spacer

spacer
spacer
 
  DONDERDAG 29 DECEMBER


DE LAATSTE KEER DIT JAAR MET DE DINSDAGPLOEG WAS FIJN MAAR IEDEREEN HAD BUIKPIJN

Op dinsdag 27 december met de Big-Marlin op pad geweest met de dinsdagploeg , de vaste mannen o.a. Ben, Mart, Leo, Jan, Dirk, Mark, Wiek en de opstappers Paulus van de Berk en Wijnand de Hoon. Om 8.00 uur zijn we vertrokken met een matige zuidwestenwind en afnemend, de temperatuur van het water is momenteel 6,8 graden. Na de plaatsloting hebben we in overleg gekozen om het eens bij Westkapelle te gaan proberen. We hebben daar op twee plaatsen geprobeerd maar het viel mij eigenlijk toch wel wat tegen. Er kwam wel regelmatig een mooie wijting en grote scharren boven ook een paar ondermaatse gulletjes. De aasvoorziening was leeglopers. Ook de onderlijnen van Mr.Gastel waren weer favoriet.

In het begin was het nog even hobbelig maar het werd steeds vlakker, toen ze de 65+ mokkataart van tweeeneeneenhalve kilo hadden opgepeuzeld met zijn allen begon komiek Wiek met zijn eerste moppen en toen na een half uurtje de turbo werd ingeschakeld rolde ze achter elkaar door uit zijn mouw, hij heeft er heel wat in zijn kupke zitten. Iedereen lag werkelijk plat op het dek van het lachen met de bij behorende buikpijn. Rond de middag na de erwtensoep zijn we in overleg toch weer maar naar de Onrust gevaren en dat bleek achteraf weer een goede keus. Er kwamen weer regelmatig een duo en een trio naar boven van wijting, schar en een enkel botje. Dirk had weer de langste vis n.l een schar van 34 cm. en ontving hiervoor een super hengel van Savage Gear en een gevulde onderlijnenmap van Ron Thomson. (gefeliciteerd). De vangst was niet echt extreem goed maar iedereen had meer dan voldoende mooie vis.

Wat eten en drinken betreft zou je niet zeggen dat we in een recessie zitten het was weer onvoorstelbaar wat er allemaal weer aan boord werd gesleept. Tomatensoep, erwtensoep, chocolade, Taart, droge worst, flessen drank, leverworst, gehaktballen met satésaus, spearribs, enz. Iedereen had weer wat bij. (bedankt). En Paulus weet nu ook dat niet alleen mensen een schop gebruiken!!! Ook Wynand de stukadoor weet nu ook dat je niet persé naar een theater moet om te kunnen lachen. Iedereen heeft weer een pracht dag beleefd, dus allemaal weer bedankt ook voor de kado”s voor mijn 65 ste,maar vergeet niet dat je het volgend jaar moet doen met een ouwe van dagen. Waar we ook blij om zijn is dat de Deltavissers volgend jaar de gevangen haaitjes niet meer laten meetellen voor de wedstrijden, dus we zijn op de goede weg. Ook zijn we blij met ons nieuwe ponton, want als je ziet wat een luxe het is als je in het donker aankomt net als bij de afgelopen topcompetitie en je kunt dan stroom pakken voor te wegen en volop verlichting en eventueel kantoorruimte zijn we er wel heel veel op vooruit gegaan.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 24 DECEMBER

JAN SCHOONEN WINT OP ZIJN SLOFFEN DE TOPCOMPETITIE

Op vrijdag 23 december was de Big-Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor de derde en tevens laatste dag van de topcompetitie voor de wereldkampioenschappen bootvissen in Sept. 2012. Deze zullen plaats vinden in La Rochelle in Frankrijk want Zuid Afrika heeft zich terug getrokken van de organisatie. Om 7.30 waren de 10 deelnemers aan boord met coach Wil Franken en assistent Riny Anemaat en er werd besloten om buiten te gaan vissen omdat de omstandigheden ongeveer hetzelfde waren als gisteren. Al gaven ze later op de dag wel storm af (NW 9) met windstoten tot kracht 10 en een verhoging van 60 cm.

We zijn begonnen op de laatste stek van gisteren maar de vis was niet erg bijtlustig en er vielen er heel wat terug met het optillen, ik denk dat het te maken had met de naderende storm. Toen zijn we verkast naar de R5 maar daar was totaal niet te vissen i.v.m. de gierende stroom, dus dan weer terug naar de Onrust maar dan aan de achterkant van de plaat en daar was de stroming beduidend minder. Er kwam hier redelijk tot goed vis boven, toen we stopten kwamen er zelfs 3 tripletten naar boven maar toen hadden de meeste onderlijnen iets langer in het water gelegen (zou het daar aan gelegen hebben?) Jan Schoonen wist toch in 3 keer 2 uur 36 maatvissen te vangen( gefeliciteerd) Net als gisteren was het een droge dag en voor december een hoge temperatuur. Er werden enkele botten, een paar maatse wijtingen maar vooral mooie schar gevangen. Ook de golven vielen weer mee.

De uitslag is na 5 januari 2012 officieel en dan beslist de coach wie er mee naar La Rochelle gaat. De voorlopige uitslag is als volgt: 1. Jan Schoonen 16 punten, 2. Sjaak Verburg 22 punten, 3. Joop Schik 23 punten,4. Linda van de Velde 27 punten,5. Barend van de Berg 27 punten,6. Arne van de Broek 28 punten,7. Koos Roels 31 punten,8. Louis van Bommel 31 punten,9. André Verdonk 32 punten 10. Kees van de Velde 33 punten. Wij wensen de coach en het nationale team heel veel succes toe in La Rochelle in 2012. Rest mij nog om de organisatie en de deelnemers te bedanken voor hun sportieve gedrag tijdens de topcompetitie (het is jammer genoeg ooit wel anders geweest). We kunnen terug kijken op een gezellige en eerlijke topcompetitie. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M..                                                                  
Langs deze weg wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2012 met veel vis
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 24 DECEMBER

NA EEN TIJDJE RUST GEVIST BIJ DE ONRUST

Op donderdag 22 december gevist met de dinsdagploeg met 8 personen t.w. Jan, Leo, Mart, Aad, Dré, Martin, Dirk, Fons. Het was 23 november dat we de laatste keer hebben gevist, dus iedereen wilde wel weer eens een keer het water op. Dus om 8 uur vertrokken echter zonder Ben want die sukkelaar had een verplichte vergadering. Er was nog best wat wind ( West 6) maar met opkomend water, dus wind en stroom uit dezelfde richting moest het lukken. Na de plaatsloting hebben we in overleg besloten om het bij de R5 te proberen. En inderdaad de golven vielen reuze mee. Maar de watertemperatuur is inmiddels gezakt naar 6,8 graden.

Ook de vangst viel niet tegen al was het alleen maar schar van een heel mooi formaat, wijting slechts een stuk of 5 waarvan 2 maatse en een ondermaats torretje. Toen er na de erwtensoep en de warme rookworst rond de middag de stroom er uit viel hebben we besloten om naar de Onrust te varen, dat is de plaat voor de afsluiting van het Veerse Meer. Dit bleek een goede keus te zijn want toen we op stroom lagen kwamen de scharren met de twee en drie gelijk naar boven. Martin Keizer ving ook nog een gul van 50 cm. en had daarmee de dagprijs te pakken. Hij mocht een onderlijnenmap van IMAX en een onderlijnenmap van Ron Thomson gevuld met handgeknoopte onderlijnen ontvangen (gefeliciteerd). Iedereen ving een mooi aantal zeer mooie vis en vooral de onderlijnen van Mr. Gastel deden het uitzonderlijk goed.

De aas voorziening bestond uit leeglopers en voor de opstappers was er ook weer volop te bikken en te drinken want iedereen had weer van alles meegebracht(bedankt). Morgen hebben we de derde en laatste dag van de topcompetitie van Sportvisserij Nederland voor het wereldkampioenschap 2012. Dus we weten in ieder geval waar er vis is te halen. We konden met zijn allen terugkijken op een zeer geslaagde visdag en iedereen ging weer met een tevreden gevoel naar huis. Allemaal weer bedankt en als het meezit tot a.s dinsdag voor de afsluiting van dit jaar.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 23 NOVEMBER

MET DE PLOEG VAN DINSDAG EEN DAG DIE ER WEZEN MAG

Op dinsdag 22 november weer op pad geweest met een groot deel van de dinsdagploeg en aangevuld met 2 leden van visclub Het Scharreke uit Kalmthout (B) n.l. Paul Roef en Georges Hofer en Nol Sweep van de federatie Zuidwest Nederland. De dinsdaagers waren Ben, Mart, Aad, Leo en Mark. We konden vandaag vertrekken zonder mist en een oostelijk windje kracht 2, een spiegelgladde zee en een watertemperatuur van 10 graden. Om 8.00 uur was iedereen aan boord allemaal goed gekleed behalve Leo want die was namelijk zijn jas vergeten met daarin het opstapgeld van twee keer(geen probleem want dat gebeurt zelfs een ex bankdirecteur). Ik heb hem dus maar een jas aangeboden maar heb er wel bij verteld dat het een DOORWERKJAS was. Na de loting zijn we weer in overleg richting de Vlakte gevaren.

Toen we daar aangekomen waren lag Tante Wies er al en de Nautilus lag in de Wielingen, we begonnen gelijk goed vis te vangen maar na een poosje werd het minder en na ruggespraak te hebben gehad met Hank van Tante Wies verkast naar het plaatje van de Walvischstaart op 4-5 meter water er kwam hier alleen maar enorme grote schar en wijting naar boven. Hier hebben we gevist tot 14.30 uur en toen hebben we tot 16.00 uur gevist in de buurt van de G.v.W 6 en ook hier was het super. Leeglopers en ensis waren vandaag het feestmaal voor de vis. Mart ving een wijting van 35 cm. maar werd er af gevist door Aad met 36 cm en even later mocht Ben er even aan ruiken met 37 cm. maar werd er binnen 3 minuten af gevist door zijn collega Nol met een wijting van 38,5 cm en kreeg hiervoor de dagprijs n.l een uptidehengel van Ron Thomson en div. accessoires (gefeliciteerd).

Iedereen heeft enorm genoten van de wel heel bijzondere mooie zomerse dag en dat in eind november en de zeer goede visvangst. Ook werd er volop genoten van het meegebrachte voedsel en drank. Paul had gezorgd voor een fles Wortegemse, Mart (Elly) voor zelfgemaakte snert, Aad (Carla) voor zelfgemaakte gehaktballen, Leo voor cake en snoep(hij vergeet niet alles) en van het huis bier, borrel, fris, hete balletjes enz. Dus weer in alle opzichten een geslaagde dag voor iedereen en ook hebben ze weer een superschoon dek achtergelaten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 21 NOVEMBER

HET SCHARREKE VING SCHARREN ZONDER (KE)

Op zondag 20 november was de Big-Marlin afgehuurd door visclub Het Scharreke uit Kalmthout (B) met 9 personen. We zijn om 8.00 uur vertrokken met een vlagerige mist die soms heel dik was. De wind was oostelijk kracht 2 en een vlak zeetje. Toen iedereen aan boord was heb ik ze gevraagd of ze veel vis maar kleinere wilden vangen of in aantal wat minder maar mooie grote vis. De keuze was unaniem voor het laatste. Bij de ZBJ,Meerkerk en R1 word op het ogenblik veel vis gevangen maar ik vind ze wat aan de kleine kant, dus opgestoomd naar de Vlakte van de Raan.

Op de eerste stek kwam wel redelijk vis naar boven en ook Tante Wies kwam er bij liggen maar ik vond het toch te weinig en zijn we verkast naar een andere stek ook Hank ging iets anders zoeken. De volgende stek bleek een goede keuze er werd enorm veel grote vis naar boven gehaald, natuurlijk niet de aantallen van de familie van Piet Piraat. De mensen hebben allemaal met een hengeltje gevist en superveel gevangen. Ook Sint Jozef, een gehandicapte uit Brasschaat die het gehele jaar door op zijn blote voeten loopt en er is al van alles geamputeerd bij hem ving enorm veel vis en was zeer content mede omdat ik hem de gehele dag heb geholpen en zijn vis heb schoon gemaakt. Als aas hadden we leeglopers. Ook de soep werd als vanouds met smaak geconsumeerd.

Het zonnetje kwam er geregeld door en het was een super mooie rustige novemberdag. De grootste vis was vandaag voor Freddy met een bot van 40 cm. en ontving hiervoor een Okuma zeemolen en een cap (gefeliciteerd). De mensen hebben het super naar hun zin gehad en nog nooit zulke grote scharren gevangen. Op de terugweg was het vanaf Domburg echt potdikke mist, dus maar een beetje op het gemakje aan gedaan want de kleine bootjes zonder rader zien wij wel maar zij zien ons niet omdat ze alleen maar op de plotter varen. En dat zorgt soms voor de meest vreemde capriolen. Ook vandaag moest de Koopmansdank weer uitrukken voor een paar kleine bootjes die de weg kwijt waren. Maar ook weer voor een charterboot waarvan de radar het begeven had en die bij vertrek alweer problemen had met het starten van een van de twee motoren. (Hij mag Piet van Neeltje Jans wel op zijn blote knie’en bedanken.) Via een mailtje is mij gevraagd het woord wrakhout niet meer te gebruiken,oké daar houd ik me aan en noem het voortaan de overblijfselen van wat ooit een boot was.(gefeliciteerd).( waar zijn we mee bezig) Onze mensen hebben in ieder geval weer een fijne dag mogen beleven en hun veiligheid staat voorop zoals het hoort. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 19 NOVEMBER

ROOSENDAALSE GEMEENTE MENSEN KONDEN NIET MEER WENSEN

Op vrijdag 18 november was de Big-Marlin afgehuurd door Maurice Beurmans uit Nispen met een groep van 8 personen veelal werknemers van de gemeente Roosendaal. Om 7.30 uur zijn we vertrokken met alweer veel mist en een zuidelijke wind kracht 4-5, golven tussen 50 en 80 cm. De watertemperatuur is inmiddels 10,5 graden. Vandaag gingen we weer naar de vlakte van de Raan maar dan in de Deurloo. We hebben hier 3 stekken geprobeerd.

We zijn gestart met een matige visserij maar de laatste stek was de beste keuze maar toen hadden we ook al opkomend tij. Het was een hobbelig zeetje geworden en een paar mensen vielen bijna in handen van Neptunes maar konden toch door blijven vissen. Na de soep kwamen er veel doubletten en tripletten naar boven en kon iedereen toch een mooie klus vis mee naar huis nemen. De vangst bestond voornamelijk uit mooie schar, wijting en grote botten. Maar de langste vis was voor Theo met een gul van 44 cm. en kreeg hiervoor een Okuma zeemolen etc. (gefeliciteerd).

In de namiddag trok de mist op en kwam het zonnetje er door. Kees uit Roosendaal vertelde dat hij geen vrouw had maar al wel 34 jaar een papegaai, waarop ik hem vroeg of de papegaai zijn eigen tanden nog had waarop hij weer antwoordde , jazeker want ze kunnen wel 80 jaar worden. Ook Tante Wies nog gesproken maar die waren korter bij Vlissingen gebleven want die hadden een wedstrijdje. Op de terugweg ook nog contact gehad met de Neeltje Jans die kwam terug van een 24 uurstocht en hadden een gemiddelde van 6 gullen en een berg grote steenbolken. Ik heb de mensen voor zaterdag afgezegd voor op de wrakken en gevraagd of ze het geld konden over maken aan het Wereld Natuur Fonds. Want ik heb zaterdag koppijn denk ik. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar. Iedereen ging weer met een tevreden gevoel huiswaarts.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 19 NOVEMBER

VOOR PLOEG UIT HASSELT WAS HET VOORAL DE MOOIE VISDAG DIE TELT


Op donderdag 17 november was de Big-Marlin afgehuurd door de Limburgse Zeevissers uit Hasselt(B.) De groep bestond uit 11 personen. We zijn zeer vroeg vertrokken namelijk al om 6.30 uur omdat toen iedereen al aanwezig was. Het was een zwakke zuidelijke wind en een beetje niet te hardnekkige mist en om 8.00 uur lagen we al te vissen in de geul van de Walvischstaart. Om 9.00 uur kwam ook de Zeearend er bij liggen evenals Tante Wies wat later.

De beet kwam eerst maar langzaam op gang, maar van oorsprong zijn dit allemaal wrakvissers en hebben daarom ook allemaal relatief zwaar materiaal bij voor deze visserij. Ook vrij korte hengels. Maar na een poosje begonnen ze toch nog goed vis te vangen en ving iedereen een leuk maaltje bij elkaar, helaas geen gul maar wel vis om zeeburgers van te maken volgens een van de opstappers. Voor aas hadden we vandaag leeglopers en ensis.

De langste vis was vandaag voor Ludo met een grote wijting en ontving hiervoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Met de oud voorzitter Georges gaat het gelukkig de goede kant op alleen kampt hij nog met wat spraakproblemen. We zijn om 15.00 gestopt met vissen en lagen dus weer op tijd aan het steiger. Iedereen heeft een gezellige visdag beleefd en voor november een mooie dag en iedereen genoot ook weer van de soep. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 19 NOVEMBER

GROEP VAN LASMONTAGE HOLLAND BV. ZEER TEVREE

Op woensdag 16 november was de Big-Marlin afgehuurd door Peter Kop uit Sint Willebrord voor een compleet verzorgde visdag voor hun bedrijf Lasmontage Holland bv. uit Oudenbosch. Peter was al heel vroeg op de steiger en had een kruiwagenlading vol met voedsel en drank bij zich. Ik vroeg hem of er geen vergissing was gemaakt met het boeken omdat ze maar voor 1 dag hadden geboekt, waarop hij zij nee het is maar voor een dag kul,maar de mensen mogen vandaag zeker niets te kort komen kulleke. Ik zeg oké dan is het goed. Om 8 uur was iedereen aan boord met totaal 6 personen waaronder wereldkampioen Eric Goossen.

We zijn vertrokken met mooi open zonnig weer en weinig wind en een watertemperatuur van rond de 11 graden. Maar in de monding van de Westerschelde was het potdik van de mist en dat zou zo de gehele dag duren. We hebben weer gevist bij de Walvischstaart en de gehele dag door heel veel vis gevangen, Eric heeft bijna niet opgedraaid zonder een triplet. Wiesje lag bij de Nollenplaat en kwam later ook bij ons liggen, hij had echter wel een zware lading bij zich namelijk de drie gebroeders van Hout samen goed voor 0,4 ton gezelligheid. Als aas hadden we vandaag leeglopers..Er is de gehele dag enorm veel gegeten en gedronken, ik heb heel wat kilometers afgelegd vandaag want ik heb niets anders gedaan dan opgewarmd,ingeschonken en bediend, maar dat is niet erg want je kon op de gezichten aflezen dat het iedereen enorm naar zijn zin had.

Peter, Sjors, Junior, Rien, Gerie en Eric deden zich volop tegoed aan de Sambucca, Jagermeister, bier, Schrobbelaar, rum van 80 graden, zuurkool met rookworst,erwtensoep, een volle industrieoven met worstenbrood, gehaktballen,broodjes, mexicano’s en noem maar op. Rien had de langste bot van 38 cm en de langste wijting van 37 cm. Maar iedereen die maar iets op zijn geweten had daar stond een prijs voor. De prijzen waren: een SPRO Multi-weekendtas, een SPRO trui, GAMAKATSU -G-LINE, een fileerset van RON THOMSON,een OKUMA zeemolen en een OKUMA-MAGDA-PRO reel met dieptemeter. Eric en ik hebben de vis voor iedereen schoongemaakt zodat iedereen met een pak lekkere dagverse zeevis naar moeder de vrouw huiswaarts kon. Dit was een dag waarover nog lang zal worden nagepraat en daar gaat het toch om voor iedereen. Als het wat mag kosten dan heb je ook wat. Mannen allemaal super,super bedankt voor deze onvergetelijke super,superdag en naar ik vernam tot binnenkort.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 15 NOVEMBER

DE STAART VAN DE WALVIS WAS GEEN KATTENPIS

Op dinsdag 15 november op pad geweest met de bekende dinsdagploeg aangevuld met de Belg Mark van den Heuvel en de Duitser Daniel Cohnen. We zijn om 7.30 uur na de plaatsloting vertrokken met een oostelijke wind kracht 4-5 en een half metertje golven. Het had een paar graden gevroren maar het was droog en het zonnetje kwam er flauw door en het werd 7 graden. In overleg werd besloten om naar de geul van de Walvischstaart te gaan.

Om 9.00 uur lagen we te vissen bij een hobbelig zeetje en in het begin kwam er mondjesmaat vis naar boven, maar na een poosje werd het beter en zelfs zeer goed. Daniel ging flink te keer en draaide het ene triplet na het andere binnen en allemaal joekels van vissen. Maar de rest had zeker ook niet te klagen en dat deden ze dan ook niet. Het was dan wel iets minder dan zaterdag maar nog steeds super. Ook nog even met Tante Wies gekletst via de marifoon en dat is toch collegiaal. De aasvoorziening waren leeglopers en Dirk ving goed op de gezouten pieren en Daniel op de kweekzagers.

De langste vis was voor Daniel met een wijting van 41 cm.(gefeliciteerd) en ontving daarvoor een gevulde tas van SCIERRA. Eten en drinken was er ook weer voldoende vandaag iedereen had weer van alles bij (bedankt.) Het was weer de gehele dag lachen geblazen en er werd gedold over van alles en nog wat en Jan kan het weten. Kortom weer een super gezellige dag met zeer veel mooie vis. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 14 NOVEMBER

TOPCOMPETITIE TWEEDE DAG, JAN SCHOONEN SLOEG ZIJN SLAG

Op zondag 13 november was de Big-Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor de tweede dag van de topcompetitie voor het wereldkampioenschap in Zuid Afrika. We zijn om 7.15 uur vertokken met 10 deelnemers en coach Wil Franken met assistent Rien Anemaat. Vandaag was het weer een dag als afgelopen vrijdag, dichte mist en een gure oostenwind. Toch werd er gekozen voor de Walvischstaart. De watertemperatuur is momenteel 11,5 graden.

Al snel bleek in de eerste periode dat de vangsten niet zouden worden als gisteren. Heel veel missers en heel vissen die tijdens het lichten van de haak vielen. Dus de vis was niet actief, er werd toch wel vis gevangen, de eerste twee periodes tussen de 17 en 28 per persoon per periode en de laatste periode 11 tot 14 voor de toppers. Jan Schoonen wist twee keer een eerste plaats te vissen evenals good old boy Barend van den Berg die was ze allemaal een biertje te vlug af. Voor Jan Schoonen, Joop Schik en Sjaak Verburg is het al bijna zeker dat ze naar Zuid Afrika mogen maar niets is echt zeker voordat de laatste wedstrijd is vervist. Het zal zeker een spannende wedstrijd worden vooral voor de vierde en vijfde plaats.

Voor Sjaak Verburg zal het taalgebruik in Zuid Afrika niet zoveel problemen opleveren want de Westkapelse taal is ongeveer hetzelfde. Het was weer een vooral sportieve en gezellige dag. Voor de complete uitslag kijk je bij Sportvisserij Nederland. De vis werd bij ons op het verlichte steiger allemaal gewogen en werd het klassement opgemaakt. Door de dichte mist is er nog een charterboot met sportvissers op de lange buitenpier gevaren en moest door de Koopmans Dank worden losgetrokken en naar Colijnsplaat worden gesleept. Dit zijn dingen waar je eigenlijk op kunt wachten want vooral de charters die onder de vlag van Belgie varen nemen het niet zo nauw met de veiligheidsregels. Bij ons in de buurt ligt ook een hoopje wrakhout. Ze varen tegen een laag tarief terwijl ze met bijna niets in orde zijn en wij kunnen jaarlijks duizenden euro spenderen om de veiligheid optimaal te garanderen. Allemaal weer bedankt en tot 27 november.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 14 NOVEMBER

MET JOHAN SPEK WAS HET TE GEK

Op zaterdag 12 november was de Big-Marlin afgehuurd door Leon Meesters uit Oudenbosch met 8 personen uit die omgeving. We zijn tegen 7.00 uur vertrokken met een zuidoostenwind kracht 3 en weinig golven. In overleg hebben we besloten om weer eens een keer naar de vlakte van de Raan te gaan want het weer was zeer goed ten opzichte van gisteren. Om 8.30 uur lagen we al te vissen in de geul van de Walvischstaart . Na een tijdje kwam de Delta 498 van Nonkel Koen er ook bij liggen evenals Tante Wies.

De vangsten begonnen gelijk goed en dat zou zo de gehele dag duren, echt allemaal vissen van topformaat zowel de schar, wijting en bot. Ook bij Koen en Hank was dat het geval. De gehele dag heel veel tripletten en doubletten gezien en vooral blije gezichten. En vandaag werden de jassen uit gedaan want het was een geweldige mooie najaarsdag. Als aas hadden we leeglopers.

Voor de soep hadden ze amper tijd maar werd met smaak geconsumeerd. 100 joekels van vissen per man was geen uitzondering vandaag. Er kwam ook nog een mooie tong naar boven, wijtingen van 40 cm. en botten van tegen de 40 cm. Maar de langste vis was voor Johan Spek met een bot van 40,5 cm.(gefeliciteerd) en ontving een gevulde IMAX onderlijnenmap, want een vogelverschrikker heeft hij niet nodig want daar fungeert zijn vrouw voor zegt hij. Allemaal weer bedankt voor deze super visrijke en gezellige visdag en tot 11 december.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 14 NOVEMBER

VOOR GROEP UIT RIDDERKERK WAS DE STROMING TE STERK

Op vrijdag 11-11-11 was de Big-Marlin afgehuurd door Kees Beije uit Ridderkerk met 11 personen, de mensen kwamen uit Raamsdonkveer, Oosterbeek, Alblasserdam en Oud-Alblas. We zijn om 8.00 uur vertrokken met een oostenwind kracht 5-6 en dikke mist en een watertemperatuur van ongeveer 12 graden en onder de kant vielen de golven wel mee maar verder weg was geen optie omdat de golven daar te hoog waren. Bij de R5 hebben we geankerd op 19 meter en het was net kentering dus geen stroom. Er kwamen wat mooie scharren naar boven.

Na een poosje zijn we naar de R1 verkast op 19 meter en daar kwam goed schar en wijting naar boven tot het begon te stromen ( het was 1 dag voor springtij) toen was het een poosje niet veel meer omdat het lood niet meer op de bodem bleef. Ook was het berekoud en de meeste waren gekleed in een spijkerbroek en dat houd niet veel tegen met die snijdende oostenwind. Maar Kees had daar op gerekend denk ik want die haalde een fles jagermeister uit zijn tas tevoorschijn en aangezien die ijs en ijskoud moet worden geserveerd was dat bingo.

De warme soep en warme worst deden ook wonderen vandaag. Als aas hadden we vandaag leeglopers. De vangsten waren wel wat minder dan wat we de afgelopen tijd gewend zijn maar de natuur is gelukkig niet te dwingen. De dagprijs voor de langste vis ging naar Piet met een bot van 37 cm. (gefeliciteerd.) en kreeg daarvoor een OKUMA zeemolen. Iedereen ging toch nog met een leuk maaltje verse vis naar huis en hebben toch een gezellige maar steenkoude visdag beleefd. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 14 NOVEMBER

WRAKVISSEN MET GEBR. VAN AGTMAAL WAS MINIMAAL

Op donderdag 10 november was de Big-Marlin afgehuurd door Jos van Agtmaal uit Wouw met zijn twee broers Kees en Leon met totaal 10 personen, gekozen werd voor de verre wrakken. We zijn om 6.00 uur vertrokken met een oostelijke wind kracht 3 en een golfhoogte van ongeveer 40 cm. Ik heb ze wel van te voren kenbaar gemaakt dat het risico er in zat dat het wel eens tegen kon vallen, maar dat risico wilden ze wel nemen, dus gelijk opgestoomd naar de Engelse wrakken op 50 mijl afstand. Het weer was overigens uitstekend.

We hebben daar een vijftal wrakken aangedaan en ze wisten een vijftigtal veelal gulletjes te vangen waaronder maar een paar mooie. Een zeebaars en grote steenbolken werden er ook gevangen. Het aas bestond uit verse scheermessen, inktvis en leeglopers. Kees uit Hulsdonk (Roosendaal) was spekkoper vandaag, hij ving 10 gulletjes en 17 steenbolken maar de langste vis was voor Werner en ontving hiervoor een OKUMA-MAGDA PRO reel met dieptemeter (gefeliciteerd.)

Dus we kunnen stellen dat ze er nog steeds niet zitten en als we nu al die kleintjes( wat de toekomst is) weg gaan vangen ons eigen graf aan het graven zijn. We moeten ze kans de geven zich voort te planten. Iedereen heeft het wel enorm naar zijn zin gehad en genoten van de internationale rondvaart. Maar helaas te weinig vis voor deze wereldreizen. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer. We krijgen de laatste weken nogal wat aanvragen voor het vissen op zeebaars , maar daar begin ik niet aan om de reden dat ik niet nog meer visverkopende sportvissers wil opleiden. Ik vind dat de andere charterschepen er ook maar eens over moeten nadenken.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 9 NOVEMBER

MET DE DINSDAGPLOEG WAS HET BIJ DE VLAKTE VAN DE RAAN VOLAAN

Op dinsdag 8 november weer met de dinsdagploeg op pad geweest, we zijn om 7.30 uur aan de buitenkant op gestapt omdat de Roompotsluis weer gestremd was. De groep bestond uit 8 personen en heb daarom zelf niet mee gevist. De aanwezigen waren Jan, Leo, Wiek, Toon, Carlo, Mart, Peet en Fred Blommaert van de bekende autorijschool uit Zierikzee, Ben was verhinderd vanwege een vergadering. Er stond een oostelijk windje met golven onder de kant van 30 cm. op de Vlakte van de Raan was dat een halve meter. De watertemperatuur blijft momenteel hangen bij 12,5 graden.

Na overleg werd unaniem gekozen voor de Vlakte. We hebben eerst geprobeerd bij het plaatje van de Botkil en bij de GvW2, daar was volop vis doch alleen maar schar. Dus zijn we naar de Walvischstaart gegaan en toen we daar een uurtje lagen kwam Tante Wies ons gezelschap houden. We hebben de gehele dag lekker veel vis gevangen maar wat wel opviel is dat we zeer forse wijtingen en grote botten met afgaand tij vingen. We hebben geankerd op 10-12 meter. Ook werd de zee rustig met het afgaande water. De aasvoorziening was leeglopers.

Het was weer een gezellige boel met Wiek de Komiek en Toon van Rooij van golfrestaurant De Hooghe Berg uit Mierlo.(en nog bedankt voor de heerlijke kruimelvla).Ook Fred liet zien dat hij meer kon dan autorijles geven. Eten en drinken hadden ze gezamenlijk mee gebracht voor een heel weeshuis, Fred had een boordevolle pan zelfgemaakte snert bij en daar werd me een partij van gesmuld (bedankt namens de gehele ploeg) . Iedereen ging met een bolle buik naar huis. Leo ving een bot van 33cm. Toon ging erover met eentje van 34 cm. en Jan vervolgens weer met een bot van 38 cm. Tenslotte ging Peet Franken met de dagprijs lopen met een bot van 40,5 cm en kreeg daarvoor een tas- opbergset van IMAX (gefeliciteerd). Het leek wel sinterklaas vandaag want ze hadden de tafel volgestouwd met allerlei lekkers (en maar proberen af te vallen) Het was weer een van die mooie visdagen waar iedereen zichtbaar van genoot en ook nog met een emmer mooie verse vis naar huis ging. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en het voedseloverschot staat op marktplaats.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 6 NOVEMBER

MET DE COMMISSIE EEN GESLAAGDE MISSIE

Op zaterdag 5 november was de Big-Marlin afgehuurd door de commissie Zeehengelsport met slechts 5 personen want Henry Karremans en Rien Koopman waren verhinderd. Dus de gasten waren Ben Biondina, Emiel Westdorp, Rob Puik en twee topmerken n.l. Corné Marijnissen en Koen de Biévre. Om 8.00 uur was iedereen aanwezig aan de buitenkant op het steiger bij frituur de Helling. Het was droog en zo goed als bladstil. Na overleg stelde Koen voor om het eens op de Paardemarkt voor de kust van Belgie te proberen op de gul hij had hier vorige week een goed resultaat gehaald. Dus het was goed weer en het proberen waard al was het nu rond doodtij maar scharren konden we op de terugweg toch nog genoeg vangen.

Op de plek van bestemming aan gekomen hadden we bijna geen stroom en dat zou achteraf gezien zo blijven, er kwam wel mooie wijting en schar boven maar de gul liet het totaal afweten. Corné ving nog een mooie tong en Koen een schar van 35+. We hebben hier gevist tot 13.00 uur want de berichten via de marifoon over de gulvangsten waren overal bedroevend. Toen zijn we naar de Walvisstaart gevaren omdat we daar toch in de buurt waren en dan konden we gelijk tante Wies begroeten. Daar hebben we gevist tot 16.30 uur en had iedereen meer dan voldoende mooie vis. Ook hier zit voldoende schar, bot en wijting van een mooi formaat.(gefeliciteerd Hank). Koen en Ben hebben hun vis verdeeld onder de armen en ik heb van Ben een 20 dikke wijtingen (tot 38 cm,) mee gekregen voor ons weeshuis. (bedankt) en Rob (een puike gast) ging met een groothandels voorraad vis naar huis.

Iedereen genoot van de gratis soep en rookworst en we hebben de gehele dag gebabbeld over alles en iedereen, als er ooit een referendum komt dat Belgie wel of niet bij Nederland moet worden gevoegd dan weet ik wel wat ik moet stemmen. Iedereen heeft het reuze naar zijn zin gehad en Ben heeft het vandaag met momenten erg zwaar te verduren gekregen. De aasvoorziening was verse ensis en leeglopers. Om 18.00 uur was iedereen weer van boord met een schone boot achterlatend en kon ik hem terug aan onze steiger leggen aan de binnenkant. Iedereen was dik tevreden en we kunnen stellen missie met commissie geslaagd. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer. En Ben tot de volgende 3 daagse.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 4 NOVEMBER

FEDERATIE ZUID-WEST DEED HET OOK BEST

Op vrijdag 4 november was de Big-Marlin afgehuurd door de Federatie Zuid-West Nederland. De ploeg bestond uit 7 personen, t.w. Nol Sweep, Ben, Wil, Henk van Zuid-West , Gerard van Mid-West en Jan van Federatie Oost en hulp Louis. Om 8.00 uur kwam iedereen aan boord aan de buitensteiger. Ze hadden lunchpakketten meegekregen van de Oude Smisse in Kamperland omdat de meeste daar hadden overnacht. Er stond meer wind dan gisteren een zuidelijke wind kracht 6-7 en golven onder de kant van een dikke halve meter.

De beet kwam langzaam op gang en dat kwam omdat de boot ofwel op wind ofwel half op de stroom en half op wind ging liggen. Doch is er redelijk tot goed gevangen over de gehele dag. Mooie scharren en het aantal wijtingen was minder dan gisteren op ongeveer dezelfde stek. Ook werd er door Gerard nog een hondshaaitje gevangen van 48 cm, dat hebben we weer gemerkt en terug gezet. Ook was het een mooie zonnige droge dag en voor aas hadden we weer leeglopers.

Ben en Louis hadden cake meegebracht en soep ging er ook weer goed in, doch Jan paste voor deze lekkernijen want hij had contact gehad met Neptunes. Ook Louis kreeg een schampschot voor de boeg van Ben maar dat bleek mee te vallen op wat verschroeiing na. We zijn om 16.00 uur gestopt en terug gevaren naar de buitensteiger waar we na overleg net als gisteren met de Roompotsluis weer mochten blijven liggen tot morgen. Iedereen was dik tevreden (zelfs Jan) over deze prachtige visdag en allemaal hadden ze een mooi pak vis die voor hen allemaal schoongemaakt waren en voorzien van scherfijs. Allemaal weer bedankt tot binnenkort via Sportvisserij Nederland.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 3 NOVEMBER

MET ZUIDOOST ZES TOCH SUCCES

Op donderdag 3 november met de dinsdagploeg op pad geweest omdat afgelopen dinsdag de Big-Marlin was afgehuurd. We zijn aan de buitenkant moeten opstappen omdat de Roompotsluis gestremd was van 7.00 uur tot 17.00 uur. Om half 8 zijn we uitgevaren met een zuidoosten wind kracht 5-6 maar de golfhoogte onder de kant viel reuze mee en het was de gehele dag zo goed als droog. De watertemperatuur is 12,5 graden. Na de loting hebben we in overleg besloten om het bij de R5 te proberen, daar aangekomen had de kentering zich al ingezet maar we begonnen gelijk mooie vis te vangen.

Vooral hele mooie schar en knoepers van wijtingen kwamen naar boven en dat bleef bijna de gehele dag zo op een paar loze momenten na. De groep bestond uit Leo, Jan, Ben, Mart, Dirk, Fons en Ger van Hout uit Druten van de federatie Oost Nederland en zijn maat Martin uit Neunen. Mart ving een bot van 34,5 cm maar overtrof zichzelf met een wijting van 35,5 cm. maar jan ging er over met een wijting van 38 cm en toen nog een gulletje van 40 cm. Maar Mart liet niet met zich sollen en ving een gul van45 cm en even later nog een van 50 cm. en had daarmede de prijs van de langste vis te pakken(dubbel vandaag) en kreeg een super gevuld tassenset van IMAX (gefeliciteerd) Als aas hadden we leeglopers.

Iedereen heeft een plezierige visdag beleefd en konden allemaal een mooie klus super mooie vis mee naar huis nemen en ook de innerlijke mens kwam weer niets te kort, want sinterklaas Ben had speculaas meegebracht, Dirk Duitse bokworsten,Martin hard gekookte eieren, Leo snoep en Jan gegrilde kippenvleugels en ook de soep en grillworst ging er ook weer goed in (bedankt). En de slijterij was volledig leeg. Ook de onderlijnen van het Gas-stel deden het goed in combinatie met Kensakie haken. Om 16.30 uur waren we weer aan de buitensteiger en hebben de boot daar laten liggen omdat we morgen weer met het probleem van de sluis zitten. Allemaal weer bedankt voor deze superdag en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 2 NOVEMBER

CHELLY VAN HANS GREEP HAAR KANS

Op dinsdag 1 november (Allerheiligen) was de Big-Marlin afgehuurd door de tweelingbroers Hans en Joost Kuyper uit Essen (B). De groep bestond uit 9 personen waaronder 2 vrouwen t.w. Chelly de vriendin van Hans uit Kalmthout en de vriendin van Johan uit Gent. We zijn om 8.00 uur vertrokken met een zuidelijke wind kracht 5 en golven van een halve tot een meter. Het was wel droog weer en in overleg hebben we besloten om naar de WG1 te gaan want ze wilden graag schar vangen en aangezien dat de meeste geen Noordzee ervaring hadden leek me dat een goed idee.

Daar aan gekomen was het gelijk bingo na wat hulp en instructies , wat wel een minpunt was het aas wat ze zelf hadden meegebracht daar zat echt geen zuurstof meer in. Alleen de diepvries franse tappen maakte het nog een beetje goed. Voor de schar is dit goed aas maar voor de rondvis weer minder. De scharren kwamen met de 2 en 3 gelijk boven maar toen sloeg het noodlot toe en Neptunes nam er twee in zijn greep waaronder een kok in opleiding (daar hadden we er 3 van) en toen hebben we besloten om wat rustiger water op te zoeken. We zijn bij de R9 gaan liggen op 12 meter en daar was het een glad zeetje en er kwam gelijk vis boven waaronder mooie schar en enkele botten. Johan ving er eentje van 35 cm. en voorlopig was dat de langste vis. Toen de stroom er uit ging was het niet veel meer.

Voor de soep was er vandaag minder animo, slechts 4 mensen genoten ervan. Na een poosje zijn we verkast naar de R5 maar ook daar hadden we nauwelijks stroom, maar tegen 15.00 uur kwam de stroom erin en er werd weer goed vis gevangen waaronder hele mooie wijting. Chelly ving er de voorlaatste uitdraai eentje van 36 cm. en mocht daarvoor een Okuma zeemolen voor in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Om 15.30 uur zijn we weer richting steiger gegaan. We hadden vandaag een groep toffe jonge mensen waaronder studenten,koks en schoonheidsspecialiste (of was het schone specialiste) In ieder geval waren ze super tevreden over deze visdag. Zo zie je maar het hoeven niet altijd bomvolle emmers te zijn om het de klanten naar hun zin te maken. Dit was weer een dag dat je met een tevreden gevoel terug naar Achtmaal gaat. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 30 OKTOBER

WRAKKENTOCHT VIC RAES GEEN HELAAS

Op zaterdag 29 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Vic Raes uit Schoten(B) met een groep uit het Antwerpse. Ze wilde net als 2 weken terug toch weer de wrakken gaan belagen met 9 personen. Er waren ook enkele leden bij van de Zeewolven uit Brasschaat(B). We zijn om 6.00 uur vertrokken met een zuidoostenwind kracht 3-4 en een golfhoogte op zee tussen een halve en een meter. Het was een bewolkte maar droge dag.

Na overleg besloten om boven de 40 mijl te gaan en de wrakjes aan te doen waar we de laatste keer redelijk goed hadden gevangen. Na dik twee en een half uur varen aangekomen op het eerste puntje en er kwam al gelijk de eerste drift gul naar boven, we hebben er kunnen vissen tot 11.30 uur en toen ging het te hard stromen, dus naar het tweede wrakje maar daar kwam slechts een enkele gul af. Toen naar het derde puntje en daar was het weer bingo. Elke drift was er gul en heel veel grote steenbolk , er was er een bij die 60 grote steenbolken heeft meegenomen.

We hebben gevist tot 14.00 uur en de teller stond toen op 59 stuks gullen en een ontelbaar aantal steenbolken, dus voor dit ogenblik een superdag. De maat van de gul was vooral tussen de 40 en 50 cm en we hadden er een stuk of 6 bij die ik heb moeten scheppen. De langste vis was voor Eric van de Zeewolven en ontving hiervoor een Ron Thomson wrakkenhengel (gefeliciteerd). Dus we kunnen stellen dat we vandaag weer super mazzel hebben gehad. Weer een gezellige dag gehad met veel Aantwaarpse humor. En de boot werd superschoon achter gelaten. Een super toffe ploeg die allemaal weer content de meet over gingen. Allemaal weer bedankt en tot in november.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 30 OKTOBER

AAN DE SPIJKERPLAAT EEN GOED RESULTAAT

Afgelopen dinsdag gevraagd aan de dinsdaagers of ze zin hadden om vrijdag 28 oktober eens een keer te gaan proberen op de gul in de Westerschelde en dat was meteen geregeld. Normaal was het een opstapdag voor wrakvissen maar er stonden helaas te weinig mensen op. Dus vertrokken om 7.00 uur richting Spijkerplaat met zo goed als windstil weer en een watertemperatuur van 12,5 graden en na de loting wist iedereen zijn plekkie, totaal met 7 personen. Dus ik kon zelf ook mee vissen.

Het zou vandaag wel lastig vissen worden omdat het giertij was, maar met deze groep moest het te doen zijn. We lagen nog maar net op anker en de eerste gullen kwamen al boven en ook een mooie tong van 38 cm. We hebben de gehele dag bij regelmaat gul gevangen tot 14.00 uur toen begon het te stromen als een gek. Ook hebben we de gehele dag mooie wijting gevangen en als aas hadden we leeglopers, bij vertrek stond de teller op 27 stuks gullen en de maat was tussen de 40 en 51 cm. Ook had iedereen een mooi portie grove wijting. Ben had 5 gullen, Wiek 3, Leo 1, Mart 2, Jan 4, Louis 5 en Dré 7 gullen en de tong. Ook de langste vis was voor Dré en die prijs geeft hij er de volgende keer extra bij.

Het was een mooie warme najaarsdag en de inwendige mens kwam ook weer niets te kort. Ben had 2 grote zeeuwse gezinsbolussen bij, Louis speculaas en amandelstaven,Jan gehaktballen, Leo versnaperingen en jagermeister en Mart jenever. Alleen voor de soep was het deels zelfbediening want ik heb de pan warme soep op het dek op de fileertafel gezet en iedereen kon er zelf zijn kop uithalen en ik moet zeggen dat ging prima.(voor herhaling vatbaar). Om 16.00 uur zijn we weer richting Neeltje Jans gegaan en toen we aan de steiger lagen en ik op het dek kwam deden mijn ogen pijn omdat het dek zo blonk, ze hadden spic en span, poetsdoeken, etc. meegenomen om het goed te maken van vorige keer. Het was weer een geslaagde uitdaging en iedereen weer bedankt en tot van de week. Conclusie: er zit gul.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 26 OKTOBER

WIND EN REGEN HIELD DE DINSDAGPLOEG NIET TEGEN

Op dinsdag 25 oktober weer op pad geweest met de dinsdagploeg t.w. Jan, Leo, Mart, Ben, Aad, Lowie, Martin en de voorzitter van de federatie Zuid-West Nederland Nol Sweep. Ikzelf heb vandaag een bui geschuild omdat ze al met 8 personen waren. We zijn om 8 uur vertrokken met een O-ZO wind kracht 5-6 en een watertemperatuur van 12,5 graden en golven onder het kantje van ongeveer 30 cm. Het was grauw weer en er viel heel veel regen. Na overleg en loting werd besloten om vandaag voor een gulletje te gaan, dus richting R5.

Geankerd op 20 meter en als je op de gul gokt is de bijvangst meestal wat minder, de meeste mensen begrijpen dat maar sommigen ook niet. Voor aas hadden we leeglopers. De vis die boven kwam was allemaal van een mooi formaat, veel schar boven de 30 cm. en wijtingen tot 39 cm. Mart van Est wist met 1 hengel toch 40 vissen binnen te halen (hij blijft het kunnen). Maar de gullen waren voor Nol Sweep want die ving er twee, eentje van 40 cm. en eentje van47 cm. ook Leo ving er een van 47 cm. en Lowie eentje van 46 cm. Maar de langste was voor Marten Keizer eentje van 49 cm en had daarmede de dagprijs verdiend en kreeg daarvoor een mooi set V.A.W. (gefeliciteerd). Dus 5 stuks mooie gullen aan boord en dat was weer even geleden. En iedereen had een mooie klus vis.

Frisdrank en bier bleven vandaag in de koekast, alleen een borrel ging er wel in, maar de warme soep en broodjes met warme rookworst en krabsalade werden niet afgeslagen ook de kaas van Jan, de snacks van Leo, de cake van Lowie, de ribben van Wynand en de snaps van Ben gingen er wel in. Om 18.30 uur lagen we weer aan het steiger en de doordrenkte vluchtelingen gingen er als een haas vandoor. En ze lieten het dek achter of er een tsunami was geweest met allemaal verminkte slachtoffers. Dus heb ik het zelf maar opgeruimd, ik was de enige die nog droog was en daar ben je trouwens schipper voor maar we waren verwend. Toch een vruchtbare natte visdag gehad en allemaal weer bedankt en tot de volgend keer en dan is de prijs voor de langste vis een bezem en een dweil.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 24 OKTOBER

GROEP UIT LEUR HAD OOK EEN GOED HUMEUR


Op zondag 23 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door een groep van 10 personen uit (Etten) Leur o.l.v. Wynand de Hoon. We zijn al om 7.00 uur vertrokken richting Oostkapelle met iets meer wind dan gisteren n.l zuidoost kracht 5 en golven van een halve meter onder het kantje. Geankerd op 19 meter maar de vis deed het minder dan gisteren alleen aan de stuurboordkant kwam redelijk vis boven, maar toen begon de stroom in een keer veel te sterk te worden, terwijl we gisteren helemaal geen stroom hadden. Dus zijn we wat korter onder de kant gaan liggen wel op dezelfde diepte en daar kwam redelijk vis naar boven. De maaltijd voor de vissen waren leeglopers.

De vangst bestond voornamelijk uit mooie schar enkele mooie botten een mooie tong en wat mooie wijtingen. Het waren vandaag meestal eenlingen en een enkele doublet. De winnaar van de dagprijs ving een bot van 35,5 cm en ging met een Okuma zeemolen aan de haal (gefeliciteerd). Ook Maatje-Adriana en de Zeearend waren op deze stek aanwezig. Het was weer een zonnige dag al was het wel koud in de morgen, dus voor het eerst de kachel weer maar aangezet. Tijdens de kentering kwam er totaal geen vis naar boven en dus in overleg besloten om het nog even voor de kering te proberen.

Daar gevist op 30 meter en ik moet zeggen dat er daar zeer goed en mooie vis naar boven kwam. De magen kwamen ook volop aan hun trekken want ik denk dat ze met zijn allen een dinsdagtik hadden. Buiten de gratis soep hadden ze zelf rookworst, droge worst, platte ribben, knakworst een hard gekookte eieren bij voor iedereen (bedankt). De Edelkarper bootvissers hadden vandaag een wedstrijd en lagen bij de R5 en de resultaten waren tussen de 12 en 30 vissen per man, als we het dan afwegen tegen zulke topvissers mogen we vandaag zeker niet klagen, maar dat deden ze dan ook niet. Het was weer een super leuk gezelschap met weer allemaal tevreden mensen en om 16.00 uur lagen we alweer aan het steiger. En ik kreeg nog een kado n.l een mooie hoofdkrab die gaan we klaarmaken op de Hank- Wiesse manier. Allemaal weer bedankt en Wynand tot in december.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 24 OKTOBER

MOOI WEER EN HET SCHARREKE PROFITEERDE ER VAN


Op zaterdag 22 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door visclub het scharreke uit Kalmthout (B). We zijn om 8.00 uur vertrokken met een zuidoosten wind kracht 4 en golven onder het kantje van een 35 cm. Gekozen werd weer voor wat grovere vis, dus richting Oostkapelle. De watertemperatuur is inmiddels al gezakt naar 13-14 graden. Het was vandaag een volle bak met 12 personen en hebben geankerd op 17 meter. Het was een vooral zonovergoten dag.

De vangsten zijn deze week met het luie tij wel wat minder dan vorige week, maar iedereen scharrelde zijn vis wel bijeen. Het waren vooral eenlingen die werden boven gehaald maar soms ook een doublet en een triplet, de soort was voornamelijk mooie schar,mooie wijting, grote bot een puitaal en ik denk dat er over de gehele dag geen 10 ondermaatse zijn terug gezet. Dirk ving zeer goed met zijn nieuwe IMAX uptide hengel. De gehele dag leuk vis gevangen behalve met de kentering en dat kwam omdat het vandaag doodtij was. Ronny ving een wijting van 36 cm maar werd er af gevist door Freddy met een gulletje van 39 cm. maar even later ging Dirk er over heen met een hondshaaitje van 50 cm en had daarmede de prijs te pakken voor de langste vis vandaag en kreeg daarvoor een Okuma zeebaarsmolen (gefeliciteerd). We hebben het haaitje weer gemerkt en netjes terug gezet.

Ook de Aisling lag bij ons in de buurt. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen. De soep en snijworst ging er ook in als koek. We hebben nog wat langer door gevist want ik had nog wat goed te maken van vorige keer. Van de echtgenoot van tante Wies hoorde ik dat er op de Westerschelde al af en toe wat gulletjes worden gevangen misschien moeten we eens een keer onze hulp aanbieden. En weer hadden we vandaag zoals gewoonlijk een super gezellige groep. Iedereen heeft vandaag een geweldige dag beleefd en kon een mooie klus super mooie vis mee naar huis nemen. Allemaal weer bedankt en tot in november.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 18 OKTOBER

VOOR GROEP UIT KASTELREE VIEL HET OOK MEE

Op maandag 17 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Mark Biermans van K.Z.V. uit Kasterlee (B). De groep bestond uit 8 personen waaronder een vrouw ( Anita). Na overleg weer gekozen voor Oostkapelle. We zijn om 8.00 uur vertrokken met potdikke mist en de wind zou W-ZW 3-4 zijn en in de middag toenemen naar 6-7 mogelijk 8 en de golven waren in de ochtend ongeveer ruim een halve meter. De vis was iets minder bijtlustig dan de afgelopen dagen maar dat zal wel aan de komende weersverslechtering hebben gelegen denk ik. De mist was al heel snel verdwenen.

De Zeearend was er ook en nog een delta vissertje maar die moest om 11 uur al terug omdat het al vrij ruig werd. Het was vandaag extra moeilijk vissen met deze wind, hoge golven en een zwaar tij. Maar er kwam toch redelijk vis naar boven van een mooi formaat. André ving een wijting van 33cm en had daar vandaag de langste vis mee en ontving daarvoor een Okuma uptidehengel (gefeliciteerd) We konden de soep net in de pot houden en die werd gretig geconsumeerd. Het eten voor de vissen waren leeglopers en diepvries tappen.

Schar was weer de hoofdmoot enkele mooie wijtingen en weer een paar botten. We hebben toch de dag vol kunnen maken en iedereen had toch een mooie klus vis. Mark ging er met een dikke zestig de meet over. De vastzittende spieren werden vandaag weer op hun plaats gebracht, een gezellige dag en toch weer tevreden mensen, allemaal weer bedankt en tot in november. Zoals het er nu uitziet zullen we wel enkele dagen voor de kant moeten blijven i.v.m. het weer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 18 OKTOBER

VOOR DE GROEP VAN MARK VAN WANROOIJ WAS HET OOK WEER MOOI

Op zondag 17 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Mark van Wanrooij van Hengelsport Vriends uit Achtmaal. Het groepje bestond uit 6 personen van hun clubje uit Tilburg. We zijn om 7.30 uur vertrokken met een Z-O wind kracht 2-3 en een zo goed als vlakke zee en een watertemperatuur die inmiddels gezakt is naar 15,5 graden. Ook was het weer een mooie najaarsdag.

Ook vandaag weer gekozen voor grotere vis en dus koers gezet naar Oostkapelle. Geankerd op 18 meter tussen de R1 en de DR5 en alweer de gehele dag veel mooie vis gevangen maar ik moet er wel eerlijkheidshalve bij vertellen dat deze ploeg en ook die van afgelopen vrijdag wel kunnen vissen met deze harde stroming op deze dagen. Dat is dus niet te vergelijken met iemand die af en toe een hengeltje uitgooit . Omdat het niet druk was aan boord heb ik zelf ook nog een hengeltje kunnen uitgooien en heb voorlopig weer gefileerde schar genoeg. De aasvoorziening waren hoofdzakelijk leeglopers.

Het was hoofdzakelijk grove schar,mooie wijting en enkele botten die boven kwamen. Mark ging met 71 stuks joekels van scharren en wijtingen naar huis. Maar de langste vis was voor Frans Versluis met een bot van 37,5 cm en ontving van Mark een set zelfbouw onderlijnen van Hengelsport Vriends (gefeliciteerd) trouwens iedereen heeft vandaag met dat soort lijnen gevist evenals de ploeg van afgelopen vrijdag. Ook het aanpassen van een goed ankerlood is heel belangrijk. Iedereen had meer dan genoeg uitstekende mooie vis. Ook de soep werd weer met smaak geconsumeerd . Ook Neeltje-Jans, Andromeda en de Zeearend hebben vandaag weer gevist op anker. Allemaal weer bedankt en tot in december. Iedereen en alles weer tevreden.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 18 OKTOBER

VOOR GROEP UIT SCHOTEN WAS DE DAG BIJNA NAAR DE KLOTEN

Op zaterdag 15 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Vic Raes uit Shoten (B) met 11 personen. Ze wilden persé de wrakken gaan belagen ondanks de slechte berichten dus ze hadden mij in ieder geval bij mijn kloten. Gekozen werd om onder de 40 mijl te blijven. De wind was O- ZO kracht 3 en de golfhoogte was rond de halve meter en een prachtige najaarsdag en Bob was de slimste want hij had zijn pilkers en onderlijnen thuis gelaten.

Rond de middag hadden we al tig wrakken gehad en slechts 8 gullen aan dek, dus maar overlegd en voor gesteld om toch maar boven de 40 mijl te gaan en iedereen was akkoord. De eerste 2 wrakken op 46 mijl leverde geen enkel visje op en ik begon het schijt al te krijgen. Echter op het volgende wrakje kwamen er wat gullen af maar na een uurtje waren ze er al weer af toen nog een wrakje aan gedaan en dat bleek de beste te zijn vandaag want er kwamen soms doubletten binnen. De aasvoorziening was leeglopers en scheermessen het kunstaas was niet erg geliefd.

De langste vis was vandaag voor Rudy met een mooie gul en ontving een Okuma wrakkenhengel (gefeliciteerd) Omdat het in ochtend niet zo best ging heb ik ze anderhalf uur cadeau gedaan door langer door te vissen en dat werd door iedereen super gewardeerd. Zodoende hebben ze toch nog 47 gullen bij elkaar gevist maar niet om te zeggen dat het allemaal kneiters waren, ook werden er hele mooie steenbolken meegenomen, maar toch een groep die zeer tevreden van boord ging en we hebben de gehele dag veel gelachen. Ook Andromeda, Neeltje-Jans en de Zeearend waren vandaag op de wrakken en ook daar was het maar matig. Conclusie: tank leeg, zelf leeg, de dagopbrengst naar de olieboer. Allemaal weer bedankt en tot over 14 dagen.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 18 OKTOBER

GROEP VAN LAMBERT JANSEN BENUTTE OOK ZIJN KANSEN

Op vrijdag 14 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Lambert Jansen met een groep van 10 personen, merendeels EFSA- leden. Na overleg werd besloten om voor grotere vis te kiezen. Dus gekozen voor een stek voor Oostkapelle op 18 meter. De wind was Z-O kracht 3 en een zo goed als vlakke zee en een watertemperatuur van 15,5 graden.

Daar aangekomen geankerd en gelijk mooie vis gevangen de gehele dag door ondanks de toch hevige stroming ,hoofdzakelijk hele mooie schar grote wijtingen en enkele mooie botten ook ving good old boy Frans de Bruin nog een mooie tong. De langste vis was voor Wim met een bot van 41,5 cm. en ontving hiervoor een uptide hengel van Okuma (gefeliciteerd). Ook de Zeearend en de Aisling kwamen er bij liggen. De aantallen vis die hier gevangen word is wel minder dan in het Westgat maar het totaal gewicht over de gehele dag is zelfs meer. Echte mooie scharren om te fileren.

De aasvoorziening waren leeglopers en de soep liet zich ook weer goed smaken alsook de rookworst die Lambert voor iedereen had meegebracht (bedankt). Weer een superdag ankervisserij met op en top tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 10 OKTOBER

SJAAK VERBURG AL MET EEN BEEN IN ZUID AFRIKA

Op zondag 9 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor de eerste van de drie selectie dagen van de topcompetitie voor het wereldkampioenschap in East Londen in Zuid Afrika. De deelnemers waren Sjaak Verburg, Joop Schik, Louis van Bommel, Arne van de Broek, André Verdonk, Kees van de Velde en zijn vrouw Linda, Jan Schoonen, Barend van de Berg en Koos Roels. Wil Franken was de coach en Rien Anemaat was zijn assistent. Het was een uitermate gezellige groep met geen enkele breedbekker erbij en dat is in het verleden al anders geweest, dus het kan wel.

Omdat er aan de buitenkant niet te vissen viel i.v.m. de wind en golven zijn we in de Oosterschelde gaan vissen. Gekozen werd voor de EV1, net voorbij de Zeelandbrug op een diepte van 20 meter en Nederlands Kampioen Sjaak Verburg liet al gelijk de eerste periode zien wat hij waard was. We hebben daar 2 periodes gevist en de laatste aan de binnenkant van de kering, bij de brug was het voornamelijk kleine wijting en bij de kering was het meerendeels mooie schar. Kees van Velde ving er nog een mooie paling van 60 cm. maar die telde helaas niet mee, maar daar komt in de toekomst zeker verandering in net als voor de haai en rog.

De uitslag was als volgt,1. Sjaak Verburg 4 punten, 2. Joop Schik 5 punten, 3. Jan Schoonen 7 punten, 4. Koos Roels 9 punten, 5. Louis van Bommel 9 punten, 6. André Verdonk 9 punten, 7. Arne van den Broek 9 punten, 8. Linda van de Velde 11 punten, 9. Barend van de Berg 13 punten en 10. Kees van de Velde 14 punten. En zoals ik al eerder zei het was een super gezellige dag met veel Amsterdamse humor en de regen en de wind konden de pret niet drukken. Allemaal weer bedankt en tot 13 november. Voor de volledige uitslag kijk bij Sportvisserij Nederland.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 3 OKTOBER

GROEP UIT HALDERBERGEN KON DE VIS NAUWELIJKS OPBERGEN

Op zondag 2 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Leon Meesters uit Oudenbosch (gemeente Halderbergen). Ze waren met 7 personen, het was alweer een dag als de afgelopen dagen qua weer. We zijn om 7.00 uur vertrokken richting scharrenberg. Er hing wel wat mist maar dat kon de pret niet drukken.

De aasvoorziening was alleen leeglopers en op de locatie was ook weer Neeltje-Jans, Andromeda, de Zeearend en enkele kleinere bootjes aanwezig. Er werd weer ontiegelijk veel schar naar boven gedraaid en een enkele maatse wijting en de botten deden het weer beter dan gisteren. Over aantallen laat ik me niet uit want ik wil tante Wies geen grijze haren bezorgen. De iets verzwaarde onderlijnen waren vandaag favoriet.

Ook werd Mario Overdrive er enkele keren door gehaald. De langste vis was vandaag voor 2 personen n.l. Johan Spek en Leon Meesters die vingen elk een bot van 37 cm. en ontvingen hiervoor elk een onderlijnenmap van Imax. (gefeliciteerd) Ook de soep ging er weer gretig in. Om 15.00 uur zijn we gestopt om op tijd terug binnen te zijn en het aas was ook op. Iedereen weer super content met volle boxen met vis. Allemaal weer bedankt en tot in november.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 3 OKTOBER

DE GROEP VAN JAN DE KAM KAN ER OOK WAT VAN

Op zaterdag 1 oktober was de Big-Marlin afgehuurd door Jan de Kam uit Vrouwenpolder. De groep bestond uit 8 personen t.w. Jan en zijn zoon Erwin en de rest uit Schijndel en Oss maar die hadden een plaats op camping de Zandput in Vrouwenpolder. We zijn om 7.00 uur vertrokken met bladstil weer en alweer een zomerse dag. Na overleg weer gekozen voor het Westgat.

Op de stek aangekomen en geankerd was het al meteen bingo en als maaltijd voor de vissen hadden we alleen leeglopers. Ook Neeltje-Jans, Andromeda en Maatje-Adriana waren aanwezig op deze locatie en nog enkele kleinere bootjes. Een mega aantal scharren werd naar boven gehaald en dat is echt niet normaal in de korte broek en ontbloot bovenlijf. Ook werden weer een aantal botten gevangen echter vandaag iets kleiner. Ook een paar maatse wijtingen.

De langste vis was voor Erwin de Kam met een bot van 32 cm. en ontving daarvoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Ook van de soep werd er genoten ondanks de hoogzomerse temperatuur. Dit was alweer een topdag met super tevreden mensen met ongekende aantallen mooie verse vis. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 30 SEPTEMBER

SHARKLESS DAY MAAR WEL WAS IEDEREEN TEVREE

Op donderdag 29 september was voor dit seizoen de laatste opstap haaientocht gepland. 10 personen hadden zich aangemeld t.w. een groep van 5 personen uit Zoetermeer o.l.v. de heer de Jong, Henk uit Middelburg en zijn maat Ruud uit Vlissingen, en vaste opstapper Carlo van Rijen en 2 cipiers uit Wortel (B) Luc en Willy. Toen om 7.30 uur iedereen aan boord was heb ik voorgesteld als we alleen op de haaitjes zouden gaan vissen het wel eens een saaie dag kon worden, dit omdat er de laatste dagen bijna geen haaitjes zijn gevangen. Dus een andere optie was eerst schar gaan vissen tot 14.00 uur en dan aan de kering proberen alsnog een haaitje te vangen. Er werd niet lang over nagedacht en iedereen was akkoord.

Dus vol goede moed vertrokken naar het Westgat en zodra we op anker lagen was het gelijk bingo . Iedereen ving volop scharren alleen Ruud en Henk heb ik een beetje wegwijs moeten maken maar ze hadden het zo onder de knie (snelle leerlingen). Het was weer een midzomerse dag met ontblote bovenlijven, in de middag na de soep zei iedereen dat ze eigenlijk al vis genoeg hadden ook Ruud en Henk. Maar we bleven toch tot 14.00 uur hier vissen. Ondertussen nog diverse keren met versnaperingen rond geweest die Carlo had meegebracht (bedankt). De zee was weer een spiegeltje en de watertemperatuur is weer iets opgelopen naar 17 graden. Bob uit Zoetermeer ving een bot van 36 cm en was daarmee dag winnaar en ontving een mooie OKUMA zeemolen (gefeliciteerd).

Dus om 14.00 uur anker opgehaald en richting kering, al gelijk viel op dat veel bootjes aan het verkassen waren en dat was dus niet erg hoopvol. We hebben er 2 uurtjes gevist maar er kwam alleen maar steenbolk naar boven wel zijn er een paar mooie vissen (??) verspeeld. Dus helaas geen haai, maar wel super tevreden mensen die deze visdag niet snel zullen vergeten. Er werd zelfs met vis geleurd omdat sommigen veel te veel hadden gevangen. Allemaal weer bedankt en zeker tot de volgende keer. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Bij de buren is de Ark van Nowee al enkele weken uit het water gehaald het kippengaas was aan vervanging toe denk ik. (WAT EEN ELLENDE).

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 30 SEPTEMBER

MET GERT-JAN HEEL VEEL VIS IN DE PAN

Op woensdag 28 september was de Big-Marlin afgehuurd door Gert-Jan Swinkels uit Best, onlangs nog eigenaar van 7 crematoria en 3 in aanbouw. Hij was met zijn zoon Teun en nog 3 genodigden. Wim, Rein en Klaas. We zijn om 7.30 uur vertrokken met bladstil weer en alweer een zomerse dag. We kozen weer voor de stek van de afgelopen dagen. Alweer de gehele dag door super veel vis gevangen ondanks het een dag voor springtij was. De jassen en truien verdwenen al snel in de stuurhut. Omdat ze maar met 5 personen waren heb ik zelf twee uurtjes gevist met 1 hengeltje en had ruim 50 scharren in mijn ton zitten, dus ik kan weer even vooruit.

Geweldig is het als je ziet hoe de mensen genieten van het mooie weer en de hengelsport en de ene triplet en doublet achter elkaar binnen draaien. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Voor de innerlijke mens was er kippensoep en braadworst. Er werden ook weer mooie botten gevangen en Rein had er een van 40 cm. en was dagwinnaar en ontving een OKUMA zeemolen (gefeliciteerd).

Om 15.00 uur had iedereen meer dan genoeg vis en zijn we weer richting Noordland gestoomd. Iedereen weer tevreden en allemaal een rood verbrande kop. Allemaal weer bedankt en tot later dit jaar.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 30 SEPTEMBER

IN HET WESTGAT ZITTEN SCHARREN ZAT

Op dinsdag 27 september weer op pad geweest met de dinsdagploeg . Ben, Mart, Jan, Leo, Dirk, Fons, Wiek en Peet Franken. Vertrokken om 7.30 uur bij een zuidwesten windje kracht 3 en een kabbeltje van 50cm en afnemend naar 20 cm. en alweer een echte zomerse dag. Naast Neeltje Jans lag het nieuwe casco afgemeerd van Piet, echt een mooi scheepje (gefeliciteerd Piet). Samen met de Zeearend zijn we opgestoomd naar de scharrenberg. (WG 1) Vanaf het begin af de gehele dag enorm veel vis gevangen, echt niet normaal in hoogzomerse kledij volop scharren staan te trekken.

Fons had vandaag voor de soep en de worst gezorgd, ook Dirk had bokworst en knoflooksaus bij, Leo was weer koek en snoepleverancier en Jan had voor knalballen (ik denk uit Ritthem) gezorgd met zelfgemaakte satésaus (heerlijk) en af en toe leek het of we midden in een chemie industriepark waren terecht gekomen.(de maskers zijn besteld) maar het was weer een dolle boel. Er kwam ook af en toe een mooie wijting naar boven en hele mooie botten.

Ben ving een bot van 36,5 cm en na aanmoediging van mij werd hij er af gevist door Dirk met 37,5 cm maar even later ving Leo er een 42 cm. en had daarmee de dagprijs te pakken n.l een opbergset van IMAX (gefeliciteerd) Ik wil ook nog even opmerken dat sfeer van de schippers die er NU op het ogenblik liggen met hun charterschepen aan de binnenzijde van het Noordland optimaal goed is en dat je dat eigenlijk bijna nergens anders meemaakt. (Houden zo.)Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer en dan vangt Ben misschien wel iets aparts.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 26 SEPTEMBER

DOE EENS NORMAAL MET GROEP UIT ACHTMAAL

Op zondag 25 september was de Big-Marlin afgehuurd door Ron van Dijck uit Achtmaal met totaal 7 personen voor een dagje ankervissen. Behalve uit Achtmaal kwamen er ook uit Wernhout , Tilburg en Dongen. We zijn om 7 uur vertrokken om op tijd terug binnen te zijn bij een zwak windje en alweer een zomerse dag. Gelijk opgestoomd naar de scharrenberg in het Westgat. Om 8 uur lagen de eerste scharren al in de tonnen . Echt abnormaal hoeveel vis er werd boven gehaald.

Neeltje Jans lag bij de ZBJ te vissen maar daar was het niet veel dus die kwam ook bij ons liggen. Er waren mensen bij die na een paar uur vissen al zeiden zoveel vis heb ik in mijn hele leven nog niet gevangen. Ron van Dijck ving een bot van 35 cm. en had daarmede de langste vis van de dag en won daarmede een Okuma zeemolen (gefeliciteerd.) Ook de tomatensoep liet zich weer goed smaken. We hebben de gehele dag lol gehad met de coca-cola mannen Tilburgse Willy en Dongens Toontje. Die willen nog meer mee dus die heb ik weer aan mijn fiets hangen.

De gebroeders Ron en Lucien wisten ieder tussen de 85 en 90 scharren te verschalken. Dit was weer een super succesvolle en super mooi weer dag. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Zo zie je maar de laatste drie dagen alleen maar super tevreden mensen met de ankervisserij. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. Morgen staat de dinsdagploeg weer paraat.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 26 SEPTEMBER

VIS TROPHY ARCUS NEDERLAND B.V. 2011 NAAR DE SCHARRENBERG

Op zaterdag 24 september was de Big-Marlin afgehuurd Jaap Ruitenberg van ARCUS STAINLESS STEEL. De groep bestond uit 12 genodigden die zouden strijden om de ARCUS FISH TROPHY. Normaal was dit een wrakkentocht maar omdat de vangst berichten op de wrakken niet zo positief zijn hebben we in overleg besloten om te gaan scharren. We zijn om 8.00 uur vertrokken met een ZZO wind kracht 3 en golven van 30cm. en weer een zomerse dag. Na ruggespraak gekozen voor de beste stek van gisteren. n.l het Westgat.

De meeste mensen kwamen uit de omgeving van Dordrecht maar ook uit Koewacht en Geldermalsen. De meeste visten allemaal met een huurhengel en de aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Al gelijk kwamen de scharren in doubletten en tripletten naar boven bij een bijna spiegel gladde zee en een zomerse dag ( wat de zomer nog een klein beetje goedmaakt). Ook kwamen er wat mooie botten en maatse wijtingen naar boven. Ook Maatje Adriana en Andromeda waren van de partij op deze stek.

De langste vis was een wijting van 38 cm. en de hengelaar ontving hiervoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). De tomatensoep ging er ook weer gretig in. In de sluis werden de drie hengelaarsbeelden uitgereikt aan de winnaars en iedereen had een topdag beleefd met een berg vis. Zo zie je maar ankervissen is toch ho zo mooi. Allemaal weer bedankt en tot volgend jaar.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 26 SEPTEMBER

HET WAS HEEL GOED VERTOEVEN MET DE GROEP VAN MARK VERHOEVEN

Op vrijdag 23 september was de Big-Marlin afgehuurd door een groep van 10 personen o.l.v. Mark Verhoeven uit Heesch. 3 personen uit Dordrecht en de rest uit de omgeving van Oss. Er was geboekt voor een 12 uurstocht van 7.00 uur tot 19.00 uur. De wind was zuidwest kracht 3 en golven van ong. een halve meter en een watertemperatuur van 16,3 graden en een zomerse dag (en die hebben we nog niet zoveel gehad dit jaar.)

We hebben eerst gevist in het Steendiep , daar hebben we bijna alleen maar schar gevangen en enkele maatse wijtingen. Toen zijn we naar het Middeldiep verkast en daar was het hetzelfde verhaal tot de stroming er goed in kwam toen was het over en uit. Toen maar voorgesteld om het in het Westgat te proberen op ondieper water en daar aan gekomen was het gelijk bingo. De scharren van een heel mooi formaat vlogen echt met de 2 en 3 gelijk naar boven. Ook enkele mooie botten werden er gevangen. Maar het vangen van een haaitje bleef uit. Toch wilden ze er graag eentje vangen, dus overlegd en voorgesteld om het laatste uur voor de kering te vissen omdat dan de kans op een haaitje redelijk was i.v.m. het getij.

Na de soep hebben we zelfgemaakte gehaktballen met flink sambal van Jan-Willem warm gemaakt met smaak opgepeuzeld . De vissenmaaltijd bestond uit steekzagers en leeglopers. Iedereen had voldoende vis in het Westgat en zoals gezegd het laatste uur voor de kering gevist. Er kwam heel veel kleine steenbolk naar boven maar ook 3 gevlekte gladde haaitjes allen vrouwtjes. Jan-Willem ving er een van 48 cm. en Henk ving er 2 van 60cm. en had hier gelijk de dagprijs mee te pakken en kreeg een mooie Okuma zeebaarsmolen (gefeliciteerd). De haaitjes zijn weer in de overlevingsbak met zuurstof gegaan en werden aan de steiger weer opgehaald door Gerard van het Deltapark, deze gaan trouwens naar het Dolfinarium in Harderwijk. Iedereen heeft weer een fijne dag beleefd en allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 17 SEPTEMBER

MET AB GAASBEEK NAAR DE BEKENDE STREEK

Op vrijdag 16 september was de Big-Marlin normaal afgehuurd door Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland om in samenwerking met het Visblad een reportage te maken van een bepaalde vissoort. Omdat de weersomstandigheden dit niet toestonden en we niet ver genoeg de zee op konden werd deze tocht geannuleerd. Omdat het al even geleden was dat we met de dinsdagploeg gevist hadden heb ik de mensen gebeld en het was zo gepiept omdat we met een zuid- oostenwind goed konden vissen voor Westkapelle. Dré, Ben, Mart, Jan, Dirk, Fons, Wiek en nieuwkomer Ab Gaasbeek uit de omgeving van Scherpenzeel maar op de camping in Koudekerke verbleef. Dus met 8 personen op pad. De wind was zuidoost kracht 5 en golven onder de kant van een 40 cm. de water temperatuur is inmiddels nog slechts 16,8 graden. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers (die beginnen ook al flink te melken).

De vangst bestond uit voornamelijk mooie schar en enkele mooie botten, ook enkele mooie maatse wijtingen en slechts 5 maatse tongen, de langste vis was voor Jan met een bot van 38 cm. en ontving een IMAX opbergset.(gefeliciteerd) Jan had voor de Beemsterafdeling gezorgd, Ben en Mart voor de slijterij, Dirk voor de soep en de worst, Allemaal weer bedankt. Komiek Wiek liet vandaag iedereen weer schateren, Ik denk dat Ab zich afgevraagd heeft waar ben ik nu in godsnaam terecht gekomen? Iedereen heeft een leuke maal vis kunnen vangen en vooral een leuke super ontspannende dag beleefd en daar gaat het toch om.

Op de terugweg net voor de sluis kregen we nog controle van de douane, controle van de scheepsdocumenten en paspoortcontrole. En wat bleek , 5 personen konden zich niet legitimeren zodoende bleven de ambtenaren aan boord en werd er bij de auto gecontroleerd want iedereen had de papieren in de auto liggen wat ik persoonlijk niet slim vind. Ik heb nog gevraagd of ze die personen een tijdje in de gevangenis konden zetten en de sleutels van de BMW X6D bij mij in bewaring te geven, maar helaas deze deal mislukte.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 11 SEPTEMBER

MET HET SCHARREKE EEN MOOI PANNEKE

Op zaterdag 10 september was de Big-Marlin afgehuurd door het scharreke uit Kalmthout (B) de ploeg bestond uit 7 personen o.l.v. Georges Hofer en Sjef, Mark, Guy, Gustaf 1 , Gustaf 2, Dirk. Ze hadden geboekt voor een lange tocht van 8.00 uur tot 24.00 uur. In overleg hebben we besloten om het voor Westkapelle te proberen. De wind was zuidoost/zuidwest 3-4 een zo goed als glad zeetje. Op de visstek iets naar het Molenhoofd hebben we geankerd op 12 meter en hebben er de gehele dag en avond goed vis gevangen. Wat opviel was dat er dit keer weinig ondermaatse vis was. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers.

Toen Sjef ( de man met altijd blote voeten) zijn onderlijnen tevoorschijn haalde vroeg ik hem of hij misschien op de kermissen stond met een kraam. Hij had n.l. een spreader gemaakt met hele grote gekleurde zinkkralen van Albert Heijn. Ik vertelde hem dat hij geen vis wilde vangen dat hij daar vooral mee moest vissen, zijn antwoord was ik lust toch geen vis. En ik kreeg gelijk tot hij in de late namiddag een tong en een schar boventakelde met zijn uitvinding (zie foto) en nadien ving hij er nog enkele scharren mee. Dus de schipper had er geen klote verstand van. De haaitjes zitten in ieder geval op dit moment niet vlak onder de kust, maar ook de zeekarpers op de wrakken laten het dit jaar grotendeels afweten.

Overdag hebben we eigenlijk de meeste tongen gevangen we hadden er totaal 38 mooie en er zijn er denk ik een stuk of 10 terug gezet, de scharren en botten waren van een heel mooi formaat. Ook ging de soep er weer gretig in. We hebben nog wel een paar onweersbuien gehad maar die trokken gelukkig het meest over land. De langste tong (37cm.)was voor Mark en ontving hiervoor een fileerset van Ron Thomson (gefeliciteerd) en de langste bot was voor Gustaf 2 (37cm.) en ontving hiervoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Dirk was vandaag spekkoper met 40 maatvissen waaronder 9 tongen gevolgd door Mark met 30 maatvissen waaronder 13 tongen. Tegen dat de visdag er op zat kregen we een stroomstoring, de lichtaccu’s waren leeg getrokken en normaal is dat geen probleem omdat we alles parallel kunnen schakelen met de 2 start groepen en de noodgroep maar dat lukte echter niet dus is er iets fout gegaan met het aansluiten van de stuurboordmotor. Dus dan maar op de ouderwetse manier op het kompas naar de haven, nog even langs de Zeearend gevaren en afgesproken als hun klaar waren met vissen of we achter hen aan konden varen en dat was geen probleem, dus wij alvast op het gemakje richting Neeltje Jans, toen we bij de kering waren konden we achter de Zeearend naar binnen (bedankt John.) Dit was weer een succesvolle visdag en iedereen had een mooie pan dagverse zeevis. Allemaal weer bedankt en tot in Oktober.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 11 SEPTEMBER

VOOR BASF ANTWERPEN WEINIG VIS TE VERWERKEN

Op vrijdag 9 sept. was de Big-Marlin wederom afgehuurd door de visclub van de BASF ditmaal met 11 personen o.l.v. Benny Bal. Allemaal weer andere leden dan vorige keer. We zijn om 7.00 uur vertrokken met weinig wind, maar de golfhoogte was de spelbreker want het was de laatste dagen vrij onstuimig geweest ook was het vandaag miezerig weer. De watertemperatuur is inmiddels al naar 17,2 graden gezakt. Omdat we laatste keer voor de kering goed hadden gevangen hebben we in overleg besloten om het daar weer maar eens te proberen. Daar aangekomen was er bijna geen stroming (kentering). Toen de stroming er was kwam er af en toe een schar boven de rest liet zich niet zien ook de steenbolk niet.

We hebben op 4 verschillende stekken en dieptes geprobeerd maar het was overal maar karig met de vis gesteld. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Ik denk zelf dat het ligt aan de depressies boven de oceaan of misschien aan de aardbeving in Nederland de avond van te voren, ja wie het weet mag het zeggen. Hebben we nou helemaal geen vis gevangen? Ja toch wel ze konden een 20 tal mooie scharren, 4 tongen en een maatse gul mee naar huis nemen. Het gulletje van 36 cm was goed voor de langste vis vandaag en de hengelaar mocht hiervoor een Okuma zeemolen voor in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Benny Smet was de topper vandaag met 3 tongen en 4 scharren. Ook is nog wat ondermaatse tong en andere vis retour gegaan. Over de soep was iedereen positief.

Op zondag zijn de collega’s De Zeearend en Neeltje Jans naar de wrakken geweest maar daar waren de resultaten ook niet erg best, Maatje Adriana had volop makreel gevangen maar de Andromeda had geen makreel want de ploeg was te laat op komen dagen en dan is de vaarafstand beperkt. Zo zie je maar het blijft onvoorspelbaar. We hebben wel een gezellige dag gehad maar met tegenvallend resultaat , ik zou zeggen de volgende keer beter. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DINSDAG 6 SEPTEMBER

OOK FAMILIE VAN DER KROGT IS VERKOCHT

Op zondag 4september was de Big-Marlin afgehuurd door familie Van Der Krogt uit de omgeving van Den Haag. Opa Toon met zijn zoon Hans en schoonzoon Paul en 4 kleinzonen. Allemaal een uitrusting gehuurd maar het weer was zeer twijfelachtig en aangezien dat de meeste geen zeebenen hadden, hebben we in overleg besloten om in de voortuin te vissen n.l. net voor de kering aan de buitenzijde. Om 8.30 uur vertrokken en we lagen dus al snel te vissen op 28 meter water.

In het begin was er nog te weinig stroming dus af en toe kwam er een klein steenbolkje boven, de kleinzonen moesten allemaal geholpen worden omdat ze nog nooit gevist hadden maar ook dat was geen probleem. Toen de stroming er in kwam werd er mooie vis gevangen, zo wisten ze 4 mooie maatse tongen, 3 gullen van rond de 40cm. 1 grote bot, een zeebaars van 45cm. heel wat mooie scharren en heel veel kleine steenbolkjes die allemaal weer retour zijn gegaan alsmede de ondermaatse tong en gul. Op een gegeven ogenblik kwamen er lijnen naar boven met alleen de koppen van de steenbolk er nog aan, maar na een kwartier hadden we de vermoedelijke dader te pakken n.l een hoofdkrab van een dikke kilo.

Kleinzoon Joey ving na de soep een gevlekte gladde haai van 77cm. maar even later ving opa Toon een gladde haai van maar liefst 101 cm. en won daar mede de dagprijs een okuma zeemolen (gefeliciteerd). De haaien hebben we weer in de overlevingsbak gedaan voor het Deltapark. Die zijn weer opgehaald aan de steiger door de dames van het Deltapark en daar zijn ze in ieder geval beschermd tegen de vissers van bepaalde verenigingen die ze dood op weegschaal donderen om ze mee te laten tellen voor het gewicht (waar zijn we in godsnaam mee bezig). De haaien naar Deltapark, de krab, zeebaars en bot naar een goed doel in Achtmaal. Dus klanten tevreden, wij tevreden, Deltapark tevreden, dus zo zie je maar je hoeft niet altijd ver weg om een geslaagde dag te beleven, iedereen weer bedankt en tot de volgende keer. De stuurboordmotor is er maandag weer in geplaatst en loopt weer als een zonnetje.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 5 SEPTEMBER

MET FAM.TULLENEERS UIT LANAKEN VEEL VIS ONTHAKEN

Op zaterdag 3 september was de Big-Marlin afgehuurd door de familie van Alain Tulleneers uit Lanaken (B) met 7 personen, 4 volwassenen en 3 kids waaronder 2 adoptiekinderen van Jean-Pierre Tulleneers. (Floor en Luc). We zijn vertrokken om 7.30 uur met een zuidwestenwind kracht 3 en een golfhoogte van 30 cm. We zijn weer richting Steenbanken gegaan al wisten we dat de te verwachten vis niet groot zou zijn, het belangrijkste was immers dat de kids het naar hun zin zouden hebben en een haaitje zou voor hun zeer welkom zijn.

Weer de gehele dag veel kleine vis gevangen ook slechts enkele maatvissen, wat wel opvalt is dat de wijting en schar al zeer vroeg terug zijn en dat zijn in ieder geval goede vooruitzichten voor het komende najaar. Want de wijting is toch voor de sportvisserij een smakelijke en belangrijke vis. De beroepsvisserij denkt daar anders over want die zeggen”wijting is pas vis als er anders niks meer is”. Het weer was voortreffelijk met hoogzomerse temperatuur een gladde zee en een duidelijk zichtbaar genietende familie.

Na de soep en de worst ving Alain nog een glad haaitje van 56 cm en die hebben we weer in de overlevingsbak gezet voor het Deltapark, dus missie weer geslaagd. Omdat het weer zo goed was en de kids zich nog steeds goed vermaakten hebben we besloten om een half uurtje langer te vissen. Alain had de langste vis met de gladde haai en ontving hiervoor een compleet messenset van Ron Thomson (gefeliciteerd). Bij terugkomst stonden de dames van het Deltapark al weer te wachten voor de overname van de gladde haai. Dit was weer een onvergetelijke dag in het bijzonder voor de kids. Dus iedereen weer tevreden en allemaal weer bedankt en tot de volgende keer voor een geboekte bijzondere vistocht.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 5 SEPTEMBER

MET ARIE VAN GELDER VEEL VIS OP DE TELLER

Op vrijdag 2 september was de Big-Marlin wederom afgehuurd door BP EUROPOORT ditmaal o.l.v. Arie van Gelder omdat Arthur van Tienen met Jaak Nuit een vistrip in Engeland hadden geboekt. We zijn om 7.30 uur vertrokken met een oostelijke wind kracht 3-4 en golven van 0,5 meter de watertemperatuur is momenteel 18 graden. De groep bestond uit 6 personen en in overleg zijn we richting Steenbanken gevaren.

Er werd heel de dag heel veel vis boven gehaald ondanks de hevige stroming want het was namelijk 1 dag na springtij. We kregen ook nog bezoek van een enorme zeehond. Het was hoofdzakelijk ondermaatse wijting wat er boven kwam maar ook enkele mooie exemplaren en de scharren waren van een mooi formaat. Ook kwam er veel kleine steenbolk aan dek. Om 10 uur ving Jeroen Abel het eerste haaitje van 35 cm. die we weer gelijk hebben terug gezet. Brian Lorjé ving in de middag na de soep een gevlekte van 55cm die we gemerkt hebben en terug gezet, maar de langste was voor Adrian Soffree een gevlekte van 60 cm en die hebben we in de overlevingsbak gezet voor het Deltapark.

Het was weer een geslaagde visdag met heel veel kleine vis , but remember it is september, maar allemaal weer zeer tevreden vissers. De dames van het Deltapark stonden op het ponton al te wachten om de nieuwe aanwinst weer in ontvangst te nemen, allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M..
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 26 AUGUSTUS

MET BASF ANTWERPEN HAAIEN MERKEN

Op donderdag 25 augustus was de Big-Marlin afgehuurd door de visclub van BASF uit Antwerpen o.l.v. Peter Storms. De groep bestond uit 12 personen. We zijn om 6.45 uur vertrokken met een Zuid-Zuidoostenwind kracht 2-3 en golven van een 40 cm. en droog weer. Maar eerst minder goed nieuws want afgelopen woensdag zijn we naar de uitvaartdienst geweest van mijn neef en leeftijdgenoot Johan Vriends uit Kalmthout (B) (familie nogmaals gecondoleerd) Johan is ook lid van deze club geweest.

In overleg zijn we richting Steenbanken gevaren, we hebben er de gehele dag veel vis gevangen maar de wijting was vandaag bijna allemaal onder de maat. Er werd wel redelijk schar gevangen van een mooi formaat, ook kwam er wat mooie makreel boven, iedereen kon voldoende vis vangen. De absolute topper was vandaag wel Ivo Boets (de Zagers Kapelle) hij wist namelijk met 1 hengeltje 33 mooie scharren en 6 haaitjes te vangen waarvan de langste 92,5 cm was. Hiermede won hij gelijk de dagprijs ,een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Ook Peter Storms ving 2 haaitjes wat het totaal op 8 stuks bracht vandaag, we hebben ze weer gemerkt en terug gezet.

Ook heeft de scheepsarts nog een operatie moeten doen want er was iemand die een grote makreelhaak in zijn vinger had gekregen, dus haak afgeknipt, doorgehaald, eruit getrokken, ontsmet en verbonden en vissen maar. De tomatensoep liet zich ook weer smaken. Het was weer een super gezellige dag en allemaal weer bedankt en tot de volgende keer in September.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 22 AUGUSTUS

ZEKER GEEN MISSERS VOOR DE LIMBURGSE ZEEVISSERS

Op zondag 21 augustus was de Big-Marlin afgehuurd door de Limburgse zeevissersclub uit Hasselt. We zijn heel vroeg vertrokken om 6.00 uur om op tijd terug binnen te zijn. De groep bestond uit 12 personen en de wind was Zuid- Oostelijk kracht 3 en een redelijk glad zeetje. En met de voorzitter Georges gaat het nog steeds niet goed. In onderling overleg werd besloten om het eens op diep water te proberen in de buurt van het Middeldiep.

De vangst viel er reuze mee want er is de gehele dag veel vis gevangen meestal doubletten en tripletten, Ludo probeerde het even met 5 haken en ving tot 3 maal toe 5 scharren gelijk. Schar was de hoofdmoot en van een redelijk formaat en de wijting was voor 40% maats waaronder enkele zeer fors waren. Ook liep er wat kleine steenbolk en makreel tussendoor, maar de langste vis was voor Paolo met een gladde haai van 79 cm. die we weer gemerkt en teruggezet hebben. Paolo ontving hiervoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Leeglopers waren er voor de aasvoorziening. De mensen konden vandaag weer eens behoorlijke aantallen vis mee naar huis nemen.

De watertemperatuur is alweer over zijn hoogtepunt heen en ik denk dat de wintervis vroeg terug is omdat de watertemperatuur deze zomer niet zo heel erg hoog is geweest en omdat er op diep water niet zo ver uit de kust al veel vis zit. Dus laten we maar hopen dat het zo is want de rest is op het ogenblik niet zo geweldig. Wij hebben vandaag in ieder geval een topdag gehad en na een lekker soepje zijn we om 14.00uur terug naar binnen gevaren met weer allemaal tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand. De stuurboordmotor word er eind deze week weer in geplaatst.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 22 AUGUSTUS

SOLEA SOLEA NOG STEEDS NIET GOED JA.

Op zaterdag 20 augustus met de Big- Marlin met 10 opstappers op de tong geweest met tonggarantie met 8 Brabanders en 2 Belgen. We zijn om 7.30 uur vertrokken met mooi weer 40 cm golven en een Westelijke wind kracht 3-4. We zijn bij Westkapelle bij het kleine vuurtorentje begonnen op 12 meter en Fons had binnen 10 minuten al een maatse tong en we hadden nog opkomend water en de bijvangst was goed want de scharren en botten waren van een mooi formaat echter de tong liet het grotendeels afweten.

In overleg besloten om een diepere stek op te zoeken op 16 meter, daar hebben we ongeveer een klein half uurtje gevist maar het was allemaal kleine steenbolk wat de klok sloeg, dan maar weer verkassen naar het Noorderhoofd op 10 meter maar daar was het helemaal niets, dan maar weer naar de kleine vuurtoren en daar hebben we toch ons visje nog kunnen vangen. Zo zie je maar verkassen is niet altijd beter. Er zijn 27 maatse tongetjes boven gehaald en wat ondermaatse maar de bijvangst was niet slecht. Het tonggarantiefonds moest voor 2 personen ingrijpen en dan te weten dat ze op de beurs ook al flinke klappen krijgen.

De langste vis was voor de man met een trouw-ma van een schoonmoeder n.l een bot van 35 cm. en ontving daarvoor een Okuma zeemolen.(gefeliciteerd) Er werd de gehele dag rondgegaan met gehaktballen, gebakken spek, koek enz. Ook werd er een gratis drankje en soep geserveerd van het huis. We hebben gevist tot 15.30 uur en toch weer terug kijkend op een vooral super gezellige dag met eigenlijk iets te weinig tong maar toch tevreden mensen, allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 19 AUGUSTUS

TONG VOOR DE DINSDAGPLOEG MAAR EIGENLIJK NIET GENOEG

Op donderdag 18 augustus weer op pad geweest met de dinsdagploeg omdat afgelopen dinsdag de Big-Marlin was verhuurd. De keuze van de visstek was beperkt tot de Joosjesweg bij Westkapelle omdat er een noordooster kracht 5 stond en verder zou toenemen naar 6. De watertemperatuur is momenteel 18,5 graden. Op de visstek aangekomen was er in de luwte heel goed te vissen. We waren met totaal 8 personen t.w. 5 vaste dinsdaagers en Jack van Nijnatten en van de Federatie Midden Nederland Ger van Hout met zijn maat Martin.

Er kwamen al snel de eerste tongen naar boven van een redelijk formaat maar dat werd al snel minder en het heeft heel de dag een beetje aan gedruppeld. Ook de bijvangst viel tegen maar het spreekwoord zegt ”noordenwind en uitgaande vrouwen zijn niet te vertrouwen” De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers, de langste vis was voor de schipper met een tong van 38 cm. ( niet gefeliciteerd) maar Jan was toch spekkoper met 10 tongen, in totaal hebben we er een 40 gevangen. Ook hadden we vandaag een echte controleur bij (zie foto).

De inwendige mens kwam ook vandaag weer niets te kort Mart (Elly) had voor vers gemarineerde kip gezorgd, Ben was weer drankleverancier, Leo de snoepkoning, Jack de koekenman en Jan de kaas en worstenboer en de tomatensoep ging er ook weer goed in. Al bij al toch weer een gezellige en geslaagde visdag maar met de tong wil het nog niet zo vlotten en we zijn met een fikse onweersbui en een woelig zeetje teruggekomen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  Woensdag 17 augustus

SHARKMAN ZOCHT GEZELSCHAP

Vorige week werden wij benaderd door Gerard van der Bliek van Deltapark Neeltje Jans met de vraag of wij misschien voor een of meerdere vrouwtjes van de gevlekte gladde haai voor hun konden vangen. Want er zwom in het aquarium wel een mannetje rond en die kon wel wat gezelschap gebruiken. We hebben een afspraak gemaakt en een rondleiding gekregen door haaienexpert Gerard en ik moet zeggen dat het zeer de moeite waard is om daar eens te gaan kijken en ik ben weer een stuk wijzer geworden over het reilen en zeilen van de haaien voor onze kust.

We hebben overlevingsbakken en een grote zuurstofpomp meegekregen voor het in goede conditie te houden van de haaien. Peet ving gisteren in de late namiddag een vrouwtje van 77 cm gevolgd door Piet de Kramer die er ook een ving van 77cm en die hebben we uitermate goed verzorgd en contact opgenomen met Deltapark Neeltje Jans en de dames van het deltapark kwamen de haaidames bij ons aan het ponton ophalen. En iedereen was weer blij.

Dit zijn weer van die leuke dingen dat een mens boeit en er staan nog meer van dat soort dingen op het programma in de toekomst.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  Woensdag 17 augustus

CHAMPION VOOR LEEN VAN MARION

Op dinsdag 16 augustus was de Big-Marlin afgehuurd door H.S.V. De Zeenaald ook was de Aisling van de partij. In overleg hebben we besloten om voor de kering te vissen omdat er in de middag zuidwest 5 werd afgegeven en we nog steeds op 1 motor moeten varen. De groep bestond uit 13 personen 7 bij ons en 6 bij de Aisling. Er waren wel wat bekende wedstrijdvissers bij o. a Peet Leentjes, Piet de Kramer, Leen van Marion, John van de Starre, Mart van Est die stonden alle op de Big-Marlin. Pim Troost en Martin Keizer en Joop Vos stonden op de Aisling.

De vangst was mager zoals we al verwacht hadden, maar Piet de Kramer wist toch 4 gevlekte gladde haaien te vangen. In totaal hebben we er 8 gevangen. Maar de winnaar over all was toch Leen van Marion hij wist 2 haaien te vangen waarvan de langste 84 cm was, ook een paling van 61 cm en een zeebaars van 51 cm en nog 3 mooie platte (gefeliciteerd) Mart was vandaag aan de mindere hand. Bij de Aisling waren er wel enkele tongen aan boord. Er werd heel veel kleine steenbolk gevangen en mooie hoofdkrabben ( naar 8x) (bedankt).

Maar we moeten niet vergeten dat het augustus is en we hebben weer een gezellige dag gehad en heel veel oude koeien uit de sloot gehaald en de soep en gehaktballen van Joop van het Melkmeisje lieten zich ook weer goed smaken alsmede de worst van Peet, alleen zal ik voor de volgende keer in September zorgen voor STARRE(ke) koffie. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 15 AUGUSTUS

MARIO LIPS VING EEN HELE RITS IN EEN FLITS

Op zondag 14 augustus was de Big- Marlin weer afgehuurd voor ankervisserij door de groep van Leon Meesters uit Oudenbosch met 8 personen. De regen viel met bakken uit de lucht in de vroege morgen, we zijn al om 6.00 uur vertrokken om op tijd terug binnen te zijn en we moesten op een motor varen omdat de stuurboordmotor er even uitgehaald is voor reparatie en dan gaat het allemaal niet zo snel. De wind was W-ZW kracht 3-4 later toenemend naar 5, golven van ½ - 1 meter en het was een dag voor springtij. In overleg werd besloten om naar de Zuid Banjaard te gaan.

De vangst bestond uit vooral ondermaatse wijting enkele waren maats en de schar leek wel vertrokken te zijn er werden er wel enkele gevangen maar niet meer de aantallen van een paar weken terug ook een enkele bot, steenbolk. scholletje en ook 7 tongen waarvan Leon er 4 voor zijn rekening nam. Leon ving ook nog een pas geboren doggie van 16 cm ook werd er een jonge gevlekte van 25 cm. gevangen door Nick. In totaal weer 7 haaitjes waarvan de meeste weer gemerkt zijn en alles weer terug gezet. Mario ving de langste gevlekte gladde haai van 89 cm en was daarmede de dag winnaar van de langste vis en kreeg daarvoor een Ron Thomson uptidehengel (gefeliciteerd).

Iedereen had wel een maaltje vis maar het is nu eenmaal augustus en de aasvoorziening was steekzagers en leeglopers en de soep was van champignons gemaakt. Het was weer een gezellige dag en om 15.45 uur lagen we weer aan het steiger. Allemaal weer bedankt en tot volgende maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 7 AUGUSTUS

MOOIE WRAKKENTOCHT MET PLOEG VIC RAES

Op zaterdag 6 augustus was de Big-Marlin afgehuurd door een groep uit het Antwerpse o.l.v. Vic Raes. We zijn al om 5.15 uur vertrokken met de bedoeling om op tijd terug binnen te zijn. Het was bijna windstil en een glad zeetje en gekozen werd voor een noordelijke richting op 37 mijl. Op de eerste twee wrakjes was er totaal helemaal niets te vangen op het volgende wrak dat in twee stukken ligt kwam er van elk stuk een stuk of 4 mooie gullen af. Pieren en scheermessen in combinatie met oranje/gele octopussen waren favoriet.

Bij het volgende wrak dat was net op de kentering ging het supergoed allemaal ouderwetse gullen Vic ving er een van 101 cm. met een gewicht van 18 pond. En er kwamen meerdere vissen boven van boven de 10 pond toen de stroming erin kwam was het over en uit. Daarna nog twee wrakken aangedaan daar zat wel veel gul op maar allemaal de maat 35 tot 50 cm. Die werden door de Belgen allemaal terug gezet. Met 12 personen hebben ze 85 mooie gullen mee naar Prins Laurent genomen.

De langste vis was uiteraard voor Vic en mocht een Okuma wrakhengel in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Dus de conclusie is dat het weer eens een mooie dag wrakvissen was en hopelijk komen er nog vele zo. Allemaal weer bedankt (ook voor de vis) en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 7 AUGUSTUS

SJONGE JONGE JONGE WAAR BLIJVEN DIE GROTE TONGE ?

Op vrijdag 5 augustus op pad geweest met 10 opstappers voor de tong te belagen met tonggarantie. We zijn vertrokken om 7.30 uur met een matige westenwind en redelijk wat golfslag richting Westkapelle, de bedoeling was om bij de Joosjesweg te vissen maar daar stond de wind op de kant en was het te ruw dus dan maar terug naar Ouwe licht. De groep bestond uit 6 personen uit Stalland, 2 uit Eindhoven en Edwin en Edwin uit Vlissingen.

Het duo uit Vlissingen had voor iedereen gevulde koeken meegebracht (bedankt). Iedereen had zelf voor aas gezorgd. Maar een beperk aantal mensen wilden soep rond de middag want het was nogal hobbelig en er waren er al een paar Neptunes aan het voeren. De vangst bestond uit wat mooie scharren een flink aantal grote botten horsmakreel en een 25 tal kleine tongetjes, er was vandaag geen enkele uitschieter bij. Drie mensen moesten door het tonggarantiefonds worden gecompenseerd (Maar daarvoor ben je verzekerd).

Iedereen kreeg nog een gratis drankje aangeboden van de Big-Marlin en de langste vis was voor Leen met een bot van 38 cm. en ontving hiervoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd) Het was een gezellige dag met eigenlijk te weinig fatsoenlijke tongen maar het blijft natuurlijk vissen. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 4 AUGUSTUS

GESLAAGDE VISDAG INSTALLATIEBEDRIJF VAN BEERS

Op woensdag 3 augustus was de Big-Marlin afgehuurd door Angelo van Beers uit Sint Willebrord. De groep bestond uit 7 personen, gekozen werd om te proberen een haaitje te vangen omdat er nog niemand van de groep er ooit eentje gevangen had. Er stond een matige Noordenwind en een kabbeltje op zee en het was regenachtig in de ochtend. We zijn om 7 uur vertrokken en hebben gevist tot 15.00 uur.

Vanaf het begin kwam er goed vis naar boven en dat viel niet tegen daags na springtij, het was voornamelijk redelijk mooie schar en wijting waarvan er 2 op 10 maats waren ook kwam er bot en een tong en wat mooie makreel naar boven. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Ook wisten ze 10 haaitjes naar boven te halen die we weer gemerkt en terug gezet hebben. Henk Heeren wist er in zijn eentje 4 te vangen waarvan eentje van 79,5 cm en dat was de langste vis vandaag en kreeg daarvoor een OKUMA zeemolen (gefeliciteerd) ook Angelo ving er twee waarvan een hondshaaitje.

Iedereen ging met een flink portie vis van boord en de makreel ging per as naar 8x. De soep ging er ook weer goed in. Dus vandaag weer een super geslaagde visdag met mensen die hier nog lang over zullen praten (de allerbeste reclame). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 4 AUGUSTUS

MET DE DINSDAG PLOEG AAN WESTKAPELLE WEINIG TE TELLE

Op dinsdag 2 aug. Weer met de dinsdagploeg op pad geweest, met 9 personen dus Dré heeft niet mee gevist. Zes vaste dinsdaagers en twee losse n.l. Wim Fokker, een Nederlander die in Duitsland woont en een Zeenaalder Hans Krijger. Na stemming werd gekozen voor Westkapelle om te proberen een tongetje te verschalken. Het was een zomerse dag met bijna geen wind en een zo goed als vlakke zee.

De vangst viel wel erg tegen over de gehele dag zijn er 23 tongetjes boven gehaald, 2 grote hoofdkrabben (op transport naar 8x) wat mooie scharren en een aantal botten. De Zeenaalders (Mart, Martin, Hans) gingen met de eer strijken want die visten het beste, de langste vis was voor Mart met een tong van 38 cm en mocht een IMAX accessoiretas en een okuma boothengel in ontvangst nemen (gefeliciteerd). We hebben met steekzagers en leeglopers gevist. Ook kon iedereen met een bruin verbrande kop naar huis.

Eten en drinken was er weer in overvloed o.a. champignonsoep, worst, gehaktballen, eigen gemaakte zure mosselen van Nina de vrouw van Dirk, Ben was weer brouwer en Leo was weer beheerder van de snoepafdeling. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 29 JULI

VOOR BP EUROPOORT ALWEER EEN VISDAG NAAR DE HAAIEN

Op vrijdag 29 juli was de Big-Marlin alweer afgehuurd door de personeelsver. Van BP Europoort o.l.v. Arthur van Tienen. De groep bestond uit 10 personen en we zijn vertrokken om 7.30 uur met een matige noordenwind en een golfhoogte van ongeveer 80 cm. In overleg gekozen voor een stek in de buurt van de Steenbanken op een diepte van 23 meter en de aasvoorziening was steekzagers, leeglopers en verse ensis.

Er stond wel behoorlijk stroming omdat het een paar dagen voor springtij was maar met een goed ankerlood was er goed te vissen. De gehele dag door is er veel vis gevangen voornamelijk schar, wat maatse wijtingen, een paar botten, grote horsmakrelen en mooie makrelen. Ook hebben ze weer 8 haaitjes naar boven weten te takelen, waarvan René Monster de langste had van 84 cm. 7 personen vingen er eentje en Martin Blokland ving er 2 stuks. We hebben ze allemaal weer gemerkt en terug gezet.

De champignonsoep en de braadworst werden weer met smaak verorberd . Dit was weer een supermooie visdag met alweer super tevreden vissers alhoewel er toch een paar tegen het randje zaten van de Neptunesgriep. Allemaal weer bedankt en tot over 3 weken.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 21 JULI

LATE DIENST VOOR DE DINSDAGPLOEG

Op dinsdag 19 juli weer eens op pad met de dinsdagploeg dit keer met 9 personen. Echter deze keer zijn we om 13.00 uur vertrokken om te proberen om in de avond wat meer grotere tongen te vangen. Het weer was prima bijna geen wind en een zo goed als vlak zeetje en de watertemperatuur was iets gezakt n.l. 17,3 graden. Bij Westkapelle aangekomen geankerd op de normale diepte en al vrij vlug kwamen de eerste maatse (slip)tongen al boven. Dus het beloofde wel wat te worden.

Na een poosje werd ik gebeld door Sjaak Verburg die stond vanaf de kant te vissen en vertelde dat er hele mooie tongen werden gevangen. Maar wat gebeurde er bij ons er was een (ex) bovenslooter bij en die wilde persé verder uit de kant gaan vissen omdat hij klaarblijkelijk niet genoeg ving en kreeg jammer genoeg ook nog een paar mensen naar zijn hand gezet. Dus tegen beter weten in toch maar verkast, opnieuw geankerd en wat wilde het toeval, te veel stroom !!! Dus mooi pech gehad. Toen de stroom eruit ging viel het gelijk dood. We hebben wel 62 stuks veelal net boven de maat tongen gevangen, maar ik ben er niet tevreden over. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De bijvangst was ook een stuk minder.

Voor de rest hebben we wel een gezellige dag gehad, eten en drinken zijn we ook weer niet te kort gekomen want Jan had vers gekookte mosselen bij (bedankt) die we aan boord hebben gebakken en Dirk had voor een paar flessen witte wijn gezorgd (bedankt) Martin had voor de championsoep gezorgd en iedereen had wel wat bij (bedankt allemaal). Jan ving nog een mooie paling maar die viel er net boven water af doch Dirk ving er ook een en wist hem wel aan boord te krijgen, gemeten ( 50 cm.) en terug in het water gezet. Dit was gelijk de langste vis en mocht daarvoor een mooi IMAX tassenset voor in ontvangst nemen (gefeliciteerd) Leo was spekkoper met 13 tongen gevolgd door Fons met 11 stuks. Iedereen weer bedankt en tot in de pruimentijd en voor een paar personen bezint eer ge begint. Voor het verslag van Ben klik op de bekende sites.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 13 JULI

GEEN GOLF TE HOOG VOOR DE DINSDAGPLOEG

Gisteren dinsdag 12 juni er weer op uit geweest met de dinsdagploeg allemaal vaste dinsdaagers behalve Ivan uit Belgie . De stekkeuze was zeer beperkt vandaag want er stond een noord noordoostenwind kracht 4-5 en ging toenemen tot kracht 6. Dus naar Westkapelle het hoekje om. We zijn vertrokken om 7.30 uur met 8 personen met een nog redelijk kalme zee.

Aangekomen op de visstek viel het allemaal reuze mee want we lagen lekker in de luwte. Ook de eerste tongetjes kwamen al snel naar boven echter bijvangst was er niet veel alleen Dirk ving een mooie schar en een bot van 37,5 cm en had daarmee de langste vis van de dag en kreeg daarvoor een pakket van Okuma en Ron Thomson (gefeliciteerd). Leo ving ook nog een gulletje van 36 cm. In totaal zijn er 45 tongetjes gevangen waaronder slechts een paar hele mooie, maar ze zijn er in ieder geval wel en dat konden we de afgelopen twee jaar niet zeggen.

We hebben gevist met steekzagers en leeglopers en over de championsoep was vandaag ook geen enkel commentaar. Ben was voor de tweede keer opa en Joke natuurlijk oma geworden en hadden voor verschrikkelijke lekkere vlaai gezorgd (bedankt) Ook Ivan had zelfgemaakte gehaktballen bij en Dirk bokworsten ook Leo had weer gefileerde scharkibbeling bij (bij de test het cijfer 9,5 gekregen van het A.D.) (bedankt). De terugweg duurde wel een keer zo lang als normaal want het was best hobbelig maar dan maar op het gemakkie. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 13 JULI

MET SPORTVISSERIJ NEDERLAND OP HAAIENJACHT

Op maandag 11 juli was de Big-Marlin afgehuurd door Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland om te proberen een haaitje te vangen, de groep bestond uit totaal 7 personen bijna allemaal medewerkers van Sportvisserij Nederland en de federatie Zuid- West Nederland. Ook was er Niels Brevé bij zodat hij het merken en alles wat er bij hoort kon aanschouwen, want ze zijn allemaal weer gemerkt en terug gezet.

Het was mooi weer met een zwak zuidelijk briesje en een bijna gladde zee en een watertemperatuur van 18,3 graden. We zijn om 8.00 uur vertrokken richting haaienstek en om ongeveer 10.00 uur ving Ramon het eerste haaitje een hondshaaitje van 57 cm. Daarna volgde er nog 7 stuks allemaal gevlekte gladde haaien, Ramon 2 stuks, Jan- Willem 3 stuks, Niels 1 stuks, Pieter 1 stuks, Ruud 1 stuks en dat was de langste 85 cm. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. Om 16.30 uur lagen we weer aan de steiger. En de teller staat nu op 25 stuks gemerkte haaien.

Er is de gehele dag veel vis gevangen door iedereen voornamelijk redelijk mooie schar een enkel scholletje, enkele mooie botten en heel veel vooral ondermaatse wijting. De soep liet zich ook weer goed smaken al was het zomerse dag. Iedereen had het enorm naar zijn zin en hebben het gericht vissen op haaien aan de lijve mee kunnen maken en hun eerste haai in Nederlandse wateren kunnen vangen en de volgende tocht op een andere soort vis word alweer gepland. Dit zijn weer van die dagen dat iedereen in zijn nopjes van boord gaat. Allemaal weer bedankt en tot binnenkort.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 7 JULI

MINDERE DAG VOOR OPSTAPPERS

Op woensdag 6 juli vertrokken met 9 opstappers t.w. Patrick Smaal uit Hemiksem (B) Kevin Selders en Marcel Adriaans uit Geldrop, Els en Frans Wouters uit Zoutelande en Jan van Deurzen met drie maten uit Venlo. In overleg werd besloten om naar Westkapelle te gaan om een tongetje te vangen. Om 7.30 uur vertrokken met een watertemperatuur van 18,3 graden. Eenmaal door de sluis viel de wind en de golfhoogte vies tegen. We zijn niet verder geraakt dan de R3 omdat het te ruw werd en er al wat bleekgezichten opdoemden. De kustwacht gaf inmiddels zuidwest 5á 6 af.

Een poosje gevist in buurt van de R3 maar dat leverde alleen wat horsmakrelen en een enkel platje op. Toen verkast naar de R9 maar ook daar enkele scharren en een bot en horsmakreel. Na de soep en de boterkoek die Els had meegebracht (bedankt) verkast richting R11. Daar eigenlijk het zelfde verhaal. Maar er is ook nog iets positiefs te melden want Marcel Adriaans ving op de laatste locatie nog een mooie gevlekte gladde haai een mannetje van 92 cm. Ook Patrick Smaal pakte er eentje van 70 cm. Beide weer gemerkt en terug gezet (zoals het hoort).

De langste vis was voor Marcel en kreeg daarvoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Zo zie je maar de ene dag is de andere niet maar een feit is dat je toch op de goede stekken moet kunnen vissen. Maar we hebben er toch nog een gezellige dag van kunnen maken alhoewel er toch een paar mensen met een lege maag van boord zijn gegaan, ik zou zeggen volgende keer beter en allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 7 JULI

GEHAAIDE DINSDAG

Op dinsdag 5 juli er weer op uit met de dinsdagploeg met 5 vaste en met de drie gebroeders Dekkers uit Baarle Nassau en Breda. Het was een mooie dag qua weer en golfhoogte. We hadden vorige week al besloten om vandaag gericht op de haai te gaan vissen maar sommige mensen zijn toch kort van geheugen. Dus maar voorgesteld als we voor 12 uur geen haai vingen we naar Westkapelle op de tong gingen vissen.

We begonnen al gelijk veel vis te vangen op 24 meter voornamelijk schar van een redelijk formaat en heel veel wijting deze waren echter voor 90% onder de maat, ook een enkele mooie bot en 2 maatse tongen. Maar tot 11.00 uur bleek het een haailoze dag te worden totdat Martijn Dekkers een mooie run kreeg en de eerste haai was een feit vandaag eentje van 97 cm een mannetje en toen kwamen ze achter elkaar binnen. Martijn ving er nog 2 bij beide 74 cm. Leo eentje van 71 cm, Koen Dekkers eentje van 77 cm. Jasper Dekkers twee van 69 cm. en 72 cm. En natuurlijk Mart van Est weer met 4 stuks van resp. 70cm.46 cm.74 cm en een hondshaaitje van 38,5 cm. Alles weer gemerkt en terug gezet. Dus totaal 11 stuks vandaag.

De langste vis was uiteraard voor Martijn en mocht een Okuma uptide hengel met 4 toppen en een R.T.Onderlijnenmap in ontvangst nemen (gefeliciteerd) Qua eten en drinken zijn we uiteraard weer niets te kort gekomen, voor een uitgebreid verslag van Ben kijk op de bekende sites. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.


SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 3 JULI

OOK MOOIE VISDAG VOOR GROEP JOHN KUYSTERMANS

Op zaterdag 2 juli was de Big-Marlin afgehuurd door een groep van 6 personen uit de omgeving van Hoeven, Dinteloord en Willebrord o. l. van John Kuystermans. We zijn vroeg vertrokken omdat we op tijd terug moesten zijn. Weer richting Westkapelle gevaren, de weersomstandigheden waren ongeveer het zelfde als gisteren, maar er stond iets meer noordelijke deining.

De schar en bot deden het minder dan gisteren maar daar tegenover deed de tong het beter er kwamen er 45 aan boord echter geen lappen. Een persoon ving er in zijn eentje 16 stuks. De verzwaarde onderlijnen van Mr. Gas-stel waren weer favoriet. Roy Lazeroms wist een mooie gevlekte gladde haai te vangen een mannetje van 92 cm (gefeliciteerd) en mocht hiervoor een Okuma zeemolen voor in ontvangst nemen. We hebben hem gemerkt met nummer 0094 en terug gezet. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers.

De soep was te riskant vandaag dus daarom voor iedereen maar braadworst gebakken en dat werd in dank afgenomen. Dit was weer een prachtige geslaagde visdag met alweer tevreden klanten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. Na de boot grondig schoon te hebben gemaakt hebben we om 17.30 uur nog een asverstrooing verzorgd. Ook dat hoort erbij.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 3 JULI

MOOIE VISDAG VOOR BP EUROPOORT

Vrijdag 1 juli was de Big-Marlin afgehuurd door de personeelsver. Van BP EUROPOORT o.l.v. Arthur van Tienen met 9 personen. Met een Noord -Westenwind kracht 4-5 en een golfhoogte van tegen de meter vertrokken naar Westkapelle, de watertemperatuur is al opgelopen tot ongeveer 18 graden. Op de visstek aangekomen vielen de omstandigheden best mee al was het een hobbelig zeetje.

We zijn gelijk goed vis gaan vangen t.w. veel mooie schar, veel enorme botten, scholletjes, zeebaarsjes, horsmakreel en 20 tongen waarvan 6 mooie lappen de grootste van 40 cm werd door Arthur gevangen en schonk hem gelijk aan de schipper (bedankt). Even later pakte Arthur ook nog een mooie gevlekte gladde haai een mannetje van 98,5 cm (gefeliciteerd) we hebben hem gemerkt met nummer 0092 en terug gezet. Ook Bjórn ving een gevlekte gladde haai van 61,5 cm (gefeliciteerd) deze hebben we ook gemerkt met nummer 0093 en terug gezet. De aasvoorziening was scheermessen, leeglopers en steekzagers.

Het was weer een schitterende visdag met allemaal weer super tevreden mensen, al de botten werden trouwens op transport gezet naar 8X. Van de soep werd ook genoten al konden we die maar net in de pan houden. Allemaal weer hartstikke bedankt en tot eind van deze maand.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 2 JULI

MET VOLLE BAK OPSTAPPERS NAAR DE WRAKKEN

Op donderdag 30 juni met opstappers naar de wrakken geweest met een zwakke wind en een golfhoogte van ong. een halve meter. Het eerste wrak op 25 mijl was gelijk heel goed maar na een half uurtje kwam er niets meer af. Dus opgestoomd naar 41 mijl daar echter niets te vangen toen op 43 mijl maar ook bijna niets dan naar 44 mijl doch hetzelfde verhaal dan maar naar 46 mijl daar echter een paar visjes. Nog 3.5 mijl verder gegaan naar Engels grondgebied en daar was het bingo.

Wat wel opviel was dat de groep van v. Gerwen installatiegroep met huurhengels bijzonder goed vingen op de rood -gele oktopussen in combinatie met leeglopers en scheermessen, ook Paulus van de Berk en zijn maat schakelde daar op over. De Belgen met kunstaas vingen duidelijk minder. De langste vis was voor Paulus maar schonk de okuma hengel aan de groep van Gerwen (gefeliciteerd) met een gul van 78 cm.

Iedereen had toch nog veel vis maar als je ziet wat je er voor moet doen en dat het maar net op de valreep goed komt, maar toch een gezellige dag gehad met weer tevreden klanten, allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 29 JUNI

DE DINSDAGPLOEG VANGT BOT

Op dinsdag 28 juni om 8 uur vertrokken met 8 vissers en de schipper met al gelijk een onweersbui op ons dak. Toch opgestoomd naar Westkapelle met een zuidwestenwind kracht 4 en golven van ongeveer een halve meter de watertemperatuur is al 17,5 graden. Daar aangekomen op de stek was het alweer droog en het weer viel alles mee over de gehele dag.

De beet kwam langzaam op gang en de eerste tongetjes lagen al snel aan dek, dus goede hoop maar dat viel vies tegen. Er werd wel vis gevangen voornamelijk mooie schar, een enkele bot , horsmakreel, enkele ondermaatse scholletjes en wijting en slechts 10 tongetjes waarvan de helft maats. Ik zelf denk dat het te wijten is aan de drukverschillen, want als je kijkt naar de vangst van gisteren zegt dat genoeg. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De langste vis was vandaag voor Leo en ontving hiervoor zijn zoveelste Imax onderlijnenmap gevuld met zelfbouwonderlijnen met een bot van 39 cm. (gefeliciteerd).

De championsoep was ook weer heerlijk en Jan had voor iedereen een broodje vers gerookte paling gezorgd en Leo voor heerlijke geftituurde scharrenfilé. Dirk was vorige week jarig geweest (gefeliciteerd) en had een kersenvlaai en een grote fles champagne bij. Lowie had cake bij, Ben en Mark hadden voor de drank gezorgd. Dus weer een calorierijke dinsdag. Allemaal weer bedankt en tot de volgende. Voor het verslag van Ben kijk bij Zeevissport,zeevisland en Fishguppy.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 29 JUNI

GESLAAGDE VISDAG FAMILIE VAN AGTMAEL

Op maandag 27 juni was de Big-Marlin afgehuurd door Jos van Agtmael uit Wouw met zijn twee broers Corné, Leon en vader Sus (wie kent hem niet) en verder nog bekenden zoals Adrie Marién, John van Dorst, Chris van Gastel en andere leden van de Puitaal. De groep bestond uit 9 personen. Geboekt was voor een tocht met tonggarantie.

We zijn vertrokken om 7.00 uur bij een vlakke zee en bijna windstil, kortom een mooie zomerse dag. Voor aas hadden ze zelf steekzagers en leeglopers bij. De vangst was over de gehele dag zeer goed. Ondermeer 2 maatse wijtingen, heel wat grote botten en veel mooie scharren, soms met de 3 gelijk en 42 tongetjes waarvan er 28 konden worden meegenomen, 1 persoon ving geen enkele tong en dat werd opgelost door het tonggarantiefonds echter die persoon schonk ze weer aan Sus (de geluksprul)

De prijs voor de langste vis was voor Corné met een bot van 46 cm en kreeg daarvoor een Okuma uptide hengel met 4 toppen (gefeliciteerd). De soep, warme worst en een drankje lieten zich weer goed smaken ondanks het warme weer. Alweer een super gezellige ploeg met zeer goede resultaten. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 26 JUNI

EERSTE HAAI VAN 2011 VOOR RUUD UIT HOEVEN

Op zondag 26 juni was de Big-Marlin afgehuurd door een groep van 6 personen o.l.v. Carlo van Rijen. In overleg werd er besloten om naar Westkapelle te varen om daar een tongetje proberen te vangen. Nog wel met een hobbelig zeetje vertrokken en een zuidwesten wind kracht 4 en een watertemperatuur van 16,5 graden.

Eenmaal aangekomen op de visstek vlakte de golven al snel af. Toen kwamen er nog een stuk of 12 bootjes bij liggen. Er kwam wel regelmatig vis boven maar niet wat we de afgelopen tijd gewend waren. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers, de onderlijnen van het gas-stel. In totaal hebben ze 14 tongetjes gevangen waarvan een paar mooie, redelijk wat mooie scharren, een paar horsmakrelen en weer een aantal mooie botten. Maar als klap op de vuurpijl ving Ruud een gevlekte gladde haai (een vrouwtje) van maar liefst 109 cm. (gemeten op de speciale haaien meetlat van vis tv.) en een geschat gewicht van 6,5-7 kilo. Het is de eerste haai dit seizoen op de Big-Marlin en gelijk een goeie.

Ook hebben we de haai gelijk gemerkt voor sportvisserij Nederland met nummer 0091 en terug gezet. De langste vis was uiteraard voor Ruud en mocht een Okuma zeemolen in ontvangst nemen (gefeliciteerd). De mannen hadden een berg versnaperingen en eten meegebracht, nog erger dan op dinsdag en ook nog de kippensoep. Dus allemaal weer bolle buiken en weer een super gezellige en geslaagde visdag.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 19 JUNI

JAAK VERBURG NEDERLANDS KAMPIOEN BOOTVISSEN 2011 OP DE BIG MARLIN

Op zondag 19 juni de Big-Marlin ingezet voor het Nederlands kampioenschap bootvissen 2011 voor Sportvisserij Nederland, dit omdat de Aisling was uigevallen vanwege motorproblemen. Er werd gevist vanuit Colijnsplaat op de Oosterschelde in verband met de slechte weersomstandigheden. Er stond een westenwind kracht 6-7 en golven van rond de meter en de een na de andere regenbui. Dus moesten we noodgedwongen voor de haven vissen.

We hadden 6 vissers aan boord t.w. Jaak Verburg, Geerd de Bruyn, Rien van Eekeren,Remco Geuze, Gerrit Koster, Linda van de Velde. Jaak Verburg wist met 6 vissen 144 cm bij elkaar te vissen waaronder een tong van 37 cm, ook ving hij nog een paling van 65 cm maar die telde helaas niet mee en werd teruggezet in het oosterschelde water. Het was genoeg over alle 5 deelnemende boten en Jaak is Nederlands kampioen (gefeliciteerd). De uitslag was verder op de Big-Marlin, tweede Linda van de Velde, derde Geerd de Bruyn, vierde Remco Geuze, vijfde Rien van Eekeren en zesde Gerrit Koster. Voor een volledige uitslag kijk bij Sportvisserij Nederland.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 16 JUNI

OOK VOOR YARA TONG

Op donderdag 16 juni was de Big-Marlin afgehuurd door visclub YARA uit Sluiskil met 6 personen die een tongentocht geboekt hadden met vangstgarantie. Om 8.00 uur vertrokken met een zuidwestenwind kracht 3 en die zou later toenemen naar 5-6 en een golfhoogte tussen een halve en een meter. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers.

Weer heel de dag mooie schar, bot, 2 net ondermaatse zeebaarsjes, 1 ondermaats gulletje en wat ondermaatse scholletjes gevangen. Ook waren er 27 tongen maar er waren vandaag wel wat meer kleinere bij. 1 persoon kon geen enkele tong vangen en werd schadeloos gesteld door het tonggarantiefonds. Iedereen heeft genoten van de toch regenachtige en woelige dag.

De langste vis was voor Sjors met een bot van 38 cm. en kreeg daarvoor een Okuma uptidehengel met 4 toppen. Ook de soep liet zich toch weer goed smaken (zonder Ben). Het was weer een super gezellige dag en zelfs de schipper kreeg een flink portie schar en tong mee naar huis (bedankt Jochem). Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 16 JUNI

MET VOLLE BAK OPSTAPPERS NAAR DE WRAKKEN

Op woensdag 15 juni met 13 opstappers naar de wrakken geweest boven de 40 mijl. Vertrokken om 6.00 uur met een glad zeetje en een regenbui. De aasvoorziening was vandaag verse scheermessen en leeglopers. Op het eerste wrak kwam er wel wat gul af maar niet super, toen contact opgenomen met de Zeearend en de Valkyrie maar daar was het hetzelfde verhaal.

We hebben totaal 4 wrakken aangedaan maar het was overal matig. Ivan ving de langste gul van 79 cm. en kreeg daarvoor een Okuma boothengel (gefeliciteerd) en zijn maat Gunther ving een rode poon van maar liefst 56cm.(wat een beest). Iedereen had wel een mooie klus vis maar ik blijf erbij dat het voor die afstanden veel te weinig is.

Tijdens de terugweg werd het flink hobbelig met een toenemende wind. Wel een gezellige dag met een goede sfeer aan boord en ook de schipper kon een paar mooie gullen mee naar huis nemen (dank je Dirk). Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 16 JUNI

TONG GENOEG VOOR DE DINSDAGPLOEG

Op dinsdag 14 juni met 8 opstappers t.w. Ben, Jan, Leo, Kees, Mart, Dirk, Peter van Fishguppy en Yurie, Dré heeft niet mee gevist. We zijn vertrokken om 7.30 uur met een rustig zeetje en een watertemperatuur van rond de 16 graden. In de sluis kwam peter al met worstenbrood rond en later met gebakken spek, Jan had voor iedereen gerookte paling bij en de rest had voor worst,drank en snoep gezorgd, ook werd er STERK genoten van de Mexicaanse drank van Mr. Gas-stel. De onderlijnen van hem deden het weer prima. Er zijn ook 2 onderlijnen uitgeprobeerd van M.K.S.(meer hadden we er niet) daar werd vooral bot aan gevangen.

De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers. De kippensoep was ook weer overheerlijk (volgens Ben). Dan over de vangst, we hebben heel de dag volop mooie schar, regelmatig een mooie bot, 4 net ondermaatse zeebaarsjes, wat ondermaatse scholletjes, een ondermaats gulletje en volgens Jan heeft hij een grote gul verspeeld. En een record aantal tongen n.l. 63 stuks met 8 man met een hengel. Er waren hele mooie bij, Yurie ving de langste tong n.l. eentje van 43 cm. en kreeg daarvoor een Imax onderlijnenmap gevuld met zelfbouw onderlijnen (gefeliciteerd).

Het verslag van Ben kun je bekijken bij Zeevissport,Zeevisland, Fishguppy. Allemaal weer bedankt voor deze topdag en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 13 JUNI

GESLAAGDE VISDAG GROEP JACK VAN NIJNATTEN

Op zondag eerste pinksterdag was de Big-Marlin afgehuurd door Jack van Nijnatten met 9 personen uit de omgeving van Willebrord en Oud Gastel, waaronder de onderlijnenbouwer Mr. Gas-stel en de kunststof afhouder leverancier Martin Kas (over deze afhouders binnenkort meer). We zijn vertrokken om 6.45 uur met een Zuidwestenwind kracht 3-4 en golven van 60-70 cm.

Bij Westkapelle aangekomen was het nog wat hobbelig maar in de loop van de dag werd het een vlak zeetje. Weer hebben we heel de dag door mooie vis gevangen waaronder 2 gulletjes van 34 en 38 cm., heel wat mooie botten en heel veel super scharren, enkele ondermaatse scholletjes, een paling van 42 cm. en alweer 27 tongen waarvan enkele zeer mooie. De langste vis was voor Jack met de paling en ging er met de pot vandoor.

Rond de middag liet de kippensoep zich weer goed smaken alsook de appelflappen van Rien H. Er werd aan alle onderlijnen goed vis gevangen zowel die van Mr. Gas-stel als van Martin Kas en B.A. Lood van Jack. Iedereen heeft weer veel vis gevangen en een gezellige dag beleefd en we kunnen er weer een superdag bijschrijven. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 11 JUNI

LAAT DE DUITSE BOEREN MAAR DORSCHEN

Op vrijdag 10 juni was de Big-Marlin afgehuurd door Edmund Schweijen een Duitser uit de streek die tegen Luxemburg grenst. De groep bestond uit 7 personen die de kabeljauw (dorsch) wilde gaan belagen op de wrakken. In overleg werd besloten om gelijk boven de 40 mijl te gaan omdat daar goede berichten van waren.

Om 5.30 uur vertrokken met een zuidwestenwind kracht 3-4 toch stonden er nog golven van ong. 80 cm. De watertemperatuur is momenteel 15,8 graden, de aasvoorziening was leeglopers en mesheften.

We hebben totaal 3 wrakken aangedaan en 2 ervan waren supergoed met alleen maar mooie gullen, steenbolken hebben we niet gezien, als bijvangst hadden we makreel, een grauwe poon en een koolvis. Gevist tot 14.00 uur en iedereen had een kist vis. Dus we kunnen stellen dat het weer goed is op de wrakken, nu maar hopen dat het zo blijft. Iedereen incl. de schipper weer super tevreden. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 8 JUNI

GEEN TONG IN DE AVOND WEL OVERDAG

Maandagavond was de Big-Marlin afgehuurd door Carlo van Rijen om met 6 personen  de tong te belagen. We zijn om 18.30 uur vertrokken maar de wind was spelbreker want er stond een Noordwester kracht 5 en golven tussen 1 en 1 ½ meter. In overleg besloten om aan de buitenkant voor de kering te proberen. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers en de vangst was kortom zeer slecht, geen enkele tong, wat kleine platvisjes,een ondermaats zeebaarsje en twee ondermaatse gulletjes eentje van 34 cm was de langste vis en de (on)gelukkige visser mocht een Okuma uptide hengel met 4 toppen in ontvangst nemen. Het was wel een gezellige avond met een lekkere kom tomatensoep en iedereen nam de slechte vangst sportief voor lief. We zijn op tijd naar binnen gevaren na op een paar plekken te hebben geprobeerd, afgesproken werd dat we de volgende keer wat langer vissen.

Dinsdagmorgen met de dinsdagploeg op stap en nu waren de omstandigheden optimaal dus gelijk koers gezet naar Westkapelle. We waren met 8 personen t.w. Ben, Mart, Leo, Jan, Dirk, Dré, Rudolf en de bekende rijschoolhouder uit Zierikzee Fred Blommaert. Geankerd op ons vaste stekje en hebben de gehele dag veel hele mooie vis gevangen, waaronder een 45 tal grote botten en ontelbare grote scharren en vandaag hadden we wel tong n.l 35 stuks waaronder verschillende mooie exemplaren. Dirk had er vandaag in zijn eentje 20 botten bij en daarmede ook de langste vis eentje van 43 cm. en kreeg daarvoor een IMAX boat seatbox (gefeliciteerd).

Na de domper van maandagavond weer een vruchtbare dag en voor iedereen tong en volop bijvangst, de aasvoorzienig was leeglopers en steekzagers. Over het eten en drinken kan ik kort zijn, er was weer veel te veel. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer. Het mooie van vissen is toch dat het onvoorspelbaar is. Het verslag van Ben kun je vinden bij Zeevisland,zeevissport en fishguppy.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 3 JUNI

ANKERVISDAG FRANK POORTERS

Op donderdag 2 juni was de Big-Marlin afgehuurd door Frank Poorters uit Bergen op Zoom met 12 personen, 10 uit zijn omgeving en een koppeltje uit Geertruidenberg. Om 8.00 uur vertrokken met heel rustig weer, maar de wind zou in de middag gaan toenemen naar N.O.5. We zijn begonnen bij de WG 1 daar hebben we een tijdje gelegen we vingen wel vis maar ze waren wel aan de kleine kant.

Toen in overleg besloten om naar de Steenbanken te gaan bij de MD 1, hier was de vis wel groter maar het was moeilijk vissen vanwege de harde stroming rond springtij. Korte tijd later zijn we verkast naar de MD 3 hier stroomde het minder hard en werd er goed en mooie vis gevangen. De vangst bestond uit enkele ondermaatse wijtingen, horsmakreel, hoofdzakelijk schar, een paar mooie tongen en wat mooie botten. Leeglopers stonden vandaag op het menu voor de vis.

De langste vis was voor Kees en mocht een Okuma uptidehengel in ontvangst nemen voor een bot van 38 cm.(gefeliciteerd). In de namiddag nam de wind behoorlijk toe en dat is misschien wel de reden dat het vandaag allemaal wat minder was want het spreekwoord zegt( noorden wind en uitgaande vrouwen zijn n iet te vertouwen). Ook de soep ging er als vanouds weer goed in. Iedereen heeft een mooie visdag gehad met toch en mooi maaltje vis. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 3 JUNI

AVONDTOCHT LEVERT WEINIG TONG OP

Op woensdagavond had de snijbloemenkweker Marrie Wervers uit Sprang-Capelle de Big-Marlin afgehuurd met 10 personen voor een avondtocht. We zijn vertrokken om 19.00 uur met mooi rustig weer richting Kleine Vuurtoren bij Westkapelle, daar aangekomen begonnen we gelijk mooie scharren en flink wat mooie botten te vangen. Ook een zeebaarsje van 35 cm (retour) en een gulletje van 34cm. (retour). Helaas de tong liet het grotendeels afweten, 10 stuks zijn er gevangen en niet eens zo groot wel allemaal ruim maats. De scharren en botten bleven het doen in het donker.

De langste vis was vanavond eigenlijk voor twee personen n.l. Marrie en Sjaak vingen allebei een bot van 40 cm. maar het lot besliste en de uptidehengel met 4 toppen van Okuma was voor Marrie (gefeliciteerd). Het was een zomerse avond en iedereen had het enorm naar zijn zin, ook de kippensoep liet zich weer goed smaken.

Naar mijn idee is het nog iets te vroeg voor de tong maar bijvangst is er genoeg. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. Iedereen weer bedankt (ook voor de bloemen) en tot de volgende keer.

P.S. Voor het verslag van Ben van afgelopen dinsdag klik zeevissport.com

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 1 JUNI

EEN DUIZENDPONDER VOOR DE DINSDAGPLOEG

Op dinsdag 31 mei weer eens gaan vissen met de dinsdagploeg die bestond vandaag uit Ben, Mart, Jan, Leo, Dirk, Mark en Dré. Er werd toch wel wat wind afgegeven maar we besloten om naar Westkapelle te gaan n.l voor de Joosjesweg omdat je daar met een noordelijke wind goed beschut ligt. We zijn om 7.30 uur met goede moed vertrokken en de watertemperatuur is nog steeds rond de 15 graden. Daar aangekomen werden er gelijk een paar mooie scharren gevangen , een ondermaats tongetje en Jan ving er een van wel/niet maat.

Maar de pret duurde niet lang want we moesten weg van de P41 omdat er een bom (een duizend ponder onschadelijk moest worden gemaakt en we mochten niet meer terug en moesten via Vlissingen en de Wielingen terug. Dus maar besloten om bij de W2 te proberen maar dat viel heel erg tegen op een paar ondermaatse visjes na. Dan maar besloten om voor het Kleine vuurtorentje te proberen maar toen was het inmiddels al middag. Ook stond er hier een behoorlijke golfslag dus de soep konden we vergeten vandaag maar er was genoeg te bikkelen en te drinken want ze hadden allemaal weer boodschappen gedaan. (bedankt) De aasvoorziening waren leeglopers en de nieuwe onderlijnen die Ben bij had van Mr. Gas-stel deden het super.
 
Trouwens ik heb nog nooit een tongetje zo snel het ruime sop zien kiezen toen de P41 er aan kwam (Jan). De vangst voor het vuurtorentje viel eigenlijk niet tegen ondanks de hoge golven alleen het is een mooier formaat dan bij bijv. de Meerkerk. Iedereen had een leuk maaltje schar, ook zijn er een aantal mooie botten gevangen waarvan Jan alweer de grootste had (40 cm.) en mocht daarvoor een hengelset van Okuma in ontvangst nemen (gefeliciteerd) ook zijn er nog 3 maatse tongen gevangen. Wat ook opviel was dat de scharren hier weinig of geen beschadigingen hadden. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer. Woensdag hebben we de eerste tongavond en ik ben zeer benieuwd.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 25 MEI

DE EERSTE TONGEN VOOR DE LIMBURGSE ZEEVISSERSCLUB

Op woensdag 25 mei had de Limburgse Zeevissersclub de Big Marlin afgehuurd voor een speciale tocht n.l tongvissen overdag met tonggarantie. De groep bestond uit 9 personen en we zijn vertrokken om 7.30 uur richting Westkapelle met weinig wind en bijna gladde zee en een watertemperatuur van 15,5 graden. De gehele groep had nog nooit een tong gevangen, dus moest ik hopen dat Neptunes me vandaag een beetje wilde helpen.

We hebben geankerd nabij de Joosjesweg net voorbij de dijkwerkzaamheden. Na ongeveer een half uurtje kwam het eerste (ondermaats)tongetje boven en nadien volgde er regelmatig mooie tongen. In totaal hadden ze er 28 stuks waarvan diverse hele mooie (36-37cm.). De bijvangst bestond uit mooie botten, scharren, horsmakreel, ondermaatse wijting en gul en Pascal wist een paling te vangen van 64 cm. en was zo sportief om hem niet mee te nemen maar het was wel de langste vis en mocht daarvoor een Okuma uptide hengel met 4 toppen in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Iedereen werd voorzien van gratis soep en een gratis drankje.

De topper was vandaag Willy die ving 7 tongen maar er waren er ook 2 bij die geen maatse tong hadden gevangen, dus die werden gecompenseerd door het tonggarantiefonds. Dus iedereen ging met tong naar huis. De aasvoorziening was leeglopers en steekzagers. De verzwaarde onderlijnen waren favoriet vandaag. Voor mij en vooral voor de groep weer een van die dagen die je niet snel vergeet. Iedereen (ook Neptunes) weer bedankt en tot binnenkort voor een driedaagse.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 21 MEI

VEEL VISJES VOOR GROEP ANSOMS

Op zaterdag 21 mei was de Big Marlin afgehuurd door Stanny Ansoms uit Loenhout (B) maar kon er deze keer zelf niet bij zijn. De groep bestond uit 7 personen. We zijn om 7.00 uur vertrokken met windstil weer en een vlakke zee vandaag gekozen voor de Midden Banjaard , geankerd op 13 meter en er werd door iedereen gelijk vis gevangen meestal met de 3 gelijk maar we vonden dat er te veel kleine exemplaren bij zaten.

In overleg hebben we besloten om naar de Steenbanken te varen de stek van gisteren en daar werd inderdaad mooiere vis gevangen doch echter meer kleinere dan gisteren. Hoofdmoot was schar, enkele botten, een paar ondermaatse schollen, wat ondermaatse wijting en alweer 6 pietermannen. Na de kippensoep ging het in de middag flink stromen en was de beet er zo goed als uit en kwam later langzaam weer terug.

De grootste vis was een bot van 35 cm. en de gelukkige mocht een Okuma zeemolen in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Het was een echte zomerse dag en iedereen heeft een gezellige dag gehad met meer dan genoeg vis om mee naar huis te nemen. We hebben gevist met leeglopers. Het was weer een super gezellige ploeg. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 20 MEI

SINT PIETER(MANNEN) VOOR MAASTRICHTENAREN

Op vrijdag 20 mei was de Big Marlin afgehuurd door Rob Neuhaus uit Maastricht met 10 personen. Om 8.00 uur vertrokken met een zuidoosten wind kracht 2 en golven van 35 cm. Vandaag koers gezet naar de Steenbanken in het Middeldiep geankerd op 14 meter en dat bleek een zeer goede keuze want we hebben de gehele dag veel vis gevangen ondanks de sterke stroming. Het mooie ervan is dat de mensen na een half uur vissen zeggen onze dag kan al niet meer stuk !!!

De vangst bestond uit voornamelijk schar waarvan er hele mooie tussen zaten, maar ook weer bot, schol, makreel en horsmakreel. Ik heb ook nog 7 keer moeten uitrukken om pietermannen te onthaken. Wat opviel is dat deze kleine pieterman een behoorlijk formaat had allemaal rond de 19 cm. (dus opletten). Ook werd er een levende zee-egel bovengehaald (zie foto).

Na de kippensoep namen de wind en de golven wel wat toe in de namiddag. De aasvoorziening waren leeglopers en de onderlijnen van Hengelsport Vriends. Toch waren er een paar mensen bij die nog even Neptunes moesten bijvoeren. De langste vis was vandaag een makreel van 40 cm. en kreeg daarvoor een Okuma zeemolen. Iedereen was weer super tevreden en weer bedankt allemaal en tot ziens.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 19 MEI

CIPIERS VANGEN MASSAAL SCHAR

Op donderdag 19 mei was de BIG MARLIN afgehuurd door een groep cipiers van de gevangenis te Wortel (B) o.l.v. Willy Bastiaansen met 10 personen. We zijn vroeg vertrokken met een matige Noord-Westen wind en een halve meter golven en een watertemperatuur van 14,5 graden, de wind en de golven namen in de ochtend snel af.

Weer gevist in het Westgat ook de Zeearend en paar andere bootjes kwamen er later bij liggen. Voor aasvoorziening hadden we alleen leeglopers, we hebben heel de dag eigenlijk alleen maar schar gevangen ook redelijk wat kleinere, slechts een paar ondermaatse wijtingen, een paar ondermaatse schollen en hooguit een stuk of 6 mooie botten. Maar iedereen had een volle emmer met mooie scharren. De goulashsoep ging er als vanouds weer goed in.
De langste vis was voor Dirk Peeters met een bot en ontving een Okuma zeemolen (gefeliciteerd). Het was weer een gezellige dag met veel vis en vooral een toffe ploeg. Ze hebben de hele boot schoon gemaakt en hebben zelfs de afwas gedaan. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. MENU DEZE WEEK IN DE BAJES “”LIJNGEVANGEN NOORDZEESCHAR’”’

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  VRIJDAG 13 MEI

VRIJDAG DE DERTIENDE SUCCESVOL VOOR SPORTVISSERIJ NEDERLAND


Op vrijdag 13 mei was de Big Marlin afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor een vis-relatiedag. Van sportvisserij waren aanwezig Joop Bongers (Directeur), Fred Bloot (Adj. Directeur), Onno Terlouw (hoofd Afd. Communicatie) en Jan Willem Wijnstroom (Sen. Beleidsmedewerker Belangenbehartiging). En op uitnodiging waren Ad Koppejan (Tweede Kamer Commissie EL&I.) Mona van Spijk (Fractie medewerkster C.D.A.). Judith Elsinghorst (Min. van Econ. Zaken en L&I). Carel Drijver (Wereld Natuur Fonds). Jaap Hennekeij (Visned). Christien Absil (Stichting de Noordzee). Eelco Leemans (Directeur Stichting de Noordzee). Hanneke Mesters (Ver. Kust en Zee), dus een hele lading prominenten.

Om 10.00 uur was iedereen aanwezig bij Frituur de Helling van Kees en Marianne voor een kop koffie en een Zeeuwse Bolus. We zijn vertokken om 10.30 uur aan de buiten steiger bij Frituur de Helling met weinig wind en een vlak zeetje. Het was een zomerse dag en hebben gevist voor de kering echter de vangst was minimaal maar iedereen was wegwijs gemaakt met de visserij en ook kon het alternatief lood worden uitgeprobeerd (zie foto) wat trouwens zeer goed werkte. We zijn om 12.00 uur terug gevaren naar Kees en Marianne die voor de lunch hadden gezorgd en dat was perfect in orde, de broodjes, garnalen, zalm, kibbeling enz. werden door iedereen super gewardeerd. Om 13.15 uur weer vertrokken maar nu naar het Westgat, daar aangekomen ving iedereen gelijk vis soms met de twee drie gelijk. Iedereen stond naar hartelust te vissen en ik en mijn hulp (Jack van Nijnatten) hadden onze handen vol om de huurhengels van aas te voorzien in te gooien en te onthaken, we hebben gevist met Zeeuwse zagers, leeglopers en mesheften. De vangst bestond uit schar, schol, bot, rode poon en makreel.

Op de terugweg heeft Jack al de vis diepvriesklaar gemaakt en hoopte ik dat we zeehonden zouden tegen komen. En inderdaad er lagen er een dikke dertig op plaat en dat was weer mooi meegenomen, iedereen genoot er met volle teugen van. Om 17.00 uur hebben we afgemeerd aan de steiger bij Frituur de Helling en hebben voor iedereen scherfijs op vis in de koelboxen gedaan. Het was een super geslaagde vis-relatiedag die alleen tot stand kan komen door een goede samenwerking. Iedereen heeft een geweldige dag meegemaakt, zelfs Ad Koppejan wil op een dinsdag mee. Bij deze wil ik in het bijzonder Kees, Marianne en Jack bedanken voor hun enorme inzet. Rest mij nog om alle aanwezigen te bedanken voor deze mooie en gezellige dag. We hebben in ieder geval Neeltje Jans weer van zijn beste kant laten zien.

Voor meer fotos zie www.zeevissport.com 

SCHIPPER NAAST M.
 
 

spacer spacer spacer

 
  DONDERDAG 12 MEI

WEER VEEL VIS VOOR DE LIMBURGSE ZEEVISSERSCLUB

Op donderdag 12 mei was de boot weer afgehuurd door de Limburgse zeevissersclub uit Hasselt (B) met 9 personen. Allereerst willen we de voorzitter Georges Martens van harte beterschap toewensen omdat die nog in de kliniek ligt.

We zijn vroeg vertrokken met een westenwind kracht 4 en een golfhoogte van 50 cm. en de watertemperatuur is al ruim 14 graden. We hebben weer gevist in het Westgat en weer heel veel vis gevangen doch waren er vandaag meer kleinere exemplaren bij ik denk zelf dat het aan de toenemende wind lag want rond de middag stond er een dikke 5 en golven van rond de meter. Voor aas hadden we leeglopers.

Ook enkele botten, enkele schollen, enkele horsmakrelen, pieterman en rode poon gevangen, de grootste vis was voor Salvatore (een Siciliaan) met een bot en kreeg daarvoor een Ron Thomson boothengel. De bonensoep ging er weer goed in op deze bewolkte en winderige dag. Allemaal weer bedankt en tot 25 mei. Morgen hebben we een zeer elite groep, daarover morgen meer.

SCHIPPER NAAST M.
 
 


spacer spacer spacer


 
  DINSDAG 11 MEI

HEEL VEEL VIS IN HET WESTGAT

Op maandag 9 mei was de boot afgehuurd door Jos van Agtmael uit Wouw met 8 personen uit de omgeving. Op dinsdag 10 mei gevist met de dinsdagploeg met 8 personen waarvan 2 nieuwkomers n.l. Els en Frans Wouters uit Zoutelande. Alle twee de dagen rustig weer en zomerse temperaturen, het zeewater is inmiddels 12,8 graden.

Beide dagen weer gevist bij de WG1, de vangst bestond beide dagen uit enorm veel schar, grote botten, heel wat maatse schollen, rode ponen, horsmakrelen en op maandag had Leo een wijting van 41,5 cm. en kreeg daarvoor een Okuma zeemolen(gefeliciteerd). Op dinsdag was de langste vis voor Els een bot van 42,5 cm. en kreeg daarvoor een onderlijnenmap van Imax boordevol met onderlijnen (gefeliciteerd).

Maandag goulashsoep en dinsdag bonensoep dat zich weer goed liet smaken, voor de rest was er dinsdag weer zat te bikkelen te drinken en te snoepen (bedankt). Maandag waren er aantallen bij van meer dan 200 stuks p.p. met 2 hengels. Dinsdag had Mart van Est 153 stuks met 1 hengel en 1 albino schol (zie foto). Beide dagen weer enorm tevreden mensen met vrachten vis. Echt niet meer normaal. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. p.s. Ben is 2 weken op vakantie.

SCHIPPER NAAST M.
 
 


spacerspacerspacer


 
  ZONDAG 8 MEI

BIJZONDERE DAG ZEEVISCLUB DAF TRUCKS WESTERLOO

Op zondag 8 mei was de boot afgehuurd door Zeevisclub DAF TRUCKS Westerloo o.l.v. Marcel van Geel uit Olen (B) met 6 personen. Al om 6.00 uur vertrokken met een zuid-zuidoostenwind kracht 5 en een golfhoogte van een halve meter, volgens de voorspellingen ging de wind afnemen in de loop van de dag en dat klopte ook.

Weer naar de stek van gisteren gevaren na geankerd te hebben was het even een triest moment want ze hadden een urn met as bij van een vriend en lid van de club Danny Bellemans die slechts maar 52 jaar is mogen worden (gecondoleerd). De as werd op de visstek uitgestrooid wat de wil was van Danny. Het was wel even op de tanden bijten.

Maar na een kwartier was er ook goed nieuws want de vis deed het weer als vanouds, ik had wel het gevoel dat er wel iets meer kleinere tussen zaten. Ook kwam de Andromeda er bij liggen en Neeltje Jans en de Zeearend lagen iets N.W. van de Meerkerk. Na de soep kwam in de middag het zonnetje er door en het was weer heerlijk vissen.

De grootste vis was vandaag voor Marcel en mocht een Okuma zeemolen in ontvangst nemen voor een bot van 36 cm.(gefeliciteerd), er zijn heel wat scharren gevangen van tegen de 35 cm. We hebben gevist tot 14.30 uur maar het laatste uur hebben we niet veel gevangen omdat het aas ( leeglopers) zo goed als op was. Iedereen was weer dik tevreden na deze (trieste) en visrijke dag. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer, maar voorlopig zitten de vriezers vol.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 7 MEI

SCHARRENSLAG VOOR VISCLUB HET SCHARREKE

Op zaterdag 7 mei was de boot afgehuurd door visclub het scharreke uit Kalmthout (B). Met 6 personen om 7.45 uur vertrokken met een zuidoosten wind kracht 3 een golfhoogte van 25 cm. En een watertemperatuur van 12,3 graden. We hebben weer gevist in het Westgat bij de WG 1 op 12 meter.

Weer heel de dag heel veel vis gevangen alleen vandaag voor 90% scharren van een zeer mooi formaat en weer mooie grote botten maar wel minder schollen Paul Roef ving een schar van36 cm. Ook nog een rode poon en een zeedonderpad. Verder nog wat makreel en horsmakreel, maar de grootste vis was voor Georges n.l. een bot van 38,5 cm. en ontving hiervoor een Okuma zeemolen (gefeliciteerd).

De P4 kwam ook nog controle uitoefenen bij enkele deltavissers. Het was eigenlijk geen snertweer maar liet zich toch goed smaken, het was een zomerse dag met mega aantallen vis. De aasvoorziening waren leeglopers en stripjes verse vis (i.v.m. aastekort). In de namiddag kwam er wat wind opzetten en nam de golfhoogte wat toe, allemaal weer super tevreden en weer bedankt en tot in Juni.

SCHIPPER NAAST M.
 
 
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 5 MEI

SCHOL !!! VOOR GLASFABRIEK LEERDAM

Op donderdag 5 mei was de boot afgehuurd door de personeelsvereniging van glasfabriek Leerdam o.l.v. Ton van Kooten voor ankervisserij met 10 personen. Om 7.30 uur vertrokken bij weinig wind en zo goed als vlakke zee en een watertemperatuur van 11,5 graden.

Gevist in het Westgat bij de WG 1 op 12 meter en we hebben heel de dag heel veel vis gevangen ondanks springtij. Ook hebben we vandaag de eerste makreel en horsmakrelen gevangen van dit jaar wat heel erg vroeg is. Schar was wel de hoofdmoot en een groot aantal hele grote botten maar wat heel bijzonder is dat we vandaag zeker 200 schollen hebben gevangen waarvan er zeker ruim 100 stuks groter waren dan de minimummaat van 27 cm. Uitschieters tot 35 cm. Dat is jaren geleden dat we zoveel schol hebben gevangen voor de Zeeuwse kust.

De langste vis was voor Lambert Jansen een bot van 43 cm, en mocht een Okuma uptide hengel in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Ook de goulashsoep liet zich weer goed smaken alsook de rookworst van Lambert (bedankt). Het was een zonovergoten dag met heel veel vis er waren weer diverse personen bij met meer dan 100 maatvissen met 1 hengel, dus weer een super tevreden en gezellige ploeg die de diepvries weer kunnen vullen met supervis. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.-
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  MAANDAG 25 APRIL

OOK TWEEDE PAASDAG SUPER VOOR DE LIMBURGSE ZEEVISSERSCLUB

Op maandag 25 april was de boot wederom afgehuurd door de club van gisteren, vandaag waren er 10 vissers. We zijn weer vroeg vertrokken en op tijd gestopt vanwege de paasdrukte. Om 5.30 uur vertrokken met een noordoosten wind kracht 3-4 en een golfhoogte van 40-50 cm.

We hebben weer gevist in het Westgat de stek van gisteren en het was al gelijk na de eerste ingooi raak. Na een half uurtje kwam ook de Zeearend erbij liggen die trouwens nu ook bij ons aan de steiger ligt. Na de middag kwamen er nog 2 boten bij liggen voor de rest was het zeer rustig op het water met de visbootjes.

De aasvoorziening waren weer leeglopers en scheermessen en ook de soep werd weer met smaak geconsumeerd. Er werd weer heel veel vis boven gehaald, vandaag wel meer bot maar minder schol en wijting de hoofdmoot was schar. De langste vis had Patrick gevangen een bot van 40,5 cm. En kreeg daarvoor een uptide hengel van Ron Thomson (gefeliciteerd) er waren weer aantallen bij met 3 cijfers met een hengel per persoon.

Dus het waren vandaag weer allemaal bofkonten (psalm 20-04 wiek). Alweer supertevreden mensen en deze club staat alweer geboekt voor aanstaande donderdag maar de vooruitzichten zijn niet zo best. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
ZONDAG 24 APRIL

ANKERVISSEN OP ZIJN PAASBEST MET DE LIMBURGSE ZEEVISSERSCLUB

Op zondag 24 was de boot afgehuurd door de Limburgse Zeevissersclub uit Hasselt (B). Ze waren slechts met 6 personen omdat de andere alleen maar wilde wrakvissen (daar zullen ze nu wel spijt van hebben). Van te voren was afgesproken heel vroeg te vertrekken en te vissen tot 13.30 uur

Maar er was ook slecht nieuws want de voorzitter George Martens ligt in het ziekenhuis met een herseninfarkt. Wij wensen hem en zijn familie van harte beterschap toe.

Om 5.30 uur vertrokken met een noordelijke wind kracht 3 en een golfhoogte van 30 cm. En de watertemperatuur is inmiddels 12 graden. Vandaag hebben we gevist in het Westgat bij de WG1 op 14,5 m. Dat bleek een goede keuze, de scharren vlogen als het ware aan dek, maar ook mooie schollen (tot 36 cm.) en grote botten maar ook forse wijting.

De grootste vis was een bot van 39 cm. Voor Ludo en kreeg hiervoor een boothengel van Ron Thomson (gefeliciteerd). De soep ging er ook weer goed in ondanks de zomerse temperatuur. Ook de Zeearend is bij ons komen liggen en later ook de Andromeda maar die was eerst naar de wrakken geweest en 0,0 gevangen en er kwamen nog een stuk of 5 bootjes bijliggen.

De vissers bij ons hadden volop ruimte met 6 personen toch hebben ze maar met 1 hengel gevist. De aasvoorziening was leeglopers en mesheften. De topper vandaag was Jean Paul die ving maar liefst 147 vissen met 1 hengel(gefeliciteerd). Dus weer een absolute topdag met super tevreden vissers en een berg met vis.

Morgen gaan we weer met deze club maar dan weer met andere vissers. Allemaal weer bedankt en tot morgen.

SCHIPPER NAAST M.
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 23 APRIL

EEN PAASTONG VOOR LEON MEESTERS

Op zaterdag 23 april had Leon Meesters uit Oudenbosch de boot afgehuurd met 7 personen uit zijn omgeving. Afgesproken was om heel vroeg te vertrekken en uiteraard vroeg te stoppen met vissen. Om 5.45 uur vertrokken richting Meerkerkgebied met weinig wind en een vlakke zee en een watertemperatuur van 10-11 graden.

De aasvoorziening bestond uit alleen leeglopers, er werd gelijk goed vis gevangen vooral schar en weer wat meer wijting maar daar waren nogal wat ondermaatse bij vandaag. Ook weer enkele schollen en wat mooie botten.

Neeltje Jans, Andromeda, De Zeearend kwamen ook in buurt liggen alsook een 40 kleine bootjes. Na de soep ving Leon de eerste tong bij ons dit seizoen en liefst eentje van 37,5 cm en dat was gelijk de langste vis vandaag en kreeg daarvoor een uptide hengel van Ron Thomson (gefeliciteerd).

Naar mijn idee was het vandaag overal wel ietsjes minder, maar als er per persoon 70-80 maatvissen kunnen worden meegenomen waar hebben we het dan over. Alweer een super tevreden en gezellige ploeg, allemaal weer bedankt en tot de volgende keer in Mei.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 23 APRIL

EEN HELE GOEDE VRIJDAG VOOR BP EUROPOORT

Op vrijdag 22 april was de boot afgehuurd door BP EUROPOORT o.l.v. Arthur van Tienen. Om 7.30 uur vertrokken richting Meerkerkgebied met een Oostelijk windje 3-4 en een golfhoogte van 25 cm. De groep bestond uit 10 personen.

Heel de dag heel veel vis gevangen voornamelijk schar waarvan de kleinere allemaal zijn terug gezet, ook weer wat maatse schollen gevangen en ruim 20 mooie botten, de wijting was wat meer aanwezig ook hiervan gingen de ondermaatse retour. Ook nog een zeebaarsje gevangen van net onder de maat en die is ook retour gegaan ook is er nog een pieterman gevangen (uitkijken met onthaken)

Jack Nuit ving de langste vis een bot van 37 cm.( Gefeliciteerd ) En ging er met de pot vandoor die ze zelf hadden ingelegd. Voor de aasvoorziening waren er vandaag kweekzagers, leeglopers en verse mesheften. Ook de goulashsoep liet zich weer smaken.

Ook de Andromeda lag er en nog een 25 tal bootjes. Het was weer een geweldige visrijke en zomerse dag met alweer een zeer tevreden groep. Wat een ontspanning toch dat ankervissen!!! Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer in Mei.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 21 APRIL

ANKERVISSEN MET OPSTAPPERS DIE NORMAAL WRAKVISSEN

Op woensdag 20 april anker gevist met 8 personen, normaal hadden zij geboekt voor het wrakvissen maar na overleg van te voren toch maar besloten om te gaan ankervissen in het Meerkerkgebied. En daar hebben ze geen spijt van gehad. We zijn vertrokken om 7.30 uur met weinig wind en een superglad zeetje.

De groep bestond uit 3 Zeeuws Vlamingen, 1 persoon uit Valkenswaard,2 uit het Brabantse Sint Willebrord en 2 Belgen. We hebben weer heel veel vis gevangen net als gisteren. Het verslag van Ben kun je lezen op www.zeevisland.com en op www.zeevissport.com Voor aas hadden ze gekozen voor leeglopers.

De langste vis was vandaag voor Dirk Lucasse met een bot van 37,5 cm. En kreeg hiervoor een Ron Thomson uptide hengel (gefeliciteerd). Het was een zomerse dag maar de erwtensoep ging er toch gretig in. Deze mensen hebben dus meegemaakt hoe goed en gezellig ankervissen kan zijn.

De Zeearend was ook aanwezig en ik denk ook nog een 15 andere bootjes. Allemaal weer super tevreden mensen die met heel veel vis naar huis gingen. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  WOENSDAG 20 APRIL

DE DINSDAGPLOEG

Dinsdag 19 april zijn we weer gaan vissen met de dinsdagploeg t.w. Ben, Jan, Leo, Mart, Wiek, Mark, Kees en nieuwkomer Peter Schuurbiers. Dré heeft niet mee gevist omdat er al 8 opstappers waren.

Om 7.45 vertrokken met zo goed als geen wind en een supergladde zee en een watertemperatuur van een dikke 10 graden. Gevist hebben we weer in het Meerkerkgebied ook de Neeltje Jans lag er al en er kwamen ongeveer 14 bootjes bij liggen. De Zeearend kwam er iets na de middag bij liggen want die was eerst naar de wrakken geweest maar daar is nog steeds bijna niets te vangen.

Eten was er weer volop want Kees had een Haagse Kakker (heerlijk) meegebracht, Jan gehaktballen, Ben fris en koeken, Leo cake en versnaperingen, Peter gebakken spek en worstenbrood en Dré zorgde voor de soep een borrel en een pilsje.

Peter Schuurbiers heeft zelf ook een website n.l. http://www.fishguppy.nl/ Over de vangst kan ik kort zijn gewoon supergoed, we hebben met leeglopers en verse scheermessen gevist. De langste vis was voor Jan die ving een wijting van 39 cm. En kreeg daarvoor een set van 2 accuboormachine-schroefmachines (gefeliciteerd)

Alle bofkonten weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 16 APRIL

ANKERVISSEN GROEP STANNY ANSOMS

Om 7.45 uur vertrokken met een zuidwestenwind kracht 1 en een spiegelgladde zee. Ook was er een beetje zeemist.

Weer naar de bekende stek met een groep van 10 vissers uit de omgeving Loenhout (B). Als aas hadden we alleen leeglopers. Vandaag kwam de beet moeizaam op gang daarom zijn we om 11.00 uur verkast naar een andere stek. Ook de Andromeda en de Zeearend lagen er een later kwam er de Neeltje-Jans bij die was eerst naar de wrakken geweest maar daar is nog steeds weinig te vangen.

Ook lagen er veel kleine bootjes want er was een delta wedstrijd. Na de soep was het echter bingo. Er werd volop schar, bot, schol en hele mooie wijting gevangen, van de scharren moesten er deze keer wel wat worden teruggezet. De langste vis was alweer voor Ronny een bot van39 cm. En ontving hiervoor een Ron Thomson boothengel (gefeliciteerd).

We kregen ook nog controle van de douaneboot De Zeearend, na de paspoortcontrole en de inzage van de boordpapieren was alles in orde. Iedereen wist een flinke emmer vis te vangen en gingen weer super tevreden huiswaarts. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZATERDAG 16 april

MEGA SCHARRENDAG VOOR HET SCHARREKE

Op vrijdag 15 april om 7.45 uur vertrokken met visclub het scharreke uit Kalmthout (B) zij hadden de boot afgehuurd met 5 personen t.w. Freddy, Georges, Paul, Dirk en Ronny. De wind was variabel 2 en zo goed als geen golven, de watertemperatuur is 10,5 graden.

Weer naar het Meerkerkgebied gevaren naar de stek van Donderdag en de beet kwam er al gelijk goed in, iedereen had volop ruimte en konden met 2 hengels vissen. De Zeearend lag ook in de buurt en verder lagen er nog een stuk of 6 boten.

Rond de middag viel het even stil dus tijd voor een heerlijke kom erwtensoep. Als aas hadden we leeglopers en mesheften. Het was een zonnige dag met heel veel vis echt enorme aantallen. De vangst bestond uit heel veel grove schar,schollen, bot en al weer wat meer mooie wijting.

De langste vis was vandaag voor Georges met een mooie bot en mocht daarvoor een Ron Thomson boothengel in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Alweer een superdag met super tevreden klanten. Op de terugweg hebben we nog een boot op sleep mee naar de helling genomen omdat die brandstof problemen had. Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  DONDERDAG 14 APRIL

ANKERVISSEN MET DE LIMBURGSE ZEEVISSERSCLUB

Donderdagochtend om 7.00 uur vertrokken vanaf het nieuwe ponton (wat een luxe). De boot was afgehuurd door de Limburgse Zeevissersclub uit Hasselt ((B) met 9 personen. De wind was Westelijk kracht 2-3 en een golfhoogte van 40 cm. De watertemperatuur is inmiddels boven de 10 graden.

We hebben geankerd op 11 meter een mijltje voor de Meerkerkboei en er kwam al gelijk goed platvis naar boven en dat is de gehele dag zo gebleven. De Zeearend lag er al en die is na contact bij ons komen liggen, verder lagen er nog 3 kleine bootjes.

Leeglopers was het favoriete aas voor de vis en de snert voor de vissers. Weer volop mooie scharren gevangen, enkele mooie schollen erbij en vooral weer grote botten. Vandaag waren er ook wat grote wijtingen bij dus die zitten er ook weer aan te komen. De grootste wijting was 36 cm. Maar de langste vis was voor Ludo met een bot van 41,5 cm. En ontving hiervoor een Ron Thomson boothengel (gefeliciteerd). Iedereen had weer veel vis met uitschieters van 87 stuks maatvis met slechts 1 hengel.

Het was een bewolkte dag met alweer een supertevreden ploeg . Allemaal weer bedankt en tot volgende week voor een tweedaagse afhuur.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  ZONDAG 10 APRIL

ANKERVISSEN MET HENGELSPORT VRIENDS

Op zondag 10 april was de boot afgehuurd door Mark van Hengelsport Vriends met het visclubje De Wrakvissers uit de omgeving Tilburg. Ze waren met 6 personen t.w. Mark en vader Piet, Frans, Wil, Mario, Wesley.

We zijn vertrokken om 7.45 uur weer richting Meerkerkgebied, de wind was o-no 3-4 een golfhoogte van 6ocm en een watertemperatuur van 9 graden na de middag nam de wind en de golven af.

Bij de Meerkerk lagen er op een gegeven moment 18 bootjes, bij de Z.B.J. lag niemand. Wij hebben weer in buurt van de zelfde stek gelegen als de afgelopen dagen en er kwam heel de dag veel vis naar boven na de soep werd het prettiger vissen omdat de wind en de golven bijna helemaal wegvielen.

Weer veel schar mooie schollen en grote botten gevangen de grootste bot was voor Mario eentje van 40,5 cm.(gefeliciteerd) en mocht van Mark een set zelfbouwonderlijnen ontvangen de meeste vissers hebben alleen de allermooiste vissen meegenomen en hadden daar een flink pak vis aan.

Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

Gestrest of geflest na een dagje ankervissen ben je weer helemaal op zijn best!

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacer spacer
spacer
 
  ZATERDAG 9 APRIL

ANKERVISSEN TON VAN DE PUT

Op vrijdag 8 april was de boot afgehuurd door een groep van 10 personen uit de omgeving van Tilburg. De wind was var.2 en een vlakke zee en een watertemperatuur van een dikke 9 graden. We zijn weer richting Meerkerk gevaren om 7.45 uur. Daar aangekomen hebben we geankerd op de laatste stek van gisteren.

De beet kwam er gelijk goed in en er werd veel vis gevangen al moesten er wel kleintjes terug overboord maar er konden er genoeg in de emmer. Bij de Meerkerk lagen 4 bootjes en bij de Z.B.J. lagen 3 bootjes na de middag kwamen er nog 2 bij. Als aas hebben we weer allen leeglopers gebruikt. Rond de middag was iedereen weer blij met een kop heerlijke goulashsoep .

Weer mooie schollen en grote botten gevangen en enorm veel schar, de grootste vis was voor Ton en mocht hiervoor een Ron Thomson uptide hengel in ontvangst nemen (gefeliciteerd).

Het was een mooie zonnige dag met een glad zeetje en een berg vis. Weer een dag om niet te vergeten met allemaal tevreden mensen. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

Van een dagje ankervissen vrolijkt iedereen op.

SCHIPPER NAAST M
 
  spacer
spacer spacer
spacer
 
  ZATERDAG 9 APRIL

ANKERVISSEN MET GROEP MARRIE WERVERS

Donderdag 7 april was de boot afgehuurd door Marrie Wervers met 8 personen, 6 personen uit de omgeving van Sprang-Capelle N.Br. en 2 personen uit Twello (Achterhoek). We zijn om 7.30 uur vertrokken omdat iedereen al zeer vroeg aanwezig was. De wind was westelijk en matig en de golfslag was 50 cm. De watertemperatuur is tussen de 8 en 9 graden, de wind en de golven zouden afnemen en dat klopte ook.

Gekozen werd weer voor het Meerkerkgebied, daar aangekomen geankerd op 12,5 meter en we lagen er helemaal alleen later kwam de Zeearend en nog een Deltavisser er bij. De stroming was fors want het was net na springtij dus moeilijk vissen.

De beet kwam slecht op gang en we hadden heel veel last van zeesterren dus na een tijdje besloten maar een andere stek op te zoeken, we zijn 1,5 mijl oostelijk uit gegaan. Daar aangekomen op 11 meter geankerd en het was meteen bingo, de schar was een tikkeltje kleiner maar kwamen met de 2-3 gelijk boven ook weer schollen en enorme botten. Marrie ving de grootste n.l een bot van maar liefst 45 cm. En mocht hiervoor een Okuma zeemolen in ontvangst nemen (gefeliciteerd).

We hebben de Zeearend opgeroepen en die kwam ook gelijk in de buurt liggen. Na de soep heel de middag super gevangen. We hebben weer alleen met leeglopers gevist en de onderlijnen met korte gedraaide stalen afhouders van Hengelsport Vriends deden het super.

Dus weer een super mooie visdag gehad met heel veel vis en weer de zoveelste tevreden groep. Wat is dat ankervissen toch mooi. Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacer spacer
spacer
 
  Maandag 4 april

WEER EEN SUPER ANKERDAG

Op zondag 3 april was de boot afgehuurd, een groep van Carlo van Rijen met 6 personen t.w. Carlo,
Ruud, Jackie, Corné, Arjan, en Christian, allemaal afkomstig uit de omgeving van Hoeven N.Br.
We zijn vertrokken om 7.30 uur omdat iedereen al vroeg aan boord was, de wind was Westelijk kracht 3 en een golfhoogte van een kleine 50 cm. De watertemperatuur is inmiddels 8,6 graden.

Er werd weer gekozen voor het Meerkerkgebied, geankerd in de buurt van de stek van gisteren. Wat opviel was dat de beet wat later op gang kwam dan de dag ervoor , maar na een uurtje kwam de beet er echt goed in. Het was afgaand tij en als aas hadden we uitsluitend leeglopers, met de bootjes was het vandaag ook iets drukker we hebben er 7 geteld.

De onderlijnen zowel de verzwaarde als de gewone van Hengelsport Vriends deden het weer prima.
Het was weer bijna allemaal grove vis en er moest relatief weinig vis terug over boord gezet worden,vandaag hebben we weer een 20 tal schollen gezien ook 4 maatse wijtingen en er was veel bot bij van rond de 40 cm. Maar de grootste was voor Corné eentje van 41,5 cm. En mocht hiervoor en Okuma zeemolen in ontvangst nemen ( gefeliciteerd).

Na de soep en allerlei versnaperingen hebben we gevist tot 15.30 uur, de meeste hebben met 2 hengels gevist en Ruud was de topper met 81 stuks (gefeliciteerd). Iedereen was weer super content na weer een succes volle topdag met volle emmers mooie vis, allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
 
spacer
spacer spacer
spacer
  Maandag 4 april

EEN KINDERHAND IS GAUW GEVULD

Zaterdag 2 april had de familie Coolen uit het Limburgse Cadier en Keer de boot afgehuurd voor ankervisserij. De groep bestond uit 2 volwassenen en 5 kinderen t.w. Robert en zijn broer Gerrit-Jan en hun 4 zoontjes en een nichtje.

Om 8 uur vertrokken richting Meerkerkgebied want de wind (Z.O.4) en de golfhoogte (50 cm.) viel reuze mee. De watertemperatuur is momenteel 8,4 graden. We hebben geankerd op 12 meter en nadat we de huurhengels van de kids hadden klaargemaakt kwam er al snel zeer mooie vis naar boven en dat is de gehele dag zo gebleven. De vis was vandaag van superformaat er zijn er naar schatting hooguit 10 stuks terug gezet. Het was voornamelijk schar en bot, er is maar 1 schol gevangen, maar er stond een flinke stroming.

Als aas hebben we alleen leeglopers gebruikt. De langste vis een bot van 39 cm. was voor Bram en mocht een Okuma zeemolen in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Het was niet druk op het water want er lag nog slechts een bootje. Na de snert om 12.00 uur hebben we gevist tot 15.00 uur want toen had iedereen toch wel meer dan genoeg vis.

De Familie Coolen had dit nog nooit meegemaakt, zoveel en grote vis. Echt een enorm gewicht aan vis. Vandaar dat de kinderhanden zeer goed gevuld waren. Een supergeslaagde topdag voor iedereen en hopelijk dat er zo nog veel mogen komen. Allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacer spacer
spacer
 
  Woensdag 30 maart

DE DINSDAGPLOEG

Om 7.30 uur vertrokken met 7 personen t.w. Leo, Jan, Ben, Mart, Dré, Aad Nieuwdorp en Fons Bruins uit Nieuwmoer Belgie. Mart kwam met lange rooie oren aan boord want hij had afgelopen zondag den duvel gezien nadat hij met zijn kont op de grond moest gaan zitten (valt niet mee Mart).

Na de loting en in overleg weer naar het Meerkerkgebied gevaren en weer op ongeveer dezelfde stek geankerd als daags ervoor. Het was doodtij en dus heel weinig stroming, de wind was bijna nihil alsook de golfhoogte, kortom een heerlijke voorjaarsdag. De vangst was ietsjes minder dan gisteren maar nog steeds zeer goed. De scharren, botten en schollen kwamen in overvloed naar binnen.

Ben wist met een hengel 50 vissen te vangen, de rest heeft ook allemaal veel vis gevangen. Als aas hadden we verse messen en leeglopers. De onderlijnen met hoekjes van Hengelsport Vriends vingen voortreffelijk .

Mart zorgde nog voor een kleine milieuramp (ik denk van de spanning) maar dat was ook weer zo opgelost. Hij had worst meegebracht ???, Ben had weer voor fris gezorgd en voor nieuwe borrelglaasjes (er sneuvelt er nog wel eens een) Leo had weer een volle zak zoetigheid bij en Jan had voor de verandering een struisvogel bij, met en borrel, pilsje en goulashsoep, chips en notenmix zijn we weer op alle gebied niets te kort gekomen.

Ben had vandaag de langste vis (gefeliciteerd) met een bot van 39 cm. Hiervoor mocht hij 2 verschillende onderlijnenmappen en een gevulde accessoirebox van IMAX in ontvangst nemen. Allemaal weer bedankt en de komkommertijd ligt gelukkig weer achter ons.


SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacer spacer
spacer
 
  Woensdag 30 maart

SUPERDAG ANKERVISSEN MET LIMBURGSE ZEEVISCLUB

Op maandag 28 maart was de boot afgehuurd door de Limburgse Zeevisclub uit Hasselt Belgie. We hebben gekozen voor ankervissen i.p.v. wrakvissen en dat bleek later geen verkeerde keuze. De groep bestond uit 8 personen, we zijn vertrokken om 7.30 uur richting Meerkerkgebied met een Noord-NO wind kracht 2-3 en een golfhoogte van 30 cm. De watertemperatuur is momenteel 7,4 graden.

Daar aangekomen hebben we geankerd op 12 meter en hebben de gehele dag door heel veel vis gevangen met uitschieters van meer dan 50 maatvissen per hengel. De vis was van een mooi formaat maar er is ook wat klein spul terug over boord gezet. De vangst bestond meerendeels uit mooie schar,een flink aantal grote botten en weer een aantal maatse schollen (een goed vooruitzicht) en een enkele steenbolk. Heel de dag veel doubletten en tripletten gezien.

De langste vis was voor Sjors die verschillende grote botten wist te vangen waarvan de langste 39,5 cm. was. Hij mocht hiervoor een RON THOMSON uptidehengel in ontvangst nemen (gefeliciteerd). Ook de snert ging er weer goed in. We hebben gevist tot 15.30 uur en iedereen ging zeer tevreden naar huis met een flink pak vis. Dus voor iedereen een super geslaagde zonnige voorjaarsvisdag. Allemaal weer bedankt.SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacer spacer
spacer
 
  Donderdag 24 maart

ANKERVISSEN MET STICHTING RONDE TAFEL

Donderdag 24 maart was de boot afgehuurd door stichting ronde tafel, dat is een stichting die bestaat uit ondernemers tot 40 jaar. De groep bestond uit 5 personen t.w. een Advocaat, een opticien, een bedrijfsonroerendgoed handelaar, een chauffeur, een man die een watersportbedrijf runt en tevens opstapper is bij de K.N.M.R. in Terheide. Een super gezellige ploeg die nog nooit op zee hadden gevist.

We zijn vertrokken om 8.30 uur met windstil weer en een vlakke zee en een zonnetje. Geankerd op 12 meter een halve mijl west van de Meerkerk en aangezien dat de gasten helemaal geen materiaal bij hadden heb ik 5 hengels opgetuigd, aangeaast en ingegooid en na 10 min. kwam de eerste bot van 40 cm al naar boven. Na een uurtje kon iedereen zijn plan trekken met onthaken, aanazen, en ingooien.

Ik stond er van te kijken hoeveel vis ze er uit draaide, scharren,een flink aantal grote botten, wijting en wat opviel heel wat schol waaronder 4 maatse. Na de soep ging de beet eruit maar na een uurtje deden ze het weer. Om 15.00 uur hadden ze genoeg vis en zijn we naar binnen gevaren,ondertussen had ik de vis voor hun panklaar gemaakt.

Dit zijn van die dagen waar je echt eer van hebt en daar doen we het voor. Allemaal weer bedankt.


SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  Donderdag 24 maart

OPSTAPDAG WRAKVISSEN

Woensdag 23 maart om 5.15 uur vertrokken met 13 opstappers t.w. 9 Belgen, 2 Zeeuws-vlamingen en 2 Brabanders. Er was weinig wind en golven van 30 cm. En een vlagerige mist. Na overleg weer gekozen voor het Engelse gebied en begonnen op 52 mijl en tot 54 mijl 4 wrakken bevist.

Het was moeilijk vissen rond giertij en een stroomsnelheid van 2,5 knopen toch hebben we nog 122 gullen kunnen vangen en 1 mooie zeebaars en wat steenbolk. De langste vis was voor Toon van den Boom met een gul van 66 cm. En mocht een coolbag en reelcase van IMAX in ontvangst nemen (proficiat).

Ook zit er al veel bruine alg in het water, dus de bloei zit er aan te komen. Het laatste uur werd er geen vis meer gevangen op alle wrakken alleen maar materiaal verspelen. Dus de koek was weer op en zijn om 14.00 uur maar aan de terugweg begonnen. Nog contact gehad met Neeltje-Jans, De Zeearend en de Valkyrie maar daar was het ook allemaal een stuk minder met de vangst.

Maar gelukkig kon iedereen toch tevreden naar huis met een mooi partijtje gul. Iedereen weer bedankt.


SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer
spacer
spacer
 
  Woensdag 23 maart

DE DINSDAGPLOEG

Om 8 uur vertrokken met 9 personen t.w. Ben, Mart, Wiek, Toon, Martin, Mark, Peet, Kees en Dré die niet mee heeft gevist. Vertrokken om 7.45 uur richting Middeldiep met windstil weer en een vlak zeetje, geankerd op 19 meter bij de MD3 er kwam wel een enkele schar boven maar het hield niet over.

Nieuwkomer Kees uit Den Haag ving daar nog een bot, het stroomde te hard want het was giertij. Toen zijn we verkast naar de ZBJ daar op 18 meter geankerd maar ook daar was de vis niet bijtlustig Kees ving ook daar weer een bot, maar zijn toen weer verkast naar de MD1 op 17 m. Daar nog enkele scharren gevangen en Martin nog een bot.

Het was een supermooie zonnige voorjaarsdag met een schrale visserij. Eten en drinken zijn we in ieder geval niet tekort gekomen, Ben had fris bij, Peet had voor worst gezorgd, Wiek had een emmer zelf gemaakte zomererwtensoep bij, Dré had appeltaart bij en Mark had krielaardappeltjes, kipsnitzel en lamsbeef bij en dat ging er weer goed in met een pilsje en een borreltje.

Kees had de langste vis een bot van 29 cm. En mocht een bag en accesoires set van IMAX in ontvangst nemen. Het was en zeer zonnige en gezellige dag met eigenlijk te weinig vis. Allemaal weer bedankt.


SCHIPPER NAAST M.
 

 
  Woensdag 23 maart

WRAKVISSEN MET VISCLUB YARA UIT SLUISKIL

Op maandag 21 maart was de boot afgehuurd door visclub Yara uit Sluiskil. Vertrokken om 5.30 uur de wind was zuid zuidwest kracht 2-3, golven 30-50cm. Als aas hadden we leeglopers en messen.

Weer werd besloten naar het Engels gebied te gaan, maar net buiten de sluis draaiden we een net in de schroef, dit euvel was echter binnen 10 minuten verholpen en konden we verder. Op 55 mijl hebben we 4 wrakken aangedaan en konden we met een mooi gemiddelde van 14 gullen per man terug kijken op een zeer geslaagde visdag, Ook ving Petro nog een mooie zeebaars maar de langste vis was voor Rob met een gul van 65cm. Hij mocht een Okuma zeemolen in ontvangst nemen.

Ook ik kon de diepvries vullen met gul dankzij Dirk, want die gaf zijn vangst aan mij kado (bedankt) De bijvangst was steenbolk en 3 zeebaarzen, iedereen dik tevreden met een schone boot achterlatend naar huis. Allemaal weer bedankt.


SCHIPPER NAAST M.
 

 
  spacer

spacer
 
  Dinsdag 22 maart

WRAKVISSEN

Zaterdag 19 maart was de boot afgehuurd door de groep Ansoms uit Loenhout Belgie. De groep bestond uit 8 personen uit Loenhout,Wuustwezel en Westmalle. Vertrokken met Noordoosten wind kracht 3-4 en golven van 70 cm en een watertemperatuur van 6,2 graden.

Als aas hadden we alleen leeglopers. We hebben gelijk besloten om boven de 40 mijl te gaan omdat er korter bij weinig te halen valt. De eerste 5 wrakken leverde bijna niets op , dus nog maar verder gevaren naar Engels grondgebied op 54 mijl. Daar 2 wrakken aangedaan en dat maakte de dag nog goed , we hebben ook nog een half uurtje langer gevist dan normaal en konden met een gemiddelde van 15 stuks gullen per man naar huis. Iedereen was supertevreden alsook de schipper. De langste vis was voor Ronny en die mocht een Okuma zeemolen in ontvangst nemen.

Als bijvangst hadden we steenbolk en een koolvis. Terug in de haven was de boot superschoon gemaakt en ging iedereen tevreden naar huis. Allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
 
 
  Dinsdag 22 maart

WEER WRAKVISSEN

Op zondag 20 maart was de boot afgehuurd door de groep Meesters uit Steenbergen. De groep bestond uit 11 personen uit Steenbergen,Oudenbosch,Hoeven en Smeerdiek, Vertrokken om 6 uur met een Z.Zuidwesten wind kracht 2 en golven van 20 cm.

Als aas hadden we leeglopers en messen. We hebben besloten om maar gelijk naar het Engelse gebied te gaan dus 54 mijl, daar hebben we 3 wrakken bevist en ook weer een half uurtje langer wat resulteerde in een gemiddelde van 15 gullen per persoon en als bijvangst steenbolk. Dus weer een mooi resultaat.

De langste vis was voor Kees van der Horst met een gul van 62 cm en mocht een Okuma zeemolen in ontvangst nemen. Iedereen weer dik tevreden naar huis met een schone boot achterlatend. Allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
 
  spacer

spacer
 
  Woensdag 16 maart

EEN HONDSBRUTALE DINSDAGPLOEG

Op dinsdag 15 maart vertrokken om 8.00 uur met 7 personen t.w. Ben, Mart, Jan, Leo, Mark, Patrick en Dré. We moesten van Jan al gelijk aan de likeur want hij was 70 jaar geworden (gefeliciteerd) De echte Ettense moerbeilikeur was heerlijk. De windverwachting was Oost-Noordoost kracht 4 tot 5 en een voorspelde golfhoogte van 0,7m. en een watertemperatuur van 5,7 graden.

Na de loting hebben we besloten om weer in het Middeldiep te gaan vissen, meer omdat het doodtij was vandaag. We zijn op een ander plekje gaan liggen dan vorige week op 20 meter en hebben de gehele dag door vis gevangen, de schar was meerendeels het kuit al kwijt en was van redelijk formaat alhoewel er toch veel kleine zijn terug gegooid, er zijn ook 4 mooie botten gevangen en 6 hele grove wijtingen. Dus ook hier gaat de visserij aantrekken. Mart heeft er met een hengel 45 stuks gevangen waarvan hij er 32 heeft meegenomen voor de pan, de prijs voor de langste vis ging naar Mark met een wijting van 35 cm. En mocht een tassenset van Ron Thomsom in ontvangst nemen (gefeliciteerd). We hebben gevist alleen met leeglopers. De onderlijnen met kunststof afhouders waren favoriet.

Mart had gezorgd voor zelfgemaakte erwtensoep, Leo weer voor de zoetigheid, Jan voor de kip en de likeur, Ben voor bier en fris en er was een variatie aan worst, allemaal weer bedankt.

Op de terugweg had ik nog een verrassing in petto voor de ploeg want ik had gisteravond Ben gebeld en gevraagd of hij een goede camera mee wilde brengen omdat ik veel zeehonden had zien liggen op een zandplaat. Op de plaats aangekomen wisten de meesten niet wat ze zagen. Er lagen naar schatting meer dan 50 grijze en zwarte zeehonden. Dit heb ik zelf ook nog nooit meegemaakt voor de Zeeuwse kust, we zijn er op zo kort mogelijke afstand naar toe gevaren snel wat kiekjes geschoten en het zaakje met rust gelaten.

We kunnen terug kijken op een mooie gezellige visdag en weer een zeldzame ervaring rijker, wat is de natuur toch mooi!!!

Voor het verslag van Ben zie www.zeevissport.com
 

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacer
spacer

spacer

spacer

spacer
 
  Woensdag 16 maart

WRAKVISSEN MET GROEP FRANCOIS PAUL

Op maandag 14 maart was de boot afgehuurd door Francois Paul om te gaan wrakvissen, maar kon er helaas zelf niet bij zijn omdat hij rugklachten had (beterschap). We zijn met 10 personen gaan varen om 5.45 uur met een wind noordoost kracht 3 en een golfhoogte van 70 cm.

Na contact te hebben gehad met Jo van de Zeearend,Eef van de Valkyrie en Piet van Neeltje Jans werd besloten om wat westelijk uit te gaan omdat het de dag ervoor noordwestelijk niet zo goed was. We zijn begonnen op 38 mijl daar hebben we twee wrakken bevist dat leverde slechts een paar gullen op. In overleg maar besloten om boven de 40 mijl te gaan, daar aangekomen leverde de eerste drift al gelijk vis op .Het waren geen supergullen maar toch een mooi formaat en geen steenbolken. Al aas zijn leeglopers en messen gebruikt, we hebben gevist tot 14.00 uur en het resultaat was 130 gullen met 10 personen, dus kunnen we stellen dat het weer wat aantrekt.

De groep bestond uit 7 belgen 2 zeeuwsvlamingen en de bekende Brabander Ad van Kinderen. De winnaar van de langste vis mocht een OKUMA zeemolen in ontvangst nemen. Na de slechte vangsten van de laatste tijd mogen we dus vandaag niet klagen. En de lente komt eraan zie de foto van de (zee)spreeuw. Een gezellige tevreden groep met allemaal een leuke klus met gul. Allemaal bedankt.

Op de terugweg zagen we een groot aantal zeehonden op de plaat liggen wat heel bijzonder was.

SCHIPPER NAAST M.

spacer
spacer
spacer
 
  Dinsdag 9 maart

DE DINSDAGPLOEG

Thuis vertrokken met 3 graden vorst. Aangekomen in de haven was het 1 graad boven nul. Afgesproken was om half 8 te vertrekken maar er was een persoon nog niet aanwezig die zich de dag ervoor nog aangemeld had. We hebben gewacht tot 8 uur en zijn toen vertrokken zonder hem. Hij heeft echter niets meer van zich laten horen. Dat is niet zo netjes Heer RAEYMAKERS. Dus zijn we vertrokken met 7 personen t.w. Dré, Ben, Wiek, Toon, Leo, Jan, Louis. In de sluis werden de plaatsen geloot en zijn vertrokken richting Middeldiep deze keer bij de MD3 er werd zuidoosten wind afgegeven kracht 4 toenemend 5-6 en een golfhoogte van 0,5 tot 1 meter, watertemperatuur nog onder de 5 graden.

We hebben geankerd op 19 meter en al snel kwamen de scharren boven maar na een uurtje viel het zo goed als stil. Er was weer van alles meegebracht vandaag Ben had een fles jonge jenever bij, Louis had 2 cake’s bij, Jan had 2 snijworsten bij, Leo weer voldoende chocolade en Toon van Rooij van Golf restaurant De Hooghe Bergh uit Mierlo had een zak met grote gehaktballen waar je U tegen zegt.

Na de snert en de gehaktballen zijn we verkast naar de MD1 Waar het voorgaande dagen toch redelijk ging. Er kwam wel vis boven maar het ging moeizaam met weer heel veel missers. Het was berekoud dus zijn we maar een keer extra rond gegaan met de fles Remy Martin van Dirk Lucasse. Iedereen had wel een portie vis maar het hield niet over. Wiek had met een bot van 36,5 cm de langste vis en mocht een viskarretje van Ron Thomson in ontvangst nemen ( proficiat ) In de avond nog contact gehad met Mart van Est die hadden een wedstrijd gehad van de Zeenaald op de Grevelingen vandaag maar daar was het ook alleen maar kommer en kwel. Voor ons was het in ieder geval geen caloriearme dag en we hebben weer veel gelachen m.a.w. weer een supergezellige visdag. Allemaal weer bedankt.

Voor het verslag van Ben zie www.zeevissport.com.

SCHIPPER NAAST M.
spacer

spacer
 
  Maandag 7 maart

VISCLUB HET SCHARREKE

De boot was weer afgehuurd door het Scharreke uit Kalmthout België. Thuis vertrokken bij een temperatuur van 2,5 graden onder nul. Om 8.00 uur vertrokken met de boot met een ploegje van 6 personen t.w. Georges, Guy, Ronny, Jef, Freddy, Dirk.

Na de ervaring van gisteren gelijk naar het Middeldiep gevaren,maar de wind was vandaag Noord-Oost Kracht 5 en golven van tegen de meter dus heel ander weer dan de dag ervoor. De watertemperatuur is inmiddels alweer onder de 5 graden gezakt en het was springtij vandaag, dus het was allemaal niet zo gunstig en moeilijk vissen.

De beet kwam maar langzaam op gang, na de middag na de snert kwam er meer vis boven voornamelijk schar waarvan er zeer mooie bij zaten enkele scholletjes en een zestal botten. Er is gevist met hoofdzakelijk alleen leeglopers.

Zoals je op de foto kunt zien was IJSBEER JEF ook weer van de partij. De langste vis was voor Guy die wist de laatste draai nog een bot boven te halen van 34 cm. Die mocht een mooie Okuma zeemolen mee naar huis nemen. (gefeliciteerd).

Een hobbelige maar weer een gezellige visdag met weer een gezellige ploeg die toch nog met behoorlijk portie vis naar huis konden. Allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.

spacer
spacer
spacer
 
 
  Maandag 7 maart

SCHARNAVAL VOOR DE FAMILIE COOLEN

Zaterdag 5 maart was de boot afgehuurd door de familie Coolen inclusief Alain en Isi Tullenneers.

We zijn vertrokken om 7.45 uur met een Oost-Noordoostenwind kracht 1-2 met en zo goed als vlak zeetje. Gekozen werd voor het Oostgat , geankerd op 15 meter maar er kwam slechts en enkele bot (Camiel Coolen) en enkele kleine scharren naar boven. Na overleg anker opgehaald en naar het Steendiep verkast op en diepte van 16 meter maar weer helaas slechts enkele kleine scharren en een plaag van zeesterren. Dus anker weer opgehaald en hop naar het Middeldiep, geankerd op 17 meter en na het nuttigen van een wafel en een kom snert kwam de beet er in soms doubletten en een enkele keer een triplet (alweer Camiel) bijna allemaal schar ook enkele scholletjes en een zevental mooie botten.

Als aas hadden we alleen leeglopers. Het Middeldiep bleek een goede keuze want iedereen ving een leuk maaltje vis. Robert en zoon Camiel vingen er toch samen een 50 stuks bij elkaar. De prijs voor de langste vis, en bot van 36 cm was voor Camiel en mocht een fileerset van Ron Thomson in ontvangst nemen (gefeliciteerd).

We kunnen terugkijken op een geslaagde visdag met alweer een super gezellige ploeg.

SCHIPPER NAAST M.

spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
 
  Woensdag 23 februari

DE DINSDAGPLOEG

Dinsdag 22 februari, om 8 uur vertrokken met 9 personen Dré viste niet mee vandaag. Het gezelschap bestond uit Ben, Mart, Leo, Aad, Wiek, Anton, Dirk, Peter. Na overleg en loting hebben we besloten om naar het Gaatje van Janneke te gaan.

Daar aangekomen viel de wind en de golfhoogte wat tegen, dus maar besloten om te driften want precies ankeren ging niet i.v.m. het tij en de wind, na een paar driften kwamen de eerste gullen van een mooi formaat binnen ook enkele steenbolken. Dirk ving 2 gullen Wiek 1 gul en een paar ondermaatse Leo ving 3 mooie gullen Mart ving 1 steenbolk en verspeelde 2 (hele) grote gullen.

Na een uurtje was de beet eruit en het was over en uit er werd totaal niets meer gevangen, dus na overleg besloten om in de buurt een paar wrakjes aan te doen. Maar dat resulteerde in 0,0 vissen, in overleg maar besloten om naar de Steenbanken bij de MD3 op de schar te gaan vissen. Om 14.00 uur daar aangekomen werd er wel wat schar gevangen soms met 2-3 gelijk, naar mijn mening deed de schar het al wel iets beter maar de vistijd was tekort Dirk ving ook nog 2 mooie botten.

We hebben op 19,5 meter gevist met als aas leeglopers, kweekzagers en mesheften. Via de marifoon nog contact gehad met John van de Zeearend ook daar was het ook een stuk minder dan de laatste tochten op de wrakken en vooral klein spul.

Volgens biologen is er een kwallenplaag in opmars n.l. de Amerikaanse langrobribkwal die vreet alle vislarven, eitjes, plankton op. Resultaat is minder jonge vis en geen voedsel voor de volwassen vis. Misschien is dit de oorzaak van de steeds slechtere gulvangsten.

De dagprijs voor de langste vis was vandaag (alweer) voor Leo met een gul van 62 cm.(proficiat) en mocht een accu-schroefboormachineset van B.D.TOOLS in ontvangst nemen.

Ik denk dat de gasten er op hadden gerekend dat de visvangst minder zou zijn want ze hadden zoveel eten en drinken bij zich dat je er een groot feest van kon geven. Leo had gebak van Multivlaai meegebracht omdat hij recent jarig was, Wiek had zelfgemaakte goulashsoep bij en niet een klein beetje maar een volle emmer en die is allemaal opgevreten dus moet je niet vragen hoe lekker die was. Dirk had 2 flessen Grand Marnier en worst bij, ook Mart had worst bij, Aad had wafels meegebracht, Anton had voor kruimelvlaai gezorgd. Peter Franken had zelf een heerlijke appeltaart gebakken om te vieren dat hij nog leefde omdat hij bij dat ernstig verkeersongeval bij Willemstad door het oog van een naald is gekropen, ik denk dat de schrik er nog goed in zat bij hem omdat hij erg weinig vis had vandaag terwijl hij altijd wel zijn visje vangt maar dankzij Leo, Wiek en Anton kon hij toch nog een maaltje vis meenemen.

De leuze was vandaag ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

Voor volgende week hebben we in ieder geval ook nog voldoende eten en drinken aan boord. Toch weer een gezellige visdag gehad met mooi weer en bolle buiken. Allemaal weer hartstikke bedankt.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacerspacer
spacer
 
  Maandag 21 februari

VISTRIP HENGELSPORT VRIENDS


Zondag had Vriends Hengelsport de boot afgehuurd n.l. Mark van Vriends Hengelsport, Frans,Wil, Mario, Broos. Wesley liet verstek gaan want die had schijnbaar nog last van de catamaranziekte. (je moet ook niet vreemdgaan)

Om 7.30 uur vertrokken en we besloten om voor Oostkapelle te gaan vissen in de buurt van de R1 dit in verband met de wind n.l. O-ZO 5/6 en springtij vandaag. Het was berekoud vandaag en er kwam wel redelijk vis naar boven maar 1 op de 3 stuks had slechts een redelijke maat. Wel zijn er vandaag weer enkele mooie botten gevangen.

De langste vis was voor Broos een bot van 35,5 cm. Hiervoor mocht hij een Scierra tas in ontvangst nemen. Er werd gevist met kweekzagers en leeglopers en natuurlijk de superonderlijnen van Hengelsport Vriends. Gevist op een diepte van 14,5 m.

Na de snert nog een paar uurtjes gevist en toen op tijd naar binnen gevaren.

Allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.

spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  Maandag 21 februari

MATIG VIS VOOR ONDER DEN TOREN

Om 8 uur vertrokken richting Westkapelle bij het kleine vuurtorentje met een groep van 11 personen van café Onder Den Toren uit Loenhout Belgie. Geankerd op 12 meter en er kwam bij regelmaat vis boven echter alleen maar schar van een niet al te groot formaat soms een doublet en enkele keren een triplet. De vis was weer niet zo bijtlustig en het was moeilijk vissen een dag voor springtij.

De langste vis was voor Werner een schar van 32 cm en die mocht een mooie Okuma reel in ontvangst nemen. Gevist alleen met leeglopers, de wind was zuidoost kracht 5 maar de golven vielen wel mee. Het watertemperatuur was 5,5 graden.

Nog contact gehad met Ben met zijn marifoon vanaf de dijk van Westkapelle ook met Wiesje en Maatje Adriana, maar daar ging het ook moeizaam.

Iedereen had wel een maaltje verse vis en een leuke gezellige visdag met een leuke ploeg.

Alleen het was wel koud maar de snert ging er wel in.

Allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.

spacer
spacerspacerspacer
spacer
 
  Donderdag 17 februari

Is sportvissen een therapie?

Vandaag was het vissen op de donderdag i.p.v. de dinsdag. Van de dinsdagploeg waren alleen Dré, Leo en ik aanwezig. Wij hadden vandaag dus 5 gasten aan boord. Niet over het hoofd te zien was Jan Hermes, broer van de bekende onderlijnenbouwer, Rien Hermes. Dan een Vlaamse docteur, Bruno en 2 recreatieondernemers uit het dorp met het zwarte, springende paard in het wapen: Hengstdijk. (Zeeuws-Vlaanderen). En Heino uit Bossenhoofd completeerde de ploeg.

Jan beweerde, dat Gerard vroeger een café heeft gehad (de Donkere Wolk), maar aan zijn “sjieke” sjaal te zien, schatte ik hem meer in als een bouwondernemer. Hij was echter eigenaar van een prachtige camping a/d Braakman. Zijn broer Sjaak van den Bosch bleek een kenner te zijn van (roof)vogels, maar ook dat was geen toeval! Hij woont tussen de vogels.

Wij hebben geankerd in de buurt van Westkapelle en zijn –in deze omgeving- een hele dag gebleven. Scharren zijn er wel voldoende, maar over het algemeen klein van stuk. Daarnaast botten en een verdwaalde wijting. Gerard zat al snel te “smokkelen” , door met 2 hengels te vissen, maar had op het eind van de dag wel 32 scharren. Zijn werptechniek werd door iedereen bewonderd. Dré heeft heel wat afgeklauterd, want zijn lievelingsplek was het dak van de kajuit.

Bruno kwam moeilijk op gang, maar deze zeebaarsmepper, deed het in de loop van de dag steeds beter. De winnaar van de dagprijs stond vandaag aan stuurboord: Heino. Een prachtige bot van bijna 40 cm leverde hem een mooi, inklapbaar transportkarretje op.

Het was weer een prachtige, zonnige dag. Ook de “Neeltje Jans” van schipper Piet Bouwman lag in de buurt. Ook hij was gaan ankervissen. Meestal gaat hij naar de wrakken, maar zoals ik al vaker heb geschreven: vangsten van vorig jaar zijn geen garantie voor de toekomst. Met andere woorden: er is heel weinig te vangen en als het nog wat is, dan zijn het vaak kleine gulletjes.

Er werd vandaag gevist met allerlei materiaal. Opvallend waren de GS-9 (Daiwa’s) die onverwoestbaar zijn. Leo viste met nylon en ik viste met “touw”. Er waren opstappers met wrakkenhengels en zelf had ik de Volpini-top-hengel meegenomen. Ik heb niet veel verschil in de aantallen gezien. Precies zoals vorige week beten de scharren uiterst gretig, maar de missers waren ook niet van de lucht. Het enige wat mij opviel was: hele dunne afhoudertjes van staaldraad (60/100 mm) deden het goed.

Zon, zee, je natje en je droogje. Een leuke sfeer aan boord en ontspannenheid alom. Dit zijn van die dagen dat je je super lekker in je vel voelt en dat allemaal met medewerking van: de vrouw. En bedenk: Als ze je willen straffen, moet je mee met winkelen.

Eén dag in de week vissen met de “Big Marlin” is dus beter dan elke dag 3 valiums!

Iedereen een prettig weekend en tot dinsdag.

Kamperland, 17 februari 2011/Ben Biondina.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
 
  Zaterdag 12 februari

Scharen sprokkelen voor visclub 'Het Scharretje' uit Kalmthout

Zaterdag 12 februari om 8 uur vertrokken met veel regen en een wind zuidoost kracht 3 á 4 en een golfhoogte van 50cm. De watertemperatuur is momenteel 5 graden. In overleg besloten om naar de Joosjesweg bij Westkapelle te varen. Daar aangekomen was het droog en scheen het zonnetje al en hebben we geankerd op 19 meter,maar even later was de zon weg en kwam er lage bewolking en mist op. Maar het is wel heel de dag droog gebleven

De club bestond uit 11 personen, Dirk,Guido, Guy, Staf 1, Staf 2, Freddy, George, Sjef, Ronny, Paul, Sjaak. De beet kwam heel moeizaam op gang, maar na 3 kwartier kwam Sjef met het eerste doublet naar boven gevolgd door Georges. Iedereen viste met 1 hengel. Toen ving Staf 2 een bot van 33cm, maar even later wist Ronny er een boven te halen van 35,5cm. Er kwam wel regelmatig vis boven maar niet overdreven, toen de stroom eruit ging kwam er niets meer boven en besloten we om naar de andere kant van Westkapelle te gaan voor het kleine vuurtorentje omdat hier de stroom bij afgaand water bijna 2 uur doorloopt. Geankerd op 14 meter.

Ook hier weer heel veel beet maar heel veel missers, maar ook hier kwam Sjef alweer met het eerste doublet naar boven. Dirk ving zelfs nog een triplet. Gevist werd er hoofdzakelijk met leeglopers. Er kwam bij regelmaat vis boven alleen de stuurboordkant was de gehele dag beter. Ook was er iemand bij die al lentekriebels voelde (zie foto). De voorzitter Guido ving 10stuks, Georges 10 stuks, Ronny 9 stuks, Sjef 11 stuks, de rest had ook allemaal vis.

De dagprijs was voor Ronny en die mocht een Okuma reel in ontvangst nemen. Dit was weer een gezellige visdag met een gezellige groep nietwedstrijdvissers die altijd tevreden zijn, dan kun jezelf ook met een tevreden gevoel naar huis. Allemaal weer bedankt.

SCHIPPER NAAST M.

spacerspacerspacer


spacerspacer
spacer
 
  Woensdag 9 februari

DE DINSDAGPLOEG

Dinsdag 8 februari,na een waaiperiode weer eens gaan ankervissen. Om 8 uur vertrokken na overleg en loting richting steenbanken. Er stond nog een behoorlijke deining,maar de berichten gaven aan dat het spoedig beter ging worden. De groep bestond uit 7 personen vandaag, Jan, Leo, Ben, Dré, Mark, Wiek en Toon. Aangekomen bij de MD3 geankerd op 20 meter en toen we op stroom lagen viel de deining reuze mee. Het zonnetje kwam er al snel door en het was windstil. We visten vandaag alleen met leeglopers maar de volgende keer nemen we toch verse mesheften mee want de scharren spuugden regelmatig mesheften uit. Het watertemperatuur is inmiddels alweer 5 graden Celsius. Jan ving al snel de eerste scharren, iedereen kreeg volop aanbeet maar bijna allemaal missers,dus onze conclusie:er zit vis genoeg maar ze azen niet mede omdat ze kuitziek zijn.

Toch is het paaien al begonnen want er waren scharren en botten bij die al leeg waren. De langste vis was voor Dré een bot van 36 cm. (dus de prijs blijft staan voor de volgende keer) Ik had geloot op stuurboord achter dat leverde 19 mooie vissen op met 1 hengel (doen we altijd op dinsdag). Ben heeft het nog geprobeerd met een halve hengel te vissen, maar dat was ook geen succes. Thuis gekomen de scharren en botten gefileerd, dus weer een lekker portie platvisfile.

Jan had ook 15 stuks, de rest had allemaal een maaltje mooie vis maar vooral een windstille en zonovergoten dag en dat in februari. De lachspieren hebben weer d´r best moeten doen door KOMIEK WIEK. Die man geniet zichtbaar van iedere visdag en kan geen seconde zijn mond houden. Ben had voor pikante ballen gezorgd, Jan voor rookworst, Leo voor wafels, Mark voor kip en Belgiese koeken en de goed met rookworst gevulde erwtensoep van het huis ging allemaal weer vlot naar binnen met een drankje.

Mannen allemaal weer bedankt.
SCHIPPER NAAST M.
spacer
 
  Dinsdag 8 februari

Aan de Rivièra bij de Steenbanken!

Vorige week heeft het hard gewaaid. Ook op zaterdag was er heel veel wind, dus op de ruilbeurs van de Deltavissers was het “ouderwets” druk. Spreekstalmeester Hank heeft weer de blaren op zijn tong gekregen door de verkoop van lootjes aan te prijzen en het weggeven van prijzen. En zoals altijd: leuk, gezellig en prachtige prijzen. Hank: chapeau!

Het vis fileren trok heel veel bezoekers. Als je informatie wilt: www.fisfileren.nl Misschien gezellig om eens met een ploegje naar Katwijk te gaan en eens een avondje te oefenen? Of zou het bestuur iets willen organiseren?

Op de beurs kwam ik Eef en Jan tegen. Jan van Tilburg (Delta 1184) had een bijzondere onderlijn gemaakt. Stervormig lood met 2 afhouders van prachtig gedraaid verenstaal. Daarboven ook nog een afhouder. Vandaag heb ik de lijn geprobeerd.

Met 7 man –inclusief Dré Vriends zelf- werd vandaag opgestoomd naar de Steenbanken. De wind was gaan liggen en er was in de morgenuren alleen deining van het weer daarvoor. Na een uurtje konden wij het aas laten zakken en ons geluk beproeven. Jan uit Etten-Leur was vandaag de pikeur. Hij ging als een haas er van door en liet ons –niet zonder enige trots- zijn eerste scharren zien. Scharren die allemaal een mooie maat hadden. Maar ook scharren die vol zaten met kuit. Bij de 11 scharren die ik ving, was er maar één afgepaaid. Datzelfde was het geval bij Dré die 19 vissen naar boven bracht, waaronder een paar botten. Eén bot was zijn kuit al kwijt. Jan mocht aan het einde van de dag 15 scharren noteren.

De scharren waren moeilijk te vangen. Een lage watertemperatuur en bijna allemaal kuitziek. Wiek draaide ook niet goed en ging over op een wapperlijn. Dat hielp. Hij pakte meteen een paar scharren. Toon deed het wat rustiger aan, maar ving ook schar.

Het weer was super de super. Het leek wel Mexico, Blankenberge aan zee of Pol de femme sur la Mer (Vrouwenpolder). ’s-Middags was het bruinen geblazen met een flesje bier in de hand en een kippenpootje of pikante bal gehakt. En die kippenpoten waren een partij lekker! Zeker, nadat ik met mijn achterste in de doos was gaan zitten. Het was toch een beetje pechdag voor me. Even later lag mijn topdeel in het water en moest de schipper helpen bij het opvissen. Maar de stemming werd er alleen maar beter op!

Leo en Mark hadden een “taaie” dag. Toon toonde zich een waar sportvisser en “al zijn vis” weg aan Mark en Leo. Tegen een uur of drie had ik welgeteld 3 scharren. De stroom ging er toen uit en omdat mijn “normale” onderlijn en die van Jan van Tilburg matig presteerden, nam ik een lijntje met kleine plastic afhouders. Dat hielp een beetje, maar de 8 scharren die ik in één uur nog bij ving, heb ik te danken aan het aanslaan van de schar. Normaal sla ik nooit een vis aan. Maar omdat de vis zeer traag beet heb ik dat wel gedaan en met succes!

Ik zou iedereen aanraden met haakje 4 te vissen. De 2-en die ik gebruikte waren wel niet te groot, maar de aanbeet leverde keer of keer missers op. Maar ja, het blijft VISSEN!

John van de Zeearend nam –tijdens het voorbij varen- nog even contact op met Dré. Het was nog steeds niets op de wrakken. De gul kunnen wij dus dit jaar wel een beetje vergeten. Als wij een paar weken verder zijn, dan breekt er weer een mooie tijd aan voor de sportvisser.

Wat hebben wij weer genoten van deze dag. Met welgemeende dank aan W.A. (Wiek)van Hout, de moppenkoning uit Helmond, die nooit met zijn mond vol tanden staat! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Kamperland, 8 februari 2011/Ben Biondina

.spacerspacer
spacer
 
  Donderdag 3 februari

DE DINSDAGPLOEG

Dinsdag 1febr. vertrokken om ongev.8uur na eerst nog gewacht te hebben op Twan. Na overleg richting Westkapelle gevaren maar daar aangekomen snel omgedraaid omdat de golven al een dikke meter stonden en die zouden nog toenemen. Toen geankerd bij de R1 op 18 meter maar de vis wilde niet erg. Ondertussen contact gehad met Piet van de Neeltje Jans die was bezig met een 24uurstocht. Hij wist te vertellen dat ze met heel de boot slechts 12 gullen hadden gevangen en ze hadden 12 wrakken aangedaan,nu waren ze al op de terugweg en gingen proberen wat schar te vangen op de Steenbanken. Bij ons bleef het mager en de golven werden ook hier behoorlijk,dus besloten om maar voor de kering te gaan vissen op wat dieper water om misschien een gulletje te vangen. Helaas ook hier een enkele schar. De toppers hadden een schar of 8.Ook op de Steenbanken was het niet goed. Ben had gezorgd voor appeltaart,Jan voor kip,Leo voor de zoetigheid,Mart voor de snaps,Dré voor de goulashsoep,allemaal weer bedankt. De langste schar was voor Jan Deckers (30CM.) Hij mocht een Ron Thomson zeebaarshengel in ontvangst nemen, proficiat! Het was een gezellige visarme ijskoude dag. De volgende keer beter alhoewel februari een slechte vangstmaand is,tenzij je iets verder uit de kust kunt vissen.

Schipper naast M.
spacer
 
  Donderdag 3 februari

VISKWEKERIJ VALKENSWAARD

Maandag 31 jan. vertrokken om 6 uur richting wrakken, we wisten op voorhand dat er niet veel te vangen is maar vol goede moed vertrokken. Op het eerste wrak werden we al gelijk weggepest door een Urker staandwant visser. Dus maar wijs naar een ander wrak gevaren. Dat leverde slechts een steenbolk op, na nog een paar wrakken kwamen er een paar gulletjes en een koolvis boven. Na contact te hebben gehad met de Zeearend en de Valkyrie was het duidelijk dat het daar ook niet veel was. Dus naar 38 mijl gevaren en dat was geen slechte keus iedereen ving wel wat gul tot het tij keerde toen was het over. In de buurt nog een 4 tal wrakken aangedaan nog enkele gullen, steenbolk en grove wijting (46 cm.) zie foto. De langste vis 61 cm die was voor Chris (helaas geen foto) en die mocht een Okuma reel in ontvangst nemen. Het personeelsuitje bestond uit 10 personen en die wisten toch nog 43 gullen, 50 steenbolken, 1koolvis en wat wijting bij elkaar te vissen. Een super gezellige ploeg. Achteraf bekeken nog niet zo´n slechte dag met de vangsten van heden.

Schipper naast M

.spacerspacer
spacer
 
  Donderdag 3 februari

VISKLUB HET SCHARRETJE UIT KALMTHOUT

Op zondag 30 jan. om 8 uur vertrokken richting Joosjesweg Westkapelle, dit omdat er een gure noordooster stond windkracht 5. Bij vertrek thuis was het -7 graden onder nul. Daar aangekomen lagen we lekker in de luwte met een vlak zeetje en een zonnetje erbij, dus prima visweer. De watertemperatuur was 4 graden boven nul. We hebben gevist met leeglopers en mesheften op een diepte van 20 meter. Al snel kwamen de eerste doubletten binnen allemaal van een redelijke maat, later kwamen er zelfs enkele tripletten boven. Freddy, Georges, Dirk, Guido, Sjef, Staf en zoon Roel, John vingen allemaal een mooi zooitje schar bij elkaar. De toppers Freddy en Dirk hadden er 25 stuks per man. De vangst was alleen maar schar en ze zaten al behoorlijk vol met kuit. John ving de langste schar van 29cm en mocht een raclette grill in ontvangst nemen.

We hadden een mooie beter dan verwachtte visdag.
Schipper naast M.
spacer

spacer

spacer
 
  Dinsdag 1 februari

Vogeltjes die vroeg zingen, vangt de poes!

Het is nog steeds Winter en dat merk je goed aan de temperatuur. Ik heb helemaal niet het idee dat de winter die wij nu hebben zoveel milder is dan winters in het verleden. Hoe dan ook: vanmorgen stond er een koude, venijnige wind uit het Zuidwesten. Als je over de Oosterscheldekering rijdt en je ziet die windzakken al bijna volgeblazen, denk dan maar aan windkracht 4 à 5.

Peter, Jan en Mark uit St. Niklaas hadden hun hengel al klaar staan op het achterdek van de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends. Maar ja, op dinsdag loten wij altijd voor een plaats. Dat heeft als voordeel, dat niemand dus “extra” vroeg van huis moet, om zijn gewilde plekje vast te leggen. De mannen hadden met het loten overigens geen enkel probleem.

Ik lootte op plaats 5 en dat is “op de kont” aan bakboord. Een prima plaats, maar met een gure wind sta ik dan nog liever achter de kajuit. Wij zouden proberen bij Westkapelle te komen of –als het meeviel- naar de Steenbanken. Uiteindelijk zijn wij gedraaid vanwege de hoogte van de golven en bij de R1 voor de kust van Oostkapelle gaan ankeren.

Mart haalde meteen de eerste vis boven water en ik riep nog: vogeltjes die vroeg zingen, vangt de poes. Dat was ook zo, maar niet alleen bij Mart. Er werd ZEER matig gevangen. Bij onze zuiderburen was Mark vrij snel in dromenland en dat ondanks de kou!

Om een uur of één zijn wij verkast naar een plaats bij de kering. 34 meter diep. Ook hier niet meer dan een enkele schar. De forse wind was hier zeker debet aan.

In de auto naar huis kreeg de warmte mij in z’n greep en heb ik nog even zitten dagdromen. Alleen vorige week is 115 ton schol doorgedraaid op de visveilingen in Nederland. Bij ongeveer 2 à 3 schollen in een kg betekent dat een vernietiging aan vissen van zo’n slordige 350.000 stuks. Dit zouden voor de chartervloot met sportvissers (bij 20 schollen de man) 17.500 dagen zijn dat er een persoon kan opstappen. Er gaat geen visje verloren en de opstapper komt met 20 schollen voor hemzelf, zijn buren of familie naar huis……………

Reken maar eens uit welke economische bijdrage dit betekent als een opstapdag € 50,--- kost. Daar heb je een leuke dag voor, verse vis, buren, familie of vrienden die blij zijn met de verse vis en een schipper die op de vaardag zijn boterham verdient. Doordraaien, wordt dat genoemd. Het betekent ook, dat de visser blijkbaar met te kleine mazen vist en dat hij voor die vernietiging van die 115 ton vis, toch ook behoorlijk wat DURE gasolie heeft gebruikt. Ik begrijp niet zo veel van deze kapitaalsvernietiging. En overal waar je maar komt, neemt iedereen het woord duurzaamheid in de mond. En wordt er beweerd, dat wij aan beheer moeten doen. Begrijpt u het nog? Maar zouden ZIJ (de politiek) het zelf ook wel begrijpen?

Ik rij weer verder naar huis. De acht visjes die ik heb gevangen zullen gebakken worden in België. Helemaal uit St. Niklaas hebben 3 Belgen bijgedragen aan de Nederlandse economie. En………………even de stres van alledag vergeten en een plezierige dag gehad.

Sportvissen wordt erg ondergewaardeerd in Nederland, terwijl er 468.000 mensen georganiseerd zijn!

Het is jammer dat wij verse (levende) schol niet kunnen uitzetten in de Voordelta…. Volgende week hoop ik minder te dromen en meer te vangen. Tot ziens in Ouddorp a.s. zaterdag. U komt toch ook naar de beurs?

Kamperland, 1 februari 2011/Ben Biondina
spacer
 
  Woensdag 19 januari

Het gaatje van Janneke

Bij zo’n titel kun je natuurlijk van alles bedenken. Maar dat laat ik graag over aan de fantasie van de lezer. Wij –bootvissers- zijn natuurlijk serieuze mensen. ’s-Morgens was het nog aardedonker toen wij de loopsteiger opkwamen om aan boord te stappen van de MS “Big Marlin”. Volgens alle voorspellingen zou het vandaag fors regenen en tegen het eind van de middag zou de wind naar het NW draaien.

Maar eerst aan boord. Het bekende “Nieuwjaar wensen” en dan natuurlijk loten. Nummer 9 had ik getrokken. Bij de kombuis. Dré stelde voor om vandaag naar het Gaatje van Janneke te varen en eens te kijken of gullemans er nog zat. Alternatief? Proberen schar te vangen of een wrakje aan doen. Er werd unaniem gekozen voor het reeds genoemde gaatje. Het gaatje is niet groot en is gelegen op het zand. Geen wrak dus. Wel een behoorlijk eind varen. Wij gaan daar niet vaak naar toe, maar Janneke is ons allen lief.

Het was voor ons –scharrenvissers- wel even schrikken. O ja, een andere onderlijn en het loodgewicht aanpassen. Ik ben begonnen met een stalen onderlijn en (Kensaki) haken 1/0, omdat ik nog niet meteen gullen in mijn hoofd had van 5 kilo en groter. Maar, dat geeft wel de gelegenheid met 3 haken te vissen. Een ovaal lood van 250 gram –zonder ankers- zat onderaan de zelf geknoopte onderlijn.

Stroom was er bijna niet, dus de bodem was snel bereikt. Na enige tijd krijg ik een bekende tik op de hengel, gevolgd door het bekende “stompen”. Gul nr. 1 had zich tegoed gedaan aan mijn lekkere zeepieren met een “toefje” slagroom (mesheft) De eerste gul aan boord (waarom staat daar eigenlijk geen prijs op?) was een feit. In de morgenuren was het veelal aan bakboord te doen. Dus Wiek,Paul,Martin, Dré en ik stonden goed. In 3 uur tijd ving ik 5 gullen bij elkaar, maar Wiek ving er nog één meer. Paul liet deze keer zien, dat de vissers uit Kalmhout ook hun mannetje staan. ’s-Middags pakte ik er helaas maar één.

Na de middag was het vooral aan de stuurboordzijde goed vis vangen. Leo ving een mooie gul van 65 cm en Peter –die ’s-morgens geen schub voorbij zag komen- ving er zes. Wij hebben tot een uur of twee, lekker vis staan vangen. 41 gullen op het zand is een mooi aantal. Omdat wij “gepoold” hadden kon iedere visser met zo’n 5 gullen naar huis. En dat allemaal zonder eigenlijk één echte regenbui, zo nu en dan een zonnetje en een leuke sfeer aan boord. Broeder Leonardus mocht een fraaie gevulde onderlijnenmap in ontvangst nemen. Zuster Leonardus kende deze map al en daarom besloot onze broeder tot een ruil

Rond een uur of vijf waren wij weer allemaal onze auto aan het inladen en konden wij onderweg nog even mijmeren over Janneke: een schat van een meid!

En Dré? Hij heeft al jaren een “verhouding” met deze fraaie dame en dat met medeweten van Mariette!

Kamperland, 18 januari 2011/Ben Biondina
spacer
 
  Woensdag 19 januari

Dindag 18 januari 2011

Vandaag weer gevist met de dinsdagploeg n.l. Ben, Mart, Jan, Leo, Wiek,Martien aangevuld met Paul Roef, Peet Franken en Aad Nieuwdorp. Na de loting werd in overleg besloten om eens te gaan proberen een gulletje te vangen in het voor ons bekende Gaatje van Janneke. Daar was het iedereen gelijk mee eens. Ook werd besloten om de gevangen vis bij elkaar te verzamelen en later te verdelen. Dit omdat op deze relatief kleine visstek altijd over een zijde van de boot vis wordt gevangen.

Voorgaande jaren hebben we op deze visstek enkele keren super gevangen behalve vorig jaar toen zat er totaal geen vis Deze keer was het weer redelijk goed. We hebben gevist met pieren en mesheften. De gulletjes waren allemaal tussen de 40 en 65 cm. totaal 41stuks en enkele scharren en steenbolken. De gullen waren zowel van het vrouwelijke als het mannelijke geslacht want er zat al behoorlijk wat hom en kuit in. Leo ging (alweer) met de prijs van de langste vis aan de haal n.l. een onderlijnenmap van IMAX boordevol gevuld met Ooster- en Westerschelde onderlijnen (proficiat)!

Onder het vissen door weer volop worst, drank, snoep (de schenkers weer bedankt). De soep van Ben is voor de volgende dinsdag. Ik heb de gevangen vis van iedereen gelijk gedood en gestript zoals dat hoort, zodat iedereen een portie superkwaliteit gul mee naar huis kon nemen. Op de terugweg voor iedereen kipwings in chilisaus warm gemaakt en dat ging er wel in. (bedankt Jan)

Volgende week gaan we weer op de schar. Rest nog even wat info over het 'Gaatje van Janneke'. Enkele jaren terug heb ik de coördinaten gekregen van een beroepsvisser (nogmaals bedankt Jaap.) Die wist me te vertellen dat dit een z.g. 'Derryput' is waar een proefboring is gedaan. Ook dat hun er ooit een opgeviste vliegtuigbom in hadden gedropt die is echter nooit meer opgevist. Het is maar een relatief klein rond gat wat vol zit met modder ongeveer 25 nm vanuit Neeltje Jans. Als je niet beschikt over de juiste cijfertjes vind je het echt niet en wij zijn er zeer zuinig op.

SCHIPPER NAAST M.
spacer
 
  Vrijdag 31 december

Weinig gul, veel schar

Woensdag met Ms. Big Marlin met een volle bak met opstappers naar de wrakken geweest. De vangst was niet goed,slechts 23 gullen waarvan 1 hele mooie. 6 Wrakken aangedaan tot 43 mijl, de winnaar van de langste vis kwam uit de groep Goris. Die mocht een Ron Thomson wrakkenhengel in ontvangst nemen.

Donderdag met een groep Westbrabanders gekozen voor ankervisserij. In overleg werd er gekozen voor de steenbanken. We hebben gevist op een diepte van 23 meter. De gehele dag lekker schar gevangen van een mooi formaat. Er werden ruim 500 scharren boven gehaald met 10 personen en dat slechts met 1 hengel per man. De dag winnaar van de langste schar mocht een Okuma molen in ontvangst nemen.

Iedereen nog een fijn eindejaar en een visrijk 2011.

De Schipper naast M.
 
  spacer
spacerspacer
spacer
 
  Dinsdag 28 december

Er is er één jarig………

Soms kan zelfs een pensionado niet gaan vissen. Waaidagen, vrijwilligerswerk, vergaderingen etc. etc. Allemaal van die dingen die het maken dat je niet op zee komt. Deze week had ik helemaal niet verwacht, dat ik nog zou vissen. Koud weer en een watertemperatuur van iets meer dan 4 gr. Celsius. Maar ik belde gisteren met Mariette en zij zei: Jawel, het gaat door! Dré is bij de boot om alles na te zien.

Ik had werkelijk geen idee waar wij naar toe zouden gaan, laat staan dat ik de verwachting had, dat wij ook nog wat zouden vangen. Had de sneeuw de vis niet weggejaagd? Was de temperatuur niet te laag? Zou de vis wel bewegen?

’s-Morgens was iedereen om 08.00 uur aan boord van de “Big Marlin”. The One-arm-bandit (Peet) kon op het laatste nippertje nog mee en wij hadden ook een nieuwe man aan boord: Wijnand Hoon uit Etten-Leur. En voor de rest allemaal bekenden van de dinsdagploeg.

Eerst was er een rondje feliciteren. Dré was deze dag jarig. Hij komt al dicht bij de leeftijd dat je van Drees (nee, niet Dré) kunt trekken. Van harte gefeliciteerd! Maar goed, eerst loten en dan bespreken waar wij naar toe zouden gaan. Op voorstel van de schipper werd gekozen voor een gebied in de buurt van de Schouwenbank. Na ruim 1 ½ uur varen werd er geankerd en binnen 10 minuten was ik de eerste die een schar naar boven kon draaien.

Wijnand stond aan stuurboord en viste er ook vrolijk op los. En ook Mart had geen moeite om aan vis te geraken. Opvallend was de afwezigheid van de wijting. Die is toch nog verder weggetrokken. En ook maar een enkele bot, die wij natuurlijk “vrijwillig” afstonden aan Dré. Verder werd de dag weer culinair opgevrolijkt door allerlei “versnaperingen”.

Ik heb gevist met mijn IMAX hengel, een Shimano Ultegra 14.000 als molen en een zelf gemaakte onderlijn. De molen gevuld met “touw” van PENN (14/100) Ik moet zeggen: een prima combinatie. Maar vandaag maakte het niet zoveel uit. De onderlinge verschillen bleven beperkt tot een 10 à 15 vissen. En natuurlijk viste iedereen met één hengel! Vandaag was 30 vissen p.p. een goed aantal.

Onze Wijnand deed het meteen goed. De laatste keer dat hij mee ging pakte hij een hengel mee en nu een IMAX onderlijnen map (met wrakkenlijnen) , als beloning voor de grootste vis aan boord.

Dré had ook nog een primeur te vertellen: hij heeft sinds vandaag een echte WEBSITE. De naam is: WWW.Bigmarlin.nl Wilt u dus gaan vissen (ankervissen of wrakvissen) met een groepje of individueel, dan is het natuurlijk heel handig op deze site te kijken of de dag nog vrij is of hoeveel personen er op die dag nog te boeken zijn. Dat voorkomt natuurlijk veel ge-bel en teleurstelling. De site is nog niet 100% gevuld, maar dat komt wel in de loop van de tijd.

Het jaar 2010 is weer bijna voorbij en ik hoop dat dit jaar u heeft gebracht wat u zo vurig hoopte. 2011 staat voor de deur en natuurlijk wens ik u allen een heel fijn, gezond jaar! Ik hoop dat 2011 ook een jaar zal worden van veel visplezier, goede vangsten en strakke lijnen!

Kamperland, 28 december 2010/Ben Biondina


 
     


Copyright © 2011 - 2015 sportvisserij Vriends     Alle rechten voor behouden.     Best bekeken resolutie 1680x1050pixels