gastel en konden met goed resultaat getest worden en iedereen kreeg een aantal onderlijnen en afhouders mee naar huis of dat allemaal geen service is. Dus dit was weer eens een dag dat je alleen maar blije mensen ziet. Zulke dagen kun je niet waar maken zonder sponsoren daarom willen wij onze grote dank uitbrengen naar ZEEVISSPORT, BIG-MARLIN, Mr.GASTEL, JAKKO WILLIBRODUSSEN. Voor een verslag van de Teamers kijk op www.zeevissport.com   Allemaal weer bedankt en tot in Juli en Augustus voor de haai en de tong.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 15 JANUARI


HASSELTENAREN WISTEN TOCH VIS TE VERGAREN


Op zondag 15 januari was de Big-Marlin afgehuurd door de Limburgse zeevissers uit Hasselt (B). De groep bestond uit 12 personen en we zijn om 7.00 uur vertrokken om te ankervissen. Toen iedereen aan boord was kon men genieten van een gratis kop koffie en besloten werd om op de Steenbanken te gaan vissen en het was nog donker toen we begonnen en de beet kwam toch moeizaam op gang. Ook was het koud in de morgen maar later met een zonnetje erbij en een zo goed als glad zeetje was het goed toeven op zee. De aasvoorziening was leeglopers.

Er werd geen enkele wijting gevangen wel een stuk of drie mooie botten, de scharren waren weer niet erg bijtlustig en kwamen meestal als enkeling naar boven soms ook een doublet en enkele tripletten en de maat was goed. Wat weer wel opviel was dat net als vorige week over de stuurboordkant de meeste vis naar boven werd gehaald terwijl ik er wel rekening mede had gehouden met het ankeren.

Na de middag toen de pan snert soldaat was gemaakt kwam er de stroming flink in en dat is voor de schar ook weer niet goed. Toch vingen de toppers aan stuurboordzijde met slechts een hengeltje per persoon resp. 34-29-26-25 en 23 stuks. Jan ving de langste bot van 33,5 cm. en ontving hiervoor een strandhengel van Ron Thompson (gefeliciteerd). Ook met de gratis loterij was het ook Jan weer die in de prijzen viel en ontving een etui van Ron Thompson gevuld met onderlijnen, visweger en accessoiredoos.(gefeliciteerd). Dus kunnen we toch terug kijken op een mooie visdag. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 

 
WOENSDAG 11 JANUARI 2012

EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK

Op dinsdag 10 januari voor de eerste keer dit jaar op pad geweest met de Big-Marlin en wel met de dinsdagploeg, de vaste gasten waren Jan, Leo, Dirk, Mart, Lowie, Ben en Bertus en zoon Jakko als opstapper zij kwamen uit Utrecht. Om 7.45 uur was iedereen aan boord en werden zij voorzien van gratis koffie en onderwijl werd er geloot voor de visplaats. In overleg werd besloten om naar de Steenbanken te gaan vissen. Er was weinig wind en droog weer ook de golfslag viel reuze mee. De watertemperatuur is ongeveer 8 graden.

Op de visstek aan gekomen kwam er al gelijk een maatse wijting boven maar dat bleek later ook de enige te zijn, de scharren kwamen regelmatig naar boven veelal enkelingen maar soms ook twee en drie gelijk allemaal wel van een mooi formaat. Ook waren de botten van de partij, maar de vis zit al vol met kuit en daarom azen ze nauwelijks en vallen ze zo maar van de haak bij het optillen. Voor de aasvoorziening hadden we leeglopers. Er zit volop vis maar de kunst is om ze in je emmer te krijgen. De tomatensoep liet zich ook weer goed smaken evenals de meegebrachte gehaktballen, ribburgers, cake en andere versnaperingen zoals de beerenburg en de jonge jenever (bedankt). De onderlijnen van Mr. Gastel deden het weer als vanouds.

Bertus was spekkoper vandaag met ruim 30 maatvissen met slechts een hengeltje en Mart heeft de gehele dag met grote haken geprobeerd om gul te vangen maar helaas. Verder had iedereen een leuke klus mooie vis. De langste vis was vandaag voor Ben met een bot van 35 cm. en ontving daarvoor een OKUMA zeebaarsmolen en een IMAX onderlijnenmap (gefeliciteerd) ook won Ben de prijs van de gratis loterij n.l. een Ron Thompson kunstaashengel (gefeliciteerd). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
     
Copyright © 2011 - 2015  Sportvisserij Vriends     Alle rechten voor behouden.     Best bekeken resolutie 1680x1050pixels