spacer
NIEUWS VOOR 2015

Vanaf 1 april 2015 neemt Hans Lodewijkx het roer over van de Big Marlin.
In grote lijnen zal er voor de klanten niet veel veranderen en de al geplaatse boekingen kunnen gewoon doorgang vinden ook zul je mij nog regelmatig aantreffen op de Big Marlin. De service en de klantvriendelijkheid blijft voorop staan.
Wel gaat Hans veel meer met opstappers varen. Bij ankervissen op de Noordzee of indien de klanten dat willen op de Oosterschelde zal er uitgevaren worden bij een minium aantal opstappers van 6 en bij wrakkentochten een mimium van 8 opstappers. Alle visserijen zijn mogelijk zoals speciale zeebaarstochten, makreeltochten, Westerscheldetochten tongtochten, wrakkentochten, haaientochten, ruwe haaitochten, avond/nachttochten, meerdaagse tochten, combitochten, asverstrooing, rondvaart en zeehondentochten, windmolenparkrondvaart en eigenlijk is alles mogelijk op aanvraag. In de zomermaanden speciale rondvaarten Neeltje Jans-Westkapelle-Zeebrugge-Cadzand- Breskens- Vlissingen Hansweert- Wemeldinge Neeltje Jans. Vanaf 1 april Hans Lodewijkx +31(0)630808594
+31(0)164741628    bigmarlin@outlook.com 


VERSLAG HAAIVISSEN 2014

Afgelopen seizoen zijn er op de Big Marlin 288 stuks gevangen t.w. 264 gevlekte gladde haaien, 18 hondshaaien, 5 ruwe haaien en 1 pijlstaartrog. 152 mannetjes, 132 vrouwtjes en 4 stuks waarvan het geslacht onbekend is. Het meerendeel is weer gemerkt en enkele zijn ook weer gevinknipt. Ook zijn er weer enkele naar het Deltapark en het Dolfinarium gegaan. Het eerste exemplaar werd door Mart van Est gevangen op 22 april en de laatste op 4 oktober door Jan Lemmens. De langste was dit seizoen voor Mart van Est met een lengte van 103cm en de kleinste was voor Koos van Rossum met 24cm. De prijs voor de langste haai gaat dus dit jaar naar Mart van Est en krijgt van de Big Marlin een zelfbouw boothengel (gefeliciteerd). Ook werd er op de Big Marlin een terugvangst gedaan dit seizoen namelijk Pieter van Rooijen ving een gemerkte van 78cm en nummer 0850 en kreeg hiervoor een beloning van Sportvisserij Nederland (gefeliciteerd).
Door sportvisserij Nederland zijn er op de Big Marlin 132 mensen geselecteerd die een haai/rog hebben gevangen en wij hebben gekozen om de gelukkigen allemaal zelf een pakketje te overhandigen met een luxe cap, dankbrief, poster, visgids aangevuld met een getijdeboekje van de Big Marlin.


DAG VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

Ook in 2015 organiseerd de "Big Marlin" samen met Ben Biondina en diverse sponsoren voor de derde maal een dag voor mensen met een beperking van stichting " Arduin" uit Middelburg.
Wij doen dit geheel gratis met de steun van diverse sponsoren. Meer info hier over zal zo spoedig mogelijk worden aangevuld.


SHARKATAG 2015

Op 8-9-10-11 juli 2015 organiseerd Sportvisserij Nederland weer het haaienevenement SHARKATAG vanuit Neeltje Jans.
Dit jaar zal er 4 dagen op haai worden gevist. Als je mee wilt doen met dit succesvolle evenement dan tijdig inschrijven bij
www.haairog.nl


SHARKATAG 2014

Op 13-14-15 augustus 2014 organiseerd Sportvisserij Nederland weer het haaienevenement SHATKATAG vanuit Neeltje Jans.
Er zal weer drie dagen worden gevist. Als je mee wilt doen dan kun je vanaf 19 mei 2014 inschrijven  bij www.haairog.nl
Het is al twee jaar op een rij zeer succesvol.


VERSLAG HAAIVISSEN 2013

Afgelopen seizoen was het voor ons een topjaar want we hebben het bizar aantal van maar liefst 348 stuks gevangen t.w. 326 gladde haaien, 2 ruwe haaien, 16 hondshaaien en 4 pijlstaartroggen.
Het meerendeel is van een merk voorzien (boven de 40 cm.) Naar het Deltapark en het Dolfinarium zijn 2 pijlstaartroggen en 8 gladde haaien gegaan (4 vrouwtjes en 4 mannetjes). Ook hebben we 10 stuks haaien gevinknipt. Het eerste exemplaar werd gevangen door Ad Nieuwdorp op 28 mei het was een glad vrouwtje van 67 cm. en de laatste is gevangen op 22 oktober door Mart van Est een vrouwelijke hondshaai van 57 centimeter. De kleinste werd gevangen door Rein Bos eentje van 27 centimeter en de langste was voor Dirk Lukasse een mannetje van 97,5 centimeter en verdiend hiermede de prijs voor de langste vis over 2013 geschonken door Big-Marlin en het betreft een mooie zelfbouwboothengel (gefeliciteerd).


DAG VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

In 2014 organiseert de "Big Marlin" samen met Ben Biondina en diverse sponsoren voor de tweede maal een dag voor mensen met een beperking van stichting "Arduin" uit Middelburg.
Wij doen dit geheel gratis met de steun van de sponsoren. Wij hebben het idee opgevat om voor deze groep mensen eens iets extra´s te doen omdat er op dit moment activiteiten voor mensen met een beperking  overal op bezuinigd wordt.
We varen in 2014 twee keer uit op een dag met een groepje van 6 personen met begeleiding om te vissen, te varen en zeehonden te bekijken om hun  een onvergetelijke dag te bezorgen. Na het vorige geweldige succes en de manier waarop dankbaarheid werd geuit door de deelnemers en organisatie hebben we besloten dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Diverse sponsoren hebben alweer toezegging gedaan want zonder hen kunnen we dit niet organiseren. Later volgen er meer mededelingen.


BAGLIMIT GAAT IN PER 1 JUNI 2013

Per 1 juni a.s.is er een baglimit voor de sportvissers van 20 kilo zeebaars en/of kabeljauw of maximaal 25 vissen. Het is verboden meer voorhanden te hebben.
Dit geldt per persoon per tocht, de vis mag wel gestript worden maar mag niet gefileerd worden en de koppen moeten eraan blijven.
Deze beperking is alleen voor kabeljauw en zeebaars, het zal voor ons niet zo veel uitmaken want zeg nou zelf als je deze hoeveelheden mag meenemen heb je zeker niet te klagen.
Diegene die het hier niet mee eens zijn dat zijn in mijn ogen geen echte sportvissers.
Let wel op want er zal flink worden gecontroleerd ook op andere vis zoals ondermaatse.VERSLAG HAAIVISSEN SEIZOEN 2012

Afgelopen seizoen hebben we 121 haaitjes gevangen waarvan de meeste van een merk zijn voorzien.
Arie de Ligt ving op 23/5 de eerste een gevlekte man van 90 cm, de laatste werd gevangen door Rien Vissers op 9/9 een gevlekte man van 61 cm.
We hebben 40 vrouwtjes , 79 mannetjes en 2 stuks waarvan we het geslacht niet konden constateren geregistreerd.
De langste is gevangen door Kees van Lierop een gevlekte man van 98 cm (gefeliciteerd) en de kleinste door Pieter Beelen een vrouwtje van 28 cm.
Komend seizoen gaan we weer gericht op haai vissen en zeker is dat ook de tope (ruwe haai) op het programma staat, ook gaan we de roggen belagen.Ook gaan we weer 3 dagen op pad met Sportvisserij Nederland voor het haaienfestival begin augustus.
Dus voor de liefhebbers hebben we genoeg in petto.VERSLAG HAAIVISSEN SEIZOEN 2011

Afgelopen seizoen hebben we 78 haaitjes gevangen, waarvan we er 59 van een merk (tag) hebben voorzien de rest was te klein voor te merken.
Ook hebben we 6 stuks afgeleverd bij Deltapark op Neeltje Jans en 3 stuks bij het Dolfinarium in Harderwijk waar ze gezond en veilig rondzwemmen in de bassins.
De eerste haai is gevangen op 26 juni en het was een gevlekte man en de laatste op 24 november en dat was een hondshaai. Hieronder volgt een overzicht.
39 stuks gevlekte toonhaai mannelijk( langste 109 cm.)
27 stuks gevlekte toonhaai vrouwelijk.
4 stuks gladde haai mannelijk ( langste 102 cm.)
1 stuks gladde haai vrouwelijk.
1 stuks hondshaai mannelijk. ( langste 58 cm.)
3 stuks hondshaai vrouwelijk.
3 stuks hondshaai ( onbekend )
We hebben afgelopen seizoen relatief weinig op haai kunnen vissen in verband met de weersomstandigheden. Voorgaande jaren hebben we vangsten geboekt van 100- 250 stuks per seizoen.
De prijs voor de langste haai gaat naar Ruud Hoogers uit Hoeven met een gevlekte toonhaai een mannetje van 109 cm. ( gefeliciteerd )
De prijs voor de langste vis van visclub het Scharreke uit Kalmthout (B) gaat naar Dirk Tielemans uit Lier met een hondshaai van 50 cm. ( gefeliciteerd ).


NIEUWS OVER ANKERVISSEN 2013

Het ankervissen gaat niet duurder worden, alleen als we verder weg moeten dan 12 mijl uit de haven, wordt er een toeslag berekend.
Wel wordt de service nog beter, bij het aan boord komen is er voor iedereen gratis koffie en rond de middag voor iedereen gratis soep of warme worst.
Ook is er elke tocht een gratis loterij met een waardevolle prijs.(dankzij onze sponsor)
Voor groepen en verenigingen die minimaal 5 keer dit jaar een tocht hebben stellen wij ook een extra zeer waardevolle prijs ter beschikking voor de feestavond of afsluiting van het seizoen.
(ook weer dankzij onze sponsor)
Ook kunnen de groepen en opstappers regelmatig materiaal testen aan boord zowel onderlijnen, lood en nieuw hengelspormateriaal.(van div.sponsoren)
Dus genoeg redenen om eens te boeken voor een dagje te ankervissen.
Ook gaan we weer op haai vissen maar we gaan dit jaar een andere vissoort in de kijker zetten (hier later meer over)
Er is verlichting en stroom op de gehele steiger, dus alweer meer comfort en veiligheid.LAATSTE NIEUWS

Er komt een nieuw generatorset een Mastervolt met een driecylinder Mitsubisi watergekoelde dieselmotor die geheel geluidsarm is.
Dus kunnen we in de toekomst nog meer service aan de klanten bieden.
We gaan medio 2013 meer overschakelen op ankervisserij en asverstrooiingen want er komt medio 2013 voor de bootvissers een behoorlijke
verandering waar de echte knakenvissers niet blij mee zullen zijn.LIGPLAATSEN TE HUUR

De nieuwe aanleg steigers zijn zo goed als klaar.
Er zijn nog ligplaatsen te huur en dat is voor de liefhebber een unieke kans.
Een betere beschutte en veilige haven bestaat er nauwelijks en binnen 500 meter ben je op de noordzee.
Voor meer info: e mail gl-dejong@planet.nl of Saveco maritiem b.v. 0162-521140 of 06-51436523ARRANGEMENT 1

Vanaf juni t/m sept vissen op makreel, haai en bodemvisserij en event. zeehonden kijken.
Alleen afhuur met max. 10 personen, dit is inclusief aas, scherfijs, gebruik van aasnaalden, soep en een drankje aan boord en
een prijs voor de langste vis en bij terugkomst gratis maaltijd bij frituur de Helling (frites,kabeljauwfilé of kibbeling of broodjes naar keuze)
Vetrek om 8.00 uur aan de buitensteiger bij frituur de Helling en terug om 16.30 uur aan de buitensteiger.
Kosten 1050 euro, meerprijs voor huurhengels, onderlijn en lood 125 euro.


ARRANGEMENT 2

Vanaf juni t/m sept. vissen op makreel, haai en bodemvisserij en tongvissen.
Alleen afhuur met max.10 personen, dit is inclusief aas, scherfijs, gebruik van aasnaalden, drankje aan boord en een prijs voor de langste vis.
Vetrek om 13.00 uur aan de buitensteiger bij frituur de Helling en terug om 18.00 uur om een gratis maaltijd te nuttigen bij frituur de Helling.
Daarna vertrek om op tong te vissen en terug om 24.00 uur.
Kosten 1100 euro, meerprijs voor huurhengels, onderlijn en lood 125 euro.VERNIEUWING PONTON EN STEIGERS

Omstreeks 15 maart a.s wordt er begonnen met het vervangen van het oude ponton en de huidige aanleg steigers.
Dit betekent voor de Big-Marlin dat we een super veilige opstapplaats krijgen met alle benodige voorzieningen.
Het ponton gaat geheel verlicht worden er komt zoetwatervoorziening,220 en 380 volt aansluitingen,een ingebouwde
dieseltank van 4000 liter, voldoende opslagruimte en een werkplaats.Ook krijgen we een kantoortje met toilet en keukentje
met verwarming.Dus kunnen we de klanten in de toekomst nog meer service en veiligheid bieden.
Dré Vriends.NIEUWSBERICHT

In samenweking met Sportvisserij Nederland gaan we deze zomer lood alternatieven testen.
Omdat het lood binnenkort verboden gaat worden..
Over de resultaten houden wij u op de hoogte via deze site..
Ook gaan we nylon testen die na het op het wrak of bodem te zijn achter gebleven na twee jaar geheel opgelost zal zijn..
Het huidige nylon wat we nu gebruiken dat duurt 400 jaar voor het is opgelost,g evlochten draad 600 jaar..
Ook over deze resultaten zullen wij u op de hoogte houden..
Verder gaan we deze zomer de gevangen haaien merken..
Wij houden u op de hoogte..
Dré Vriends..


Nieuw voor 2013

Vanaf april starten wij met tongtochten door de week overdag.
Vertrek om 8.00 uur terug om 17.00 uur.
Alleen voor volledig afhuur.
De kosten zijn 650,- euro excl. zeeaas.
De soep of worst en een drankje p.p. zijn gratis.
Het bijzondere van deze tochten is dat wij wat verder weg kunnen gaan om de tong te belagen.
Interesse; wacht niet te lang met reserveren.    


Ook nieuw voor 2013

Vanaf mei combitochten makreel en tong.
Vertrek om 13.00 uur en terug om 24.00 uur.
Er wordt eerst op makreel gevist en daarna in de avond op tong.
Ook hier geldt dat we wat verder weg kunnen voor de tong te belagen.
Deze tochten ook alleen volledig afhuur.
De kosten zijn 950,- euro excl. zeeaas.
Soep of worst en een drankje p.p. zijn gratis.
Interesse;  wacht niet te lang met reserveren.


MAKREELVISSEN

Vanaf  juni t/m september 2 afvaarten per dag.
Vertrek 7.00 uur terug om 12.00 uur
Vertrek 13.00 uur terug om 18.00 uur
Alleen afhuur
Gratis 1 drankje p.p.
Gratis scherfijs voor iedereen
Kosten 490,- euro per afvaart


COMBITOCHTEN LANGE DAG

Vanaf  juli t/m september
s' morgens makreelvissen 
s' middags  haaivissen
s' avonds tongvissen  met tong garantie
Alleen afhuur
Vertrek 7.00 uur  terug om 24.00 uur
Gratis soep en broodje worst en 2 drankjes p.p.
Gratis scherfijs voor iedereen
Kosten 1.390,- euro excl. zeeaas
spacer
Copyright © 2011 - 2015 sportvisserij Vriends     Alle rechten voor behouden.     Best bekeken resolutie 1680x1050pixels